www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 17:45

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 256 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 01 lis 2006 00:22 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
...

Iako Gospa potiče osnivanje molitvenih skupina i sama ih želi „voditi“,ipak,kad je predsjednik komisije za vjerska pitanja zatražio da se ukinu molitvene grupe,jer da od tih

(92)

grupa ovise i viđenja,upitana o tome ,Gospa je rekla:“Bolje bi bilo da se za neko vrijeme prestane s molitveno-meditativnim susretima radi vlasti.Kasnije ,ako mognete nastavite opet“: Kronika, 1. ožujka 1982.Vidimo i ovdje kako „Gospa“ poštuje odluke civilne vlasti,ali nije takva,kad se radi o odlukama crkvene vlasti(kapelani).
Napomenimo da su drugi vidioci pitali Gospu o „viđenjima“ Jelene Vasilj,“ali Gospa nije ništa odgovorila“: Kronika,20. prosinca 1982.
Moglo bi se još mnogo stranica napisati kako je Gospa „uvučena“ da se bavi svakidašnjim trivijalnim stvarima koje je degradiraju.
Gospa dosta često mijenja raspoloženja:“Gospa je tu večer bila jako ´uslužna` .Na sva pitanja je odgovarala (…). Dozvolila je prisutnima da je dodirnu“:Kronika, 5. prosinca 1981.
A drugi put kaže Vicka :“Kad sam ja postavila jedno pitanje Gospa nije odgovorila i rekla ne pitajte me svašta“:Drugi dnevnik, 2. prosinca 1981.
Na samu svetkovinu Bezgrješnog začeća Gospa je bila jako ozbiljna .“Ni na jedno pitanje nije odgovarala“:Kronika, 8. prosinca 1981.Vickina je Gospa uvijek vesela i gotovo se stalno smije,pa i onda kad govori o teškim i ozbiljnim problemima( npr. o “hercegovačkom slučaju“).
Naprotiv Marijina Gospa zna plakati,kad se spomene ime biskupa Žanića: „Iz Gospinih očiju potekla je jedna velika suza.Kotrljajući se niz njezino lice nestala je u oblaku ispod Gospinih nogu…I još više je počela plakati.I otišla je u nebo plačući“.54
Također Gospa Jelene Vasilj zna plakati:“Danas je Gospa Jeleni došla tužna i zaplakana…Plakala je zbog teških grešnika.Rekla je da daje sve milosti,ali se oni ne obraćaju“:[b]Kronika, 20. travnja 1983[/b].Jednom je prije Gospa rekla da „nema

54 Izvještaj fra T.VLAŠIĆA biskupu Žaniću , 22. kolovoza 1984.

(93)

sve milosti.Bog joj daje ono što ona izmoli“:
Kronika, 3. listopada 1982.
Je li možda Gospa zaboravljiva?Ili svaki vidjelac ima „svoju Gospu?“

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 lis 2006 07:38 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Hvala ti Vječni Oče na svim milostima Tvojim koje nam daješ preko Blažene Djevice Marije , naše nebeske majke i Kraljice Mira u Medjugorju.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 lis 2006 13:14 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Citat:
Naggar - tvoje riječi govore o tebi ... Bog te blagoslovio .[/quote
]

.ak me nastaviš tako blagoslivljati , mogao bih se srušiti do dobrote..

..najteže pitanje..

.."Prošla baba s kolačima"

..1.pitanje je odakle je uopće baba došla..?
..2..pitanje..kuda je baba ..otišla s kolačima..?
..3..konstatacija..tko zna ..možda kolači uopće nisu dobri..
..4..pitanje..da li je baba s kolačima..ista ona baba kojoj se zbiva to
...što sniva..
..5. ..pitanje..da li ju je deda .uopće pustio da švrlja..okolo..
..6..Upit...zašto ne bi bilo..
..."Došla cura s kolačima"..sigurno bi i kolači bili slađi..
.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 lis 2006 07:40 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
jana napisao:
...

