www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 svi 2025 00:06

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 227 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 30 ruj 2006 04:01 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
naggar napisao:
Citat:
[Zašto stavljaš moju djecu u ovu raspravu ?

Hoćeš li ti možda odraditi moje obaveze ?

..ne..ali ne bi bilo lijepo da ..doručak poslužuješ ..umorna..

Citat:
Ako si znao da će ishod biti ringe-ringe raja - što nisi odavno u krpama?Što gubiš svoje dragocjeno vrijeme na mene?

..i ja sam ti ko dijete..
..i ja se volim igrati ..ringe-ringe .raja.

mir s tobom

Dežuram uz dijete koje spava... hoćeš se mjenjat ?

Jer tebi je vidiš dosadno ,rintaš treću smjenu .

Bog te blagoslovio.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 30 ruj 2006 04:45 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Citat:

..nije mi dosadno..
..bitno je da sam te odobrovoljio..
.. da si priznala da si griješnica..kao i svi mi..
..i da više nisi nepogrešiva..
..i sad si eto ..bliska..ljudima.
..imam osjećaj da bi čak voljela ići u Međugorje..
..da se sama ..uvjeriš..
..znaš da je Isus..išao među grješnike..

mir s tobom

Vrh

Naslov:
PostPostano: 30 ruj 2006 10:14 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
jana napisao:
Hrvoje Hrki napisao:
na forumu te nije bilo barem mjesec-dva, i sada kad je
velika funkcija nešto rekla u vezi "sekte međugorana"
evo tebe opet nazad
zbilja mi je čudna ta tvoja nadljudska spremnost da
pišeš samo kontra Međugorja, a o ničemu drugo ne
pišeš :twisted:
šta je se tebi međugoje , Kraljica Mira ili franjevci u krajnjem slučaju koji su igrom slučaja u toj župi , toliko zamjerili ,( jer znam da se na kraju kad se svi " argumenti " ispucaju, tema međugorja zlonamjerno
preokrene "u nevaljale franjevce" )
:shock:
milosti koje to mjesto i poruke koje se iz njega daju CIJELOM
SVIJETU , su više puta rečene i ponavljane i na drugim forumima
( a na kojima ti svim silama ubijaš te poruke milosti koje se daju svijetu)
zato se neću ponavljati (tri puta barem isto) jer da se ponovi i 100 puta
tebi to neće značiti ništa- jer ti kao da si tajnik biskupa Perića svim silama
se trudiš da ocrniš Gospina ukazanja
još jednom ću ponovite ( što se tebe tiče i zadnji put!): komisije nisu dale mišljenje da su ukazanja i poruke neautentične , neistinite , izmišljenje
komisija je dala neutralan stav , tako da vatican nije zabranio ukazanje iz međugorja. to je velika razlika! znači pitanje ukazanja i poruka je i dalje OTVORENO :wink:

I SVAKOME JE DOZVOLJENO IMATI SVOJE mišljenje i vjerovanje, zabranjeno je samo svećenicima SLUŽBENO organiziranje hodočašća ( a vjerujem da mnogi nemaju ništa protiv hodočašća i znam da su pune crkve oglasa za hodočašća koje nitko ne skida sa oglasnih ploča, dapače i svećenici idu skupa sa vjernicima preko tih "privatnih" hodočašća)
toliko da znaš , da mnogi iz crkve indirektno podržavaju pobožnosti i poruke koje daje Gospa iz Međugorja i nemaju ništa protiv! :lol:

ne zamjerite ali stvarno nisam mogao da ti ne kažem , jer na forumu te nema skoro dva mjeseca a onda kao KOBAC skočiš čim se spomene međugorje ili "međugorska sekta" :twisted: :twisted:

Dakle... ako ste tako zabrinuti što me nema :twisted: što se niste javili...Eno me na KNI sređivam novosti!Imam i blog na kojem stavljam novosti iz svog života ... ali sam vam skinila link do njega jer se dogodilo nekoliko puta da me se pljunilo zbog mog križa od strane određenih osoba - čemu onda davati nešto čemu se drugi rugaju i po tom pljuvaju?

Ako me ne želite ČUTI što vam govorim vezano uz ovu temu - zašto bi vas onda zanimalo moje mišljenje o drugim temama koje su svakodnevne i životne...Možda da imam "stigmu" - kad bi ih ispričala onda biste obratili pažnju zašto vas upozoravam na neke stvari...Ali NE!

