www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 lip 2025 22:56

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 54 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 16 srp 2009 08:25 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Draga Ninice, u našim si molitvama.
Neka tebi i tvojoj obitelji dragi Isus daruje obilje vjere, ljubavi, mira, neka vas sve skupa blagoslovi....
:grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 srp 2009 09:19 
Odsutan

Draga sestro, nikada nisi sama :grlim te:
I kada ti se čini da nikoga nema i u najvećoj tišini, On je uvijek uz tebe i uz tvoju obitelj!
A kad te uhvati strah, potištenost i kad ne vidiš izlaza, sjeti se svega onoga što imaš u životu, što je dobro, uvijek imamo nešto za što možemo biti zahvalni našem Ocu! A vi imate mnogo - obitelj, dječicu, zdravlje te vjeru u našeg živog Spasitelja...
Ne posustaj, ustraj u vjeri i molitvi, predaj i prikazuj sve vaše žrtve Gospodinu i On će ih blagosloviti!
On će srušiti sve prepreke i otvoriti puteve!
On ne želi da se bojimo, On ne šalje takve strahove....
Blagoslovio Otac naš ljubljeni tebe i tvoju obitelj i čuvao vas i vodio na putevima svojim! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 srp 2009 18:07 
Odsutan

Draga sestrice Nina, u mojim si molitvama!! :grlim te: Iz svog iskustva sam naučila - zahvaljuj Bogu na svome križu, jer tad dolazi blagoslov - zbližit ćete se svi i doći će ostvarenje vaših molitvi!!
Bog neka ti podari mir koji tražiš! Amen+! Aleluja! :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 srp 2009 03:52 
Odsutan

Ej vi sto nemate novaca da vam kazem ja koji nisam imao pa sada imam-zahvaljujuci Bogu.

Znate kako,ja sam ostao na 50KN.Ja podstanar-ili izaci ili ostati,a kako,od cega ostati.

Nisam mogao naci posao nikako,svi mailovi su bili bezuspjesni.
Ali tih par mjeseci uradio sam ono sto nikad nisam,povjerio potpuno problem Gospodinu.
Odem na Misu (svaki dan,imao sam vremena) I kazem Gospodine Ti znas kako i Ti mozes-Pomazi prijatelju.

I kako sam ja to rekao,(mozda par puta,3 ili 4 Mise),nisam htio dosadjivati svaki dan sada o tome,cuo me Isus i ja vjerovao da ce me On na svoje nacine koje ja ne poznajem odrzati na zivotu i naci mi posao.Uglavnom nesto ce napraviti.Sta god da bude ja cu prihvatiti.
Sve svoje snage sam povukao,sva svoja umovanja,svoje nacine,pokusaje i opustio se.Sa 50KN u dzepu ja sam se opustio.

Ne znam kako sam mogao da se to vrijeme ne brinem,sa 50KN ja sam bio miran i zadovoljan kao da imam 50 tisuca.To je nevjerovatno kako sam se uzdao u Isusa da ce rijesiti i da je samnom.Ja jesam mazao maslac,bio sam i gladan,ali nisam kukao.Vjerovao sam da necu umrijeti,da necu na ulicu i da cu imati posao.I to vise nisam spominjao niti svaki dan na Misi ili govorio: jao meni Isuse pomazi.Rekoa da mi je tesko i smatrao sam to da je Isus cuo i to je to.Pa sta bude bude,neka Isus upravlja mojim zivotom kako hoce.Pa i da umrem sta me briga ode Isusu-mislio sam.

Prolazili su dani,a i neuspjeli poslovni razgovori,dolazila su razocaranja,ali je Isus to dopustao (tek sada shvatam) da vidi koliko cu ostati u vjeri da ce ipak On rijesiti sve i ispravno.najbolje za mene.

Ljudi dobijaju otkaze,recesija,svaki dan na tv i netu pusti otkazi na sto strana,a meni Isus nadje posao u jedan dan-obavim razgovor,u drugom danu dodjem na posao,a u trecem potpisem ugovor.Zaboravio sam gore napisati da kad sam molio za posao da sam trazio od Isusa posao koji cu raditi iz ljubavi i sa osmjehom,i stvarno se desilo to da imam tocno onako kako sam trazio i da radim upravo posao koji obavljam sa osmjehom.Jednostavno jedva cekam kada cu na posao :lol:

Kada sam slobodan ili radim ja sam veseo i radostan radio ili ne radio.Znaci veseli me oboje.Neki kazu pocevsi od mene prvog nekada:"jao moram na posao ponedjeljak sutra".."ko ce radit danas ajme"...A meni sada svejedno koji je dan,ja svoj posao volim,ali to je samo kada eto Isusa imamo za vezu,ne covjeka,kada se uzdamo posve u Isusa ne u stvorenja. Super je taj nas Isus. :lol:

Ono sto cu jos navesti je to da sam prije obracanja Isusu za pomoc okrenuo se odbacivanju djela i ponasanja kakvo me ne vodi posvecenju i duhovnom rastu,odrekao se poroka i jos nekih sitnica koje su bile ruzne za koje sam znao da se Isusu ne bi svidile,zmajenio sam to molitvom.

