www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 15:17

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 26 tra 2006 11:04 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Tkogod ce umrijeti u ovome (smedji skapular Majke Bozje Karmelske) nece ici u pakao.

Ovo je Marijino obecanje dano 16 srpnja 1251 svetom Simon Stocku

Slika

Skapular treba imati ogromni znacaj u vasem zivotu. To je bogati poklon nama iz Neba, koji nam je dala Marija licno.

Nosite ga pobozno, rekla nam je. Biti odjeven u smedji skapular Majke Bozje Karmelske znaci da konstantno mislite na mene, a ja cu uvijek misliti na vas, i pomoci vam da si osigurate zivot vjecni.

Sveti Alphonsus kaze: Kao sto su ljudi ponosni na svoju dobru odjecu, tako je Marija zadovoljna kad vidi njezine sluge nositi njezin skapular kao oznaku da su se oni posvetili sluzenju nje, i da su clanovi porodice Majke Bozje.

Smedji skapular Majke Bozje Karmelske je molitva!

Isus nas je naucio moliti Oce nas..., a Marija nas je naucila vrijednost njezinog skapulara. U vrijeme kusnje mi trebamo snazni zagovor Marijin. Zli dusi ce ostati bez ikakve snage, kad osoba odjevena u skapular moli Mariju za pomoc.

Da si mi se preporucio, ne bi zasao u takvu opasnost, rekla je Marija blazenom Alanu.

Jutarnje prikazanje

O moj Boze, zajedno sa Bezgrijesnim Srcem Marijinim (ovdje poljubiti skapular kao znak svojeg prikazanja Mariji, djelomicni oprost),
Tebi prikazujem Predragocjenu Krv Isusovu sa svih oltara svijeta,
i ujedinjujem s njom prikazanje svake moje misli, rijeci i djela ovoga dana.
O moj Isuse, danas zelim zadobiti svaki oprost i milost koju mogu, te ih prikazujem,
zajedno sa svojom osobom Mariji Bezgrijesnoj,
da bi ona mogla to najbolje namijeniti u interesu Tvojeg Presvetog Srca.
Predragocjena Krvi Isusova, spasi nas!
Presveto Srce Isusovo, smiluj nam se!
Bezgrijesno Srce Marijino, moli za nas!

Papa Benedikt XV je dao oprost 500 dana svaki puta kad poljubimo skapular.

Marijino majcinstvo nije samo za katolike, nego za sve ljude. Puno cuda i obracenja su se dogodila dobrim ljudima, ne-katolicima koji su nosili skapular.

Htjela sam znati da li Marija zbilja ima interesa za mene. U skapularu koji mi je dala je sigurno osiguranje. Samo sam trebala otvoriti oci. Ona je pridjenula svoju zastitu tom skapularu. - Blazena Claude de la Columblere

Imprimatur: +Thomas M. O'Leary, D.D., July 16, 1941 Bishop of Springfield

Sve detalje o smedjem skapularu Majke Bozje Karmelske cete naci na linku:

http://www.karmel.hr/skapular.htm

Zadnja izmjena: Marijancica; 04 svi 2006 03:57; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 tra 2006 12:23 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

što je točno skapular....

čula sam za to i evo sad potražila na googlu pa sam naišala na ove slikice...

SlikaSlikaSlikaSlika

itd....
da sad ne kopam i ne tražim ajd mi pojasni što je to točno????

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 tra 2006 12:24 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

sorry...ali ne kužim zašto ne rade linkovi ili slikice...????

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 tra 2006 12:28 
Odsutan
Admin

Podijelio: 17 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
andjelina1 napisao:
sorry...ali ne kužim zašto ne rade linkovi ili slikice...????

Probaj proučiti malo gornje linkove, pa češ vidjeti da se jedan link sastoji od dva linka. Znači, na toj stranici isto pozivaju link sa neke druge stranice. Treba uzeti samo drugi dio linka.
Preporuka: KORISTITE OPCIJU PREGLEDAJTE PRIJE STAVLJANJA SLIKA

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 tra 2006 12:52 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

pametni moj vjeko... :grlim te: ...
a nedavno prije sam marijančici objašnjavala to isto na čemu sam sad ja pogriješila..eto vidiš...kako čovjek na svoje savejte padne....

ah...opcija pregledajte....

jel to radi uopće.... :roll: :D

to se nikad ne sjetim napraviti...uvjek mislim da je sve u savršenom redu i da samo gubim vrijeme....

mislim da ćeš i našoj tratinčici morati isto ukazati na taj gumbić....
jadna stalno po forumu traži opciju uredi :D ...

prvo sam bila u savezništvu sa joakimom za logiranje tj nelogiranje...a sad sa tratinčicom za pregledavanje tj nepregledavanje postova... :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 tra 2006 01:02 
Odsutan

andjelina1 napisao:
što je točno skapular....

