lalelu napisao:
A sto ako Bog ne voli nas
Lalelu, Bog te itekako voli, Isus i naša predraga Majka te ljube više nego što ti mozes zamisliti
Razumijem te zašto tako razmišljaš, kad se suočimo s mnogo problema u zivotu i ne vidimo izlaza, a čini nam se da nema ni utjehe s neba, pomislimo da nam je Bog daleko, a svima drugima oko nas da je blize..Eh, kako se varamo u tim trenucima

Isus nam je tada najblizi i čeka da mu se obratimo kao jedinom prijatelju, ali mi zbog svoje uskogrudnosti i navezanosti na zemaljske zelje to ne vidimo, nego pokušavamo na svoj način i svojim mislila riješiti svaku situaciju jer mislimo da znamo bolje.
Ovo govorim iz vlastitog iskustva. Rođena sam u obitelji gdje se emocije nisu pokazivale, ne samo pokazivale, moja majka je svako pokazivanje emocija smatrala glupim i smiješnim ( čak i na sprovodu), i to se itekako prenijelo na mene. Kad god je svećenik u propovijedi govorio o majčinskoj ljubavi, ja nikad nisam to mogla u potpunosti razumjeti jer ljubav svoje majke nisam dozivjela na taj način, i vremenom sam shvatila da imam " problema" prihvatiti i Isusa i našu Nebesku Majku kao nekoga tko nas ljubi bezuvjetnom ljubavlju, jednostavno sam Boga uvijek zamišljala kao strogog suca koji samo čeka da pogriješimo i kazni nas
Nazalost, projicirala sam iskustva iz svoje obitelji na Boga, što je pogrešno. I danas imam poteškoća ponekad da prihvatim Isusa kao nekoga tko je uvijek uz mene, tko me čeka i kad pogriješim, da je On iskusio prijezir i odbacivanje ljudi na najgori mogući način, da je u tim trenucima na Krizu čak i zavapio: "Oče moj, Oče moj, zašto si me ostavio". A radi koga? Radi mene, radi tebe, radi svih nas, tu zrtvu je učinio iz ljubavi prema nama, i tu ljubav i blizinu nam i danas pokazuje kroz svete sakramente, daruje nam se u prilikama Kruha i Vina na oltaru, daruje nam se kroz sv. Pričest, kroz Euharistijsko Klanjanje, sve to nam je darovao da imamo snagu u ovome svijetu, jer kako kaze:
U svijetu imate muku, ali hrabri budite - ja sam pobijedio svijet! (Iv 16,25-33)
Bog zna što se događa u našem životu i On će se pobrinuti za nas. Ne znamo uvijek kako će se to desiti, i postoje situacije koje se čine bezizlazne, ali Gospodin Bog je velik Bog, i On još uvijek radi na tome da učini nešto prekrasno iz svih naših padova i razočarenja.
Bog te blagoslovio sestrice