jana napisao:
Hrvoje Hrki napisao:
na forumu te nije bilo barem mjesec-dva, i sada kad je
velika funkcija nešto rekla u vezi "sekte međugorana"
evo tebe opet nazad
zbilja mi je čudna ta tvoja nadljudska spremnost da
pišeš samo kontra Međugorja, a o ničemu drugo ne
pišeš
šta je se tebi međugoje , Kraljica Mira ili franjevci u krajnjem slučaju koji su igrom slučaja u toj župi , toliko zamjerili ,( jer znam da se na kraju kad se svi " argumenti " ispucaju, tema međugorja zlonamjerno
preokrene "u nevaljale franjevce" )
milosti koje to mjesto i poruke koje se iz njega daju CIJELOM
SVIJETU , su više puta rečene i ponavljane i na drugim forumima
( a na kojima ti svim silama ubijaš te poruke milosti koje se daju svijetu)
zato se neću ponavljati (tri puta barem isto) jer da se ponovi i 100 puta
tebi to neće značiti ništa- jer ti kao da si tajnik biskupa Perića svim silama
se trudiš da ocrniš Gospina ukazanja
još jednom ću ponovite ( što se tebe tiče i zadnji put!): komisije nisu dale mišljenje da su ukazanja i poruke neautentične , neistinite , izmišljenje
komisija je dala neutralan stav , tako da vatican nije zabranio ukazanje iz međugorja. to je velika razlika! znači pitanje ukazanja i poruka je i dalje OTVORENO
I SVAKOME JE DOZVOLJENO IMATI SVOJE mišljenje i vjerovanje, zabranjeno je samo svećenicima SLUŽBENO organiziranje hodočašća ( a vjerujem da mnogi nemaju ništa protiv hodočašća i znam da su pune crkve oglasa za hodočašća koje nitko ne skida sa oglasnih ploča, dapače i svećenici idu skupa sa vjernicima preko tih "privatnih" hodočašća)
toliko da znaš , da mnogi iz crkve indirektno podržavaju pobožnosti i poruke koje daje Gospa iz Međugorja i nemaju ništa protiv!
ne zamjerite ali stvarno nisam mogao da ti ne kažem , jer na forumu te nema skoro dva mjeseca a onda kao KOBAC skočiš čim se spomene međugorje ili "međugorska sekta"

što se niste javili...Eno me na KNI sređivam novosti!Imam i blog na kojem stavljam novosti iz svog života ... ali sam vam skinila link do njega jer se dogodilo nekoliko puta da me se pljunilo zbog mog križa od strane određenih osoba - čemu onda davati nešto čemu se drugi rugaju i po tom pljuvaju?
Ako me ne želite ČUTI što vam govorim vezano uz ovu temu - zašto bi vas onda zanimalo moje mišljenje o drugim temama koje su svakodnevne i životne...Možda da imam "stigmu" - kad bi ih ispričala onda biste obratili pažnju zašto vas upozoravam na neke stvari...Ali NE!
Nema mistike,nema čudesa već samo jedna luda koja citira i koja apelira na ZDRAV razum - umjesto fanatičnog priklanjanja nečemu što je već provjereno .
Koga zanima knjiga " Istina će vas osloboditi" od don Nikole Bulata u kojem možete naći što je sve jedan član Komisije za Međugorje pronašao i sastavio od dokumenata (samo jedan djelić) mogu mogu poslati e-mailom - PA ČITAJTE!
A sve ovo ostalo što si gori napisao - Hrki nemogu odolit ,a da ti ne kažem ...nije me bilo dva mjeseca i toliko puta sam ti napisala iste tekstove,a ti i dalje od stabla ne vidiš šumu.
I ne zaboravite -Istina je samo jedna - jedina!
Ne gledajte tko govori - već što govori!Bog vas blagoslovio!
"dokazi" don bulata mi ne znače ništa , jer nisu nikakvi dokazi
isti taj je bockao vidjelicu sa iglom za vrijeme ukazanja-vidjelica se nije ni pomaknula ni vrisnula, a uboo je jako dobro, da je krv potekla
ali njemu čovjeku duboke vjere ( poput farizeja i pismoznanaca u Isusovo vrijeme) nije ni to bio nikakav dokaz da vidjelica vidi Gospu i da ne osjeća podržaja ( čak i tako jake i bolne) iz "vanjskog svijeta"
don bulat je bio jedan od podređenih, posilnih biskupu, pa nije ništa čudno da po zadatku ili iz straha za položaj , piše onako "kako se od njega traži"
ali ti sam reče :ne gledajte tko govori, nego što govori!
PA SAMA SEBI USKAČEŠ U USTA- SVA TVOJA DEMAGOGIJA PROTIV MEĐUGORJA
ZASNIVA SE NA TOME TKO govori protiv- (BISKUP PERIĆ, DON BULAT), a ne ŠTA GOVORE!!
jer ono šta govore , ne izgleda mi nimalo argumentirano i dobronamjerno , barem dostojno nivoa Božjih pastira , što jesu barem po svojoj funkciji!
A sad bih te zamolio da ti pogledaš ( jer moguće da nisi nikada detaljno čitala GOSPINE poruke) šta
GOSPA GOVORI, a ne ljudi! ( pa bili oni i sam biskup )
pa mi reci šta je vjerojatnije- tko od njih ispravno i evanđeoski govori!
