www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 29 lip 2025 13:27

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 26 tra 2009 09:52 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Zastajem na tren, svjestan da je Bog tu.
Razmišljam kako sve oko mene,
zrak koji udišem, cijelo moje tijelo,
titra Božjom prisutnošću.
Molim za milost vjere
u sve ono što bih mogao biti i učiniti
kada bih se samo predao Bogu, onome koji sve stvara iz ljubavi,
da me nastavi stvarati, voditi i oblikovati.
Gospodine, dao si mi noć za odmor i san.
Neka u mojim budnim trenucima nikada ne zaboravim tvoju dobrotu.
Pouči me da tvoj blagoslov dijelim s drugima.

Lk 24,35-48

Nato oni pripovjede ono s puta i kako ga prepoznaše u lomljenju kruha. Dok su oni o tom razgovarali, stane Isus posred njih i reče im: "Mir vama!" Oni, zbunjeni i prestrašeni, pomisliše da vide duha. Reče im Isus: "Zašto se prepadoste? Zašto vam sumnje obuzimaju srce? Pogledajte ruke moje i noge! Ta ja sam! Opipajte me i vidite jer duh tijela ni kostiju nema kao što vidite da ja imam." Rekavši to, pokaza im ruke i noge. I dok oni od radosti još nisu vjerovali, nego se čudom čudili, on im reče: "Imate li ovdje što za jelo?" Oni mu pruže komad pečene ribe. On uzme i pred njima pojede. Nato im reče: "To je ono što sam vam govorio dok sam još bio s vama: treba da se ispuni sve što je u Mojsijevu Zakonu, u Prorocima i Psalmima o meni napisano." Tada im otvori pamet da razumiju Pisma te im reče: "Ovako je pisano: 'Krist će trpjeti i treći dan ustati od mrtvih, i u njegovo će se ime propovijedati obraćenje i otpuštenje grijeha po svim narodima počevši od Jeruzalema.' Vi ste tomu svjedoci.

Što mi želiš reći, Gospodine?

Kreni na ovo molitveno putovanje. Hodaj zajedno s učenicima i osjeti njihov strah i zabrinutost, osjećaj da su prevareni. Osjeti njihovu nadu da će se njegovo obećanje (da će od mrtvih ustati) ipak ispuniti. Što sve to može pobuditi u tebi? Tama i svjetlo izmjenjuju se iz sata u sat s Gospodarom svjetla. Hodaj i slušaj; neka te Isus podsjeti na Sv. pismo koje donosi povjerenje, mir i sigurnost.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 tra 2009 19:59 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Isus posred njih i reče im: "Mir vama!" Oni, zbunjeni i prestrašeni, pomisliše da vide duha. Reče im Isus: "Zašto se prepadoste? Zašto vam sumnje obuzimaju srce? Pogledajte ruke moje i noge! Ta ja sam! Opipajte me i vidite jer duh tijela ni kostiju nema kao što vidite da ja imam."

Današnji apostoli su svi oni kršćani koji uvjerljivo žive svoju vjeru i svjedoče riječima i životom da je Krist uskrsnuo. Vrijeme u kojem živimo zahtijeva da one istine naše vjere, koje su nam kroz dvadeset stoljeća prenosile generacije kršćana, oplemenimo novim načinima svjedočenja. Radi se o vjerodostojnosti svjedoka, vjerodostojnosti kršćana. Nitko ne može iskreno svjedočiti o onome što je samo čuo. Svjedok je vjerodostojan tek onda kada je i sam doživio, iskusio ono o čemu svjedoči. O tome da je Isus uskrsnuo i da živi, mogu istinski svjedočiti tek ako je uskrsnuo u meni i ako živi u meni. Kada doživljavamo njegovu prisutnost i utjehu u razočaranjima, kada nam daje snage da oprostimo i da se radujemo iako nam svi govore da se to ne isplati, kada imamo snage oduprijeti se zavodnicima i zavodljivostima, kada u besmislu zla koje nas okružuje osjetimo smisao i ljepotu činiti dobro, tada razumijemo i znamo da je uistinu Isus uskrsnuo, da i danas uskrsava i da to možemo i trebamo svjedočiti drugima. Svaki puta kada ljubavlju uspijemo nadvladati mržnju, kada se dogodi praštanje, kad se ljudi pomire, kada prepoznamo ljepotu i dobrotu pokraj sebe, a nadasve kada ljubavlju nošeni činimo dobra djela, svjedočimo novi svijet, postajemo svjedoci Kristova uskrsnuća. I nemojmo nikad zaboraviti da nismo sami. On nas je odjenuo i svakodnevno nas odijeva u Silu odozgo dajući nam svoga Svetoga Duha. Zato nemoguće postaje moguće, zato Isus i danas uskrsava. Uskrsnimo i mi s njime!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 tra 2009 07:14 
Odsutan

Iv 6,22-29

Sutradan mnoštvo, koje osta s onu stranu mora, zapazi da ondje bijaše samo jedna lađica i da Isus nije bio ušao zajedno sa svojim učenicima u lađicu, nego da oni odoše sami. Iz Tiberijade pak stigoše druge lađice blizu onog mjesta gdje jedoše kruh pošto je Gospodin izrekao zahvalnicu. Kada dakle mnoštvo vidje da ondje nema Isusa ni njegovih učenika, uđu u lađice i odu u Kafarnaum tražeći Isusa. Kad ga nađoše s onu stranu mora, rekoše mu: "Učitelju, kad si ovamo došao?" Isus im odgovori: "Zaista, zaista, kažem vam: tražite me, ali ne stoga što vidjeste znamenja, nego stoga što ste jeli od onih kruhova i nasitili se. Radite, ali ne za hranu propadljivu, nego za hranu koja ostaje za život vječni: nju će vam dati Sin Čovječji jer njega Otac - Bog - opečati." Rekoše mu dakle: "Što nam je činiti da bismo radili djela Božja?" Odgovori im Isus: "Djelo je Božje da vjerujete u onoga kojega je on poslao."

