www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 svi 2025 23:17

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 256 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 18 ruj 2006 17:12 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
evo nešto za one koji manje gledaju šta PORUKE kažu i Gospa preko 6 nevine djece, a koje više zanima crkvena politika, šta javna , šta zakulisna.

Nije nimalo jednostavna, te ako se ne čuju sve strane , pogotovo kompetentni ljudi ( a ne čula-rekla-kazala izjave , iliti izjave iz 5. -neprovjerene ruke , izjave tipa Ivan je rekao ovo,ili Vicka je čuo sam rekla ono isl, sve što se može lako izmisliti ili iskriviti- ZATO BI PORUKE TREBALE BITI SRŽ UKAZANJA , a ne čula -rekla- kazala hvatanja za riječ i sitničarenja!)
-------------------------------------------------------------------------

Dezinformacije o Međugorju na češkom internetuNa stranicama interneta ChristNet.cz su objavljene dezinformacije o Međugorju. Te informacije je već prije više od deset godina (10. travnja 1991) preispitala Jugoslavenska biskupska konferencija i zvanično ih proglasila za neosnovane. Nažalost mnogi ljudi iz neznanja ili predrasuda protiv ukazanja je privatno šire i predstavljaju kao službeni stav crkve.

Navedene informacije je pretežno širio biskup Žanić u razdoblju 1981. - 1985. godine. Za čitaoce koji su manje informirani navodimo osnovne dopunske informacije koje objašnjavaju cijelu stvar.
Neposredno nakon početka ukazanja u Međugorju bio je o tim događajima informiran biskup Žanić u čijoj biskupiji se župa Međugorje nalazi. Normalno takvo pitanje uvijek rješava mjesni biskup.
Nakon što je komunistički režim okrivljivao Crkvu za inscenacije i laži, biskup Žanić je na osnovi vlastitog ispitivanja tri mjeseca proglašavao (na primjer 25.7.1981 prigodom posjete Međugorja ) i publicirao (16.8.1981 - Glas Koncila 1.9.1981 - predsjedniku republike), da djeca, koja imaju ukazanja ne lažu. Naviše htio je ta ukazanja još za vrijeme njihova trajanja proglasiti za prava.

Ali došlo je do drugih osobnih nesuglasica sa franjevcima, ne onima iz Međugorja i biskup se zainatio i protiv Međugorja. Počeo je govoriti i pisati da su ukazanja inscenirana od vraga(??!!!_ op. H.H.)
K tome je međutim prigovorio prof. Rupčić, da to nije moguće, jer bi se u tom slučaju vrag obratio. Prije je govorio: Nemojte se moliti, nemojte vjerovati, ne idite na misu, ne obračajte se ne ispovijedajte se nemojte ići na klanjanje, kradite, nemojte se pomirivati, razvodite se…A u Međugorju kaže: Molite se, vjerujte, idite na misu, obračajte se pomirite se, nemojte se rastavljati… To bi bilo najveće čudo na svijetu.
Nadalje je biskup počeo tvrditi da se radi o halucinacijama. Ali halucinacije sa određenim sadržajem može imati jedan čovjek ali nemože ih imati iste šest ljudi. Kolektivne halucinacuje psihijatrija nepoznaje.

Kada nije uspio niti sa tim objašnjenjem počeo je skupljati različita ogovaranja i polusitinite informacije te stvarati iz toga dalekosežne zaključke.

Zatim je 2. lipnja 1982 posjetio Ivana Pavla II i najavio mu svoju odluku proglasiti ukazanja za neistinita. Papa ga je pozorno saslušao a zatim upozorio da se oslanja na neprovjerene predpostavke. Preporučio mu je daljnje ispitivanje, što je biskup Žanić obečao. Ali svojoj četvoročlanoj komisiji je dao uputu da skuplja materijale protiv istinitosti ukazanja. (To je rekao Dr. Ivan Dugandžić - član komisije)

Sam je dalje intenzivno skupljao daljnje neistine i optužbe koje je uspio objaviti u L' Osservatore Romano te u La Croix u studenom a posebno u prosincu 1984.