Iako Gospa potiče osnivanje molitvenih skupina i sama ih želi „voditi“,ipak,kad je predsjednik komisije za vjerska pitanja zatražio da se ukinu molitvene grupe,jer da od tih

(92)

grupa ovise i viđenja,upitana o tome ,Gospa je rekla:“Bolje bi bilo da se za neko vrijeme prestane s molitveno-meditativnim susretima radi vlasti.Kasnije ,ako mognete nastavite opet“: Kronika, 1. ožujka 1982.Vidimo i ovdje kako „Gospa“ poštuje odluke civilne vlasti,ali nije takva,kad se radi o odlukama crkvene vlasti(kapelani).
Napomenimo da su drugi vidioci pitali Gospu o „viđenjima“ Jelene Vasilj,“ali Gospa nije ništa odgovorila“: Kronika,20. prosinca 1982.
Moglo bi se još mnogo stranica napisati kako je Gospa „uvučena“ da se bavi svakidašnjim trivijalnim stvarima koje je degradiraju.
Gospa dosta često mijenja raspoloženja:“Gospa je tu večer bila jako ´uslužna` .Na sva pitanja je odgovarala (…). Dozvolila je prisutnima da je dodirnu“:Kronika, 5. prosinca 1981.
A drugi put kaže Vicka :“Kad sam ja postavila jedno pitanje Gospa nije odgovorila i rekla ne pitajte me svašta“:Drugi dnevnik, 2. prosinca 1981.
Na samu svetkovinu Bezgrješnog začeća Gospa je bila jako ozbiljna .“Ni na jedno pitanje nije odgovarala“:Kronika, 8. prosinca 1981.Vickina je Gospa uvijek vesela i gotovo se stalno smije,pa i onda kad govori o teškim i ozbiljnim problemima( npr. o “hercegovačkom slučaju“).
Naprotiv Marijina Gospa zna plakati,kad se spomene ime biskupa Žanića: „Iz Gospinih očiju potekla je jedna velika suza.Kotrljajući se niz njezino lice nestala je u oblaku ispod Gospinih nogu…I još više je počela plakati.I otišla je u nebo plačući“.54
Također Gospa Jelene Vasilj zna plakati:“Danas je Gospa Jeleni došla tužna i zaplakana…Plakala je zbog teških grešnika.Rekla je da daje sve milosti,ali se oni ne obraćaju“:[b]Kronika, 20. travnja 1983[/b].Jednom je prije Gospa rekla da „nema

54 Izvještaj fra T.VLAŠIĆA biskupu Žaniću , 22. kolovoza 1984.

(93)

sve milosti.Bog joj daje ono što ona izmoli“:
Kronika, 3. listopada 1982.
Je li možda Gospa zaboravljiva?Ili svaki vidjelac ima „svoju Gospu?“

