www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 15:46

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Griješim li
PostPostano: 22 srp 2009 13:48 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Moja prijateljica mi stvarno puno znači..Prošli tjedan je napravila nešto čime me povrijedila, i naprasno je prekinula kontakt.Čule smo se svejedno, no to je sve objasnila tako što misli da je naš odnos navezanost i potrebno ga je svesti na neku mjeru..U zadnje vrijeme puno je angažirana što na hodočaščima, što u Taboru i druži se gotovo samo s ljudima koje je upoznala na tim mjestima.Imam osjećaj da nekako sve drugo zanemaruje što nije crkva i od crkve.Ponekad vidim da su joj i šale strane, zapravo, čini mi se da je malo zašla u krajnost.Imam osjećaj da bi po njoj i ja uredno trebala na zajednicu, no moja su djeca malecka, mlađa mi bebica ima 6 mjeseci i mislim da mi još nije vrijeme ostavljati ih nitko osim mene ne zna niti nahraniti, niti uspavati..Mislim da Bog sada želi da ja budem uz njih.Trudim se uredno sa svojom obitelji odlaziti na sv. misu nedjeljom.Svaki razgovor, ali baš svaki svodi se samo na Boga i o Bogu, o molitvi i ostalome..Mislim da Bog želi da ga štujemo i ljubimo, ali da ga ukomponiramo u naš svakodnevni život što kroz djela ljubavi, što kroz radost, pjesmu..Griješim li.???

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2009 14:49 
Odsutan

Ne,mislim da ne griješiš.Pokušaj je shvatiti ona je možda sad u strahu ili grču pa se toga možda malo pretjerano drži.to mi izgleda kao da je početnik ili se tek obratila.možda griješim,ali to su tipični "simptomi".to zna biti opasno jer postaje uvjerenje a ne vjera.iz toga fanatizam.
draga moja i ja bi se šetkala od seminara do seminara puno lakše nego svoj križ uzeti kod kuće.to je ono prvo i osnovno.nikad nemoj smatrati molitvom ako odeš negdje (a ne moraš) ma koliko sveto bilo po cijenu svoje obitelji.
ja imam četvero djece i umornog muža koji stalno radi i što misliš kakav bi im primjer bila da stalno visim negdje pa bila to i crkva?oni zapušteni a ja molim Boga?a za što bi ga molila?da mi on ispegla i skuha?
to ne znači da ne idem preko tjedna nekad na misu...skoknem ja tu i tamo dok je rano pa imam vremena...ugrabiti malo snage i mira na misu...nedjeljom-obavezno (ako su svi zdravi..)
Isusu najbolje služimo kroz one dnevne zadatke koje je stavio pred nas,posao,djeca,raznorazne obaveze...sve je to molitva...djela..a sve molitve,mise,pobožnosti ne smiju služiti bijegu od stvarnosti nego baš zato da nam tu stvarnost pomogne nositi On,da sa njim prođemo kroz taj dan,s ljubavlju.vježbajmo se u malim stvarima,tu su svuda oko nas..važno je malene stvari raditi s ljubavlju...ja sam sve počela raditi kao da radim Isusu...s ljubavi i sve to prikazujem čak i najmanju sitnicu...
a tvoja će se prijateljica nakon nekog vremene opustiti,vjerujem da hoće...sklona sam vjerovati da je to samo faza..
nijedna stvar ma koliko ona bila svetog predznaka ne smije nas udaljavati od naših dnevnih zadataka...
da ne bi bilo "što me zovete,Gospodine,Gospodine,a ne činite što vam govorim?" (ne znam je li točan citat-ali u tom smislu...)
vjera bez djela...?hmm..?

