www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 09:53

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 96 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 16 ruj 2006 21:40 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
speranza napisao:
Naggare , :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Nešto slično se je desilo i meni.

.pa ..speranzo ..draga..
..zar mi ne ne ..dišemo ..
..istim dahom..

.no to su naša braća..draga bića..
.i teško mi ih je gledati..
.kako sa žarom ..provode..doktrinu..iskrivljenja biblije..

mir svima

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ruj 2006 21:41 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Aby draga :arrow: :arrow: vrlo lijepi prikaz.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ruj 2006 21:48 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Aby napisao:
JEHOVINI SVJEDOCI
...Isus ne dolazi ponovo, on se već vratio nevidljiv u duhu 1914. Vrlo skoro, on i njegovi anđeli će uništiti sve koji nisu Jehovini svjedoci.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :b101: :b101: :b101: :b101: hahahahahahhaha....
ovo mi je najsmješniji podatak koji sam čuo i Jehovinim svjedocima

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ruj 2006 22:01 
Odsutan

Evo još nekih podataka o sektaštvu:

Sekte su, religiozne skupine koje slijede određena vjerovanja, učenja ili svjetonazore. Raspoznaju se po sadržaju vjerovanja, učenja, metodama i načinu života. Neke su jako prodorne, imaju jak utjecaj na čovjekovu psihu ili na društveni život: politički, gospodarski i kulturni. Ima sekti koje su naizgled, osobito na početku, veoma privlačne. Njihova sentimentalnost izaziva divljenje. Veliku emocionalnu religioznost promiču sekte istočnjačkih religija, začinjenu njima svojstvenim misticizmom i romantičarskom lepršavošću. Duh kontemplacije i psihičko smirivanje plijeni pažnju mladih na zapadu, koji ionako odveć trpe od industrijaliziranog, potrošačkog i krajnje materijaliziranog stila života. No, te privlačne ponude mogu brzo postati zamka iz koje se teško izlazi. Oni koji jednom uđu u sektu, postanu ovisni, u pojedinim slučajevima gube vlastiti identitet, sposobnost mišljenja; moraju nužno usvajati druge vrednote, a nije rijedak slučaj da u bolesti ostaju napušteni. Zdravi pak teško napuštaju sektu bez posljedica.

Starije sekte imaju klasičnu strukturu unutarnjeg ustrojstva: utemeljitelj, obredi, članstvo, nauk uglavnom o tome kako postići vječni spas.

Novije grupacije su puno spontanija društva bez krutih struktura, koja gledaju učiniti nešto za čovjeka ovdje i sada.

Tako članovi Bagawat-grupe nude meditaciju, masažu i terapiju.

Pristaše Hare-Krishne okupljaju mlade uz glazbu i knjige.

"Božja djeca" pozivaju na isključenje iz sustava suvremenog života, te povratak prirodi. Članovi moraju svu imovinu dati pokretu, prekinuti vezu s roditeljima i slijepo slušati.

Mormoni su sveci posljednjeg dana.

Transcendentalna meditacija umijeće je indijskog gurua Maharashija, koji uz pomoć "mantri" obećava dovesti ljude u duševni sklad i ispuniti ih stvaralačkom energijom.

"Hram naroda" je sekta Jima Jonesa, poznata po skandalu posljednje "bijele noći", 18. studenog 1978. u Gvajani, kad je utemeljitelj zajedno sa sljedbenicima i 200 djece popio piće pomiješano s cijankalijem i izazvao kolektivno samoubojstvo.

New age je pokret osamdesetih godina, koji očekuje sveopće pomirenje duha i prirode, te pobožanstvljenje čovječanstva u novoj slici svijeta.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 ruj 2006 10:02 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Poznajem nekoliko njih,koji su otisli u Jejove svjedoke...
Nazalost roditelji su im bili katolici,cak su i krsceni u katolickoj crkvi,
ali su bili izgubljeni...odgojeni bez vjere..nisu imali cilj....
Da nas ti ljudi zive skroz drugacije....
Cula sam da oni ne svetkuju blagdane,i da imaju jednom godisnje,
nesto kao (sv. pricest)gozbenu veceru)
ne primaju i ne daju krv,i imaju odredjeno sta smiju a sta ne smiju...
Svaki je duzan mjesecno 10sati utrositi naposjete kuca,i 12casopisa da uruci...kako bi sirili dalje..Pioniri trebaju 100sati mjesecno...
Ima ih oko 6 000 000 u svijetu u 230 zemalja....(tako tvrde oni)
kaze da ih samo u njemackoj ima 100 000...
Meni licno nije jaso ,ovdje kod nas svi odreda su bili katolici djedovi...
kako to da im oni odjednom toliko postaju interesantni,ili da bas kod njih
pronadju ono sto traze..ocito treze Vjeru......mora di im ona nesto znaci.
Kod nas nije tesko osnovati sektu 2000 potpisa ,i priznata....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 ruj 2006 12:16 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

"MAUCHE - Kenijski sljedbenici vjerske sekte iz Sjedinjenih Država, koji su predvidjeli smak svijeta 12. rujna, kada je - prema njihovim saznanjima - trebao izbiti nuklearni rat, u srijedu 13. rujna sklonili su se u bunkere, unatoč tomu što se njihova predviđanja još nisu ostvarila.

