www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 29 lip 2025 23:48

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 73 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 28 svi 2009 17:46 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Ane2707 napisao:
i meni se sviđa.....hvala.... :grlim te:

Nadam se da će upalit...iskreno se nadam...jer on je onaj koji " sve najbolje zna, sve najbolje radi i sve najbolje vidi" i "nema njemu ko što popovat".

Velika bi moja sreća bila kad bi uspjela izdržat i obratit ga....
Milo mi dođe oko srca kad na to pomislim...

Bog vas oboje blagoslovio....

..gle , ane moja..

..moraš prvo konsolidirat svoje redove.. :lol:

.ojačati svoja sredstva..

..i onda u " borbu " s neprijateljem..

..prvo..moraš ..biti jaka da živiš " sama" u braku..

..tako da ne padaš u depre..očaje..itd..

..drugo...pokušaj se financijski ..malo potkožit..
..možda imaš neki talenat..da uspiješ koji paru zaradit..

..treće...poradi na sebi i svom izgledu..
..ne dozvoli da budeš " krpa"..
..jer koliko držiš do sebe..toliko će te i drugi cijeniti..

..jednostavno " postani jaka"..

.NE MOŽEŠ sve " svaliti na Boga..da.umjesto tebe..sve odradi..

..Kad postaneš jaka..Postani psiholog..
..vidi s kojim sredstvima..možeš neprijatelja najbolje..smiriti..

..a Kad budeš ..jaka... i NEPRIJATELJ..će ...prihvatiti ..tvoju snagu
..kao realnosti..jer kad vidi..da MOŽEŠ I SAMA...I BEZ NJEGA..

..I DA SI JOŠ K TOME I RADOSNA..

..to će prislilit na predaju..

..to je teorija..ali ..probaj..malo..

.,npr..nek te ne uzrujava..ak se napije ko svinjče.. :lol:
.skuhaj mu kavu..i reci mu ..da se stvarno "Jako kvalitetno napio,
..i pričaj mu šale.."
..pijan i nasilan čovjek je ..tempirana bomba..
..kad mu se kaže " kriva riječ"

..pričaj kad se otrijezni..

..A molitva..će ti dati mir..da budeš jaka..
..a u svojim molitvama ..smjesti " u duhu" i njega u taj tvoj mir..

..prvo " u duhu"..a onda i stvarnosti će ti doći..kao janje.. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 svi 2009 18:07 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
imam ja dobar posao...i držim do sebe...nisam krpa ni izdaleka.. :D
samo sam umorna....
ja bi bila žena na koju neko pazi, koja se na nekog oslanja, koja nekome vjeruje...

Imaš pravo u svemu drugome...na kraju krajeva...ja sam ga sama izabrala... :roll: :D

Samo nekad nemam ni volje za trud...posao, pa djeca...i onda bacim pogled na njega..krenem i...samo odmahnem rukom i odem spavat...eto, do te mjere me umorio...
Al ako Bog da ojačat ću uz njega...i možda ipak jednom sretna šetat sa svojim pripitomljenim ( :D ) mužem za rukice...

Bog te blagoslovio za svaku tvoju lipu riječ

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 svi 2009 18:41 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Ane2707 napisao:
i ja sam nekad izgubljena...čak više tužna nego izgubljena...
Što ako i moj suprug i ja možemo naći mir i biti bolje osobe i djeci i Bogu ako svaki ode svojim putem?
Je li to moguće?

Draga Ane,hvala ti na podjeljen ovom postu s nama...Vidim da se tesko nosis s tim,i da strpljivo nosis svoj kriz...Krizovi nisu nikome laki,bez obzira koliki on bio,svakome je njegov kriz najtezi...zato u takvoj situaciji ja tesko odluciti sta je ispravno a sta ne...Bog ima za svakog covjek plan,a tvoj muz izgleda da je "rob necega"..Ti jedino mozes MOLITI ZA NJEGA ,raditi na sebi i PROMJENITI SEBE...Kada promjenis sebe,onda ce se i tvoj muz promjeniti...
Ima na ovom forum,TT jako mnogo zena sa slicnim problemima,koje isto tako borbu vode za opstanak,i da spase brak...Nisi sama draga Ane,ali to ne rijesava tvoj problem...jer problemi su vam obostrani.

