www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 20 lip 2025 14:40

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 123  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 18 lip 2015 15:01 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
http://www.medjugorje-info.com/hr/svjed ... -medugorju

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 lip 2015 19:59 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 166 zahvala
Zahvaljeno je: 101 zahvala
naggar napisao:
http://www.medjugorje-info.com/hr/svjedocanstva/medjugorje-opcenito/o-medjugorju/svjedocanstva/svjedocanstvo-o-cistoci-gospa-mi-je-nasla-decka-na-mladifestu-u-medugorju

Jako lipo svjedocanstvo Naggare :b112: ,steta sto je ovdje vecina samaca(ugl zena) malovjerna ko Toma,ni da im dovedes za ruku buduceg nebi povirovale :cry:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 lip 2015 20:16 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 11 zahvala
novi1 napisao:
naggar napisao:
http://www.medjugorje-info.com/hr/svjedocanstva/medjugorje-opcenito/o-medjugorju/svjedocanstva/svjedocanstvo-o-cistoci-gospa-mi-je-nasla-decka-na-mladifestu-u-medugorju

Jako lipo svjedocanstvo Naggare :b112: ,steta sto je ovdje vecina samaca(ugl zena) malovjerna ko Toma,ni da im dovedes za ruku buduceg nebi povirovale :cry:

I ja sam vjerovala s 18, kao i ona, ali se njoj ostvarilo meni nije. Da joj je vise od 30, ja bih ju pitala.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 lip 2015 20:42 
Odsutan

Podijelio: 166 zahvala
Zahvaljeno je: 101 zahvala
lalelu napisao:
novi1 napisao:
naggar napisao:

I ja sam vjerovala s 18, kao i ona, ali se njoj ostvarilo meni nije. Da joj je vise od 30, ja bih ju pitala.

Tocno san znao da ces ovako odgovorit lalelu,nazalost,pogodija san :cry: .
Nije nitko rekao da je tebi ili meni lako biti sam,ali kako virovat Bogu da ce nam dati stostruko-uvik san se to pitao i nasao odgovor,kroz muku i patnju,kroz kriz san naucija cijenit zivot i okrenit se jedinoj Ljubavi,ljudska ljubav ce doc 100%,trazim i naci cu.Zasto jos nisam,neznam....zasto sam bio napusten,neznam...zasto sam mislija da sam nasao onu pravu,neznam.....na kraju,zasto bolest i umalo suicid,neznam...ali jedno znam-kroz sve to san spoznao Boga i nema lipse Ljubavne price.Moglo je vjerovatno i drugacije ali ne zalin ni za cim,to sto sam spoznao da me Bog ljubi bas svaku sekundu mog zivota,da je znao za mene i ljubio me od iskona,da cu bit zauvik sa Njim(ako to zelim,a zelim svim srcem) -to je bit i sustina ovog prolaznog i kratkog puta prema Vjecnosti sa nasim Ocem!!!!!!!
Brak ce doc,virujen da oce ali me trenutno satnje ne zabrinjava,ne ogranicava me nego sa Bogom iman snage za sve :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 lip 2015 22:33 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
lalelu napisao:
novi1 napisao:
naggar napisao:

..ako vjeruješ..hodat ćeš po vodi.. :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 lip 2015 16:52 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 49 zahvala
lalelu napisao:

Slučajno naiđoh na ovu temu, zaintrigirala me, htjedoh nešto napisati, ali registracija ima odgodu, pa ne znam koliko ću još imati inspiracije upitati/napisati ono što sam tada pomislila. Dakle, čitajući zadnjih par stranica ove teme meni se nametnulo pitanje - a kakav točno odgovor ti lalelu očekuješ? Koliko sam skužila, na više mjesta tražiš gdje su oni koji su izmolili trodnevnicu, devetnicu, otišli na hodočašće, ili whatever, pa im je Bog poslao dečka, i onda te zanima da ti kažu kako im je to uspjelo. Ja ću ti reći kako - nikako. Stvari tako ne funkcioniraju. Možda je nekome Bog i uslišio molitvu na taj način, ali to nipošto ne znači da će svakome tu molitvu uslišiti. Kad bi stvari tako funkcionirale, onda bi Bog bio automat za ispunjavanje želja, ti unutra kovanicu, a on izbaci ono što si poželjela. U suštini, Bog bi bio marioneta u tvojim rukama, tj. ne bi Bog bio Bog koji upravlja stvarnošću, nego bi ti bila Bog koji upravlja bogom marionetom koja onda upravlja stvarnošću. Naprosto, stvari tako ne funkcioniraju, ono, ako si ti stekla dojam da tako funkcioniraju, onda si stekla krivi dojam, a ako te je netko uvjeravao da tako funkcioniraju, onda ti je lagao.

