www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 22 srp 2025 11:58

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 29 svi 2009 08:36 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Iv 21,15-19

Nakon doručka upita Isus Šimuna Petra: "Šimune Ivanov, ljubiš li me više nego ovi?" Odgovori mu: "Da, Gospodine, ti znaš da te volim." Kaže mu: "Pasi jaganjce moje!" Upita ga po drugi put: "Šimune Ivanov, ljubiš li me?" Odgovori mu: "Da, Gospodine, ti znaš da te volim!" Kaže mu: "Pasi ovce moje!" Upita ga treći put: "Šimune Ivanov, voliš li me?" Ražalosti se Petar što ga upita treći put: "Voliš li me?" pa mu odgovori: "Gospodine, ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim." Kaže mu Isus: "Pasi ovce moje! Zaista, zaista kažem ti: Dok si bio mlađi, sam si se opasivao i hodio kamo si htio; ali kad ostariš, raširit ćeš ruke i drugi će te opasivati i voditi kamo nećeš." A to mu reče nagovješćujući kakvom će smrću proslaviti Boga. Rekavši to doda: "Idi za mnom!"

Što mi želiš reći, Gospodine?

Na kraju uputa svojim sljedbenicima Isus postavlja jednostavno pitanje koje je temelj svega nasljedovanja - o našoj ljubavi prema njemu. Ponekad se možemo pitati o jačini naše vjere i ljubavi. I mi se ponekad nadamo, kao i Petar, da Gospodin zna da pokušavamo živjeti tu ljubav u svojemu životu.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 svi 2009 08:05 
Odsutan

Isusa možemo potražiti u bilo koje doba dana ili noći.
On uvijek čeka, osluškujući naš poziv.
Kojega li divna blagoslova!
Nije mi potreban telefon ili e-mail, samo šapat.

Pokušat ću bar nakratko zaboraviti sve brige i probleme
koji me možda muče u ovom trenutku.
Sve svoje brige stavljam u Božje ruke - barem nekoliko minuta dok traje ova molitva

Gospodine, dao si mi noć za odmor i san.
Neka u mojim budnim trenucima nikada ne zaboravim tvoju dobrotu.
Pouči me da tvoj blagoslov dijelim s drugima.

Gospodine, postao si čovjekom da bi razgovarao sa mnom;
hodao si ovom zemljom i radio; podnosio si vrućinu i hladnoću.
Vrijeme koje si proveo na zemlji bilo je ispunjeno brigom za ljude.
Liječio si bolesne, uskrisivao mrtve; a ono najvažnije - spasio si me od smrti.

Iv 21,20-25

Petar se okrene i opazi da ga slijedi onaj učenik kojega je Isus ljubio i koji se za večere bijaše privio Isusu uz prsa i upitao ga: "Gospodine, tko će te to izdati?" Vidjevši ga, Petar kaže Isusu: "Gospodine, a što s ovim?" Odgovori mu Isus: "Ako hoću da on ostane dok ne dođem, što je tebi do toga? Ti idi za mnom!" Stoga se pronese među braćom glas da onaj učenik neće umrijeti. No Isus mu nije rekao: "Neće umrijeti", nego: "Ako hoću da on ostane dok ne dođem, što je tebi do toga?" Taj učenik za ovo svjedoči i ovo napisa. I znamo da je istinito svjedočanstvo njegovo. A ima još mnogo toga što učini Isus i kad bi se sve redom popisalo, sav svijet, mislim, ne bi obuhvatio knjiga koje bi se napisale.

O Isusu nije sve zapisano. Riječi i događaji u evanđelju zabilježeni su zbog naše vjere i daju nam srž Isusove poruke. Isus još uvijek čini puno toga u svijetu, i to po svojim sljedbenicima i svima koji žive vjeru evanđelja, ljubavi i pravednosti. Svatko je od nas živo evanđelje koje svi trebaju čuti i vidjeti.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 svi 2009 15:00 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Pravedan je Gospodin i pravednost ljubi, čestiti će gledati lice njegovo. ( Iv 21, 20-25)

Ti Neizmjerni - stvorio si me.
Ti Veliki - imaš mjesta u mome srcu.
Ti Ljubeći - čekao si na moju naklonost.
Ti Silni - držiš me u svojoj ruci.
Ti Ureditelju - želiš moju suradnju.
Ti Sveobuhvatni - baviš se mnome.
Ti Nadvremenski - sadržaj si mojih dana.
Ti Svemogući - djeluješ i preko mene.
Ti Suputnice - držiš korak sa mnom.
Ti Stvoritelju - imaš obzira prema meni.
Ti Snovatelju - daješ mi da budem kreativan.
Ti Izvoru radosti - činiš me sretnim.
Ti Pute, Istino i Živote - ideš sa mnom.
Bože, koji ne želiš biti bez mene i bez koga ni ja ne mogu biti: Ti si tu i ja sam tu, tražiš me i ja tražim Tebe, ljubiš me i ja ljubim Tebe, živiš u meni i ja živim u Tebi.
Ti i ja - nas dvojica pripadamo skupa: Ti, jer me ljubiš - i ja, jer sam od Tebe ljubljen.