Citat:
A onda? Kako više ikada zatražiti milost, ljubav, oprost...
On nije sretan samnom...ja nisam ono što je tražio, ne poštuje me...tako kaže...

Tesko je to,covjek koga vololis ne cijeni i ne postuje ono sto dobiva..Ali draga,BOG LJUBI SVAKOG COVJEKA VISE OD NAS I OD TEBE...pa tako i tebe i tvojeg muza..Budi strpljiva i moli Boga da ustrajes u tome...
jednoga dana Bog ce sve to promjeniti...Bog uvjek ima rijesenje za sve...
A,kroz nase krize ,ima dokaz da nas Bog neizmjerno ljubi...lako je zivjeti zivot kada je sve servirano na tanci,i kada je ljubav obostra,ali brak koji se dvoji,i imaju dvije strane ,gdje su dvoje A NE JEDNO,je tesko,ali se isplati zrtvovati ,jer Bog to sve vidi i upisuje u svoju knjigu...i sprema za Kraljestvo vjecno...Prikazuj Gospodinu svoga muza da ga obrati i da mu pomogne,da ne pati na toliki nacin..Jer njegova je patnja teska,on nije svjestan toga,ali je zarobit s tim...Zato ga Blagoslivljaj ,i zahvaljuj Bohu za te patnje...Doci ce vrijeme,kada ce Bog sve preokrenutu i promjeniti na bolje...
Citat:
On je postao onaj koji me rastužuje,umara.....al sam s njim da ne bi bio i gori ako ne budem...alkohol,tučnjave, malo zatvora, goleme kazne koje moramo platiti....što bi tek bilo da nema bar one mrve koju ga ja mogu smiriti...
A uništava me...ko da venem....svejedno se molim da ga zavolim...
Ja ne znam što dalje.... :twisted

Iz tvojeg posta se vidi kao si napisala..."da te on ne voli,a sada na kraju pises,A uništava me...ko da venem....svejedno se molim da ga zavolim Znaci jednom rijecju BRAK BEZ LJUBAVI,to je preteski kriz..Ali ako imas vjeru,i budes strpljiva i ustrajna,BOG OKRECE SVE NA DOBRO..uciniti ce i kod tebe..Ako se tvoj muz ne promjeni,onda ces ti dobiti spoznaju,i snage da pocnes zivot gledati drugacije,da ima i drugi stvari koje su vrijedne i za koje se isplati zivjeti...pogotovo,kada su djeca u pitanju....Svako dijete zeli oba roditelja,i da ga obadvoje vole...
svi smo primjer nasoj djeci...dato se isplati misliti i na djecju srecu...

Ne znam kakvo je tvoj muz imao djetinjsto,ali ocito nije primio dovljno ljubavi u obitelji,nije primo nikakve navike i uzore,pa iz tog razloga ne moze da daje,jer ne zna...i ne posjeduje LJUBAV KOJI BI TREBAO DATI...
A VJEROJATNO NIJE MU VAZNO NI DA PRIMA...

Bit ces u molim molitvama... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 svi 2009 18:50 
Odsutan

Ane2707 napisao:
kalkulacija? ne razumim..objasni mi to....ja bi ga rado volila kao prije ali ne mogu tu ljubav naći...previše se toga dogodilo
možda si i u pravu...
možda je mene samo strah ostat sama...

Draga,onda je problem u OPROSTAJU,nisi mu oprostila,nisi ISKRENO OPROSTILA,ono sto ti se dogodilo,i sto ti se dogadja...
Ljubav ces postici onda kada iskreno OPROSTIS,jer bez oprosta nema nista..taj oprost mora da se dogodi u srcu,to nije svaki puta lako,ali kada se to u srcu dogodi ,onda je oprosteno.Mozemo mi vrlo lako reci oprastam ti rijecima,i cak se uvjerimo da je oprosteno,ali cim dodje slican ili isti problem,vidimo koliko nas to boli,i tada vidimo sebe da ipak nije oprosteno...A to je vrlo vazno za nas i za svakog covjek,JER BOG TRAZI OD NAS DA OPRASTAMO SVE KAO STO I ON OPRASTA NAMA-I DA VOLIMO KAO STO ON NAS VOLI...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 svi 2009 18:58 
Odsutan

hvala ti predraga Rebeka....

