www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 23 srp 2025 18:52

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 23 lip 2009 09:42 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Mt 7,6.12-14

Nastavi Isus: "Ne dajte svetinje psima! Niti svoga biserja bacajte pred svinje da ga ne pogaze nogama pa se okrenu i rastrgaju vas. Sve, dakle, što želite da ljudi vama čine, činite i vi njima. To je, doista, Zakon i Proroci. Uđite na uska vrata! Jer široka su vrata i prostran put koji vodi u propast i mnogo ih je koji njime idu. O kako su uska vrata i tijesan put koji vodi u Život i malo ih je koji ga nalaze!"

Što mi želiš reći, Gospodine?

Svakodnevna, istinska ljubav može biti teška. Naljutimo se i povrijede nas oni koji su nam najbliži. Uska su vrata ljubavi koja vode u život. Kada uđemo u svijet ljubavi, vidimo da je vrlo širok, ispunjen vlastitom snagom, energijom i ljepotom. Bog je onaj koji stvara ovaj svijet i svakoga od nas oblikuje u ljubavi i za ljubav. U tome svijetu ljubavi može se vjerovati da se Bog brine za nas.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lip 2009 08:00 
Odsutan

Lk 1,57-66.80

Elizabeti se, međutim, navršilo vrijeme da rodi. I porodi sina. Kad su njezini susjedi i rođaci čuli da joj Gospodin obilno iskaza dobrotu, radovahu se s njome. Osmoga se dana okupe da obrežu dječaka. Htjedoše ga prozvati imenom njegova oca - Zaharija, no mati se njegova usprotivi: "Nipošto, nego zvat će se Ivan!" Rekoše joj na to: "Ta nikoga nema od tvoje rodbine koji bi se tako zvao." Tada znakovima upitaju oca kojim ga imenom želi prozvati. On zaiska pločicu i napisa "Ivan mu je ime!" Svi se začude, a njemu se umah otvoriše usta i jezik te progovori blagoslivljajući Boga. Strah obuze sve njihove susjede, a po svem su se Gorju judejskom razglašavali svi ti događaji. I koji su god čuli, razmišljahu o tome pitajući se: "Što li će biti od ovoga djeteta?" Uistinu, ruka Gospodnja bijaše s njime.

Znamo što je od toga djeteta postalo kasnije u životu, ali roditelji i obitelj nisu to tada mogli znati. Kod svakoga smo rođenja uključeni u misterij drugoga ljudskog bića i ne znamo što će od njega biti. Današnju molitvu posvetimo našoj djeci i za one za koje smo odgovorni. Imenuj ih u molitvi i prikaži ih Bogu.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2009 06:41 
Odsutan

Zastajem na tren
i razmišljam o ljubavi i milosti koju Bog izlijeva na mene,
kako me stvara na svoju sliku i priliku, kako me čini svojim hramom...

Molim za milost
da zaboravim na sve svoje brige,
da budem otvoren onome što Bog od mene traži,
da se prepustim vodstvu Stvoritelja koji me voli.

Pitam se, što danas osjećam u sebi?
Jesam li možda umoran, pod stresom ili izvan forme?
Ako išta od toga postoji u meni,
mogu li pokušati odbaciti te brige koje me uznemiruju?

Mt 7,21-29

Isus reče: "Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima. Mnogi će me u onaj dan pitati: 'Gospodine, Gospodine! Nismo li mi u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime đavle izgonili, u tvoje ime mnoga čudesa činili?' Tada ću im kazati: 'Nikad vas nisam poznavao! Nosite se od mene, vi bezakonici!' Stoga, tko god sluša ove moje riječi i izvršava ih, bit će kao mudar čovjek koji sagradi kuću na stijeni. Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću, ali ona ne pada. Jer - utemeljena je na stijeni. Naprotiv, tko god sluša ove moje riječi, a ne vrši ih, bit će kao lud čovjek koji sagradi kuću na pijesku. Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću i ona se sruši. I bijaše to ruševina velika."

Riječ nam je Božja stalan poticaj i prosvjetljenje u životu. Isusova je mudrost stijena istine na kojoj temeljimo naše odluke i zauzetost u životu. Čitati polagano riječ Božju u molitvi znači smjestiti se na taj čvrsti temelj koji će nam dati potrebno prosvjetljenje i osjećaj za sve što činimo u životu.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 lip 2009 06:38 
Odsutan

Mt 8,1-4

Kad je Isus sišao s gore, pohrli za njim silan svijet. I gle, pristupi neki gubavac, pokloni mu se do zemlje i reče: "Gospodine, ako hoćeš, možeš me očistiti." Isus pruži ruku i dotakne ga se govoreći: "Hoću, očisti se!" I odmah se očisti od gube. Kaže mu Isus: "Pazi, nikomu ne kazuj, nego idi, pokaži se svećeniku i prinesi dar što ga propisa Mojsije, njima za svjedočanstvo."

