www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 29 lip 2025 14:44

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2009 14:03 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Aleluja napisao:
Draga Axia,

pred Bogom smo svi isti, no mi smo razdjeljeni...vjeruj mi brak je teška stvar, još kad nije ista vjera, onda je još teže, ja poštujem i volim našu pravoslavnu braću, no brak je nešto sasvim drugo...i da ti se vjenčaš i za njegove roditelje, i za njegovog strica, i sestru ili brata, svi su oni sada ujedno i dio tebe...vjeruj mi...ljubav i hodanje je jedno...no za brak treba puuuuno više..ja ne kažem da je to nemoguće..no puno lakše je s osobom koja ima istu vjeru...
Nadam se da te nisam rastužila, no zašto da se vjenčaš u skrovitosti...zar se sramiš svoje vjere i Boga...pa dolaziš pred svoga oca...ne želim te sada nikako optuživati ili suditi, znam da je situacija teška sada, ali kako će tek biti, ako sada ne poštuju tebe i tvoje katoličko, tzar misliš da će kasnije biti bolje? U Bogu je sve moguće i imaj nade, no moraš puuuuuno moliti da vidiš volju Božju...pitaj se što Bog želi od mene?
BTB...sve ć ebiti dobro...uzdaj se u Njega i puno moli za Njegovu volju...

slažem se s alelujom,zašto se skrivati i od koga?ako se on skriva od svojih da ne vide kako je "po tvom" onda nije dobro..nažalost nekad u životu se mora odlučiti jer poslije bude još gore...on ovdje mora stati ili uz tebe ili uz njih ne bi smjelo biti mix rješenja jer je odluka na vama a ne njegovim roditeljima...a ako ne dođu to je njihov izbor,inače je ucjena...matičar ne treba jer iz crkve proslijeđuju sve...ali ja mislim da kršćansko vjenčanje vrijedi u oba smjera,dakle ako se vjenčate bilo u prav ili katol jedno vrijedi za drugo,ako se ne varam?
i eto to mi je fascinantno kod pravoslavaca-većina njih ne prakticira vjeru uopće niti ih je briga za to i jako su praznovjerni.ali sad kad je nekome stalo do svoje vjere kao tebi do tvoje e onda oni na sva zvona,sad im je odjednom važno... :roll:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2009 14:35 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Sve me to strašno umara...dobro je da se mi nešto posebno ne kačimo i ne raspravljamo o nikakvom prekidu zbog ovoga...
očekivala sam i taj scenarij...

Stvar je u tome što bi njegovi roditelji bili jako povrijeđeni ako on to napravi u katoličkoj crkvi, jer su uvjereni, da djeca onda jednog dana gube nacionalnost hrvatski srbi...

Žao mi te djece unaprijed, ako će ih ovako ubijati u pojam i jedni i drugi didovi i bake...moji su pak totalno konzervativni katolički vjernici i kuća u kojoj se moli od 0-24...

Znam da je na nama...i mene boli prikriti to crkveno vjenčanje...ali mislim da ću se morati posvađati sa cijelom obitelji i da ću bit dežurna vještica u suprotnom...

O Bože...budi s nama...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2009 14:36 
Odsutan

Bolje se prije umiješati...nego poslije tješiti ..naravno da je to ovdje teško... nisam ja protiv pravoslavno katoličkih veza..ma dapače...ali ako su roditelji tolerantni i podupiru ih..a ako će se jedan ugnjetavati..protiviti se..to na brak stvara nezamisliv pritisak...onda sam protiv toga ...a draga sestra je pitala za savjet...da nije pitala...ja bih šutjela ..no dobro...koga god moja djeca izaberu...neću baš podurpijeti svaku vezu...pa postoji zdrav razum i po vodstvu Duha svetoga sigurno ću naći prave rijeći kako doprijeti do njihova srca da izaberu onoga koji je pravi za njih...

Samarijanko :?: koja...ona na bunaru ili ona s djetetom...ili :?: ima ih puno u evanđelju...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2009 14:51 
Odsutan

problem je tu..zato ga je bolje riješiti sad jer neće nestati,a ovdje su velike stvari u pitanju pa ih je nekako najbolje riješiti odmah,da bude sve jasno prije nego krenete u brak..jer čini mi se ako im sad popustite da ste im potpisali doživotno miješanje u vaš brak,djecu i odgoj...
zato je bolje da postupite po svome,ne iz zlobe nego to su vaše odluke koje se tiču samo vas i da im date odmah do znanja da nikakve ucjene tipa "neću doći na vjenčanje" ne pale...a možda se i oni onda malo trgnu pa prihvate sve to skupa...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2009 15:40 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Hvala Vam što ste odvojili malo vremena da se suživite s mojim problemom...

