www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 21 lip 2025 14:02

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 94 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2009 10:59 
Odsutan
Admin

Podijelio: 17 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
johnny 5 napisao:
Ovi iz Riječi Života su pentekostalci. Moram prizanti da sam gledao njihovu emisiju na OTV-u više od godinu dana. Pastor im se zove šićko i ima zanimljive propovijedi. Prvi put sam na toj emisiji opće i čuo za dar jezika i druge darove. Uglavnom ne štuju Mariju i znaju pljucnuti po Katoličkom nauku(papa, čistilište, itd.). Al kažem zna im pastor imat zanimljive propovijedi i smiješne.

i moraju ga služit kao svog gospodara

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2009 11:08 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Bio sam kod njih samo jednom dok još nisam išo redovito na mise tak da ne znam, al dok sam sluso te emisije poceo sam se pitat jel Isus fakat sin božji i takve stvari. Poslije sam se vratio u Crkvu. Kak znas ovo sta si napiso?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2009 11:20 
Odsutan
Admin

johnny 5 napisao:
Bio sam kod njih samo jednom dok još nisam išo redovito na mise tak da ne znam, al dok sam sluso te emisije poceo sam se pitat jel Isus fakat sin božji i takve stvari. Poslije sam se vratio u Crkvu. Kak znas ovo sta si napiso?

Čuo sam

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2009 11:31 
Odsutan

Pročito sam i jan jednom forumu od bivše članice da je tak. Al ne mora bit ,znaš kak je to na sudu rekla-kazala.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2009 12:38 
Odsutan
Admin

Zanimljivo je, da je na ovom forumu bilo možda 5-6 članova te zajednice, i odmah se ispostavilo odakle dolaze. Čudnovato. Imaju valjda unificirani pristup.
Mislim da su čak svi banirani, ne zbog toga odakle dolaze, već zbog lošeg pristupa, jako lošeg, nepopravljivog.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2009 14:40 
Odsutan

Ak su prekršili pravila foruma, s pravom si ih baniro. Ja ne znam nikog iz te "crkve", samo sam prije volio slušat tu emisiju. Mislim da na stranici Defensor fidei piše da su oni dijelili letke po gradu s naslovom "Katolička biblija ima odgovor" di su pisali netočnosti o Kat. crkvi. Uglavnom na toj stranici (Defensor fidei)su katolički odgovori na te nesitine.

Al evo jedno pitanje :dal je uopće moguć ekumenizam između katolika i onih koji napadaju štovanje Marije, papu i s kim je uopće moguć ekumenizam osim s pravoslavcima?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lis 2009 13:08 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
neznam bas ,ali ovo mi nekako sve vuce da su to jehovini svjedoci ,a oni su sekte.draga vjeruj u nasu majku mariju ,oca nebeskog,isusa,a ovi sam zele da skrenes s puta ,nemoj biti zbunjena .

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lis 2009 14:18 
Odsutan

Nisu oni nikavi Jehovini svjedoci već su pentekostalci i karizmatici, barem tako kažu. Pentekost na grčkom znači Pedesetnica kad se na apostole spustio Duh Sveti u ognjenim jezicima te je rođendan Crkve. Oni doslovno tumače Bibliju te vjeruju da mi katolici od Marije radimo idola. Nemaju kipove, ne vjeruju u dogmu o Marijinom uznesenju, ne vjeruju da je bila vazda Djevica jer se u Bibliji spominju Isusova braća i sestre. Vjeruju u karizme, darove Duha Svetoga. Meni je osobno zanimljivo kako je Katolički karizmatski pokret počeo tako da su u Americi neki katolici prisustvovali pentekostnom skupu te su išli na polaganje ruku, barem sam tako čitao. Ostalo sam pisao u ranijim postovima.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lis 2009 14:37 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Nemora znaciti da su to ljudi losi,ako ne vjeruju u Mariju i svece i tako dalje.Moja je teta i njen sin u jednoj Krscanskoj zajednici jer se sa puno toga u katolickoj crkvi nisu slagali i ispisali su se i presli u tu Krscansku zajednicu.Oni memaju svecenika nego Pastora i zive izricito po Bibliji.Umjesto Hostije oni lome kruh i piju vino ili sok od grozda.Krstili su se kod njih time da su bili cijeli uronjeni u vodu i prihvatili tu vjeru.Redovito mole Bibliju,svake nedelje idu na misu i ispovjedaju se pred svima,to jest jedan pred cijelom publikom.Meni cudno,ali kad oni tako zele njima na volju.Nije moje da im sudim a koliko je to u redu neznam.Kad je covjek jednom vec krsten i prolazi poslje svega u drugu vjeru i opet se krsti,sto rec ?Ja osobnoo nebi nikada.U kojoj sam vjeri rodena u toj zelim i umrjeti pa bila ona prava ili kriva.Bog je jedan za sve nas,a bit svega je bit ponizan,vjerovati i moliti i drzati se 10 Zapovjedi Bozjih.To je moje misljenje.Ja postivam svaciju vjeru,samo nek je covjek covjek i nek ljubi svog Boga,neka nikoga ne vrijeda i neka moli. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lis 2009 14:52 
Odsutan

Višnja nikako se ne slažem s tobom da nikad ne bi mijenjao vjeru. Ona u kojoj sam rođen oću i umrijet. Ja ovak razmišljam, glavno pitanje je što je istina, a ne šta mi religija kaže. Jer ko što sv. Pavao kaže ako Krist nije uskrsnuo uzalud vaša vjera, uzalud naše propovijedanje. I to je istina jer ako Isus nije uskrsnuo papa je lažov i mi skupa s njim i onda nam treba začepit usta jer lažemo ljudima i učimo ih lažima. Što se tiče Ckve Riječ Života oni se drže deset Božjih zapovijedi. Ali problem je što mi Katolici osim Biblije imamo tradiciju i nauk Crkve koji nije u svemu jednak s njihovim razmišljanjima tak da je tu teško bit pametan. Evo ti primjer u Bibliji znaš da imaš Prvu zapovijed gdje piše da se ne rade kipovi niti da im se klanja i oni se toga doslovno drže i nama to predbacuju. Pastor im ima vatrene i žestoke propovijedi, a ko ima OTV može ih slušati. Ovo je možda više pitanje ekumenizma i eklezijalizma nego nekakvog sektaštva. Još jedna stvar Miranda ti si napisla nemoj bit zbunjena a sa svojim postom unosiš još više konfuzije. Ne volim kad neko ne zna i piše bezveze. Nemoj se odmah vrijeđat zbog ovog al morao sam to napisat. Jer razmisli kak bi se ti osjećala da tebe odmah neko prozove sektašem.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 94 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]