Paul Haschek[/b]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 svi 2009 07:58 
Odsutan

Primite Duha Svetoga. Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im.(Iv 20, 19-23)

Tvoj dar Duha, sišao je, Gospodine, na zemlju u snazi silnoga vjetra.
Silan vjetar razbija okove, rastvara vrata onima što se u tami skrivaju, raznosi sve nestalno i sve plitko zasijano, razgoni oblake tame i otvara put Suncu što grije zemlju.
Toliko bismo puta htjeli silazak Duha ali bez snage vjetra i bez siline ognja jer se bojimo biti ogoljeni i oslobođeni od svega što smatramo svojim.
Rado bismo te osjetili u laganom povjetarcu koji oplahuje naš život ne mijenjajući ga.
Nek nas vihor tvoga Duha, Gospodine, razodjene od svega nestalnog i oganj njegov nek sažeže sav teret koji nas k zemlji prigiba.
Tek kad smo oslobođeni i razgoljeni, snaga Duha dodiruje našu nutrinu i preobražava je - na život novi.

„Živo vrelo

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 svi 2009 10:55 
Odsutan

Sada svoje misli uzdižem k tebi Gospodine.
Ostavljam po strani sve svoje brige i zanimacije
i tražim odmor i okrepu u tvojoj blizini.

Gospodine, stvorio si me za život u slobodi.
Neka me Duh Sveti vodi da te slobodno nasljedujem.
Usadi u moje srce želju da te svaki dan
sve više i više upoznajem i ljubim.

U čemu u svom životu trenutačno pronalazim nadu, ohrabrenje i rast?
Vraćajući se u mislima nekoliko mjeseci unatrag,
jesam li sposoban uočiti koje su to moje aktivnosti urodile bogatim plodom?
Ako sam uočio takva područja,
odlučit ću da im i u budućnosti osiguram prostor i vrijeme.

Božja Riječ nam dolazi po Sv. pismu.
Neka Duh Sveti prosvijetli moj razum i srce da odgovorim na poruku evanđelja:
da volim svoje bližnje kao samog sebe i da se brinem za braću i sestre u Kristu.

Iv 20,19-23

I uvečer toga istog dana, prvog u tjednu, dok su učenici u strahu od Židova bili zatvorili vrata, dođe Isus, stane u sredinu i reče im: "Mir vama!" To rekavši, pokaza im svoje ruke i bok. I obradovaše se učenici vidjevši Gospodina. Isus im stoga ponovno reče: "Mir vama! Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas." To rekavši, dahne u njih i kaže im: "Primite Duha Svetoga. Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im."

Veliki dar uskrsnuloga Gospodina jest dar oproštenja grijeha. Potrebni su nam taj dar i milost da znamo da nam Bog uvijek daje novu priliku. Njegov je Duh uvijek s nama. Božji Duh koji u tebi prebiva jest ispunjenje Isusova obećanja da nas neće ostaviti siročad. Duh Božji sa sobom nužno donosi mir.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 svi 2009 17:25 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Slika

...MOLITVA NA DUHOVE
Bože, Duše Sveti, klanjam ti se i priznajem te za pravoga Boga, jer ti si jedini Duh Oca i Sina, izlazeči od obaju, Duh si istoga bića i jednak od vijeka Ocu i Sinu. Ti si sašao nad Gospodina našega Isusa Krista u slici goluba. Nad apostolima ukazao si se u gorućim jezicima. Sve svete izabranike Božje napunio si duhom mudrosti. O božanski Duše, dođi, zrakom svoje milosti rasvijetli dušu moju. Dođi, Oče ubogih, dođi, darovatelju svake milosti, slatki goste moje duše, dođi, svjetlo srdaca, okrepo umornih, utjeho žalosnih. Očisti, što je okaljano; izliječi, što je ranjeno; prigni, što je ukočeno; ugrij, što je studeno. Daruj mi sedam svojih darova; učvrsti me u kreposti, daj mi jednom blaženo preminuti.
Amen!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 lip 2009 08:27 
Odsutan