čula sam za to i evo sad potražila na googlu pa sam naišala na ove slikice...

SlikaSlikaSlikaSlika

itd....
da sad ne kopam i ne tražim ajd mi pojasni što je to točno????

Ni jedan od ovih koje si ti nasla, nego smedji skapular Majke Bozje Karmelske mora biti smedji, napravljen je iz vune, ili slicnog materijala, moj je od konca, s jedne strane je Majka Bozja Karmelska, a druge strane je Majka Bozja i Sveti Simon Stock kojem Majka Bozja daje skapular. Ovdje ti je slicica, nadam se da ce ispasti dobro, ako ne, ja cu zamoliti Pierre da mi je on postavi. Ja ponekad imam problema sa slicicama.

Smedji skapular Majke Bozje Karmelske: Slika

Postoji i skapular medaljica, slicna su obecanja kao i skapular. Ako je netko alergican na vunu, ili konac pa ne moze nositi skapular, onda eventualno moze nositi skapularsku medaljicu. Ja nemam pravo da ti dam dozvolu za to, nego moras pitati Karmelicane. Na medaljici je s jedne strane Majka Bozja Karmelska, a s druge strane Presveto Srce Isusovo.

Skapular medaljica: Slika

PS Nadam se da ce slicice dobro ispasti. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 tra 2006 15:35 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

ok..kužim...

i šta sad dalje....???

to se nosi oko vrata..ili???

jel potrebno još nešto činiti u vezi toga....???
molitve neke????

samo meni to baš nije jasno....
to je koliko sam shvatila odjeća Majke...
ali u biti nije (jer je izrađena sad) nego samo simbol Njene odjeće...???
ili se varam????

dakle ako je simbol....onda je bitna namjera..jel tak???

a namjera je da se positovjećujemo sa Majkom u Njenom prihvaćanju Božije volje i Ljubavi prema Sinu...jel tak????

ili postoji neka druga namjera u vezi toga????

pitat ću te još kasnije...da sad ne udavim sa pitanjima :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 tra 2006 01:18 
Odsutan

andjelina1 napisao:
ok..kužim...

i šta sad dalje....???

to se nosi oko vrata..ili???

jel potrebno još nešto činiti u vezi toga....???
molitve neke????

samo meni to baš nije jasno....
to je koliko sam shvatila odjeća Majke...
ali u biti nije (jer je izrađena sad) nego samo simbol Njene odjeće...???
ili se varam????

dakle ako je simbol....onda je bitna namjera..jel tak???

a namjera je da se positovjećujemo sa Majkom u Njenom prihvaćanju Božije volje i Ljubavi prema Sinu...jel tak????

ili postoji neka druga namjera u vezi toga????

pitat ću te još kasnije...da sad ne udavim sa pitanjima :grlim te:

Ovako, nadji u crkvenom ducanu smedji skapular Majke Bozje Karmelske, pa si ga kupi. Ako nema, pitaj zasto nema, i kad ce poceti prodavati. Ovdje mozes napraviti puno dobra za krscanstvo i Mariju. Jer, zbog komunizma se skapulari nisu proizvodili, a izgleda da ih jos nitko nije poceo praviti. Kontaktiraj Karmelicane (putem e-maila) i pitaj ih da li ga oni proizvode? Ako da, da li ih prodaju po crkvenim ducanima (jako malo novaca). Ako ne proizvode, da li namjeravaju, i tko oni misle bi to trebao proizvoditi. Originalni smedji skapular je bio veliki, Karmelicani ga nose u crkvi preko odjece, veliki. Onda su ga smanjili, sad je otprilike 3.5cm X 5cm. Ako nitko ne proizvodi, i nitko nema namjere, daj vidi ako bi neka penzionerka, ili netko tko ima vremena, bio/la spreman proizvesti neke skapulare, pa da se prodaju u crkvenim ducanima. Trebaju biti jeftini, tako da ih svatko moze kupiti. Onome tko ih bude proizvodio/la, zabadava, bude Majka Bozja Karmelska podijelila puno milosti poslije smrti, ja sam sigurna u to. Momentalno svi clanovi World Apostolate of Fatima nose skapular (oko 150 000 000 ljudi). Zato sam mislila, kad bi se netko smilovao i otvorio World Apostolate of Fatima u Hrvatskoj, to bi pomoglo i sirenju skapulara, jer je nosenje smedjeg skapulara Majke Bozje Karmelske uvjet za uclanjenje u World Apostolate of Fatima.