možda sam u krivu što se tiče tvoje prijateljice,ali od podataka koje si dala o njoj ovo je samo moje mišljenje..možda nije tako...
:grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2009 14:49 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Draga Mary mislim da si u pravu, da je tvoje vrijeme sada rezervirano za potpuno predanje djeci i obitelji. Što tvoja prijateljica ne razumije.
Ja isto imam jedno par prijateljica koje su samo u molitvi, zajednicama, crkvi..
Sve je to u redu, nemaju svoju obitelj pa imaju puno vremena.
Zanimljivo je što i mene tako prijateljice znaju nazvati i pitati me, jesi li danas izmolila te i te litanije, da li moliš predanja, da li moliš te i te krunice, tisuću pitanja na koja ja često nemam odgovor.
Čak mi bude na sva ta pitanja možda i neugodno jer kako objasniti osobama koje su 24h u crkvi da postoji sa druge strane i ljudi koji imaju djecu i odgovornosti i obaveze. Kako objasniti da ja nisam molila litanije jer sam sedmeročlanoj obitelji morala staviti na stol doručak, ručak, većeru, oprat, izglačati veš.
Kako da mi takvim prijateljima objasnimo da ručak pripremamo i po 3h dnevno, da se brinemo za djecu.
Sve to je dio našeg načina života koji smo prihvatile od Boga i često mi se čini da je puno lakše ljudima koji žive život po crkvama, hodočašćima, seminarima.
Ponekad je lakše otići na misu, u tišinu i u molitvu nego peglati veš na 35 stupnja celzijusa 2h.
Pokušaj Mary objasniti svojoj prijateljici da moraš kuhati, brinuti peglati, ta tvoja prijateljica ako je ikad i čula za kuhanje i brigu u obitelji očigledno je na to potpuno zaboravila a možda bi bilo dobro da ponovno vidi da postoji i takav način života jer i u radu služimo Bogu i u radu svojim radom molimo.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2009 15:04 
Odsutan

