www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 svi 2025 08:00

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 878 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 88  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 02 svi 2009 13:11 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Spomeni se Majčice draga, Marija perčista da nisi nikada obila molitelja svojih. Molim te ponizno za sve nas na TT i naše najmilije, uzmi nas u svoju zaštitu i u svoje molitve. Hvaljena budi ti i tvoj Presveti Sin u vijeke vijekova. Amen!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 svi 2009 18:47 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Kroz molitvu se uvijek dobije nešto novo. Postaje se nova osoba. Molitvom se otvara Duhu svetom. Molitvom se duša obnavlja, ozdravlja. Za molitvu kažu da je razgovor s Bogom, a još više osluškivanje Boga. Bez molitve misli ne svraćaju k Bogu, duhovnim visinama, sve su prizemljenije i udaljenije od Boga, izvora života i radosti. Zato se misli okreću samo prizemljenim brigama i nestaje radosti jer se udaljimo od Boga koji je radost.
Da bi bili slobodni i radosni treba se redovito i često družiti s Isusom kroz molitvu. Kroz molitvu On nas hrabri,dragi Tebe-Trazim, snaži, vodi i oslobađa od straha i navezanosti. Budimo navezani na Isusa da bi bili slobodni od svijeta. Potrudimo se odvojiti vrijeme za našeg prijatelja Isusa, a posebno u svakodnevnim trenucima kušnje, bijesa, ljutnje, uvrijeđenosti....Ako njega dozovemo u toj situaciji sve iščezne ostaje samo mir i tada smo sposobni oprostiti. I to je molitva.

Sjetimo se što češće Isusa da nam preobrazi život u mir, opraštanje i radost.TT.....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 svi 2009 18:56 
Odsutan

Tebe-Tražimo Gospodine, dopusti nam da te nađemo.
Nudimo ti jedino što imamo - suzu u oku i srce na dlanu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 svi 2009 20:01 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Slika
Kao svoje prijatelje vodi nas i onda
kada ni sami ne znamo kuda nam je ići.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 svi 2009 18:00 
Odsutan

MOLITVA U KRŠĆANSKOME ŽIVOTU

« Molitva je uzdignuće duše k Bogu ili traženje primjerenih dobara od Boga.» ( Sv. Ivan Damaščanski). A sv. Terezija od «Djeteta Isusa» je napisala: « Za mene je molitva zanos srca, jednostavan pogled bačen prema nebu, usklik zahvalnosti i ljubavi u kušnji kao i u radosti.»

A da bi to doista bilo tako molitva ne smije dolaziti s visine naše oholosti i vlastite volje, već mora proizlaziti « iz dubine» ( Ps. 13O,1 ) ponizna skrušena srca. Poniznost je temelj molitve. Zaista mi često ne znamo što da molimo i kako nam valja moliti. ( usp. Rim. 8,26 ). Zato tko se ponizi pred Bogom, bit će uzvišen ( usp. Lk. 18,9- 14 ). Poniznost je nužno raspoloženje za primanje nezaslužna dara molitve: « čovjek je prosjak Božji» ( sv. Augustin).

Tu Krist dolazi ususret svakom ljudskom biću . Isus nas prvi traži i On od nas kao i od žene Samarijanke ( usp. Iv. 4,10 ) na zdencu našega srca ište piti. Isus je žedan naše ljubavi, njegova molba dolazi iz dubine Boga koji nas želi za sebe. Molitva je, znali to mi ili ne, susret Božje i naše žeđi za ljubavlju. Bog je žedan nas da mi budemo žedni njega. Zato kažemo da je molitva Božji dar ljubavi zaljubljenome srcu.

Srce je ono koje moli ! Ako je čovjekovo srce daleko od Boga, molitveni je izraz isprazan. Srce je boravište gdje jesmo, gdje stanujemo i kamo se spuštamo. Ono je naše skriveno središte, nedohvatno našem razumu i drugim ljudima. Samo Bog svojim Duhom ljubavi može proniknuti i spoznati čovjekovo srce.. Naše srce je mjesto odluke , u dubini naših duševnih težnjih, mjesto istine, u kojem izabiremo život ili smrt; mjesto susreta, gdje živimo u odnosu sa svojim Bogom koji nas je stvorio na svoju sliku. Srce je mjesto saveza ljubavi između Boga i čovjeka; Boga koji ljubi i čovjeka koji dopušta da bude ljubljen.

Kršćanska molitva je saveznički odnos Boga i čovjeka u Kristu Isusu. Ona je čin Boga i čovjeka, jer izvire iz Duha Svetoga koji prebiva u nama i iz našega srca koje moli. Tako je sva naša molitva usmjerena Ocu, u jedinstvu s ljudskom voljom Sina Božjega koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja postao čovjekom.

« U Novom savezu, molitva je živ odnos djece Božje sa svojim neizmjerno dobrim Ocem, s njegovim Sinom Isusom Kristom i s Duhom Svetim. Milost Kraljevstva je ¨.Molitveni život jest u tome da budemo obično u prisutnosti triput svetoga Boga i u zajedništvu s Njime. To zajedništvo života uvijek je moguće jer smo po krštenju postali jedno biće s Kristom. Molitva je kršćanska ukoliko tvori zajedništvo s Kristom te se širi u Crkvi koja je njegovo Tijelo. Razmjeri su joj širina Kristove ljuba vi.»( KKC.,2565 )

Zato je kršćanska molitva izraz zajedništva ljubavi i suživota u ljubavi čovjeka s Bogom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 svi 2009 20:46 
Odsutan

