www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 22 lip 2025 13:49

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1417 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 142  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 27 ruj 2006 10:42 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
speranza napisao:
Naš brat Natanael u meditaciji

Ukradeno iz Speranzinog foto albuma (Nado, oprosti!) ...

Kad je bila sasvim mala, seka Speranza bi ovako poredala lutkice i navalila na molitvu:

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 ruj 2006 11:08 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Natanaele brate baš tako nekako je i bilo. Mama bi sjela a ja na maloj lupičici ispred nje s rukama u njezinom krilu. Htjela sam da mi priča o malom Isusu pa pošto sam oduvjek bila strašno znatiželjna onda sam govorila " a šta je bilo dalje ? i tako je došla i muka Isusova i onda bih se rasplakala. Mama je pak bila poseban pedagog. Olovkom bi mi na komad papira nacrtala isprepletenu Isusovu krunu sa večim i manjim bodljikama . Svaku žrtvicu koju sam napravila ( npr. mrzila sam bijelu kavu) izbrisala bih jednu bodljiku da Isus manje pati.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 ruj 2006 11:21 
Odsutan

speranza napisao:
Mama bi sjela a ja na maloj lupičici ispred nje s rukama u njezinom krilu ...

...i tako je došla i muka Isusova i onda bih se rasplakala. Mama je pak bila poseban pedagog. Olovkom bi mi na komad papira nacrtala isprepletenu Isusovu krunu sa večim i manjim bodljikama . Svaku žrtvicu koju sam napravila ( npr. mrzila sam bijelu kavu) izbrisala bih jednu bodljiku da Isus manje pati.

Speranza :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Inače nastojim biti prava super-muškarčina koja nikad ne plače (osim ako izgubi njegov omiljeni nogometni klub :lol: ) ali ovo me ganulo do suza. Dok sam čitao ovaj post u glavi sam imao sliku kipa koji stoji u crkvu svetog Franje na Kaptolu. Lijevi pobočni oltar kod kojeg najradije stojim kad sam na misi kod fratara (za vrijeme propovijedi obično gledam u kip i meditiram, khm). A prikazuje svetu Anu i malu Mariju koja drži svoje sklopljene ručice u majčinoj ruci. Mah, dosta, jer će me susjedi preko prozora vidjeti kako plačem ...

Slika

Na Kaptolu je kip puno ljepši, dakako!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 ruj 2006 11:46 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
speranza...natanaele.... divno, raznježili ste me i vratili u djetinjstvo....kako je velika i čista vjera malog djeteta... što nam se dogodi??????
evo, rasplakali ste me....al za trenutak dotaknuh zlatni odsjaj... Kraljevstva Njegovog... hvala !
Ljubim vas u Kristu! :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 ruj 2006 11:51 
Odsutan

Natanael napisao:
Mah, dosta, jer će me susjedi preko prozora vidjeti kako plačem ...

Natanael, samo ti plači!!!! Muškarac nije muškarac ako ne zna zaplakat! Uvijek u onim muškima koji mogu zaplakat (ne mislim sad na emotivno nestabilne) vidim muškost, ljudskost, veličinu,... što ne vidim u onima koji ne mogu zaplakati. Male muške bebe se od malena uči: ti si muško, nemoj plakati. A to je taaaako krivo! Pa zar je izraz muškosti bezosjećajnost?!?!?! Zar mislite da nas žene privlače takvi!? Da mislimo da muškarac treba biti hrpa mišića bez duše?!
Svi veliki muškarci znali su plakati. Post. 43:30 - ''Josip se poslije toga požuri van jer mu se srce uzbudilo zbog brata; bilo mu je da zaplače. Uđe u jednu sobu i tu se isplaka.'' 2 Kralj 8:12 ''Hazael reče: "Zašto plačeš, moj gospodaru?" Elizej odgovori: "Zato što znam sva zla koja ćeš ti učiniti Izraelcima: spalit ćeš im utvrde, mačem ćeš poubijati njihove ratnike, njihovu ćeš djecu satirati, a trudne žene parati." Iz 16:9 -''Zato plačem za trsjem sibmanskim kao što plače Jazer, suzama te ja zalijevam, Hešbone i Elealo!'' Iz 22:12 ''Gospod, Jahve nad Vojskama, pozivaše vas u dan onaj da plačete i tugujete, da obrijete glave i pripašete kostrijet.'' Jer 8:23 ''tko bi glavu moju pretvorio u vrelo, a oči moje u vrutak suza, danju i noću da plačem nad poginulima kćeri svoje, naroda svojega!'' Pa Josip u Post: 43:30 -''Josip se poslije toga požuri van jer mu se srce uzbudilo zbog brata; bilo mu je da zaplače. Uđe u jednu sobu i tu se isplaka'' Pa David-moj simbol savršenog muškarca-Ps 6:7 ''Iznemogoh od pusta jecanja, u noći postelju plačem zalijevam, suzama ležaj natapam'' - neću više nabrajat, previše je stihova...
Još samo jedan kao šećer na kraju - najmanja rečenica u Bibliji, a koja opet toliko govori: ''Isus proplaka!'' (Iv.11:35)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 ruj 2006 11:54 
Odsutan

