www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 15:36

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 13 kol 2009 13:28 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Imam jedan problem pa bih vas zamolila za savjet:

Dogodila se jedna vrlo ružna stvar u koju sam se i ja našla upletena. priča je podosta duga, no za razumjevanje je potrebna cijela, pa neka Duh Sveti blagoslovi sve što ću napisati i vodi me kroz ovo.
Počelo je kad sam organizirala molitvu krunice u mojem mjestu. Župnik je odobrio, bila je to listopadska pobožnost. Tu su dolazile neke žene iz mjesta, poslije i malo mlađi, pa smo mi i počeli pjevati, pjesme kao Svi slavimo, a djeca su znala i pljeskati. Jedna žena, ona ujedno i čisti crkvu i kiti ju, a ja sam joj znala pomagati prije, počela je unositi nemir, ogovarala je mještane i imala par svađa s nekim ženama, i izvlačila stvari iz koteksta i pred cijelom župnon zajednicom govorila protiv jedne žene, da njoj nitko ne pomaže da je svi kritiziraju. ja sam bila mišljenja da to nije tako, jer sam joj i ja pomagala, pa sam joj rekla, da ako ona nemože, da ćemo se dogovoriti, nato je ona sve okrenula, a ja sam joj rekla ravno u lice da laže i da sve okreće. Na to je izbio rat između nje i "nas". Ocrnila nas je kod svečenika, da idemo "franjefcima" u Siget, da smo neki sektaši, ja osobno da sam slučaj za ludnicu...a svečenik je to sve povjerovao i napao nas da smo seperatisti i da se molimo Majci Božjoj franjevačkoj... :twisted: :twisted: Prepostili smo sve volji Božjoj, i rekla sam ako gospodin neće da molimo, ond aće i prestati, mi smo ga pitali dali nam da moliti ili ne, on je rekao da, ali nije bio preoduševljen. Ta žena nas je i dalje blatila, čak i njen sin, a jednom su čak i psa pustili na nas i psovao nas je glasno. Nekoliko mejseci smo bili na miru.
prije nekoliko tjedana svečenik je opet rekao kako njoj nitko ne pomaže. Onda sam je rekla da sam joj ja pomagala, no da je imala primjedbi, i rekla odmah da ju ne želim ogovarati nego da se nađemo svi i dogovorimo. Svečenik je rekao da će on sve njoj reći, tu su se uplele i druge iz molitvene koje su imale loše iskistvo snjom, no nitko nije rekao niti jednu pogrdnu rijeć o njoj, nego činjenice zašto njoj nitko ne želi pomoći, niti nismo govorili o tome kako sve je izokrenula, lagala, i spletkarila (niti to ne želim ovdje). Ja sam znala da niti to nisam trebala reći, i rekla sam župniku da bolje da nisam ništa rekla, on se samo smijao.
Bila sam 2 tjedna na moru, kad sam se vratila dočekalo me svašta. Neki mještani su mi prišli i isričali mi da je župnk javno napao one koji idu u Siget i da su franjevci i Sigeta krivi što se u ovoj župi dešava, da sli jezici žele tu ženu isjtjerati iz crkve, i stao je u njenu "obranu". To me je jako zaboljelo prvo, desioo se prije nekoliko dana, kroz molitvu mi je ušao veliki mir u srce, pogotovo kad se trudim oprostiti im. Oni govore da je pokret krunice za obračenje i mir neka sekta i tako da sam luda...mada ja i ostali smatraju za mene da sam baš duševno zdrava osoba :lol:
Tako sam razočara svečenikom, da on to nevidi, i pogotovo pa kako može protiv franjevaca u Sigetu, pa ko je netko nekome pomogao to su oni, uvijek imaju vremena, toplu riječ, potporu. I sada bih najrađe k njima pobjegla i pitala za savjet! No on nam je to na neizravan način zabranio..dali on to može. Mislila sam mu napisati mail i sve mu objasniti, no ond aipak mislim, ako je to sada moj križ ond aću ga nositi u tajnosti, pa nek me i ogovaraju i isusa su...što mi je činiti , dali ga konforntirati...a tu ženu sam odlučila ignorirati, jer vidim da je sve gore i gore...ja molim za nju i za svečenika, a i sram me opće hodati ulicom kroz mjesto...ah najrađe bih se maknula u pustinju neko vrijeme :lol: znam da sada to moram proći....
I imam osjećaj da je trenutno sve protiv mene, jedan udarac za drugim...što se dešava...u srcu mi je mir, i radostna sam ali svako malo neki udar pa se pitam dali možda sam napravila nešto krivo pa sam ja kriva za to... :roll: Tako sam se posvađala i sa šogoricom...a stvarno nisam htjela, ali non stop neko bockanje dok nisam pukla i sve sam rekla...bilo mi je teško dva dana i ljutila sam se na nju, no sada je u redu, i sve je više voli..vidim da je i ona meni oprostila...a večinom je bio napad i omalovažavanje zbog vjere..i da sam joj isprala mozak sa svakojakim glupostima (misli na vjeru i kad se počela zainteesirat za crkvu a imala je psihički slom) i tako...nekada mi se čini da je ovaj život samo dolina suza...no utjeha od Gospodina dođe brzo... pitanje je koliko sam ja sama kriva ovome, što sam ja dopirdonijela da se ovo desi...dali sma to mogla izbjeći...
Kako dalje sa svečenikom i tom župom...dali prestati moliti krunicu (sad pauziramo)..i dali se ja mogu obratiti nekome iznad njega - (ja sam u župnom vijeću) jer nemože to biti da jedan svečenik govori javno protiv drugih svečenika, to mi je prestrašno!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 kol 2009 14:41 
Odsutan