Sam Bog zna koliko mi je molitva potrebna...

BTB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 svi 2009 19:23 
Odsutan

mary33 napisao:
Naime, nije se udala niti ima djecu (što je totalno nebitno jer svatko ima svoj životni put) Ja je pokušavam utješiti jer život zna imati lude preokrete, pa već sutra može naći osobu koju će voljeti i s njom imati djecu..no, ta osoba mi odgovara..Ma totalno, nebitno, s djecom i bez nje, svi ćemo ionako svisnuti..Danima već muči me ta rečenica..Što se toj osobi vrti u glavi..Kako li je samo teško živjeti u nevjeri..kakve li praznine i besmisla..

Mislim da je itekako bitno,sto dajemo i sto cinimo sa svojim zivotom...Ona izgleda da nije zadovoljna sobom i svojim zivotom...

Doista, kao kad ono čovjek, polazeći na put, dozva sluge i dade im svoj imetak. Jednomu dade pet talenata, drugomu dva, a trećemu jedan – svakomu prema njegovoj sposobnosti. I otputova. Onaj koji je primio pet talenata odmah ode, upotrijebi ih i stekne drugih pet. Isto tako i onaj s dva stekne druga dva. Onaj naprotiv koji je primio jedan ode, otkopa zemlju i sakri novac gospodarov. Nakon dugo vremena dođe gospodar tih slugu i zatraži od njih račun. Pristupi mu onaj koji što je primio pet talenata i donese druhih pet govoreći: «Gospodaru! Pet si mi talenata predao. Evo, drugih pet sam talenata stekao!» Reče mu gospodar: «Valjaš, slugo dobri i vjerni. U malome si bio vjeran, nad mnogim ću te postaviti! Uđi u radost gospodara svoga!» Pristupi i onaj sa dva talenta te reče: «Gospodaru! Dva si mi talenata predao. Evo, druga sam dva talenata stekao!» Reče mu gospodar: «Valjaš, slugo dobri i vjerni. U malome si bio vjeran, nad mnogim ću te postaviti! Uđi u radost gospodara svoga!» A pristupi mu i onaj koji je primio jedan talent te reče: «Gospodaru! Znadoh te: čovjek si strog, žanješ gdje nisi sijao i kupiš gdje nisi vijao. Pobojah se stoga, odoh i sakrih talent tvoj u zemlju. Evo ti tvoje!» A gospodar mu reče: «Slugo zli i lijeni! Znao si da žanjem gdje nisam sijao i kupim gdje nisam vijao! Trebalo je dakle da uložiš moj novac kod novčara i ja bih po povratku izvadio svoje s dobitkom. Uzmite stoga od njega talent i podajte onome koji ima deset. Doista, onomu koji ima još će se dati, neka ima u izobilju, a od onoga koji nema oduzet će se i ono što ima. A beskorisnog slugu izbacite van u tamu. Ondje će biti plač i škrgut zubi»

Mt 25, 14-30

Nijedan čovjek nije došao slučajno na ovaj svijet. Bog ga je preko njegovih roditelja pozvao u život s nekim ciljem. Bez obzira čime se čovjek bavio i što radio, svi imamo jedan zajednički poziv: biti čovjek!

Zvanje (poziv) svakoga od nas znači maksimalno odražavati sliku Onoga na koju smo stvoreni, biti slika Božja u svijetu, težiti za Bogom kao svojim jedinim i najuzvišenijim ciljem. Stoga je naš zadatak da neprestano pokušavamo otkrivati smisao svog poslanja, otkriti ono zbog čega smo pozvani u život, kako ćemo najbolje ostvarivati sliku Božju u sebi.