Znate što...vjerujem da sam s nekim djelima u svom životu ovo i zaslužila...pa mi Bog samo želi dati do znanja kako sad treba vidjeti koliko sam jaka u svojoj vjeri...a tko zna..što ako nije suđeno za sakramenat..možda ne smijem upirati toliko ????

Imam i inače milion pitanja u glavi, ali sada je puno gore...
:?

Idemo večeras opet kod njegovih malo popričati, da vidim da li se njegovog oca uvjeriti u to kako je ovo naš život, kako mu sin neće biti pokršten i kako će djeca biti s njihovim prezimenom hrvatski srbi, a religiju će učiti istu....nikakve mržnje s moje strane neće učiti...vjeru imaju pravo i birati...

Vjerujem da će se krstiti u katoličkoj crkvi, a mogu li primiti i pravoslavni krst isto...(pretpostavljam da ne)....

Nas dvoje smo se tako fino bili oko svega složili...
Molite da mi Bog da snage i da bude sa mnom tamo večeras...

Hvala vam

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2009 17:49 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Aleluja napisao:
Bolje se prije umiješati...nego poslije tješiti ..naravno da je to ovdje teško... nisam ja protiv pravoslavno katoličkih veza..ma dapače...ali ako su roditelji tolerantni i podupiru ih..a ako će se jedan ugnjetavati..protiviti se..to na brak stvara nezamisliv pritisak...onda sam protiv toga ...a draga sestra je pitala za savjet...da nije pitala...ja bih šutjela ..no dobro...koga god moja djeca izaberu...neću baš podurpijeti svaku vezu...pa postoji zdrav razum i po vodstvu Duha svetoga sigurno ću naći prave rijeći kako doprijeti do njihova srca da izaberu onoga koji je pravi za njih...

Samarijanko :?: koja...ona na bunaru ili ona s djetetom...ili :?: ima ih puno u evanđelju...

..ona koja je imala više muževa.. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2009 19:30 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 8 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
je ne vidim tu problem ,ako je Bog jedan onda je svejedno u kojoj ces se crkvi vjencati.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 ruj 2009 07:17 
Odsutan

bernarda napisao:
je ne vidim tu problem ,ako je Bog jedan onda je svejedno u kojoj ces se crkvi vjencati.

..čak je i Petar stijena..malo vrludo... :lol:

..pa mu je Isus rekao "Bježi od mene , sotona "

..jer u jednom trenutku slabosti..dopustio..
..da na sekund..padne pod utjecaj zlog..

..a ISUS ..mu reče poslije " TI SI PETRE STIJENA"

.a..eto ..ovom našem bratu...ne žele dati..niti šansu..
..a ljubi svoju..drugaricu.. :lol: :lol: :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 ruj 2009 09:27 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 8 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
neznam puno o pravoslavnoj vjeri,ali isto tako mi nemozemo dokazati koja je prava vjera pravoslavna ili katolicka.Isus nas nece pitati koje si vjere bio nego koliko si ljubio.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 ruj 2009 12:26 
Odsutan

bernarda napisao:
neznam puno o pravoslavnoj vjeri,ali isto tako mi nemozemo dokazati koja je prava vjera pravoslavna ili katolicka.Isus nas nece pitati koje si vjere bio nego koliko si ljubio.

..možemo dokazati koja je vjera prava..
..pa sigurno je naša katolička.. :lol:
-..SIGURNO JE PRAVA NAŠA KATOLIČKA CRKVA..
.I JA U TO VJERUJEM

..jer to je ISUSOVA CRKVA..

..možda malo ima nekih problema s "zemaljskim izvedenicama"
..al o tome nećemo..ovdje.. :lol:

...za vrijeme komunizma..pravoslavna vjeru većinu pravoslavaca
..zamijenilo je komunističkom partijom...
..crkve su im opustjele..

..dok su naše crkve i dalje ostale pune..
..i za vrijeme komunističkog progona..

..toliko što se tiče vjere..
.ako ja ne vjerujem da je moja vjera prava..
..pa TKO BI ONDA Mogao vjerovati..
---------------------------------------

.. a što se tiče poštovanja prema tuđoj vjeri..
..to je stvar poštovanja prema ljudskom biću..
.i to nema veze s ISPRAVNOSTI NJEGOVOG ODABIRA.. :lol:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]