Do 7 godina sam živila u Kalinovcu i u Božično vrijeme bi išli u Zagreb pa po crkvama gledali jaslice . Ja sam bila presretna a u jednoj Crkvi ispred jaslica anđeo je držao šrabicu i kad bi se stavio gvozdeni novac on bi se naklonio u zahvalu. Ja sam bila tako sretna da su mi gospođe davale lemozinu a ja bi ju ubacivala i anđeo bi mi naklanjao.

I danas iako imam godina ponekad se osječam u duši dijede i igrala bih se sa malim Isusom.
Možda baš zato svaki Božić prisustvujem ukazanju Gospe Jakovu. A znamo da taj dan Gospa dolazi sa malim Isusom. :arrow: :arrow: :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 ruj 2006 12:02 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
[Inače nastojim biti prava super-muškarčina koja nikad ne plače (osim ako izgubi njegov omiljeni nogometni klub :lol: ) ali ovo me ganulo do suza. ]

.Ne plači..ne plači..
..za njim..
..za njom..
..za bilo kim..
..Zašto da suza curi ljudska
.niz bolno svagdašnje lice..
..Zašto da plačeš nad drugim..
..kad ćutiš nad samim sobom..

..insert..iz jedne pjesme nastale 1976.
--------------------------------------

. a ima jedna pjesma..netko je pjeva jako lijepo..

..suze suze suze..
..kamo ću s vama..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 ruj 2006 12:31 
Odsutan

Aby napisao:
Svi veliki muškarci znali su plakati.

Slika

Kad se približi i ugleda grad, zaplaka nad njim govoreći: "O kad bi i ti u ovaj dan spoznao što je za tvoj mir!"

-------------------------------------------------------------------------------------

Kad je to tako da je čak in biti plačljivi Plačko :lol: , nabacit ću još jednu priču riskirajući da ostanem bez posljednjeg paketića maramica!

Istinita zgoda: majka je bolesna već više mjeseci, nekakva paraliza ulovila tijelo, i tako ležeći kaže ona svojoj 6-godišnjoj kćeri da se pomoli za svoju mamu, da ozdravi. A dijete, ni pet ni šest ni sedam ni osam, kaže: "Dragi Isuse, molim te ozdravi moju mamu ..."
I to je bilo to.

Slika

Dakako, sutra je majka ustala iz kreveta Slika ...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 ruj 2006 12:51 
Odsutan

Evo pronašla sam i malog Natanaela . On nije slago lutke kao ja nego....
Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 ruj 2006 13:13 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
speranza napisao:
Evo pronašla sam i malog Natanaela . On nije slago lutke kao ja nego....
Slika

e..ovo je stvarno nešto predivno... :arrow: speranza... upućeno je natanaelu...nat sory- al je mene dotaklo.... podsjeća me na našeg zana...koker spaniela.. kojeg je nedavno pogazio kamion :twisted: :twisted: :twisted:
još se nismo oporavili...
istina... kad smo molili krunicu... on je bio između nas...inače je uvijek spavao... a tad bi ležao i gledao... uvijek smo komentirali da i zan s nama moli... a često je za nama ulazio u crkvu i pravio nam neugodnosti...
speranza, hvala ti na ovoj slici... pitala sam se gdje je zan sada... mislim da znam odgovor... :arrow:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1417 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 142  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]