U takvoj situaciji predao je nadbiskup Franić, predsjednik teološke komisije pri Jugoslavenskoj biskupskoj konferenciji, na biskupa Žanića dana 29.1.1985 pritužbu u Vatikanu. Kongregacija kardinala Ratzingera je ustanovila da je pritužba opravdana te je oduzela u travnju 1985 biskupu Žaniću pravo o događajima nadalje odlučivati. Nadalje je od njega zatražila predaju dokumentacije što se ostvarilo u Vatikanu dana 15.5.1985.

Na poticaj Vatikana osnovao je 1981 godine kardinal Kuharić, predsjednik Jugoslavenske biskupske konferencije, novu komisiju pri biskupskoj konferenciji u kojoj je biskup Žanić bio samo član.
Biskupska konferencija je uz pomoč komisije koja je brojala 14 članova ponovo spomenute optužbe i neistine preispitala te ih zvanično dana 10. travnja 1991 ocijenila kao nešto što nema utjecaja na istinitost ukazanja. Dakle nazor biskupa Žanića da ukazanja nisu istinita treba shvačati kao njegovo privatno mišljenje budući zvaničan crkveni stav do takvog zaključka nije došao. Dana 15. 8.1993 je objavio biskup Kuharić u Glasu Koncila, zvaničnom časopisu biskupske konferencije, izjavu, koja priznaje Međugorju zvanični karakter hodočasničkog svetišta.

Poznata su dva razloga koja su značajno utjecala na nazor biskupa Žanića. Prvi razlog se tiče predavanja župa, koje su držali franjevci, biskupijskom svečenstvu. Naime u proteklim stoljećima , dok je trajao teror, sa narodom su u Bosni i Hercegovini ostali samo redovnici, franjevci. Prema dogovoru iz 1975 trebaju franjevci predavati neke župe biskupijskoj upravi. Ali biskup Žanić je htio ovo predavanje ubrzati i proširiti pri čemu je naletio na odpor posebno kod vjernika kojima su franjevci prirasli srcu.

Drugi razlog je bio dugotrajan spor sa dvojicom franjevaca iz Mostara. Ti su rekli da biskup u određenoj stvari nije ispravno postupio a on ih je 7.2.1983 lišio svečeničke službe. Obojica su se obratili preko Vicke na Djevicu Mariju a Ona im je rekla da nisu sagriješili. A to je na koncu za 10 godina potvrdio i sud Apostolske stolice u Rimu, koji je dana 27.3. 1993 pod rednim brojem 17907/86 konstatirao da franjevci nisu pogriješili nego je biskup Žanić postupio protivno kanonskog prava.
Kada je biskup Žanić počeo širiti svoje optužbe i neistine javno, preko katoličkog tiska, intervenirao je zvanično nadbiskup Franić u Vatikan. No biskupu Žaniću je također napisao jasan dopis jedan od najboljih stručnjaka za mistiku, Hans Urs von Balthasar:

»Gospodine, kako žalosne dokumente ste poslao u svijet! Duboko sam se razžalostio, kada sam vidio, na kakav naćin je bilo obeščašćeno biskupsko dostojanstvo. Umjesto da budete strpljiv, grmite i jupiterski sijevate ocrnjujući štovanja vrijedne i nevine ljude, koji zaslužuju Vaš obzir i Vašu zaštitu. Uvijek nanovo izlazite iz optužbi koje su se već sto puta pokazale neosnovane….Nadam se da se uistinu molite Gospodinu i njegovoj Majci, kako bi tu žalosnu a tako važnu dramu doveli do kraja, koji bi bio na korist cijeloj Crkvi. Priključite se ka svim onim, koji se tako usrdno moli u Međugorju.
12.12.1984
U Gospodinu ostajem Vaš
Hans Urs von Balthasar

Zaključak Predložene dezinformacije Crkva zvanično smatra neosnovanim a time je otvoren put ka priznavanju istinitosti ukazanja. No do sada nije bila formirana komisija, koja bi rješavala problem nadnaravnog karaktera ukazanja.
Sve liječničke komisije (1982. godine prof. Stopar, 1984. godine francuski tim, 1985. godine talijanski tim i 1997. godine međunarodni tim) su konstatirale da su vidioci, s gledišta psihijatrije, potpuno zdravi a da ukazanja nije moguće prirodno objasniti.