GOSPA ili biskup?
evo poruka
samo iz ove godine, pa pogledajmo istini u oči, ima li u njima išta
nekatoličkog, heretičnog, neevanđeoskog, nespasonosnog za naše duše...
ako netko ne vjeruje novinama , ili nama koji afirmativno pišu glede poruka i ukazanja u međugorju, nemojmo onda čitati što kažu ti, nego gledajmo što kaže naša nebeska Majka, naša Zagovornica kod svoga Sina, Bogorodica ( Gospa), BDM.
Njene poruke nećemo valjda smatrati lažnima , protukatoličkima, izmišljenima od 6 nevine djece, nego ćemo valjda vjerovati u te poruke, jer su dane od neba nama ovdje , ali i svim ljudima u svijetu koji žele otvoriti srca i svoje snage ka Bogu, evanđelju, Duhu svetome, obraćenju itd
neka netko tko je protiv poruka i ukazanja u međugorje , nađe nešto što nije evanđeoski i katoličko, i svima nama smjernica za naš daljnji rast u vjeri ili kao početak vjere -za one koji se obrate preko njih!neke sam riječi potcrtao da se lakše uoči kakve su to poruke, u čemu je njihova bit.
eto, tko ima uši nek čuje.
Ostale poruke sve od 1984- danas mogu se naći na stranici:
http://medjugorje.hr.nt4.ims.hr/Main.aspx?mv=3&qp=NA==
Poruka, 25. rujna 2006.
“Draga djeco! I danas sam s vama i sve vas pozivam na potpuno obraćenje. Odlučite se za Boga, dječice, i naći ćete u Bogu mir koji traži vaše srce. Nasljedujte živote svetih i neka vam oni budu primjer, a ja ću vas poticati sve dok mi Svevišnji dopusti biti s vama. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.
Poruka, 25. kolovoza 2006.
“Draga djeco! I danas vas pozivam molite, molite, molite. Samo u molitvi bit ćete blizu meni i mome Sinu i vidjet ćete kako je kratak ovaj život. U vašem srcu rodit će se želja za nebom. Radost će zavladati u vašem srcu a molitva će poteći kao rijeka. U vašim riječima biti će samo zahvala Bogu što vas je stvorio i želja za svetošću postat će vam stvarnost. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”
Poruka, 25. srpnja 2006.
“Draga djeco! U ovom vremenu ne mislite samo na odmor vašega tijela nego, dječice, tražite vrijeme i za dušu. Nek vam u tišini Duh Sveti govori i dopustite Mu da vas obraća i mijenja. Ja sam s vama i pred Bogom zagovaram za svakoga od vas. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”
Poruka, 25. lipnja 2006.
“Draga djeco! S velikom radošću u svom srcu zahvaljujem vam na svim molitvama koje ste ovih dana prikazali na moje nakane. Znajte dječice ne ćete se pokajati ni vi ni vaša djeca. Bog će vas nagraditi velikim milostima i zaslužit ćete život vječni. Ja sam vam blizu i zahvaljujem svima onima koji su tokom ovih godina prihvatili moje poruke, pretočili ih u život i odlučili se za svetost i mir. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.
Poruka, 25. svibnja 2006.
“Draga djeco! I danas vas pozivam da stavite u praksu i živite moje poruke koje vam dajem. Odlučite se za svetost, dječice, i mislite na raj. Samo tako imat ćete mir u vašem srcu koji nitko neće moći uništiti. Mir je dar koji vam Bog daje u molitvi. Dječice, tražite i radite svim snagama da mir pobijedi u vašim srcima i u svijetu. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”
Poruka, 25. travnja 2006.
“Draga djeco! I danas vas pozivam da imate više povjerenja u mene i moga Sina. On je pobijedio svojom smrću i uskrsnućem, i poziva vas da preko mene budete dio Njegove radosti. Vi ne vidite Boga, dječice, ali ako molite osjetit ćete Njegovu blizinu. Ja sam s vama i pred Bogom zagovaram za svakoga od vas. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”
Poruka, 25. ožujka 2006.
“Hrabro dječice! Odlučila sam voditi vas putem svetosti. Odrecite se grijeha i pođite putem spasenja, putem koji je izabrao moj Sin. Preko svake vaše muke i trpljenja Bog će naći za vas put radosti. Zato vi, dječice, molite. Mi smo vam blizu svojom ljubavlju. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”
Poruka, 25. veljače 2006.
“Draga djeco! U ovom milosnom korizmenom vremenu pozivam vas da otvorite svoja srca darovima koje vam Bog želi dati. Ne budite zatvoreni nego molitvom i odricanjem recite Da Bogu i On će vam dati u izobilju. Kao što se u proljeće zemlja otvara sjemenu i urodi stostruko tako će vam i Otac vaš nebeski dati u izobilju. Ja sam s vama i ljubim vas, dječice, nježnom ljubavlju. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”
Poruka, 25. siječnja 2006.
“Draga djeco! I danas vas pozivam da budete nositelji Evanđelja u svojim obiteljima. Ne zaboravite, dječice, čitati Sveto pismo. Stavite ga na vidljivo mjesto i svjedočite svojim životom da vjerujete i živite Riječ Božju. Ja sam vam blizu svojom ljubavlju i zagovaram pred svojim Sinom za svakoga od vas. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”