Natrag na skapular, kad ga kupis, ako nema onda si napravi - treba dva komadica smedjeg vunenog materijala i dva komada vunene spage, mozes isheklati, ili isplesti, smotati malo vune, ta dva komada spage trebaju biti oko 1/2 m dugacki. Onda sasij tu spagu na one komade vunenog materijala, prvo s jedne strane, onda s druge, tako da mozes staviti preko ramena. Jedan komad vunenog materijala naprijed, drugi na ledja, a spage ih drze zajedno. Na jedan komad vunenog materijala zasij, ili zalijepi slicicu Majke Bozje Karmelske, a na drugi Majku Bozju koja daje svetom Simon Stocku smedji skapular. (ova prva slicica u prvom postu ovog topica je idealna). Mozes i nacrtati, naslikati te slicice ako imas talenta za slikanje, crtanje. Ja nemam, ja bih ih zalijepila, ili sasila. Kad je tako skapular sasiven, ili kupljen vec gotovi u ducanu, onda ga trebas odnijeti sveceniku (ako ikako mozes Karmelicanu) na blagoslov. Svaki svecenik zna sto je smedji skapular, on ce ti ga blagosloviti. Vrlo je vazno da insistiras, da te svecenik obuce u taj skapular. On ce ti ga staviti preko ramena, preko robe (poslije si ga ti sama stavis ispod haljine, kad svecenik nije vise blizu). Karmelicani imaju molitvu za oblacenje ljudi u skapular, to obavezno rade svaku godinu na blagdan Majke Bozje Karmelske, ali moze i u drugo vrijeme. Smedji skapular je dio Karmelske odjece. Ali, kao sto sam vec rekla, oni imaju veliki, a mi mali.

Tako ces biti odjevena u smedji skapular Majke Bozje Karmelske. Ako hoces, mozes svako jutro reci Jutarnje prikazanje, tako da sve sto radis toga dana postane zrtva i molitva Bogu. Majka Bozja Karmelska ce biti jako zadovoljna s tobom, a i ti ces biti zadovoljna znajuci da ce i pranje sudja, kao i piskaranja po forumima postati molitvom. Usput, dobijes i djelomicni oprost svaki puta kad poljubis smedji skapular Majke Bozje Karmelske.

Kad se taj skapular podere, ili ocufa, kad postane star i neupotrebljiv, onda si kupi drugi, ili si napravi drugi. Drugi sama stavis, vise ne ides kod svecenika da ti ga sluzbeno blagoslovi, ali je dobro da si sama blagoslovis sa svetom vodom, znas kak je, pa si ga stavis, jer je taj drugi samo zamjena za onaj prvi.

Ah, dobro je :D , nasla sam ti link, nakon ovoga vise neces imati pitanja (njihov skapular je malo razlicitiji od mojega, ali je isto, ako su Karmelicani odobrili, dobar je):

http://www.karmel.hr/skapular.htm

PS Molim te, reci prijateljicama, i drugim ljudima za skapular, katolicima, da ga nose. Isto tako, mislim da sam negdje citala da djavli bjeze od osobe koja nosi skapular, jer je skapular znak da je posvecena Mariji.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lip 2007 21:43 
Odsutan

Evo da vratimo ovo na početak.Nosite ljudi ovo jer je strahovito močno.Ja nosim i osječam se sigurno,puno sigurnije nego kada nisam nosio.Pa i najveći griješnik ako nosi,može se spasiti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 kol 2007 18:59 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Smeđi Karmelski Škapular je pravi ogrtač Majke Marije i obucite se svi u njega !!!!
Ja i moja obitelj nosimo ga i velike smo milosti dobili!!!!!

Gospo Karmelska moli za nas sve!!!!!!!!!!!!!!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]