Sada nakon svega,ritam posla je strasno brz i puno se radi jer je sezona,ne zalim se nimalo,sve izdrzim,na poslu izgovaram strelovite molitve i molim Zdravo Marijo u radu-po par puta u tijeku posla i kad osjetim potrebu.Posao me odvojio od svakodnevnog prisustva na Misi,ali odem kada ne radim,molim manje,ali trudim se ne zapostaviti vjeru i Isusa sada kada mi je dobro.Otisao sam u Crkvu i bez ikakvog trazenja bilo cega kazao samo - Isuse hvala Ti.danas nista ne trebam,samo Ti hvala na svim dobrocinstvima koje vidim da cinis za mene,a i za one kojih nisam svjestan.

Postoje neke vrlo pozitivne naznake da bih mogo i za stalno ostati u firmi,ali i te naznake kao i svoju zelju da tako bude kazat cu Isusu.Isus je taj koji i ako ostanem za stalno-zasluzan.Njemu svaka slava i hvala!Sa njime sam poceo i bez Njega necu nista vise sam jer imam najveceg prijatelja.

(Ovu moju pricu i situacije u kojima sam bio mogu potvrditi dva clana ovoga foruma koji me osobno poznaju)

Evo na kraju moje poruke:

Ne uzdajte se nikako u svoje snage ili stvorenja jer ce vas iznevjeriti!
Uzdajte se potpuno i samo u Isusa i imat cete!

:r086: :r086: :r086:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 srp 2009 10:18 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
:grlim te: :grlim te:
Abandonnee...Bog te blagoslovio brate dragi.. :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 srp 2009 11:31 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Prekrasna priča dragi brate,
i živa istina,u Bogu je spas,i samo njemu se prepuštajući možemo živjeti slobodni od svega.
Ja samo kažem daj mi Bože ono što ti misliš da mi treba.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 srp 2009 11:41 
Odsutan

Abandonnee, tako je utjesno ovo tvoje svjedocanstvo, hvala Isusu!
I sama sam trenutno bez posla, nakon dugo godina rada.

Ninna.ny ne zapostavljaj molitvu, imaj nadu i pouzdanje protiv svake nade, znam da je tesko...svima nam je tesko shvatiti zasto neke muke tako dugo traju, ali Bog zna, on je milijardu milijardi puta i vise veci od nas i jednostavno je neshvatljiv nama, ali on nas voli i dat ce nam ono sto ga molimo na nase spasenje, ti ne trazis nista sto je zlo...
Sestra mi je bila u slicnoj situaciji, doslovno su krpali za kruh ponekad i to je trajalo duze vrijeme, godinama, a sad je to davna proslost...samo je odjednom dosla promjena :D .

U Sirahu pise:

Ustraj u duznosti svojoj,
i neka ti je mila,
i u svojem radu ostari.
Ne cudi se djelima gresnikovim;
uzdaj se u Gospoda
i ustraj u svom poslu,
jer tako je lako Gospodu
iznenada i zacas obogatiti siromha.
Blagoslov je Gospodnji placa pobozniku:
brzo se rastvara cvijet blagoslova.

Evandjelje po Luki:

11Jednom je Isus na nekome mjestu molio. Čim presta, reče mu jedan od učenika: »Gospodine, nauči nas moliti kao što je i Ivan naučio svoje učenike.« 2On im reče: »Kad molite, govorite:

'Oče!
Sveti se ime tvoje!
Dođi kraljevstvo tvoje!

3Kruh naš svagdanji
daji nam svaki dan!

4I otpusti nam grijehe naše:
ta i mi otpuštamo
svakom dužniku svojem!
I ne uvedi nas u napast!'«

5I reče im: »Tko to od vas ima ovakva prijatelja? Pođe k njemu o ponoći i rekne mu: 'Prijatelju, posudi mi tri kruha. 6Prijatelj mi se s puta svratio te nemam što staviti preda nj!' 7A onaj mu iznutra odgovori: 'Ne dosađuj mi! Vrata su već zatvorena, a dječica sa mnom u postelji. Ne mogu ustati da ti dadnem...' 8Kažem vam: ako i ne ustane da mu dadne zato što mu je prijatelj, ustat će i dati mu što god treba zbog njegove bezočnosti.«

9»I ja vama kažem: Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! 10Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu tko kuca, otvorit će se.«