Boga tražimo zbog raznih stvari. Isus je primijetio da ga njegovi učenici slijede da dobiju više kruha; htjeli su da ih nahrani i da im ne manjka svakodnevnoga kruha. No Isus ima više dati. On nudi hranu i piće života vječnoga. Hranu i piće svoje ljubavi i Božje ljubavi koja nikada ne nestaje i nikada ne presušuje. To je hrana vjere - molitva hrani vjeru.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 tra 2009 06:38 
Odsutan

Iv 6,30-35

Rekoše mu onda: "Kakvo ti znamenje činiš da vidimo pa da ti vjerujemo? Koje je tvoje djelo? Očevi naši blagovaše manu u pustinji, kao što je pisano: Nahrani ih kruhom nebeskim." Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: nije vam Mojsije dao kruh s neba, nego Otac moj daje vam kruh s neba, kruh istinski; jer kruh je Božji Onaj koji silazi s neba i daje život svijetu." Rekoše mu nato: "Gospodine, daj nam uvijek toga kruha." Reče im Isus: "Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni, neće ogladnjeti; tko vjeruje u mene, neće ožednjeti nikada.

Tebe žeđa duša moja, Gospodine Bože moj.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 tra 2009 06:39 
Odsutan

Mt 11,25-30

U ono vrijeme reče Isus: "Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče, tako se tebi svidjelo. Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti. Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako."

Dolazim k tebi Gospodine, da me pogled tvoj liječi, da me svjetlost lica tvoga umije, da me prisutnost tvoja ugrije. Da plovim Gospodine u ljubavi tvojoj i odmorim dušu svoju.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 tra 2009 08:11 
Odsutan

Iv 6,44-51

"Nitko ne može doći k meni ako ga ne povuče Otac koji me posla; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Pisano je u Prorocima: Svi će biti učenici Božji. Tko god čuje od Oca i pouči se, dolazi k meni. Ne da bi tko vidio Oca, doli onaj koji je kod Boga; on je vidio Oca. Zaista, zaista, kažem vam: tko vjeruje, ima život vječni. Ja sam kruh života. Očevi vaši jedoše u pustinji manu i pomriješe. Ovo je kruh koji silazi s neba: da tko od njega jede, ne umre. Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje - za život svijeta."

Isus živi u sjeni vječnosti i doziva našu vjeru da ćemo živjeti zauvijek. Poziv i iskustvo ljubavi u životu daje naznake nečega što nadilazi našu čovječnost, tajnu potpuno povezanu s Bogom. Kruh života je dar Božjega života nama na zemlji. Otvarajući se riječi i kruhu Božjemu primamo darove i milosti koji traju zauvijek.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 svi 2009 05:56 
Odsutan

Iv 6,52-59

Židovi se nato među sobom prepirahu: "Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?" Reče im stoga Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke." To reče Isus naučavajući u sinagogi u Kafarnaumu.

Kada blagujemo njegovo tijelo i pijemo njegovu krv, postajemo dio Krista, postajemo asimilirani od njega. Kada ga primamo, postajemo dionici duboka zajedništva i veze tako da zajedno s Isusom postajemo dionici života u Bogu. Postajemo božansko otajstvo, a svatko od nas živo svetohranište dok hodimo u Božjemu svijetu.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 svi 2009 08:34 
Odsutan

Iv 6,60-69

Mnogi od njegovih učenika čuvši to rekoše: "Tvrda je to besjeda! Tko je može slušati?" A Isus znajući sam od sebe da njegovi učenici zbog toga mrmljaju, reče im: "Zar vas to sablažnjava? A što ako vidite Sina Čovječjega kako uzlazi onamo gdje je prije bio? Duh je onaj koji oživljuje, tijelo ne koristi ništa. Riječi koje sam vam govorio duh su i život su. A ipak, ima ih među vama koji ne vjeruju." Jer znao je Isus od početka koji su oni što ne vjeruju i tko je onaj koji će ga izdati. I doda: "Zato sam vam i rekao da nitko ne može doći k meni ako mu nije dano od Oca." Otada mnogi učenici odstupiše, više nisu išli s njime. Reče stoga Isus dvanaestorici: "Da možda i vi ne kanite otići?" Odgovori mu Šimun Petar: "Gospodine, kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! I mi vjerujemo i znamo: ti si Svetac Božji."

Imamo li mi braćo i sestre i jednu drugu mogućnost, osim da budemo potpuno Isusovi?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 svi 2009 19:07 
Odsutan

Iv 10,11-18

Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik - koji nije pastir i nije vlasnik ovaca - kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: najamnik je i nije mu do ovaca. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.

Isusova je ljubav ljubav do smrti. To je ljubav koja samu sebe žrtvuje, a što je vidljivo na križu. To je ljubav koja nikada ne prihvaća osjećaj izgubljenoga - usmjerena je ka uskrsnuću. Brinući se za ljude, Isus je imao tu svijest jer u ljubavi leži sjeme uskrsnuća. Dok naše srce i um polako rastu i postaju poput Isusova srca i uma, izdižemo se iznad uskogrudne i egoistične ljubavi koja nas sužuje i otvaramo se prema ljubavi koja širi naše srce i um.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 svi 2009 19:26 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Slika

"Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik - koji nije pastir i nije vlasnik ovaca - kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: najamnik je i nije mu do ovaca. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga." (Iv 10,11-18)

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]