Većinu svoga života Isus je proveo družeći se s bolesnima, nemoćnima i s ljudima kao što je ovaj gubavac kojega nitko nije želio. Tijekom našega života Isus nas stalno poziva da budemo s njime nudeći nam dar ljubavi i tražeći od nas zauzvrat jedino ljubav. "Kako da uzvratim Gospodinu za sve što mi je učinio?" riječi su Psalma koji možemo moliti dok postajemo svjesniji svega što Isus čini za svoj narod.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 lip 2009 15:58 
Odsutan

Mk 5,21-24.35b-43

Kad se Isus lađom ponovno prebacio prijeko, zgrnu se k njemu silan svijet. Stajao je uz more. I dođe, gle, jedan od nadstojnika sinagoge, imenom Jair. Ugledavši ga, padne mu pred noge pa ga usrdno moljaše: "Kćerkica mi je na umoru! Dođi, stavi ruke na nju da ozdravi i ostane u životu!" I pođe s njima. A za njim je išao silan svijet i pritiskao ga. Dok je Isus još govorio, eto nadstojnikovih s porukom. "Kći ti je umrla. Čemu dalje mučiti učitelja?" Isus je čuo taj razgovor, pa će nadstojniku: "Ne boj se! Samo vjeruj!" I ne dopusti da ga itko drugi prati osim Petra i Jakova i Ivana, brata Jakovljeva. I dođu u kuću nadstojnikovu. Ugleda buku i one koji plakahu i naricahu u sav glas. Uđe i kaže im: "Što bučite i plačete? Dijete nije umrlo, nego spava." A oni mu se podsmjehivahu. No on ih sve izbaci, uzme sa sobom djetetova oca i majku i svoje pratioce pa uđe onamo gdje bijaše dijete. Primi dijete za ruku govoreći: "Talita, kum!" što znači: "Djevojko! Zapovijedam ti, ustani!" I djevojka odmah usta i poče hodati. Bijaše joj dvanaest godina. I u tren ostadoše zapanjeni, u čudu veliku.

U trenutku susreta s Isusom vjera je doprinijela da su ljudi ozdravili. Molitva je jedan od načina jačanja vjere. Molitva su vrata u svijet tajne gdje ne možemo sve imenovati ni znati. Postoji znanje srca koje je znanje vjere. Možemo moliti poput Tome: "Gospodine, vjerujem, pomozi mojoj nevjeri!"
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lip 2009 07:19 
Odsutan

Mt 16,13-19

Kad Isus dođe u krajeve Cezareje Filipove, upita učenike: "Što govore ljudi, tko je Sin Čovječji?" Oni rekoše: "Jedni da je Ivan Krstitelj; drugi da je Ilija; treći opet da je Jeremija ili koji od proroka." Kaže im: "A vi, što vi kažete, tko sam ja?" Šimun Petar prihvati i reče: "Ti si Krist-Pomazanik, Sin Boga živoga." Nato Isus reče njemu: "Blago tebi, Šimune, sine Jonin, jer ti to ne objavi tijelo i krv, nego Otac moj, koji je na nebesima. A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima; a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima."

Petra se danas u Crkvi slavi zbog vjere u Isusa kao Sina Boga živoga. Ta će ga vjera povremeno dovoditi u sumnju, nevjeru i na kraju dovesti do mučeništva. Prvi poziv Isusovih sljedbenika jest poziv za rast u vjeri koja će mu sačuvati život. Neka nam naša vjera učini isto.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 lip 2009 07:50 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Mt 8,23-27:

Stišana oluja
(Mk 4,35-41; Lk 8,22-25)

23Kad uđe u lađu, pođoše za njim njegovi učenici. 24I gle, žestok vihor nasta na moru tako da lađu prekrivahu valovi. A on je spavao. 25Oni pristupiše i probudiše ga govoreći: "Gospodine, spasi, pogibosmo!" 26Kaže im: "Što ste plašljivi, malovjerni?" Tada ustade i zaprijeti vjetrovima i moru te nasta velika utiha. 27A ljudi su u čudu pitali: "Tko je taj da mu se i vjetrovi i more pokoravaju?"

-- i ja Ti jutros vapijem spasi me pogibam od laži i prijevara od dovličnosti i od neljudskosti .. ali Ti mirno odgovaraš na sav moj nemir i strahove.... "Što ste plašljivi, malovjerni?" .. zaprijetiš mojoj nemoći i ostavljaš me u čudu da se pitam moj Gospodine koliko ja propustih iz naših susreta svu Tvoju Ljubav koju svakodnevno blagujem.. koliko dopuštam buku u uhu i grudima da bih potisnula Tvoju tišinu kako bi se lakše od Tebe udaljila, misleći i padajući umorna od života a tak sam pred najljepšim i najvrijednijim i najvažnijim trenucima svog života. Udjeli mi snage i hrabrosti da mirno kao i ti zaprijetim svojim strahovima i nemirima da plovim lađom prepustena sigurnoj ruci Tvojoj da spavam spokojna i snena u Tvojoj Ljubavi naslonjena i čvrsto zagrljena Tvojim rukama kad se uzburka lađa mog života i kad naiđi valovi. Daj mi snage da Vjerujem svakom Tvojem trenutku .