Draga moja, to je izgleda svugdje sličan problem..Na žalost danas je takva situacija da i u crkvi postoje previranja.Moje je mišljenje da nastaviš moliti, posebno prikazivati svog svećenika i gospođu koja radi probleme.Sve će doći na svoje, samo je potrebno strpljenje..Gospodin će već nešto providit, uzdaj se u njega..a odlaskom u drugu župu, pa pričanje o svojoj, to mi nekako nema smisla..samo stvaraš zlu krv..Šuti i moli..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 kol 2009 14:51 
Odsutan

Hvala ti ouno na odgovoru, to su i moja razmišljanja da je bolje da šutim i trpim..nebih ja išla u drugu župu ogovarati svoju, nego bih više pitala za savjet. No možda je bolje da probam kod svog župnika, ali kad mi se čini da to neće uroditi plodom, em ga nema skoro nikada, i nema vremena i ne čini mis e čovjek s dubokom vjerom..i nekako mi ga je nelagodno pitati ga nakon svega ovoga.

Pitanje je moje, dali da razgovaram sa njim ili ne? dali da mu kažem moju verziju svega toga ili da šutim?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 kol 2009 17:07 
Odsutan

draga aleluja!
evo ja bih na tvom mjestu još jednom probala kod svog župnika,mirno,polako pokušala još jednom preći cijeli problem od početka,a onda je dalje na njemu.prije se pomoli i predaj njega sebe i cijeli razgovor Isusu i zamoli Ga da bude s vama kad budete razgovarali.(čini mi se da ima problem zrelosti,možda je ljubomoran što idete tamo pa misli da vam on nije dovoljno dobar?)u svakom slučaju ti mu pokušaj nježno objasniti...
ako ne ide ni onda onda pođi franjevcima po savjet, ali uglavnom najvažnije da se i dalje moli...
jer cilj svega toga čini mi se da je postignut-previranja i svađe=pauziranje molitve?
budite sada mudre,pokušajte sada shvatiti što i zašto se događa,treba razjasniti situaciju da ne ide još dublje jer lažne povrijeđenosti mogu napraviti puno lošeg!molite se za njih da sve izađe na dobro.. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 kol 2009 21:22 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Draga Aleluja,

slažem sa svima što si tu gore napisali.Samo sam jedno htjela nadodati.Očuvaj svoje srce čisto.To je najvažnije.Nemoj nikoga osuđivati.
Prepusti sve Gospodinu,a u molitvi istraj,od toga nemoj odustajati.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 kol 2009 09:28 
Odsutan

Hvala vam na odgovorima, tako sam i ja razmišljala, no u trenucima je teško...hvala..puno ste mi pomogle BVB;
Mislim da ću iapk ići na onu, šutjet ći i moliti, a kad Gospodin odlući da je vrijeme da porazgovaramo sve, bit će i tako.

Trudit ću se ne osuđivati i sve predavati Gospodinu kako bi mi u scrcu zavladalo Kraljevstvo Božje.