koliko mogu zaključiti za tebe su 6 vidioca OBIČNI LAŽLJIVCI :cry:
pa možeš li nam malo na temi " tko su 6 vidioca, požrtvovni vjernici, prevaranti..." malo obrazložiti i pojasniti svoja razmišljanja
ako ne ništa barem preko 4 postavljena pitanja
ako tako razmišljaš o njima, čudi me da se do sada nisi oko toga pitanja izjasnila :shock:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 lis 2006 10:38 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
jano dobra, ne mogu vidioci lagati sve one koji su ih dosli 'ispitivati' svo ovo vrijeme, mogu tek neke, i to samo neko vrijeme...
Ti vjerujes, pretpostavljam, kako vidioci lazu sve ljude svo vrijeme, a to je moguce jedino ako covjek zeli vjerovati samo u to.
Promislimo dobro koga u sto mozemo uvjeravati i koliko dugo ako ne nosimo mir Bozji u sebi i ako nam iz srca preko usta izlaze rijeci kojima upravlja 'poviseni krvni tlak', koje nisu nadahnute Duhom Bozjim.
A kad covjek naidje na onoga koji ne misli isto (a to je svaki dan) najvise sto moze je na miran nacin uvjeravati ga u ono sto vjeruje i pustiti vrijeme da pokaze. Sve ostalo i jednima i drugima ostaje za svjedocanstvo.
Ako covjek covjeka uvjerava svakako samo ne blago i s ljubavlju, onda od uvjeravanja nema nikakvog efekta, odnosno efekt je suprotan od zeljenog.
Brojni ljudi iz cijeloga svijeta pomocu svoje pameti i doktorata dolazili su vidiocima mjeriti istinu i laz. Rezultate zna svatko od nas i prema njima takodjer mozemo zakljuciti dosta toga. Npr. koliko je moguce da su vidioci doti jednoga covjeka koji je sa svojim instrumentima dosao mjeriti istinu i laz, uvjerili da se svijetu objavi, iako sve to nije istina, njihova izmisljena prica o Gospi koja se ukazuje.
Uvjeravam te da je to moguce koliko i to da tebe i mene vidioci uvjere da pristanemo svijetu govoriti izmisljene price ovoliko godina. A ako samo jedan od 'ispitivaca' koji su ispitivali vidioce vjeruje u Boga barem kao ja, tada bi samo taj rekao istinu, bojeci se Boga, i ako treba rekao bi da 'ovi ljudi nisu dobre glave'. Ako niti jedan od tih ne vjeruje u Boga, to bi bio samo razlog vise da njihovo strucno misljenje bude istovjetno s tvojim.
Promisljam i radi sebe sto bi ti jano rekla kad bi ti jedan od vidioca satima pricao sto zna gledajuci te u oci, i ti njega, sto bi onda? Bi li znala prepoznati laz od istine? Iz ociju izlazi samo istina, bez obzira je li to znaci da ta dusa laze ili ne laze. Nama nekima ne trebaju instrumenti za mjerenje, mi neki imamo oci i sve se moze vidjeti - zato i postoje oci jer iz njih izlazi samo istina. Lazljivac nikada nema mir i spokoj u dusi i kao odraz u ogledalu sve se vidi u ocima takvog jednog: sve, i mir i nemir.
Evo ti jano pitanje za kraj: Jesi li sigurna da se Gospa u Medjugorju ne objavljuje koliko si sigurna da Bog postoji (ovo je pitanje i tebi i meni na svjedocanstvo, da se Mudrost opravda djelima, svakome onako kako vjeruje)?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 lis 2006 22:40 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ne znam je li to netko od vas vec spomenuo, ali papa Ivan Pavao II osobno se zahvalio fra Jozi Zovku za njegovo zauzimanje u Medjugorju tako sto mu je poslao Benedizione Apostolica (Apostolski Blagoslov), kako prenosi Vecernji list od 24.08.2002. Papa je, takoder, u osobnom susretu s fra Jozom 1992., kako navodi Vecernji list", rekao: "Ja sam s vama, zastiti Medjugorje, zastiti poruke nase Gospe!" (to je bilo za vrijeme rata...)
Tko govori talijanski:" Imparto di cuore una particolare Benedizione Apostolica a Padre Yozo Zovko, o.f.m. ed invoco nuova effusione di grazie e favori celesti e la continua protezione della Beata Virgine Maria"
Joannes Paulus II"[/img]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 lis 2006 22:52 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Sva ta istrazivanja oko vidioca u Medjugorju, komisije, dokazivanja, prepucavanja,... uopce me ne zanimaju...
Ja osjecam duboko u srcu Njezin majcinski zov... kao i svi ti milijuni hodocasnika.
Ako se vjera mora dokazivati, onda to nije vjera...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 lis 2006 22:52 
Odsutan

[
Citat:
quote="Ksenija"]Ne znam je li to netko od vas vec spomenuo, ali papa Ivan Pavao II osobno se zahvalio fra Jozi Zovku za njegovo zauzimanje u Medjugorju tako sto mu je poslao Benedizione Apostolica (Apostolski Blagoslov), kako prenosi Vecernji list od 24.08.2002. Papa je, takoder, u osobnom susretu s fra Jozom 1992., kako navodi Vecernji list", rekao: "Ja sam s vama, zastiti Medjugorje, zastiti poruke nase Gospe!" (to je bilo za vrijeme rata...)
Tko govori talijanski:" Imparto di cuore una particolare Benedizione Apostolica a Padre Yozo Zovko, o.f.m. ed invoco nuova effusione di grazie e favori celesti e la continua protezione della Beata Virgine Maria"
Joannes Paulus II"[/img]
[/quote]

..hvala Bogu..još jedna..naša ..međugoranka..

.Živjela Ksenija.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 lis 2006 22:55 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

haha... ma, ja sam ti prava "sektasica medjugoranska" !!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 lis 2006 22:57 
Odsutan

Ksenija napisao:
haha... ma, ja sam ti prava "sektasica medjugoranska" !!

..to volim..direkt u bebu

mir s tobom

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 256 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]