U samom Međugorju nikada nije bilo problema sa svečenicima niti ih sada ima. Uvijek su ispunjavali naredbe mjesnog biskupa i provincijala reda. Na kraju je to javno potvrdio dana 14. 6. 2001 i biskup Perić, koji doduše ukazanjima ne vjeruje, budući je preuzeo mišljenje od biskupa Žanića. Sam je više od 10 godina nakon početka ukazanja živio u inozemstvu a nakon preuzimanja biskupijske službe nije osnovao nikakovu komisiju za ispitivanje ukazanja niti se ikada susreo sa vidiocima.
U samom Međugorju je dnevno od početka ukazanja uvijek pokoj, mir i radost a ljudi tamo dobivaju velike Božje milosti. Hodočašća nisu zabranjena a nitko k njima nije niti prisiljavan. Budući su neprijatelji ukazanja stalno širili vijesti da se nesmije ići u Međugorje izjasnio se o tome i vatikanski glasnogovornik (The Universe, 1.9.1996) dr. Navarro-Vals za Catholic News Service:…«Nemožemo reći ljudima da nesmiju ići u Međugorje… Svaki može poći u Međugorje, kadagod se mu prohtije. Kada tamo katolički vjernici krenu, imaju pravo na duhovnu pratnju. Zato Crkva ne zabranjuje svečenicima da prate hodočašće, koje su organizirali laici….«

Samo prema osvjedočenim smjernicama katoličke crkve za provjeru ukazanja nesmiju hodočašća imati zvanični svečani karakter. Obična hodočašća su naprotiv nužna za prokazivanje istinitosti ukazanja. Za informaciju navodimo izvadak iz međugorske statistike za godinu 2001: Međugorje je posjetio jedan kardinal, 14 nadbiskupa i biskupa. Kod svetih misa je koncelebriralo 27 322 svečenika a u toku cijele godine je podijeljeno 1 164 000 svetih pričesti. Vidioci žive uredan obiteljski život.
RNDr. Ing. František Mraček, CSc.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ruj 2006 17:47 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Hrvoje Hrki napisao:
crkvena politika, šta javna , šta zakulisna

Hrvoje, toda raba na ovome!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ruj 2006 17:54 
Odsutan

Citat:
Drugi razlog je bio dugotrajan spor sa dvojicom franjevaca iz Mostara. Ti su rekli da biskup u određenoj stvari nije ispravno postupio a on ih je 7.2.1983 lišio svečeničke službe. Obojica su se obratili preko Vicke na Djevicu Mariju a Ona im je rekla da nisu sagriješili. A to je na koncu za 10 godina potvrdio i sud Apostolske stolice u Rimu, koji je dana 27.3. 1993 pod rednim brojem 17907/86 konstatirao da franjevci nisu pogriješili nego je biskup Žanić postupio protivno kanonskog prava.

Još jednom, ovaj puta na hrvatskom, puno hvala Hrvoje na ovom postu.
Nije fraza.
Sjećam se srednjoškolskog vjeronauka kad sam slušao napade da eto Djevica brani neposlušne fratre.
I još koješta.