BVB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 kol 2009 09:33 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Aleluja napisao:
Hvala ti ouno na odgovoru, to su i moja razmišljanja da je bolje da šutim i trpim..nebih ja išla u drugu župu ogovarati svoju, nego bih više pitala za savjet. No možda je bolje da probam kod svog župnika, ali kad mi se čini da to neće uroditi plodom, em ga nema skoro nikada, i nema vremena i ne čini mis e čovjek s dubokom vjerom..i nekako mi ga je nelagodno pitati ga nakon svega ovoga.

Pitanje je moje, dali da razgovaram sa njim ili ne? dali da mu kažem moju verziju svega toga ili da šutim?

..šuti i vozi dalje..

..gle u stvari se ništa nije dogodilo.. :lol:
..osim "ljudske slabosti",,i bla..bla.. :lol:
..nabaci osmijeh na lice..i ponašaj se kao da se ništa nije dogodilo.. :lol:
..i ako ti opet budu ..prigovarali ti se smij.. :lol:
..ako treba valjaj se od smijeha.. :lol:
..pitaj ih nešto drugo...
..promijeni temu...u razgovoru..pričaj o kiseljenju krastavaca :lol:
..recepta za kolače..itd..uvijek s osmijehom..
..to će ih razoružati..

..a TEBE SE NESMIJE TAKVE BANALNE STVARI DIRATI..
..psi i selo oduvijek laju..
..prilagodi se ..pa ti pjevaju svoju pjesmu..

..o odi kud hoćeš..i kod franjevaca na Siget..
..i NITKO TI NIŠTA NE MOŽE....pa to su naši ljudi..

..i reci,,samo ak te budu zezali...da ću ja doći...
..da ih malo preslušam..
..reci samo "ak me budete zezali poslat ću vam naggara" :lol: :lol:
..ozbiljno ..di ti je ta tvoja župa i crkva..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 kol 2009 09:43 
Odsutan

Draga aleluja, sada ću možda licemerno reći jedan savet koji možda ni sam ne bih ispunio u potpunosti, ali... Uprkos svemu, uprkos svim klevetama i miniranju molitve, i okretanju sveštenika protiv vas, tu ženu ipak treba pomoći. Sam Gospod kaže da nemamo platu ako pomažemo samo onima koji nam čine dobro, već da je primamo ako pomažemo onima koji nam čine zlo. Ako vi nju budete pomagali, ona neće imati povoda da vas kleveće, a i vremenom će sama omekšati.
A i da: pozovi samog župnika da predvodi molitvu krunice. Onako, čačni ga malo u sujetu, nije na odmet. :)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 kol 2009 10:24 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Predraga Alelujice :grlim te: ,

uvijek su bili i bit će veliki napadi na one koji su duboko povezani s Bogom...
Meni je jako žao što je tako, ali znamo i sami - ako je sam Učitelj prošao to sve, gdje ne bismo i mi učenici...
Mogu zamisliti kakva je situacija kod tebe...
Što bih ja?
I ja bih pokušala još jednom razgovarati sa župnikom, ako osjetiš da je prava prilika, također bih nekako pokušala i onako blago i prijateljski razgovarati s onom problematičnom ženom sklonom tračevima i širenju nemira...
Ne bih se odrekla ni molitve niti odlaska u Siget jer i sama jako dobro znam koliko pomažu franjevci iz Sigeta i upravo tamo je niknula moja prava vjera i tek kroz njihove mise i propovijedi mi je sve postalo jasno, tamo me Duh Sveti uputio u mnogo toga.. Ne moraju oni znati da ti ponekad odeš tamo...
Ma i da znaju, ma "tko ih šiša"... Ti uopće nemoj o tome govoriti...niti se pravdati...
Pitaj otvoreno onu ženu što joj smeta, ima li ona neke svoje prijedloge kako pomoći župnoj molitvenoj grupi i zajednici općenito..Uključi je u sve... Ma koliko teško bilo...
Mi ćemo te pratiti molitvom i od danas te uključujem u nakane 54dnevne devetnice Gospi od Svete Krunice koju molim s 3 prijateljice...

Drži se i znaj da si na pravom putu, miljenice Božja i naša!!! :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 kol 2009 11:40 
Odsutan

[/quote].i reci,,samo ak te budu zezali...da ću ja doći...
..da ih malo preslušam..
..reci samo [i]"ak me budete zezali poslat ću vam naggara"[/i] :lol: :lol:
..ozbiljno ..di ti je ta tvoja župa i crkva..[/quote]

Ehhh nagger, da ih vidiš još bi i i tebe najurile :lol: :lol: ako si gledao Gruntovčane...takvi ljudi :lol:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]