Zanimanje ne služi samo zato da čovjek zarađuje novac, nego da on bude sretan. Istinski sretan može biti čovjek koji se opredijelio za njemu svojstveno i najprimjerenije zanimanje, koje kao takvo počiva na radu, nastojanju, zalaganju. Osjećaj pravog zadovoljstva čovjeku daje rad kojeg on voli, jer ga takav čini sve sličnijim njegovu Stvoritelju. Bog je radeći stvarao svijet. Čovjekov rad je odgovoran, a poziv na njega uzvišeni Božji dar.

Vrlo važno pitanje za čovjeka glasi: Što raditi? Zato već sada morate razmišljati u kojem ćete poslu biti najsretniji, gdje će svi vaši talenti doći do izražaja. Za izbor životnog zanimanja ljudi se pripremaju stjecanjem prikladnih znanja i vještina. Čovjeku je zvanje (poziv) potrebno kako bi usmjerio životnu sudbinu k sreći, izgradio ovaj svijet kao sebi dostojno obitavalište i sebi osigurao radost življenja.

3.2. Meditativo-molitveni završetak:

Ah, Bože, na nebu tvome vlada divni red.
Anđeli, sveci tvoji svaki posla ima.
I pčela mrtva gore opet skuplja med
po tvome nebeskom cvijeću i poljima.
Obilje posla daj i svakome čovjeku,
neka mu radošću urodi svaki sat.
I neka tebi samo, kad dani mu proteku,
Blistav od rada preda svoj alat.

Nikola Šop

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 svi 2009 19:32 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Draga Ane,

evo ako će ti pomoći navest ću ti jedan primjer,konkretnije ono što se dogodilo mome bratu.U braku je 12 god.i ima prekrasna dva sinčića,ali njegov problem je bila njegava supruga koja je odjednom postala drugačija,točnije,rekla mu je da ga više ne voli i da nemože više živjeti s njim,da u njemu gleda samo prijatelja i ništa više.Mom bratu je bilo grozno,nije znao što da radi,tu su djeca,a i voli je.Ništa nije pomagala,ona se odala nekim drugim putevima da nađe sebe,reiki,joga itd..Preselio se k meni.Bilo je to teško razdoblje za njega.U međuvremenu ga je prevarila tražeći vjerojatno nekoga s punijim džepom,mada joj je moj brat sve pružio.Ja sam pokušavala razgovarati s njim i objasniti mu da je Bog njega odredio da nosi križ njihovoga braka,da mu je poslao ženu nevoljenu od rođenja koja ne zna što znači ljubiti iskreno,i da on mora biti taj koji će je vratiti Bogu.Negdje u to vrijeme bio je seminar duhovne obnove fra Zvjezdana Linića u Domu sportova, i ja sam ga jedva natjerala da ode po nju i da zajedno odemo.
Draga Ane,molila sam Boga da vrati ljubav između njih,a ako je volja njegova da se raziđu neka to bude što bezbolnije za oboje.Trenutak kada sam na prve riječi pjesme ISUSE VOLIM TE vidjela suze u očima moje šogorice i brata znala sam da su ozdravljeni,da ih je Bog spasio.
Otišli su zajedno doma svojoj dječici,i sada su zajedno.Ima još uvijek nekih sitnih problemčića, ali ja sam sretna da sam uz Božju pomoć uspjela ih pomiriti.
Možda je ovo i tebi savjet da pokušaš,da odeš sa svojim suprugom i da predate sve svoje probleme u Božje ruke.Želim ti sve najbolje,molit ću se za tebe.

SAMO TVOJA LJUBAV BOŽE MOŽE UČINI SVE.

smajlic5

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 svi 2009 22:48 
Odsutan

Možda sam ja i gora od njega

Draga sestrice Ane2707 ja osobno mislim da ti svakako nisi gora i da si dobra i nježna osoba. Da se daruješ i da je normalno da onda i očekuješ da budeš voljena . Vremena su danas takova da žene moraju moliti svim svojim srcem i svom dušom svojom za svoje voljene, za svoje supružnike, kako zlo ne bi odnjelo i odvelo današnje veze i brakove u propast i u ponor zla, što večina brakova proživljava i doživljava.