11»A koji je to otac među vama: kad ga sin zaište ribu, zar će mu mjesto ribe zmiju dati? 12Ili kad zaište jaje, zar će mu dati štipavca? 13Ako dakle vi, iako zli, znate dobrim darima darivati djecu svoju, koliko li će više Otac s neba obdariti Duhom Svetim one koji ga zaištu!«

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 srp 2009 14:37 
Odsutan

Podijelio: 14 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
''Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam-rijec je Jahvina-naume mira,a ne nesrece:da vam dadnem buducnost i nadu.Tada cete me zazivati ,dolaziti k meni,moliti mi se i ja cu vas uslisati.Trazit cete me i naci me jer cete me traziti svim srcem svojim.I pustit cu da me nadjete-rijec je Jahvina.Izmijenit cu udes vas i sabrati vas iz svih naroda i sa svih mjesta kamo vas odagnah-rijec je Jahvina.'' (Jr29,11-14)

Ne boj se samo vjeruj! :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 srp 2009 17:47 
Odsutan

Evo i ja cu vam posvjedociti kako nam je Bog pomogao u novcanoj krizi. Moj suprug je soboslikar. To je relativno dobro placen posao ali samo u sezoni dakle cijelu zimu sjedi kod kuce do negdje 4 mjeseca dok ne zatopli. Jos ga odjave tako da nema skoro nista radnog staza. Mi smo se vjencali u 10. mjesecu . Prije svatova smo digli kredit i kucu opremili ali to nikako nije bilo dosta jer nismo mogli dobiti dovoljan kredit. Uglavnom glavne radove smo sami obavljali. Od fasade, stolarije. keramike. Imamo srece da je suprug jako sposoban i sve zna raditi pa smo jedino platili majstora za plin. Uglavnom Gospodin je blagoslovio nase radove. Imamo jos dosta posla ali to cemo polako. Zelim reci da nam nije ostalo nista novca i poslije svatova smo jos bili u minusu oko 1500 kn. tako da smo u brak usli sa minusom i jos k tome da je zima i velike su rate plina i on ima sve manje posla. Ja radim za minimalac svi znamo da je nemoguce od toga zivjeti pogotovo kad imas kredit za kucu i auto koji smo imali jos od prije. Ja sam taj svoj problem predala Gospodinu. I nisam sumnjala . Za Bozic mu je isticao ugovor i zamislite na Badnjag dodje njegov sef i produzi mu ugovor na godinu dana. I cijelu mu je zimu uplacivao minimalac. Kad je sezona krenula dogovorili su da mu pola novca polako otplati kroz mjesece ,a pola ce on jer je sef smatrao da ga je zakinuo sto ga je drzao za sebe, a on je sebi mogao naci posao. U sred zime tesko. A taj ga je isti sef svake zime odjavljivao i nije radio.

To je eto sto se tice financija, a jos nesto bih nadodala. Nisam mogla zatrudniti. Molio se fra Ivo i fra Rozo . I ja sam to predala takodje Isusu sto i radim sa svakim problemom. I trazim Gospin zagovor moleci krunicu. Fra Ivo se molio u prvom mjesecu ,a fra Rozo u drugom. I ja sam HVALA I SLAVA ISUSU zatrudnila. Sada sam trudna 5.5 mjeseci.
Mislim da i sada imam jednu kusnju posto je moja trudnoca dosta komplicirana i na strogom sam mirovanju. Imam strasne bolove u kraljeznici, boli me cijeli donji dio stomaka te stidna kost i sjedna . Bila sam i u bolnici i doktori ne mogu otkriti uzrok bolova. A takodje imam i dvije bakterije koje uzrokuju pobacaj i prerani porod ,a lijekove koji ih suzbijaju ne smijem piti u trudnoci. Sa bebicom je hvala Kristu sve u redu. Lijepo raste i razvija se.
Ja bez obzira na ovu cijelu situaciju sam sigurna da me Bog cuva kao i moje dijete i da mi nece biti nista. Vjerujem da cu trudnocu dovesti do kraja. Ni malo nesumnjam. Bog nam je darovao bebu i nikako nece dopustiti da se sta dogodi. Vjerujem da su to samo kusnje.
E i bila sam 24.7. i 25.7. na susretu kod fra Ive. I kad je molio da se svi kraljesci namjeste i svaka kicma ispravi meni su bolovi nestali. Sada sam malo pokretnija . Bar me ona ne boli vise. Slava Isusu. :P :P :P :P :P :P :P

Zato ti draga nina savjetujem da sve prepustis Isusu .Predaj mu cijeli svoj zivot,svoju djecu ,muza.I strpljivo podnosi svoj kriz.Idi nedeljom na mise , moli krunicu svaki dan i trazi Gospin zagovor. Moras mu potpuno vjerovati ma kolko se nesto cinilo nemogucim. Bogu je sve moguce. To je vjerovatno vasa vjera na kusnji.
Molit cu se za vas-BVB

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 54 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]