andjelina1 napisao:
ok..kužim...
i šta sad dalje....???
to se nosi oko vrata..ili???
jel potrebno još nešto činiti u vezi toga....???
molitve neke????
samo meni to baš nije jasno....
to je koliko sam shvatila odjeća Majke...
ali u biti nije (jer je izrađena sad) nego samo simbol Njene odjeće...???
ili se varam????
dakle ako je simbol....onda je bitna namjera..jel tak???
a namjera je da se positovjećujemo sa Majkom u Njenom prihvaćanju Božije volje i Ljubavi prema Sinu...jel tak????
ili postoji neka druga namjera u vezi toga????
pitat ću te još kasnije...da sad ne udavim sa pitanjima

Ovako, nadji u crkvenom ducanu smedji skapular Majke Bozje Karmelske, pa si ga kupi. Ako nema, pitaj zasto nema, i kad ce poceti prodavati. Ovdje mozes napraviti puno dobra za krscanstvo i Mariju. Jer, zbog komunizma se skapulari nisu proizvodili, a izgleda da ih jos nitko nije poceo praviti. Kontaktiraj Karmelicane (putem e-maila) i pitaj ih da li ga oni proizvode? Ako da, da li ih prodaju po crkvenim ducanima (jako malo novaca). Ako ne proizvode, da li namjeravaju, i tko oni misle bi to trebao proizvoditi. Originalni smedji skapular je bio veliki, Karmelicani ga nose u crkvi preko odjece, veliki. Onda su ga smanjili, sad je otprilike 3.5cm X 5cm. Ako nitko ne proizvodi, i nitko nema namjere, daj vidi ako bi neka penzionerka, ili netko tko ima vremena, bio/la spreman proizvesti neke skapulare, pa da se prodaju u crkvenim ducanima. Trebaju biti jeftini, tako da ih svatko moze kupiti. Onome tko ih bude proizvodio/la, zabadava, bude Majka Bozja Karmelska podijelila puno milosti poslije smrti, ja sam sigurna u to. Momentalno svi clanovi World Apostolate of Fatima nose skapular (oko 150 000 000 ljudi). Zato sam mislila, kad bi se netko smilovao i otvorio World Apostolate of Fatima u Hrvatskoj, to bi pomoglo i sirenju skapulara, jer je nosenje smedjeg skapulara Majke Bozje Karmelske uvjet za uclanjenje u World Apostolate of Fatima.
Natrag na skapular, kad ga kupis, ako nema onda si napravi - treba dva komadica smedjeg vunenog materijala i dva komada vunene spage, mozes isheklati, ili isplesti, smotati malo vune, ta dva komada spage trebaju biti oko 1/2 m dugacki. Onda sasij tu spagu na one komade vunenog materijala, prvo s jedne strane, onda s druge, tako da mozes staviti preko ramena. Jedan komad vunenog materijala naprijed, drugi na ledja, a spage ih drze zajedno. Na jedan komad vunenog materijala zasij, ili zalijepi slicicu Majke Bozje Karmelske, a na drugi Majku Bozju koja daje svetom Simon Stocku smedji skapular. (ova prva slicica u prvom postu ovog topica je idealna). Mozes i nacrtati, naslikati te slicice ako imas talenta za slikanje, crtanje. Ja nemam, ja bih ih zalijepila, ili sasila. Kad je tako skapular sasiven, ili kupljen vec gotovi u ducanu, onda ga trebas odnijeti sveceniku (ako ikako mozes Karmelicanu) na blagoslov. Svaki svecenik zna sto je smedji skapular, on ce ti ga blagosloviti. Vrlo je vazno da insistiras, da te svecenik obuce u taj skapular. On ce ti ga staviti preko ramena, preko robe (poslije si ga ti sama stavis ispod haljine, kad svecenik nije vise blizu). Karmelicani imaju molitvu za oblacenje ljudi u skapular, to obavezno rade svaku godinu na blagdan Majke Bozje Karmelske, ali moze i u drugo vrijeme. Smedji skapular je dio Karmelske odjece. Ali, kao sto sam vec rekla, oni imaju veliki, a mi mali.
Tako ces biti odjevena u smedji skapular Majke Bozje Karmelske. Ako hoces, mozes svako jutro reci Jutarnje prikazanje, tako da sve sto radis toga dana postane zrtva i molitva Bogu. Majka Bozja Karmelska ce biti jako zadovoljna s tobom, a i ti ces biti zadovoljna znajuci da ce i pranje sudja, kao i piskaranja po forumima postati molitvom. Usput, dobijes i djelomicni oprost svaki puta kad poljubis smedji skapular Majke Bozje Karmelske.
Kad se taj skapular podere, ili ocufa, kad postane star i neupotrebljiv, onda si kupi drugi, ili si napravi drugi. Drugi sama stavis, vise ne ides kod svecenika da ti ga sluzbeno blagoslovi, ali je dobro da si sama blagoslovis sa svetom vodom, znas kak je, pa si ga stavis, jer je taj drugi samo zamjena za onaj prvi.
Ah, dobro je

, nasla sam ti link, nakon ovoga vise neces imati pitanja (njihov skapular je malo razlicitiji od mojega, ali je isto, ako su Karmelicani odobrili, dobar je):
http://www.karmel.hr/skapular.htm
PS Molim te, reci prijateljicama, i drugim ljudima za skapular, katolicima, da ga nose. Isto tako, mislim da sam negdje citala da djavli bjeze od osobe koja nosi skapular, jer je skapular znak da je posvecena Mariji.