kad sam se ja tako jednoj prijateljici žalila da ne stignem moliti, zbog ovog i onog...ona mi je rekla da je ona molitva prava ona samozatajna u "skrivenosti svoje odaje"..i što je veća samozatajna molitva nego jedne majke koja se brine za svoju djecu? Supruge, koja pegla košulje??? To je ona prava molitva koju Bog uslišuje, jer u odaji tvoga srca je skrovitost..to je molitva koju samo Bog vidi, bez one utjehe, bez praćenog osječaja sreće i pohvale od drugih ili samodopadnosti...naravno lijeopo je i otići na molitvu u crkvu i pod tjednom (iskradem se ponedjeljom na klanjanje :)) ali muž i obitelj je dar za koji se treba brinuti preko molitve. A naravno ona svakodenvnica koja dosadi svakoj ženi (po ko zna koji put peglati, čisitit) u biti je jedan darak ljubavi našem Gospdoinu, jedna molitva ako mu je prikažemo u srcu...i dok peglamo i čistimo ili radimo...molimo i posvećujemo i kuću i rad - bilo koji - ako je iz ljubavi prema našem Bogu. Opus Dei ima ovdje predivne molitve na tu temu... nekada letimo visoko, nekada nisko;
tvoja prijateljica je tipičan novo obračeni..nemoj joj zamjeriti ...svi smo mi bili takvi :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 srp 2009 16:30 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Draga Mary, već su ti jako lijepo odgovorile Anapaula,Jeronima i Aleluja
pa se ja ne bih voljela ponavljati samo bih se nadovezala. Naime, i ja
sam prošla kroz isti problem jer je prirodno da kada upoznaš Boga u njegovoj ljepoti molitva ti bude najveća želja i ljubav. Stoga shvaćam tvoju prijateljicu ali i ja mislim da to tako neće dugo,pogotovo ako je udana, jer nisam shvatila da li ima kakvih drugih obaveza. Uglavnom kako su djeca došla i meni je ostajalo sve manje vremena za molitve kao što je krunica i zato sam bila baš nekako nesretna pa ja to na ispovijedi
spomenem svećeniku i on mi kaže ono što su već Anapaula,Jeronima i Aleluja lijepo objasnile: tvoja molitva je sada tvoja obitelj jer ljubav se
pokazuje djelima a ne riječima. Bog sve vidi i sve zna pa tako i što je tebi u srcu. Zato sam se i ovdje prijavila samo za molitve za duše u čistilištu, jer i moj otac je preminuo prije godinu i pol dana pa sam dodatno motivirana i osjećam obavezu jer ja to ozbiljno shvaćam. Za sve ostale nakane prikazujem svoj rad i brigu za obitelj a onda kada padne noć i djeca zaspu još se stigne izreći koja molitvica iz srca. Naravno,nedjelja je nešto posebno i onda stiže osvježenje u Sv.misi a preko tjedna kako se stigne. Budi pozdravljena i blagoslovljena! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 srp 2009 20:15 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
mary33 napisao:
Moja prijateljica mi stvarno puno znači..Prošli tjedan je napravila nešto čime me povrijedila, i naprasno je prekinula kontakt.Čule smo se svejedno, no to je sve objasnila tako što misli da je naš odnos navezanost i potrebno ga je svesti na neku mjeru..U zadnje vrijeme puno je angažirana što na hodočaščima, što u Taboru i druži se gotovo samo s ljudima koje je upoznala na tim mjestima.Imam osjećaj da nekako sve drugo zanemaruje što nije crkva i od crkve.Ponekad vidim da su joj i šale strane, zapravo, čini mi se da je malo zašla u krajnost.Imam osjećaj da bi po njoj i ja uredno trebala na zajednicu, no moja su djeca malecka, mlađa mi bebica ima 6 mjeseci i mislim da mi još nije vrijeme ostavljati ih nitko osim mene ne zna niti nahraniti, niti uspavati..Mislim da Bog sada želi da ja budem uz njih.Trudim se uredno sa svojom obitelji odlaziti na sv. misu nedjeljom.Svaki razgovor, ali baš svaki svodi se samo na Boga i o Bogu, o molitvi i ostalome..Mislim da Bog želi da ga štujemo i ljubimo, ali da ga ukomponiramo u naš svakodnevni život što kroz djela ljubavi, što kroz radost, pjesmu..Griješim li.???

,BUDITE DOBRI U SVOJIM STALEŽIMA..

tvoj stalež je biti majka...i to ti je na razini...dobrog svećenika..
..budi dobra majka..obavljaj .nedeljnu svetu misu i dnevn molitvu..
..i to je to...
.tvoj briga za tvoju djecu i obitelj..je Bogu draga ..kao ..
..najžešća molitva...

..a tvoja prijateljica..imam osjećaj proslavlja sebe a ne Gospodina..

..trebala bi te pitati..mogu li ti ponekad pričuvati djecu..da se ti
..odmoriš sat dva...
...to je prava ljubav i primjena..u praksi..

...a sam sebe proslavljati...a da ne gledaš ljude oko sebe..
..je farizještina..

..Mary..ipak ne zamjeri joj..
..naučit će se i ona poniznost..
..neće puno vremena proći..
..i ona će ti se vratiti...ali ovaj put...kao iskrena prijateljica
..a do tada je pusti neka švrlja malo..po bespućima svog..
..egoizma... :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2009 21:56 
Odsutan