Ok, sad možemo prijeći na cijelu nisku prigovora koji će uslijediti, tipa - znači ja molitvom ne mogu ništa promijeniti, kakav je to Bog koji neke osuđuje na samoću dok drugima daje sretan brak, kojeg smisla ima moliti, bla bla. Što se tiče mijenjanja stvarnosti molitvom, u suštini se svodi na - ne, nema garancije da će sigurno biti ono što moliš i želiš, kad bi bilo te garancije, onda to ne bi bila molitva nego nalog. Što se tiče prigovora kakav je to onda Bog koji nekima bez da mole daje sretan brak, dok nekima ni žarke molitve ne uslišava nego ih ostavlja solo, odgovor na to pitanje je - takav Bog kakav jest. U slučaju da nisi primijetila, u ovom svijetu postoji i puno težih sudbina i nepravdi od te, primjerice - zašto je netko nepokretan od rođenja, zašto netko biva prodan u roblje i bičevan svaki dan, zašto neke žene bivaju otete i prisiljene raditi u bordelima diljem europe, itd. itd.? No, sve to (po tvom?) ne dovodi u pitanje dobrotu i postojanje Boga, ali to što neke (tebe?) ostavlja same, dok nekim drugima daje sretan brak, to je odjednom toliko velika nepravda da pored svega onoga drugoga što sam nabrojila jedino ovo dovodi u pitanje Božju dobrotu/postojanje. Nije li to malo... egocentrično? Dok su drugi ti koji su na mukama, nema problema, ali kad sam ja na mukama, onda je to veliki problem. Razmisli malo o tome.

A ja sa svoje strane mogu reći da se meni čini da je svijet jednostavno takav kakav jest, ako malo razmisliš pun raznoraznih muka i zala, od kojih je ta tvoja muka tek jedan mali djeličak, ne nužno ni najteži ni najgori koji čovjeka može zadesiti. Vjera u Boga ne znači da će se sve te ružne stvarnosti eliminirati, nego znači vjerovati da uza sve to i unatoč svemu tom, ipak postoji dobri Bog koji će cijelu sudbinu svijeta dovesti do nekakvog konačnog završetka (tj. vječnog života) koji je nešto ko happy end vrijedan svih muka koje su mu prethodile. I da, takva vjera ujedno znači i računati na mogućnost da nećeš dočekati svoj ovosvjetovni happyend. U slučaju da ti je netko propustio objasniti, poanta života u okviru kršćanskog nauka nije sreća na ovom svijetu, nego sreća u vječnom životu. Ako malo razmisliš, ni Krist nije dočekao svoj happy end na ovome svijetu, nego je njegov svjetovni život završio na jedan jako ružni način - raspećem. Njegova pobjeda je tek u uskrsnuću, tj. vječnom životu u onostranosti. E sad, hoćeš li ti to prihvatiti i vjerovati ili nećeš, to je tvoja stvar/odluka, ali ako očekuješ da će ti netko dati odgovor koji će učiniti da ružnih stvari na ovom svijetu nestane, bojim se da ćeš se načekati. Jer takvog odgovora nema. Možda ti kao pojedinac i doživiš happy end (tj. nađeš dečka i ostvariš sretan brak), ali svejedno će okolo biti još cijela hrpa ljudi koji pate. Možda tebe neće biti toliko briga dok su drugi ti koji pate, ali će ih biti. Pa ja u ovom trenutku znam barem 3-4 ženske osobe koje su solo, a imaju preko 40. Ako misliš da su svi takvi superzadovoljni takvim stanjem i da su to sebi odabrali, dok ti jedina nisi, e onda se grdno zavaravaš. Jer većina niti je to sebi željela, niti je to sebi odabrala, niti ih takvo stanje veseli. Isto ko što ni nepokretne ne veseli njihovo zdravstveno stanje, ili one prodane u roblje redovito bičevanje. Naprosto, ovaj svijet je pun ružnih stvari, a ako će netko vjerovati u Boga, onda to mora biti uz postojanje tih elemenata u globalnoj slici, jer vjera u Boga ne eliminira zlo. A hoćeš li ti to vjerovati ili nećeš, to je ko što rekoh do tebe.