Nema mistike,nema čudesa već samo jedna luda koja citira i koja apelira na ZDRAV razum - umjesto fanatičnog priklanjanja nečemu što je već provjereno .

Koga zanima knjiga " Istina će vas osloboditi" od don Nikole Bulata u kojem možete naći što je sve jedan član Komisije za Međugorje pronašao i sastavio od dokumenata (samo jedan djelić) mogu mogu poslati e-mailom - PA ČITAJTE!

A sve ovo ostalo što si gori napisao - Hrki nemogu odolit ,a da ti ne kažem ...nije me bilo dva mjeseca i toliko puta sam ti napisala iste tekstove,a ti i dalje od stabla ne vidiš šumu.

I ne zaboravite -Istina je samo jedna - jedina!

Ne gledajte tko govori - već što govori!

Bog vas blagoslovio!

"dokazi" don bulata mi ne znače ništa , jer nisu nikakvi dokazi
isti taj je bockao vidjelicu sa iglom za vrijeme ukazanja-vidjelica se nije ni pomaknula ni vrisnula, a uboo je jako dobro, da je krv potekla
ali njemu čovjeku duboke vjere ( poput farizeja i pismoznanaca u Isusovo vrijeme) nije ni to bio nikakav dokaz da vidjelica vidi Gospu i da ne osjeća podržaja ( čak i tako jake i bolne) iz "vanjskog svijeta"
don bulat je bio jedan od podređenih, posilnih biskupu, pa nije ništa čudno da po zadatku ili iz straha za položaj , piše onako "kako se od njega traži"
ali ti sam reče :ne gledajte tko govori, nego što govori!

PA SAMA SEBI USKAČEŠ U USTA- SVA TVOJA DEMAGOGIJA PROTIV MEĐUGORJA ZASNIVA SE NA TOME TKO govori protiv- (BISKUP PERIĆ, DON BULAT), a ne ŠTA GOVORE!! :cry:
jer ono šta govore , ne izgleda mi nimalo argumentirano i dobronamjerno , barem dostojno nivoa Božjih pastira , što jesu barem po svojoj funkciji!

A sad bih te zamolio da ti pogledaš ( jer moguće da nisi nikada detaljno čitala GOSPINE poruke) šta GOSPA GOVORI, a ne ljudi! ( pa bili oni i sam biskup )
pa mi reci šta je vjerojatnije- tko od njih ispravno i evanđeoski govori!
GOSPA ili biskup?

evo poruka samo iz ove godine, pa pogledajmo istini u oči, ima li u njima išta
nekatoličkog, heretičnog, neevanđeoskog, nespasonosnog za naše duše...

ako netko ne vjeruje novinama , ili nama koji afirmativno pišu glede poruka i ukazanja u međugorju, nemojmo onda čitati što kažu ti, nego gledajmo što kaže naša nebeska Majka, naša Zagovornica kod svoga Sina, Bogorodica ( Gospa), BDM.

Njene poruke nećemo valjda smatrati lažnima , protukatoličkima, izmišljenima od 6 nevine djece, nego ćemo valjda vjerovati u te poruke, jer su dane od neba nama ovdje , ali i svim ljudima u svijetu koji žele otvoriti srca i svoje snage ka Bogu, evanđelju, Duhu svetome, obraćenju itd

neka netko tko je protiv poruka i ukazanja u međugorje , nađe nešto što nije evanđeoski i katoličko, i svima nama smjernica za naš daljnji rast u vjeri ili kao početak vjere -za one koji se obrate preko njih!neke sam riječi potcrtao da se lakše uoči kakve su to poruke, u čemu je njihova bit.
eto, tko ima uši nek čuje.

Ostale poruke sve od 1984- danas mogu se naći na stranici:
http://medjugorje.hr.nt4.ims.hr/Main.aspx?mv=3&qp=NA==

Poruka, 25. rujna 2006.

“Draga djeco! I danas sam s vama i sve vas pozivam na potpuno obraćenje. Odlučite se za Boga, dječice, i naći ćete u Bogu mir koji traži vaše srce. Nasljedujte živote svetih i neka vam oni budu primjer, a ja ću vas poticati sve dok mi Svevišnji dopusti biti s vama. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.

Poruka, 25. kolovoza 2006.