Milo moje Međugorje Slika Slika Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ruj 2006 18:54 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

pa ovako...
eć sam razmišljala i pitala druge članove što nema jane na forumu i sad evo nakon toliko dugo vremena ...opet na temi međugorja

ja bih osobno samu sebe proispitala šro me toliko tjera da želim BAŠ dokazati da je međugrje laž
zašto mi je to toliko bitno

pa crkva nije rekla da je međugorje laž
crkva se samo JOŠ NIJE IZJASNILA O MEĐUGORJU
što ne znači da neće a ni da hoće

ja ne vidim u čemu je problem

baš zbog ovakavih rasprava sma se trudila jako da svoj um ispraznim od ikakvih očekivanja u međugorju

i ono što sam ja doživjela nije laž,ja znam da nije laž

da li vidioci vide ili ne Gospu..to je već njihova stvar...ali ja znam što sma ja osjetila

drugo...
ja da sam na mjestu viddioca i da sam eto smuljala nešto...a u biti nisam ništa vidjela...bih odustala već nakon godinu dana od povlačenja za rukav...mase hodočasnika koji bi svi htjelai ih nešto pitati,zamoliti i slično a da ne govorim o novinarima
ja vjerujem da ti jadni ljudi uopće ne mogu imati neki privatan život
ne mogu se ne javiti ljudima jer svi znamo kako bi to izgledalo...
a na koji način da uspiju svojim snagama biti ljubazni 24/7/365 prema tolikim ljudima ako im Gospa ne daje snagu???

ja ostanem bez zraka već na drugom katu neke zgrade ako idem gore...
a dva sata sam s jelenom hodala po brdu i to dobar dio puta bosa...da nisam ni osjetila skoro...a plus što smo u tom jednom danu bile dva puta na brdu ukazanja i jednom na križevcu ,spavale tu noć prije 6 sati i na kraju još putovale cijelu noć kući

jako dobro poznam sebe i znam da mi se to čini nemogućom misijom da nisam bila i doživjela

da sam vidjela baku koja ima oko sedamdeset godina sa DVA štapa kako se spušta niz to brdo...gdje je vrlo teško hodati i zdravom čovjeku
da nitko nije pao niti u nesvjest(vruće je bilo) niti zbog kamenja, da samvidjela dječicu od 5-6 godina kako idu gore bez problema...majku koja je dijete od 5 god. otprilike nosila na ramenima,ljude paralizirane...

sve to samo po sebi je čudo a kamoli milosti koje sam doživjela

mislim zaista...šta ima šanse da tolike godine to sve više i više dobiva na značenju a da nema tu ništa

osim toga...ja mogu Majku vidjeti u svoj kući i ne treba mi potvrda od nekog jesam li ju vidjela ili ne...

a evo vidjela sma na netu da ljudi u prozorskim staklima vide Majku...i meni je to potpuno ok...

jedino mi nije ok kad nakon toga se javi dežurni "GURU" koji kaže da je on to prouzročio i da je on reinkarnacija Majke... :roll: :D

e to je onda problem...

a ovo ...gdje sve poruke upućuju na molitvu,mir,ljubav prema Isusu,i međusobno ....tu nemem šta reći jer se tu nema šta za reći...nego ili otvoriti svoje srce ...ili se baviti tračevima
u jednom slučaju je nagrada a u drugom kazna....pa sad kome šta odgovara

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ruj 2006 06:41 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Citat:
Citat:
Masu zapisa i dokumenata svjedoče o ovakvim ponašajima od strane vidioca.Sve se nalazi u arhivama.Zapisano crno na bijelo ,i uz to audio vrpce sa razgovorima između članova Komisija i vidioca!

Dakle što je istina?

...pa ona koja jest...

Citat:
Mislim da ste pobrkali neke dijelove - jer Krist je danas isti i sutra je isti i ispovjedamo svoju vjeru kojoj je Krist TEMELJEM.
Dakle,niti međugorjem netko može to promijeniti niti je Međugorje neka nova spasonosna formula niti neki novi spasonosni put.
Krist je PUT,ŽIVOT I ISTINA.

..ti si to pobrkala..nitko ne govori da je Međugorje spasonosna formula..
...Mir Međugorje..i to ti je sve...