No, da se mi vratimo na ovostranost, te na konkretan problem pronalaženja dečka, što je meni se čini ono što tebe najviše zanima, a Bog te zanima utoliko ukoliko će ti ostvariti tu želju (nemoj to shvatiti kao nekakav prijekor, meni je to posve razumljiv stav). Najprije, ne moraš javno odgovoriti, ali možeš razmisliti u sebi - imaš li ti nekakav očiti tjelesni nedostatak, previše kila ili takvo nešto? Ako nemaš nekakav očiti tjelesni nedostatak, a opet ne možeš naći dečka, onda bi problem vrlo lako mogao biti u tvojoj glavi, odnosno u onome što gledaš. Imati toliku želju nekoga naći, a opet ne pronalaziti nikog, a da pri tom nemaš nikakav očiti tjelesni nedostatak, e onda je najvjerojatnije problem u kriterijima. Kakve točno dečke ti gledaš? Koliko mi se čini, spomenula si na nekoliko mjesta da si imala vezu, odnosno da su ti zapinjali za oko, uvijek nekakvi problematični likovi, u smislu da su te odgovarali od završavanja fakulteta, da su imali problema s alkoholom, i sl.? To je čest problem žena koje su dočekale nekakve ozbiljnije godine solo, da gledaju samo te (problematične) frajere, kod kojih ili nemaju šanse ili se s njima ne usreće ili oboje. Možda ne bi bilo loše da promisliš ima li netko u tvojoj okolini kojemu si draga i non stop se vrti oko tebe, ali ga ti zapravo ne gledaš tim očima, jer nije takav frajer kakvog bi ti htjela. Ako ima netko takav, a da ti razmisliš o njemu ozbiljno kao o bračnom drugu? Možda to uopće ne bi bilo loše rješenje...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 lip 2015 16:55 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
novi1 napisao:

Tocno san znao da ces ovako odgovorit lalelu,nazalost,pogodija san :cry: .
Nije nitko rekao da je tebi ili meni lako biti sam,ali kako virovat Bogu da ce nam dati stostruko-uvik san se to pitao i nasao odgovor,kroz muku i patnju,kroz kriz san naucija cijenit zivot i okrenit se jedinoj Ljubavi,ljudska ljubav ce doc 100%,trazim i naci cu.Zasto jos nisam,neznam....zasto sam bio napusten,neznam...zasto sam mislija da sam nasao onu pravu,neznam.....na kraju,zasto bolest i umalo suicid,neznam...ali jedno znam-kroz sve to san spoznao Boga i nema lipse Ljubavne price.Moglo je vjerovatno i drugacije ali ne zalin ni za cim,to sto sam spoznao da me Bog ljubi bas svaku sekundu mog zivota,da je znao za mene i ljubio me od iskona,da cu bit zauvik sa Njim(ako to zelim,a zelim svim srcem) -to je bit i sustina ovog prolaznog i kratkog puta prema Vjecnosti sa nasim Ocem!!!!!!!
Brak ce doc,virujen da oce ali me trenutno satnje ne zabrinjava,ne ogranicava me nego sa Bogom iman snage za sve :a1250:

novi1 napisao:

Jelda šteta što nemaju vjere ko ti, bez brige podučit ćeš ti ove nevjerne Tome kako vjerovati, šta nije tako? Kažeš gore s Bogom imaš snage a sve, super, a šta ako za godinu dana nestane tvoj zanos i budeš u bedu recimo par mjeseci, znači li to da nemaš vjere, ili kad imaš vjere po tebi onda si nonstop u zanosu. Ne bi rekao da je to tako.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 lip 2015 17:00 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
SAN napisao:
Johny 5 :b112: :D
Nego jesi nam ti slobodan, ako jesi bil ti mogao dat sansu dami lalelu da se upoznate?Ako nisi slobodan, imas li nekog da je upoznas?

Mislim da nisam, malo čudno zvuči, al je tako.

Koliko sam skužio ona ima oko 36 godina, mojih par frendova ima oko 29, 28, tak da je to ipak prevelika razlika, a i da nije kak bi ja to upoznao nekog frenda s nepoznatom ženskom. Pa ni ja ju ne znam. Al možda ju neka prijateljica može upoznat s nekim s posla, nekim kolegom, poznanikom, možda neka rodica, itd, sama si pisala ima milijun kombinacija.

Nije isključeno ni da prek neta se može s nekim dopisivat pa jedna kava, druga i onda kak to već ide.

Zadnja izmjena: johnny 5; 19 lip 2015 17:08; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 lip 2015 19:09 
Odsutan
Moderator
Moderator

Podijelio: 358 zahvala
Zahvaljeno je: 292 zahvala
Postovi o čistoći premješteni u tu temu,a dio postova koji
su otišli izvan teme u chat.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 lip 2015 15:13 
Odsutan
Moderator
Moderator

Podijelio: 358 zahvala
Zahvaljeno je: 292 zahvala
-dobar tekst Crystaline Evert
http://www.bitno.net/obitelj/ne-mogu-bi ... ao-samoce/

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 123  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]