“Draga djeco! I danas vas pozivam molite, molite, molite. Samo u molitvi bit ćete blizu meni i mome Sinu i vidjet ćete kako je kratak ovaj život. U vašem srcu rodit će se želja za nebom. Radost će zavladati u vašem srcu a molitva će poteći kao rijeka. U vašim riječima biti će samo zahvala Bogu što vas je stvorio i želja za svetošću postat će vam stvarnost. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”

Poruka, 25. srpnja 2006.

“Draga djeco! U ovom vremenu ne mislite samo na odmor vašega tijela nego, dječice, tražite vrijeme i za dušu. Nek vam u tišini Duh Sveti govori i dopustite Mu da vas obraća i mijenja. Ja sam s vama i pred Bogom zagovaram za svakoga od vas. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”

Poruka, 25. lipnja 2006.

“Draga djeco! S velikom radošću u svom srcu zahvaljujem vam na svim molitvama koje ste ovih dana prikazali na moje nakane. Znajte dječice ne ćete se pokajati ni vi ni vaša djeca. Bog će vas nagraditi velikim milostima i zaslužit ćete život vječni. Ja sam vam blizu i zahvaljujem svima onima koji su tokom ovih godina prihvatili moje poruke, pretočili ih u život i odlučili se za svetost i mir. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.

Poruka, 25. svibnja 2006.

“Draga djeco! I danas vas pozivam da stavite u praksu i živite moje poruke koje vam dajem. Odlučite se za svetost, dječice, i mislite na raj. Samo tako imat ćete mir u vašem srcu koji nitko neće moći uništiti. Mir je dar koji vam Bog daje u molitvi. Dječice, tražite i radite svim snagama da mir pobijedi u vašim srcima i u svijetu. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”

Poruka, 25. travnja 2006.

“Draga djeco! I danas vas pozivam da imate više povjerenja u mene i moga Sina. On je pobijedio svojom smrću i uskrsnućem, i poziva vas da preko mene budete dio Njegove radosti. Vi ne vidite Boga, dječice, ali ako molite osjetit ćete Njegovu blizinu. Ja sam s vama i pred Bogom zagovaram za svakoga od vas. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”

Poruka, 25. ožujka 2006.

“Hrabro dječice! Odlučila sam voditi vas putem svetosti. Odrecite se grijeha i pođite putem spasenja, putem koji je izabrao moj Sin. Preko svake vaše muke i trpljenja Bog će naći za vas put radosti. Zato vi, dječice, molite. Mi smo vam blizu svojom ljubavlju. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”

Poruka, 25. veljače 2006.

“Draga djeco! U ovom milosnom korizmenom vremenu pozivam vas da otvorite svoja srca darovima koje vam Bog želi dati. Ne budite zatvoreni nego molitvom i odricanjem recite Da Bogu i On će vam dati u izobilju. Kao što se u proljeće zemlja otvara sjemenu i urodi stostruko tako će vam i Otac vaš nebeski dati u izobilju. Ja sam s vama i ljubim vas, dječice, nježnom ljubavlju. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”

Poruka, 25. siječnja 2006.

“Draga djeco! I danas vas pozivam da budete nositelji Evanđelja u svojim obiteljima. Ne zaboravite, dječice, čitati Sveto pismo. Stavite ga na vidljivo mjesto i svjedočite svojim životom da vjerujete i živite Riječ Božju. Ja sam vam blizu svojom ljubavlju i zagovaram pred svojim Sinom za svakoga od vas. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”

Vrh

Naslov:
PostPostano: 30 ruj 2006 23:54 
Odsutan

Hrki...

Dokazi don Nikole Bulata su - Kronika ukazanja , koju je svojom rukom pisao fra Tomislav Vlašić... Tri Dnevnika Vicke Ivanković - od kojih je samo jedan uistinu njezin jer su dva pisale njezine sestre ( iskaz same Vicke s potpisom) ,a i taj treći Dnevnik je pisan 1982 , sam dnevnik odnosno rokovnik - kad je izašao iz tiska je bila 1983.

Od tih Dnevnika i od Kronike ukazanja u koju su zapisivani događaji- i od zapisa oca Grafenauera ,koji je biskupu donio zapise prije nego je biskup uopće dobio ikakve materijale za čitanje!

Evo nešto o don Nikoli Bulatu ...