Kamen što ga odbaciše graditelji, postade kamen zaglavni. (Mk 12, 1-12 )

Divna je istina da smo jedinstveni i neponovljivi.
Izvorno smo djelo Božje ljubavi.
U svakog od nas Bog je ugradio sebe i svakog je od nas na poseban, na osoban način želio.
Tako nas i danas na osoban i poseban način ljubi.
U Svetom pismu nalazimo za tu istinu dovoljno pouzdanih objava: »Dragocjen si u mojim očima! Vrijedan si i ja te ljubim! U dlanove sam te svoje urezao. Ti si moj!« (usp. Iz 43 i 49)
Nema na ovoj kugli zemaljskoj, niti je bilo, niti će biti, biće koje bi bilo isto kao ti.

Fra Zvjezdan Linić

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 lip 2009 11:46 
Odsutan

Mk 12,1-12

I uze im Isus zboriti u prispodobama: Čovjek vinograd posadi, ogradom ogradi, iskopa tijesak i kulu podiže pa ga iznajmi vinogradarima i otputova. I u svoje vrijeme posla vinogradarima slugu da od njih uzme dio uroda vinogradarskoga. A oni ga pograbiše, istukoše i otposlaše praznih ruku. I opet posla k njima drugog slugu: i njemu razbiše glavu i izružiše ga. Trećega također posla: njega ubiše. Tako i mnoge druge: jedne istukoše, druge pobiše. Još jednoga imaše, sina ljubljenoga. Njega naposljetku posla k njima misleći: 'Poštovat će sina moga.' Ali ti vinogradari među sobom rekoše: 'Ovo je baštinik! Hajde da ga ubijemo i baština će biti naša.' I pograbe ga, ubiju i izbace iz vinograda. Što li će učiniti gospodar vinograda? Doći će i pobiti te vinogradare i dati vinograd drugima. Niste li čitali ovo Pismo: Kamen što ga odbaciše graditelji, postade kamen zaglavni. Gospodnje je to djelo - kakvo čudo u očima našim!" I tražili su da ga uhvate, ali se pobojaše mnoštva. Razumješe da je protiv njih izrekao prispodobu pa ga ostave i odu.

Isus i njegova poruka zaglavni su kamen našega života - istina i ljubav koji daju sigurnost, uvjerenje i vodstvo. Sva ljubav i dobrota stvoreni su po njemu. Način na koji živimo i pokušavamo živjeti po evanđelju i Gospodinovo je djelo. Život i ljubav dar su od Boga, kriterij Božjega trajnog stvaralaštva u nama.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 lip 2009 06:39 
Odsutan

Mk 12,13-17

I pošalju k Isusu neke od farizeja i herodovaca da ga uhvate u riječi. Oni dođu i kažu mu: "Učitelju, znamo da si istinit i ne mariš tko je tko jer nisi pristran, nego po istini učiš putu Božjemu. Je li dopušteno dati porez caru ili nije? Da damo ili da ne damo?" A on im reče prozirući njihovo licemjerje: "Što me iskušavate? Donesite mi denar da vidim!" Oni doniješe. I reče im: "Čija je ovo slika i natpis?" A oni će mu: "Carev." A Isus im reče: "Caru podajte carevo, a Bogu Božje!" I divili su mu se.

Isus je morao biti dosjetljiv. Ljudi su mu često postavljali zamke postavljajući pitanja gdje bi ga bilo koji odgovor mogao kompromitirati. Često ih je pitao: "Zašto me iskušavate?" Znao je složenost oporbe. Savjetovao nam je da molimo: "ne uvedi nas u napast". Isus je donosio odluke na temelju mudrosti koju je imao iz svoje povezanosti s Ocem.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 lip 2009 06:51 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
''Kad molite,ne budite kao licemjeri koji se vole upadno moliti u sinagogama i na raskršćima,da ih vide ljudi.
Zaista,kažem Vam,već su primili svoju plaću.A ti kad moliš,uđi u svoju sobu,zatvori vrata te se pomoli Ocu svom u tajnosti,pa će ti platiti Otac tvoj,koji vidi u tajnosti.''
(Mt 6,5-6)

GOSPODINE,UČI ME DA MOLIM!
IZ DANA U DAN!
U SVAKO DOBA!
SA PUNO POUZDANJA!
TI DOBROSTIVI OČE!

smajlic5

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]