Gospodine, hvala ti za ovaj nas forum TT u kojem smo iskusili Tvoju blizinu. Dobro nam je biti ovdje, s Tobom, ali moramo poći dalje, u život. Ti budi i dalje s nama. Daj da te ponesemo i drugima u svome srcu. Da i drugi osjete Tvoju ljubav i blizinu. Želimo i dalje ostati povezani s Tobom putem molitve i da nam Ti budeš u središtu našeg života i naših obitelji. Hvala Ti za sve što nam daješ i molimo Te za Tvoj sveti blagoslov, da nas prati na svim našim putevima. Amen

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 svi 2009 19:05 
Odsutan

MOLITVA U BOLESTI

Gospodine Isuse Kriste, Ti si rekao: "Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti." Ti znaš, što znači tjelesno trpjeti i proživljavati noć duha. Zbog toga Tvoj poziv jako snažno govori nasem srcu sada u ovom trenutku.

Tješi sve nas clanove Tebe_Trazim i pomaže nam misao, da ne trpimo sami. Mozemo sjediniti svoje boli s Tvojima. Na taj način te boli sudjeluju u djelu spasenja i dobivaju neprocjenjivu vrijednost.

Zahvaljujemo Ti prije svega za vjeru i nadu koje Si nam dao kroz Otajstvo Križa. Tvoje Rane govore mi glasnije od svih riječi, a pogled na Tvoju Presvetu Krv jača nas čak i tada, kada više nismo u stanju ni misliti, ni moliti se.

Oprosti za trenutke slabosti, kada samo se tužili i kada nismo otvorili svoje srce Tebi. Znamo da nas razumiješ. U Maslinskom vrtu i u samoći na Kalvariji, Ti si se isto borio da sve bude u skladu s voljom Očevom. Budi uz nas i jačaj nas duh Tvojim Duhom, da bi Tvoja ljubav uvijek u nama pobjeđivala.

S Tobom želimo iz sveg srca ponavljati: "Oče, u ruke tvoje predajem duh svoj!"

Molim Te za zdravlje i za novo svjetlo za nasu dušu, da Ti mozemo bolje služiti. Želimo biti također spremni i na daljnja trpljenja, ako je to potrebno da se ispuni Tvoj plan za nas i za druge.

Hvala Ti za sve one koji nam pomažu svojom prisutnošću, primjerom, raznim službama ili molitvom. Neka Tvoja milost koja vodi u novi život, njima bude nagrada.

Molim Te također za pomoć svima drugima koji su bolesni i za sve koji proživljavaju krizei poteškoće. Daj nam veće razumijevanje za njih i pokaži nam na koji im način mozemo pomoći, utješiti ih i tako olakšati njihovo trpljenje. Želimo ih prije svega dati Tebi, koji si najbolji Liječnik i koji kroz bolesti i poteškoće više darivaš nego uzimaš i vodiš nas do života vječnoga. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 svi 2009 07:20 
Odsutan

Slika

Molim za svu moju braću i sestre na TT ovom pjesmom

Da te samo dotaknem

Sjedim do Tvojih nogu, glave pognute
Ne mogu pogled dignuti, gledati u Tebe.

Da Te samo dotaknem i dodirnem Ti haljine
moje srce bilo bi cijelo, da Te samo dotaknem

Šutim, srce Te želi, moje usne ne govore
Znaš sve moje misli, sve moje molitve

Sjedim do Tvojih nogu, pružam ruke drhtave
Suze polako klize niz moje obraze

Pružaš ruke, dižeš mi lice, Tvoje oči mi govore
"Ne gledaj svoje grijehe, pogledaj u mene"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 svi 2009 09:48 
Odsutan

Za svu moju braću i sestre na TT i njihove obitelji, moj Isuse, blagoslovi nas sve i čuvaj nas u svojoj ljubavi.
Posebno te molim za obraćenje moje kćerke Jelene. Molim te.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 svi 2009 17:31 
Odsutan

Gospodine, daj da mi,svi clanovi Tebe-Trazim, budemo blagi prema onima koji su tvrdoglavi ili nepodnošljivi. Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce naše po Srcu svome…
- Nauči nas da šutimo na upućene prigovore. Nauči nas da slusamo sa smirenim zadovoljstvom nezaslužene grube riječi. Daj nam novo srce, jer se naše tako često ponaša grubo i prije nego što ga uspijemo smiriti.
- Isuse blaga i ponizna Srca, sačuvaj nas od oholosti: bilo bi to najgore zlo koje bi nas moglo zadesiti.
"Volim biti od svih zaboravljena nepriznata, prezrena, ponižena do dna - nego li se vidjeti, punog samozadovoljstva, uzdignuta iznad drugih. Daj da želim ostati malena, slaba i nemoćana… - Isuse, daj da moje uši tako rado ne slušaju upućena mi priznanja; da moje srce ostane zatvoreno uživanjima u mojim osobnim poslovima; da se moja misao ne vraća neprestano na ostvarene uspjehe, učinjena dobra djela, primljene pohvale. "
Neka nam nepravedni sudovi, kojih smo žrtva, postanu slatkost, kao i upućene nam ponižavajuće riječi, gorke kritike naših djela, omalovažavajući postupci koje imamo podnijeti. Daj da ljubimo da budemo nepriznati.
- Kada će ipak doći čas kada ćemo biti sretani da smo zaboravljeni od sviju, da vidimo da nitko ne sanja o nama osim da nas prezire kao zadnji otpadak? Vjerujemo da će doći taj čas kada ćemo po Tvojoj milosti spoznati da je istina samo ova: da samo ništa i da ne zaslužujem ništa…

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 878 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 88  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]