Nikola Bulat rođen je u Bisku 11. veljače 1931. u obitelji oca Mate i majke Cvite r.Jonić,koji su imali 11 djece.Osim njega iz obitelji je svećenik i dr.don Božo,profesor u Splitu, i s.Doloroza,milosrdnica.
Osnovnu je školu Nikola pohađao u Bisku,gimnaziju započeo u Sinju,a završio u Splitu,1956.,diplomirao je u Zagrebu,1960.,gdje je i magistrirao, 1962.,uvijek s odlikom.
Za svećenika je zaređen u Splitu 4. prosinca 1955.Kao bogoslov bio je prefekt u splitskom dječačkom sjemeništu.
Svećeničke službe:upravitelj župe Neorić ( 1956.-1962.):Službenik na Ordinarijatu u Splitu (1962.-1964.),u bogosloviji ( 1963.-1965.).Predavao je vjeronauk u sjemenišnoj gimnaziji,na teologiji u Splitu ascetiku (1964.-1965.),kao stalni nastavnik ontologiju i etiku na katedri filozofije(od 1965.) i kao docent dogmatiku ( od 1975.).Filozofske i dogmatske traktate predavao je sve do kraja 1988/89. godine.Akademsku godinu 1969/70.proveo je u Rimu skupljajući građu o Markantunu de Dominisu i pripremajući doktorsku radnju“Nauka Marka Antuna de Dominisa o sakramentima uopće da stajališta jedinstva Crkava“ kod prof.dr.Ivana Goluba na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.Radnju,već privedenu kraju,prekinuo je zbog operacije srca u Švicarskoj ,1975.Priređivao je skripta iz svih materijala koje je predavao i stalno ih nadopunjao.
Obavljao je i druge svećeničke službe.Bio je prosinodalni ispitatelj za dogmatiku,član raznih vijeća,duhovnik redovnica.
Tešku srčanu bolest nosio je od rane mladosti.Uvijek je zadržao,pa i u najvećim patnjama vedrinu i šalu.Preminuo je 20. travnja 1990.Pokopan je sutradan uz veličanstven sprovod,na kojem su sudjelovala i oba mostarska generalna vikara,msgr.dr.Anto Brajko i msgr.Luka Pavlović.
Među petnaestoricu članova Druge komisije za ispitivanje međugorskih događaja biskup je Žanić sa splitske teologije uzeo mr.don Nikolu Bulata.Nikola se najozbiljnije prihvatio nove zadaće,marljivo istraživao ,željan samo istine i potpune istine.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 01 lis 2006 00:08 
Odsutan

naggar napisao:
Citat:

..nije mi dosadno..
..bitno je da sam te odobrovoljio..
.. da si priznala da si griješnica..kao i svi mi..
..i da više nisi nepogrešiva..
..i sad si eto ..bliska..ljudima.
..imam osjećaj da bi čak voljela ići u Međugorje..
..da se sama ..uvjeriš..
..znaš da je Isus..išao među grješnike..

mir s tobom

Otišao si sa teme...nažalost,u nedostatku argumenata posižeš za mojom osobom ,mojom djecom ,mojom vjerom ...

Nisam ni bila mrzovoljna - dapače ,čini mi se da u neku uru počinje važiti ona - što se babi snilo to joj se i tilo!

Još malo citata iz knjige don Nikole Bulata

Ovdje sam iznio manje poznatu ili u široj javnosti sasvim nepoznatu stranu međugorskih događaja.Zagovornici Međugorja nisu iznosili ove tamne strane.Prešućivali su ih.
Za jednostrano obavještavanje svjetske javnosti najveću odgovornost snosi Laurentin,jer je u neke stvari bio najbolje upućen ,a prešućivao ih.Ako je nešto i izišlo u javnost,opravdavao je na neprihvatljiv način.
Kad u knjizi govori o ukazanju u Cernu 30. lipnja 1981. prešućuje važnu činjenicu da je tada Gospa rekla da će se ukazivati još samo tri dana i da je 3. srpnja 1981. rekla da je to zadnje ukazanje.“

55R.LAURENTIN, La Vierge apparait - Elle a Medjugorje, str. 39-40.

Isto tako kad govori o ekstazi ne spominje da su vidioci dosta dugo u početku za vrijeme ukazanja razgovarali s prisutnim svijetom i odgovore Gospine prenosili odmah okupljenim vjernicima.Iako je to znao – prema njegovu priznanju Jeanlouisu Martinu – ipak kaže u spomenutoj knjizi:da je za vrijeme viđenja :“Ta suspenzija drugih načina osjetne spoznaje stalna.Ta suspenzija uvjetuje ovu izvanrednu percepciju.Izgleda da je ona ( suspenzija) nužna .