Deseci članova sekte Jahvin dom u zaštitnim odijelima, s plinskim maskama i u posebnim zaštitnim rukavicama sklonili su se u bunker u blizini kenijskog sela Mauche.

Bunker su napunili zalihama dehidriranog brašna, kojim se namjeravaju hraniti predstojećih godinu dana, nakon čega će iz njega izaći, budući će do toga vremena, prema njihovu vjerovanju, svi grešnici nestati s lica Zemlje.

"Oni koji sumnjaju u ono što radimo, uskoro će biti posramljeni, a ako se posljedice rata ovdje ne budu osjećale, neka nas policija uhapsi", rekao je novinarima vođa kenijske sekte Mosheh Sang. "U bunkeru ostajemo godinu dana."

Ovo sam pročitala na iskonu, šta kažete?! Ja nemam komentara! :P

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 ruj 2006 13:25 
Odsutan

Petra napisao:
"MAUCHE - Kenijski sljedbenici vjerske sekte iz Sjedinjenih Država, koji su predvidjeli smak svijeta 12. rujna, kada je - prema njihovim saznanjima - trebao izbiti nuklearni rat, u srijedu 13. rujna sklonili su se u bunkere, unatoč tomu što se njihova predviđanja još nisu ostvarila.

Deseci članova sekte Jahvin dom u zaštitnim odijelima, s plinskim maskama i u posebnim zaštitnim rukavicama sklonili su se u bunker u blizini kenijskog sela Mauche.

Bunker su napunili zalihama dehidriranog brašna, kojim se namjeravaju hraniti predstojećih godinu dana, nakon čega će iz njega izaći, budući će do toga vremena, prema njihovu vjerovanju, svi grešnici nestati s lica Zemlje.

"Oni koji sumnjaju u ono što radimo, uskoro će biti posramljeni, a ako se posljedice rata ovdje ne budu osjećale, neka nas policija uhapsi", rekao je novinarima vođa kenijske sekte Mosheh Sang. "U bunkeru ostajemo godinu dana."

Ovo sam pročitala na iskonu, šta kažete?! Ja nemam komentara! :P

Petrice draga,upravo na prvom upisu stavih taj link :wink: znači poruka pisca je :roll: treba početi od početka čitati da se ne bi ponavljali :lol: Nadam se da prihvaćaš moj savjet,ali unatoč tome,hvala ti što pratiš temu i sudjeluješ u njoj!Jedan veliki topli :grlim te: i :arrow: u Kristu!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 ruj 2006 16:02 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Što se tiče Jehova: znam ovo: Uskrs i Božić su im kao "poganski" blagdani ( mislim...) i izbjegavaju križ.
I , u Njemačkoj su već priznati kao religija, za što se KC i druge kršćanske zajednicew jako pobunile.
eto toliko :cry:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 ruj 2006 17:11 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

I mene su prije šest godina, baš u jesen, posjetili Jehovini svjedoci (žena i muž). Bio sam u selu na svom imanju i baš se priprenio u dvorištu za popodnevnu kavu sa susjedima. Kad na kapiju lijepo odjeveni sa kravatom i torbom: „Imali te malo vremena?“ pitaju me. A ja njima: „Dali vi tražite suncokret?“. Oni stali iznenađeno: „Pa kako?“ „Ako tražite suncokret, onda ste na krivoj adresi, jer ja imam svoju vjeru, ako iz nje tako lako pređem u vašu sektu, onda bi i iz vaše sektde mogao još brže u neku drugu.“ Razgovor je dalje tekao odkuda ja znam da su oni Jehovini svjedoci, ali pošto je meni jedna bliska osoba bila u njihovoj u sekti, tako da sam ja o njima dosta znao, te sam im počeo govoriti o njihovoj sekti i o stvarima koje se nemogu potvrditi da stoje izrikom u Bibliji, te gdje su ipak u krivu. Da sad sam ja njima govorio o njihovoj sekti te im dao (vjerojatno) do znanja da znaju manje od mene i da su ipak na „krivoj adresi“. Te su napustili moje dvorište poslje susjede, stigli su je i tražili informacije, odkuda ja to sve znam, tko sam i ostalo.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 ruj 2006 17:39 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Jobe ovo sa suncokretom je super :P :P :P :arrow:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 96 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]