Ps 26,2-3.9-12:

2Ispitaj me, Jahve, iskušaj me,
istraži mi bubrege i srce.
3Jer tvoja je dobrota pred očima mojim,
u istini tvojoj ja hodim.

9Ne pogubi mi dušu s grešnicima
ni život moj s krvolocima;
10na rukama je njihovim zločin,
a desnica im puna mita.
11A ja u nedužnosti svojoj hodim:
izbavi me, milostiv mi budi.
12Noga mi stoji na pravu putu:
u zborovima blagoslivljat ću Jahvu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lip 2009 07:58 
Odsutan

Mt 8,23-27

Kad Isus uđe u lađu, pođoše za njim njegovi učenici. I gle, žestok vihor nasta na moru tako da lađu prekrivahu valovi. A on je spavao. Oni pristupiše i probudiše ga govoreći: "Gospodine, spasi, pogibosmo!" Kaže im: "Što ste plašljivi, malovjerni?" Tada ustade i zaprijeti vjetrovima i moru te nasta velika utiha. A ljudi su u čudu pitali: "Tko je taj da mu se i vjetrovi i more pokoravaju?"

Kad nam “dobro ide” u životu, kad mislimo da sve sami možemo riješiti onda nam baš puno i ne treba Isus, kao, šta da gnjavimo Učitelja, ima on i važnijih poslova, a nama niša ne fali.
Ali kad dođe oluja onda brzo budi Isusa, Isuse pomagaj, spašavaj….
A on je s nama svakog trena, njegov pogled prepun ljubavi ne silazi s nas.
Zagledajmo se u svoje srce i poklonimo sebe onome koji je do zadnje kapi krvi, predao sebe za nas.
Isuse ti si umro za mene, evo ja živim za tebe.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 srp 2009 06:48 
Odsutan

Mt 8,28-34

I kada Isus dođe prijeko, u gadarski kraj, eto mu u susret dvaju opsjednutih: izlazili su iz grobnica, silno goropadni, te nitko nije mogao proći onim putem. I gle, povikaše: "Što ti imaš s nama, Sine Božji? Došao si ovamo prije vremena mučiti nas?" A podalje od njih paslo je veliko krdo svinja. Zlodusi ga zaklinjahu: "Ako nas istjeraš, pošalji nas u ovo krdo svinja." On im reče: "Idite!" Oni iziđoše i uđoše u svinje. I gle, sve krdo jurnu niz obronak u more i podavi se u vodama. A svinjari pobjegoše, odoše u grad te razglasiše sve, napose o opsjednutima. I gle, sav grad iziđe u susret Isusu. Kad ga ugledaše, zamole ga da ode iz njihova kraja.

Isus je bio čovjek "druge strane". Došao je na pogansko i opasno područje ne vodeći računa o svojoj sigurnosti, usmjeren na poslanje koje je primio od Oca. Tamo je susreo sile zla, predrasude i mržnje. Isus nas poziva na jedinstvo - njegova želja je da u ljubavi Boga Oca ujedini sve ljude, da nas pomiri sa samima sobom i s Ocem koji nas voli onakve kakvi jesmo.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 srp 2009 07:23 
Odsutan

Mt 9,1-8

I ušavši u lađu, preplovi i dođe Isus u svoj grad. Kad gle, doniješe mu uzetoga koji je ležao na nosiljci. Vidjevši njihovu vjeru, reče Isus uzetomu: "Hrabro, sinko, otpuštaju ti se grijesi!" A gle, neki od pismoznanaca rekoše u sebi: "Ovaj huli!" Prozrevši njihove misli, Isus reče: "Zašto snujete zlo u srcima? Ta što je lakše reći: 'Otpuštaju ti se grijesi' ili reći: 'Ustani i hodi'? Ali da znate: vlastan je Sin Čovječji na zemlji otpuštati grijehe!" Tada reče uzetomu: "Ustani, uzmi nosiljku i pođi kući!" I on usta te ode kući. Kad mnoštvo to vidje, zaprepasti se i poda slavu Bogu koji takvu vlast dade ljudima.

"Hrabro... ustani... idi kući." Tri Isusove ohrabrujuće riječi koje nam daju da nas oproštenje razveseli, da nas susret s njime oživi i da smo svjesni da sve što na zemlji postoji jest naš dom jer sve pripada njemu i on živi u nama.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]