Kasnije će abbé Laurentin promijeniti svoje mišljenje o ekstazi.Čini se da tu polazi od činjenice da su međugorski vidioci za vrijeme viđenja u ekstazi i nastoji prilagoditi definiciju ekstaze prema onomu što se oko njih odvija.On kaže:“U Međugorju ( kao nekada Lurdu ili Pontamainu) komunikacija s vanjskim svijetom samo je djelomično prekinuta.Taj prekid može biti različito i funkcionalno moduliran prema okolnostima“: Znači da stalna suspenzija drugih načina spoznaje ipak nije nužna kako je prije tvrdio.

...

Vrh

Naslov:
PostPostano: 01 lis 2006 08:06 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
35 milijuna hodočasnika od kojih hiljede svečenika , puno piskupa koji su došli hodačastiti iz svih zemalja svijeta a broj im stalno raste zahvaljuju Blaženoj Djevici Mariji na milostima koje ovdje preko nje primaju. Koliko svečeničkih i redovničkih zvanja, koliko svečenika umornih ponovno sa žarom prihvačaju svoj poziv, koliko ispovijedi nakon godina i godina , koliko obrisanih suza i izliječenih srdaca. U ovom teškom trenutku za našu katoličku crkvu koja je napadana sa svih strana zahvalimo Bogu na Medjugorju . Kao što ima knjiga od Biskupa Žaniča tako ima i knjiga od Prof. OFM Rupčića koji daje odgovor na sve. Ali dok se mi male duše budemo prepirale Bog nam daje ovdje svoje milosti.
Ovdje nisu važni vidioci ovdje smo naučili ljubiti Isusa u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Naučili smo da Sv.Misu moramo staviti na prvo mjesto, moliti Krunicu i Križni Put. Naučili smo čitati Bibliju ići na ispovjed i postiti. A to je ono najvažnije. Ovdje osjetiš ljubav i mir u srcu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 01 lis 2006 13:04 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Citat:
Otišao si sa teme...nažalost,u nedostatku argumenata posižeš za mojom osobom ,mojom djecom ,mojom vjerom ...

..ti jano imaš nekih problema..
..s projekcijom realnosti...
..ti koja jurišaš s "kopljem" u ruci na nas međugorane..
..pripisuješ meni kao napad na sebe..
..daj se malo skockaj...

.što se tiče agrumenata..ti si prva pobjegla bez odgovora..
.u nepogrešivost " tvoje vjere"

..za djecu sam ti samo rekao..da je bolje da ideš spavati..
..da budeš odmorna za njih..
..nego li da provodiš noć dopisujući s samnom..
..ja sam radio 3..tak da mi je to u sklopu posla..
..kakav ti je to napad na osobu i djecu..

Citat:
Nisam ni bila mrzovoljna - dapače ,čini mi se da u neku uru počinje važiti ona - što se babi snilo to joj se i tilo!

..ako ti smatraš da si ti baba..koja u neku nočnu uru sniva..
..ili si na javi..
..ja ću poštivati tvoju odluku..
..pa ti slobodno..snivaj..
.ali isključi onda ..računalo..
..da ne bi bilo ...napada..na tebe..dok snivaš

mir s tobom

Vrh

Naslov:
PostPostano: 04 lis 2006 15:41 
Odsutan

Draga moja virtualna obitelji , danas na blagdan svetog Franje talijansku Svetu Misu predvodio je Nadbiskup iz Catanije i na kraju je dao svoj blagoslov prisutnima i svim našim obiteljima , bolesnima i Italiji . Rekao je da slijedimo poruke Blažene Djevice Marije. Prema tome danas ste i svi vi dobili blagoslov iz Medjugorja. :r086:

Vrh

Naslov:
PostPostano: 04 lis 2006 17:36 
Odsutan

draga si speranza iznimno, hvala ti sto mislis na ono sto nitko od nas ne misli.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 04 lis 2006 17:48 
Odsutan

Dragi Leo, čitava moja obitelj se je preselila na drugi svijet tako da nisam opterečena sa obiteljskim problemima kojih uglavnom ima svatko pa uživam moliti za druge a vas na TT stvarno shvačam kao moju obitelj.
:grlim te:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 227 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]