Citat:
Utvrđivanjem činjenica u međugorju - ne razapinje se nova vjera- ili možda ipak jest?Ako jest onda je to sekta i šizma , a ako nije u čemu je onda problem sa autoritetima Katoličke Crkve i lokalnog svećenstva i svih vjernika koji takav postupak Vatikana omalovažavaju i niječu.Čemu prijetnje da se Međugorje MORA priznati?U nijednom dijelu Katoličke vjere ne postoji MORAŠ! Pa ni Bog ti ne kaže MORAŠ me voljeti .Takav stav i takav govor dolazi iz usta lažnog proroka koji silom ,mačem i strahom okuplja ljude.

..možemo li onda vjerovati samo tebi..kao savršenom Instrumentu..
..koji će nam reći , gdje sve to lažni prorok..govori. a gdje ne...
..nema prisile za priznanjem...
..nisu ni Mesiju..priznali..

Citat:
Crkva je ZAJEDNICA. Zajednica u kojoj je Sveta Misa kao sakrament pomirenja najveći znak tog zajedništva.

..eto vidiš to je i Gospina poruka..o Svetoj Misi , kao najvećem čudu..

Zajedno smo svi pozvani,a ne ponaosob-ponaosob nam se svakom Bog obraća ali želi da budemo u zajednici i da jedni drugima darujemo sebe i time izgrađujemo njegovu Crkvu na zemlji.

..izokrećeš stvarnost..nema kolektivnog spasenja..
.sama tvoja pripadnost Crkvenoj Zajednici..nije garant spasenja..
..ti si stvarni član crkve, samo onda kad u duhu imaš ISTINIT
..odnos prema Bogu..jedan naprama jedan..

..neki članovi Crkvene zajednici..mogu biti i tajno u sektama
..ili ponekad i sami svećenici..svjesno ili nesvjesno..
..Biti ISUSOV ..ne znači biti Dekleratvino, sa srcem i dušom..

Citat:
To,kakvo je čije srce ... to neka Bog proviđa .

..po tebi su to Neke Institucije..

[
Citat:
quote]..pa tako i u VATIKANU I u MEĐUGORJU ima dovoljno ljudi koji se čista srca ..u molitivi klanjaju Bogu..ISUSU ..Mariji...

Međugorje kao mjesto molitve - da , ali kao mjesto ukazanja - ne.[/quote][/quote]

.vidiš da se slažemo..1/2..

.a onu drugu..si opet ti presudila..
..a ja je ostavljam na prosudbu Nebu

.u tome je razlika..
..što se ti tako grčevito boriš..PROTIV..
..a u ime Koga ?

mir s tobom

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ruj 2006 07:10 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Dragi moji prijatelji u Kristu!
Čitajući vas ovako ovih dana,sjetih se i dođe mi da vam kažem kako sv.Pavao,s dosta finom ironijom upozorava na veliku opasnost "kanibalizma" ovim riječima:"Ako li pak jedni druge grizete i glođete,pazite da jedni druge ne proždrete"(Gal 5,15).Nemojmo s e zavaravati da nas zajedničko slavljenje Euharistije,pružanje"mira jedni drugima"kao i slanje" toplih riječi i poljubaca"oslobađa navike da druge proždiremo,bilo ogovaranjem,mrmljanjem,pametovanjem,nekakovim raznim insinuacijama.Mislim d a bi morali zamjetiti izuzetnu pogubnost i razornu snagu svojih riječi koje napišemo,bilo da njima branimo "istinu",jer one ponekad i nesvjesno ocrnjuju,ponekad ogovaraju,često osuđuju,i što je najžalosnije uopće ne primjećujemo kako nam to razara duh našega bratstva i zajedništva među ovom našom duhovnom obitelji!U podsvijesti mi je kako je stari monah nekom mladom monahu koji s e trapio svim mogućim postovima,ali nikako nije pazio na svoje riječi prema bližnjima,rekao:"Bolje ti je da jedeš meso i piješ vino,nego ogovaranjem i osuđivanjem proždireš svoju braću."