hvala vam na podršci, velika ste mi potpora jer sam u momentu pomislila, griješim li, radim li pravedno i dobro..zbilja u trenucima koje uglavnom provodim u kući i oko nje, ovaj forum ima neprocjenjivu vrijednost..hvala još jednom što ste se potrudili odgovoriti na moj post..Preedivno je što sam u vašim odgovorima našla toliko lijepih misli, da ću ih morat negdje pribilježiti.
Žalosna sam što se moja prijateljica promjenila.Djeca su joj velika, dvoje u srednjoj školi, jedno u osnovnoj, tako da sada vodimo skroz drukčije živote.Ona gubi konce skroz jer su djeca uglavnom prepuštena sama sebi jer ona radi na poslu.Ostatak dana provodi radeći privatno.Muž je isto odsutan..djeca osjećaju slobodu i to debelo koriste, a ona se gubi..Utjehu pronalazi u zajednici i odlasku na takva mjesta kao što je Tabor, na hodočašća, druženja s ljudima iz zajednice i onima koje je upoznala na hodočašćima..Sve mi je to bilo o.k..ali baš svaki razgovor molitve, Bog, kao..ona sve prepušta Bogu..počela sam se malo pitati je li to o.k. i što zapravo Bog od nas traži..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2009 22:03 
Odsutan

i još nešto..da li je navezanost kada imaš prijatelja i oslanjaš se na njega u trenucima kada si slab i kada ti treba nečija ruka?? kada se s nekim često čuješ?? Mi smo se znale čuti svakodnevno, podijeliti svoje brige, radosti..u posljednje vrijeme je to bilo samo vjera, molitve, Bog..je li to navezanost i što je zapravo navezanost..Nije li Bog zadovoljan da imamo prijatelje i potporu u nošenju svojih križeva??

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 srp 2009 08:33 
Odsutan

Evo već su ti prethodnici sve rekli i potpisujem svaku riječ.

Mislim da je najzahtjevnija stvar sijati ljubav u obitelji i tu se davati maksimalno. Koliko se sjećam ti si uvijek zahvaljivala Gospodinu na daru roditeljstva i mislim da je obitelj tvoje primarno poslanje...

Znam dosta ljudi koji u zajednicama traže izlaz iz obiteljskih problema...

Prijateljica će se vratiti a ti ćeš je naravno dočekati raširenih ruku i pružiti joj ljubav.

Svakodnevno se čujem samo s roditeljima i sestrom i mislim da to nije navezanost. To nisu dugometražni razgovori nego čisto provjera da je sve ok, treba li nekome pomoć, usluga, riječ...
BTB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 srp 2009 08:52 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
mary33 napisao:
i još nešto..da li je navezanost kada imaš prijatelja i oslanjaš se na njega u trenucima kada si slab i kada ti treba nečija ruka?? kada se s nekim često čuješ?? Mi smo se znale čuti svakodnevno, podijeliti svoje brige, radosti..u posljednje vrijeme je to bilo samo vjera, molitve, Bog..je li to navezanost i što je zapravo navezanost..Nije li Bog zadovoljan da imamo prijatelje i potporu u nošenju svojih križeva??

..prijatelji su ti kao vjetar..
..nestabilni.. :lol:
..često budu orkanski vjetrovi..
..ako ih dobro ne snimiš.. :lol:
..kad divljaju...makni se..
..kad postanu maestral..slušaj ih..
..ali više..kao..zvukove iz prirode..
..jer jedini prijatelj na kojeg se možeš
..nasloniti je ISUS..
..a ljudi ko ljudi... :lol:
..Prijatelji postoje da se iskorištavaju..
..neki to zlorabe..ali je u biti tako..

.pa prijateljice...
.ponekad uzmu muža svoje prijateljice..

..pa je ponekad otračaju..

..pa nešto posude i ne vrate..

..ili jednostavno učino ono što si
.mislila da je nemoguće..

..zato pusti prijatelje...
..neka pričaju..svoje..i ne zamjeri im previše..
..prijatelji su ti uglavnom..kozmetički tu za pomoć....ne ljuti se na njih..
..već uzmi ono od njih što je DOBRO...
..a loše ZABORAVI... :lol:
.pa ćeš imati puno prijatelja..i ni jedan te neće
..iznevjeriti..

..a UZDAJ SE SAMO U GOSPODINA..ISUSA
..i u NEBESKI PUK :lol:

.prijateljice moja..mary :lol:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]