Molim se za te, i nije sramota da te supružnik ili voljena osoba naziva ČASNA, to može tebi biti samo na ponos.
Jer velika je stvar dobiti kompliment ČASNA, mislim da se tu ne treba diskutirati već se treba diviti osobama koje su vjerne i revne u molitvi.

Bog te Ane2707 blagoslovio i darivao te uvijek ljuubavlju i svojim svetim mirom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 svi 2009 08:34 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Draga ane.. želim ti svjedočit beskrajnu ljubav Božiju i tako na neki način pomoči...prošla sam puno toga sa svojim suprugom...nije bilo fizičkog zlostavljanja...ali ono psihičko,lagano ostavlja rane u srcu...te rane su me dovele pred Gospodina...
što je on više pravio gluposti ja ga više voljela...više me ranjavala njegova uvreda...bila sam umorna,iscrpljena..tad sam bila slijepa i daleko, daleko od Boga,ali sad znam da je On bio tu i čekao...zlo koje je htjelo razoriti obitelj ušlo je preko alkohola u moju obitelj...ja tako umorna poželjela sam ništa ne osjećati...mislila sam uvrede tada neće boljeti...kako ću cijeli život voljeti čovjeka koji me niti malo ne poštuje...zamisli mene budale...i dobila ja to...moja velika ljubav se pretvorila u kamen...nisam živjela nego vegetirala...ali naš dobri Isus je bio kraj mene... čuvao me... i dao mi dobru lekciju...pala sam na koljena plakala i molila...Isuse vrati mi moje srce...želim voljeti...želim trpiti...očisti me od zla kojeg sam pustila u njega...želim biti tvoja,samo tvoja...
Počela sam moliti...ići na misu...u moje srce se vračala ljubav....znala sam da samo tako mogu pomoći mužu...slušala sam i ja riječ časna...kad bi mi on to rekao moja ljubav bi bila još jača jer sam znala da sam na pravom putu...jar zlu je to jako smetalo...moj muž je dobar čovjek i otac ali je slijep kao što sam i je bila...izabrao je zlo ,kao jednom i ja...treba moju pomoć...a ja mu pomoći sama ne mogu...molila sam Isusa da djeluje preko mene,naše dijece...da mi da mudrost da znam kad i što reći...molila sam svim srcem i plakala...plakal sam u svojoj sobi zajedno sa svojim Isusom...
Svakim danom sve je bilo bolje...sve loše se okretalo na dobro...ooo kako sam ti zahvalana Isuse...moj muž je počeo prepoznavati znakove Božije...zlo ga polako napušta...a ja mogu reći Isus i ja smo dobili ovaj rat...neka živi ljubav ma koliko ona bila teška i bolna...
I zato draga ane...samo naprijed...otvori svoje srce Isusu da ti vrati ljubav...moli štit mudrosti jer on če ti najviše trbati...a sve ostalo naš dragi Isus zna kako je najbolje riješiti...ljubav ne poznaje iscrpljenos i umor...koliko li se onda Isus trebao žaliti na iscrpljenos i umor..i ne zaboravi nikada ali nikada nisi sama...Isus je uvijek kraj tebe...svaka naggarova riječ stoji...ponekad riječi imaju težinu... pokušaj ih smjestiti u srce pa češ osjetiti koliko istine počiva u njima...u mom si srcu i molitvama...
Bog blagoslovio tebe i tvoju obitelj
:b232:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 svi 2009 11:36 
Odsutan

Opet ste me rasplakale...kad bi samo znale kolika ste mi utjeha...Bog vas blagoslovio u svemu što činile...i darovao vam radost..
danas idem na klanjanje..svi ćete biti u mojim molitvama...

A ja ću naći snage...i vratiti svog muža u ljubav....u naš brak.
Uz pomoć našeg brace Isusa...znam da hoću..

Volim vas puno, baš vas volim... :grlim te:
I još uvik plačem!!!!! :D

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 73 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]