S poštovanjem,
Vaš joakim

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ruj 2006 07:59 
Odsutan

Citat:
[U podsvijesti mi je kako je stari monah nekom mladom monahu koji s e trapio svim mogućim postovima,ali nikako nije pazio na svoje riječi prema bližnjima,rekao:"Bolje ti je da jedeš meso i piješ vino,nego ogovaranjem i osuđivanjem proždireš svoju braću."

S poštovanjem,
Vaš joakim
[/quote]

..ja dragi Joakime..eto jedem meso i pijem vino i pivo, evo sad i
..pušim..

.ali mislim da ..razgovor..nije ogovaranje..
..niti osuđivanje..ako se ne slažemo po nekom pitanju..

.pa eto i Pavle na svoj način ukazuje..

.Timoteju 4-5.

"Nitko neka ne prezire tvoje mladosti, nego budi uzor vjernicima u riječi, u vladanju , u ljubavi, u vjeri u čistoći. Dok ne dođem posveti se čitanju, poticanju, poučavanju. Ne zanemari milosnog dara koji je u tebi, koji ti je dan po proroštvu zajedno s polaganjem ruku starješinstva.
Oko toga nastoj, sav u tom budi da tvoj napredak bude svima očit.
Pripazi na samog sebe i na poučavanju.Ustraj u tome. Jer to vršeći spasit ćeš sebe i one koji te slušaju.

..da li da govorimo s krovova ili da šutimo u podrumima
..ili možda dara ni nemamo..

.mir svima

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ruj 2006 08:05 
Odsutan

.Filipljanima ..

"Uostalom , braćo , što je god istinito, što god časno, što god pravedno,što god čisto, što god ljubazno, , što god hvalevrijedno,je li što krepost , je li što pohvala- to nek vam je na srcu! Što ste naučili, primili, i čuli i vidjeli na meni-to činite i Bog mira , bit će s vama

mir svima

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ruj 2006 08:15 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Poštovani kolega,meni je jako žao ako se bilo tko "prepoznao"u mome postu,koji je u svojoj biti imao za cilj za spoznajom riječi koje se govore s krovova ili da prepoznamo šutnju u podrumima !

.....eto jedem meso i pijem vino i pivo, evo sad i
..pušim..
sve to dragi moj kolega ulazi u tebe i na tvoju je "korist"ali vrlo je važno ono što izlazi i iz tebe i iz mene!Trebamo u sebi prepoznavati talente,a još važnije,znati se njima koristiti! :wink:

S poštovanjem,
joakim

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ruj 2006 08:34 
Odsutan

Citat:
vrlo je važno ono što izlazi i iz tebe i iz mene!Trebamo u sebi prepoznavati talente,a još važnije,znati se njima koristiti! :wink:

S poštovanjem,
joakim
[/quote][/quote]

.dragi joakime, tko je odgovoran za prepoznavanje talenata.?
.i kako se njima , korisiti..
..ili se držati stare poslovice "Šutnja je zlato"
..i tako imati mir u kući

.eto ..bio sam na jednom mjestu...i vidio stvari koji drugi nisu...
..radilo se o duhovnosti jednog mjesta...jedne građevine..
..ja sam i tamo pitao korisnike, te zajednice..
..i njima je to Ok.. ja sam im rekao da :
..meni nije.
..jer se po meni radi o sofisticiranoj prevari onog koji je
..donirao izgradnju tog objekta..i projektantu..
.. nakon par dana od jedne osobe sam ..saznao da nisam jedini
..koji tako misli..

.reci ti meni dragi joakime..što sad ?
..jer sredine ..nema..
..ili je Istinito ili Lažno..

.tko je sad Lažni prorok
.a eto šutnja bi bila Zlato..

mir s tobom

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 256 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]