www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 lip 2025 18:14

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 80 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2009 17:06 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
hvala tinka, molimo jedni za druge, ja za tebe sigurno hoću... BTB :b206:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2009 20:17 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
sveta Rita napisao:
:D :D
DA; REDOVNICA SAM!!!
:D :D :D :lol: :lol:
POZDRAV SVIMA A POSEBNO ONIMA
KOJI JOŠ NEZNAJU I NE ČUJU DA IH

ISUS ZOVE! DAJTE, ODVAŽITE SE!
I POĐITE ZA NJIM!!!
:grlim te: :grlim te:

Drago mi je draga sestro....ISUS ZOVE! DAJTE, ODVAŽITE SE!
I POĐITE ZA NJIM!!!
...Ovo si tako ljepo napisala...
Citat:

[b]Imamobitelji... tešku situaciju u pošteno radimo, ali nikad na svoje noge! Uvijek neka grozna situacija i iz duga u dug ...to nas ništi i pritišće da ni disati ne možemo! Pomozite mi moliti za tu nezgodnu situaciju!!![/b]

Citam ,vise puta i pitam se draga sestro,u kojem si ti to Redu Redovnica,da ovako pises...Pogotovo,ako si prosla "Novicijat",gdje si trebala da naucic... ODVAŽITE SE! I POĐITE ZA NJIM! i primljena si u druzbu kao casna sestra..Molim te napisi koji je to Red Redovnica..?

Citat:
Ja sam molila svih u nebu ali izgleda da su sva vrata zatvorena pa sam i počela sumnjati da tamo itko može pomoći... i tako iz dana u dan!!!!

ovako,nikada jedna redovnica ne govori...i to "ona" dobro zna zasto...kod jedne redovnice, "nema sumnje",ona dobro zna,sta je za nju vazno...

Citat:
Dragi prijatelji, pomozite mi moliti za rješenje teške situacije!

Uvjek smo za molitvu spremni,a sta se sa samostanom? Zasto se i oni ne pomole za tvoju obitelj,pa ako treba i novcano,ili materijalno da pomognu...?
Citat:
Evo sam i svetu Ritu, koja je za nemoguće situacije, uzela i nosit ću joj ime dokle god se ne smiluje ona i svi sveti u nebu zajedno s Ocem i Sinom i Duhom Svetim!!!

I ovo je cudno za jedno redovnicu,da bira jednu "sveticu",jer redovnice imaju na prvom mjesti Boga,Isusa i Mariju..
Citat:
Pomozite mi moliti da se pronađe rješenje jer nam puca glava po svim šavovima!!! UUUUUUUPPPPPPPPPPPPOOOOOOOOOOOMMMMMMMMMMOOOOOOOOOOOOĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆ

Draga moja duso,tesko ces ti ostati u redovnicama s ovakvim stavom,i s takvim molitvama...Od toga nema nista...!

BOG TE BLAGOSLOVIO CUVAO U MIRU I LJUBAVI :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2009 20:22 
Odsutan

Gospodin vas je odabrao, odgovorili ste na Njegov poziv,...

Da,odazvala sam se Njegovom pozivu,imam obitelj,ali i zivot s kojim se ne svaki puta lako nosim...Moj zivotni put je pun trnja,i zivotni problema.ljubavi,tuge,rarosti,padova i uspona....Ali ja znam za cega je to dobro,i ja znam da je to ono,sta ja moram da dadnem od sebe..

odazvati se Njegovom pozivu,nije uvjek lako,ali se isplati..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2009 20:24 
Odsutan

S ovoga foruma je "IZAK" otisao u Svecenike,i "JASNA" u casne sestre...
Mozete pogledati njihove postove...!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2009 22:09 
Odsutan

Slazem se sa tobom Rebeka potpuno.
Pa bilo bi lijepo Sveta Rita da nam malo vise napises o odluci za redovnice .Kad si osjetila poziv?Kako je biti kao redovnica?
Btb

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2009 22:18 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
I mene interesira kako i kada si osjetila Božji poziv.
Osobno bih voljela da jedno od moje djece osjeti poziv...
lijepo je imati Bogu posvećenu osobu u obitelji.

Sv. Rita BTB obilno.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2009 22:25 
Odsutan

IVT napisao:
I mene interesira kako i kada si osjetila Božji poziv.
Osobno bih voljela da jedno od moje djece osjeti poziv...
lijepo je imati Bogu posvećenu osobu u obitelji.

Sv. Rita BTB obilno.

Da ,upravo sam i ja na to mislila.
A i nisam nikad cula kako su osjetile redovnice Bozji poziv..
Kao sto je rekao fra Ivo Pavic da nismo vjencani da bi svi postali casne sestre i svecenici.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2009 23:11 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
"Poziv nije kao neka matematička jasnoća, nego to je sigurnost vjere kao što je bio slučaj sa Abrahamom kojega Bog zove da krene u nepoznato. Ako tražimo stopostotnu sigurnost, nikada je nećemo susresti. Ljubav je milosni rizik, ali taj rizik stoji u rukama Božjim, ne našim. Zapravo sigurnost će rasti sve više kada se iskreno odgovori na ono što se traži.

Poziv je jasnoća da smo dio predivnoga i tajnovitoga Božjega plana, u kojemu svatko od nas u svojoj slobodi, slijedi onaj odaziv koji je već usađen u nama od samoga začeća."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2009 23:54 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
"Ako osoba osjeća da je Bog zove, ali nije do kraja sigurna da je to njeno pravo mjesto, s vremenom će u osobi sve više rasti jasnoća što je za nju najbolje da odabere, no bitno je voditi redoviti sakramentalni život (sudjelovanje na Euharistiji i sakramentu pomirenja – ispovijedi). Također uvijek postoji mogućnost boravka u redovničkoj zajednici u kojoj se može upoznati način života i karizma Reda, a dobro je imati i duhovnoga vođu koji može osobu usmjeravati na slobodan odabir poziva."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2009 14:54 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

"Sv. Rita", unaprijed se ispričavam, ne želim te na bilo koji način uvrijediti ni dovoditi u pitanje tvoju iskrenost.. Molim za pojašnjenje: prije si u jednom postu rekla da radiš kod čovjeka kojem je tvoj brat dužan, a sad kažeš da si redovnica.. Zar redovnice mogu biti zaposlene?
Btb[/quote]

Da, mogu biti zaposlene, primati plaću, ići u "penziju"....ali i nikada ne vidjeti novac niti otići u "penziju"!!!
Mogu samo promijeniti "radno mjesto" ili župu ili grad...
Istina je da sam nemoćna, i da osim molitvom ne mogu pomoći obitelji bratovoj, ali kad vam on otvori dušu i kad vidite u kakvim nevoljama žive vaši najmiliji...bude vam jako teško nositi se s tim...molila sam i molim, bez prestanka, :t4: ali ima dana kada se čovjek i umori i malakše i kao da gubi pouzdanje i vjeru ... nadam se da te nisam sablaznila da i redovnica ima trenutaka kad je uhvate "male snage" kad se osjeca sama u pustinji...kad joj je hrana pijesak koji joj pustunja sipa u oči...
To ne znači da je moja dubina poljuljana, ali površina je koji put jako nesigurna ...Btb[/quote] :twisted: 8)

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 80 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]