www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 04 svi 2025 11:20

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 10 svi 2009 15:35 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ovaj sam video nacinio od svojih slika i uz pjesmu Žeteoca,
a sve u zahvalu Majci Mariji jer je uvijek bila tu kad sam je zazvao i nikada nije oklijevala da mi pomogne.
Hvala Majko puno iako ja ne mogu nikad da ti se zahvalim onoliko koliko ti za mene cinis.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lB8lgA5LHWY[/youtube]

Vrh
Citiraj  
 Naslov: 23.5.2009.
PostPostano: 23 svi 2009 21:19 
Odsutan

Gospe moja kako je tesko odrzati se cistim na ovoj zemlji.Pomozi mi da ne padnem u ovo blato iz kojeg sam se digao,a ako i gdjegod padnem daj mi da brzo ustanem i otresem se.Gospe,ocuvaj me,ja sam ne umijem kroz ove zemaljske zamke proc.Zbunjuje me dosta toga,brzo se suoblicim sa svjetovnim u mislima,nedaj Majko moja da i djelima pristanem nego da i ove misli isprazne otjeram.Kako malo treba da se raspe sve ono sto sam skupljao.Kako nekad olako shvatam da mi ja lako drzat se krscaninom.To teze postaje kad gubim oslonac - vjeru.Gubim jer me zavodi svjetovno,jer sam od njega skoro odstupio.Koliko mi se to borit ako sam godinama zivio za svijet.Zlo je tako blizu,a ja nekad tako daleko od Boga zato sto se vratim zemaljskom nacinu funkcioniranja.Ne pustaj me Majko svjetovnoj struji odnijece me kao vjetar suhi list.Ne napustaj me nikada jer cu se izgubiti bez tebe Majko moja nebeska.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 svi 2009 15:24 
Odsutan

Nisam svjestan koju cast imam,imati tebe za majku.
Cesto bi se na to trebao prisjetiti.

Evanđelje po Ivanu 19,27 A učeniku reče: "Evo ti majke." I od toga časa uzme ju taj učenik u svoj dom.

Kad gledam ovu malu sliku ispred sebe,na kojoj pise: Kamo Ti dodjes,postizes milost obracenja i posvecenja!Sjetim se prvo Medjugorja.Jer,moj prvi korak i noga kad dotakne to tlo,mijenja me istog trena,i osjecam mir,jer Ti si mir,a gdje je mir,tamo si Ti,a ja vjerujem da jesi jer si Ti Kraljica mira.
Volio bi da dodjes onima koji tamo ne mogu doci,a htjeli bi,i onima koji Te ne poznaju da im zapalis vatru ljubavi.Onda dodji i do mene Majko jer cesto taj plamen u meni oslabi.Pouci me da taj plamen ljubavi naucim odrzavati,nauci me moliti kada ne znam sta da izgovorim,kada mi sve izgubi smisao,Ti mi budi nada,kada osjetim usamljenost,da se nasmijem jer Tebe imam,kad osjetim tugu,Ti budi moja radost.

I da ne zaboravim Evanđelje po Ivanu 19,27 A učeniku reče: "Evo ti majke."
Koje li casti imati Tebe za majku,Tebi se moci uteci.

Pomozi mi da te nikada ne rastuzim,nego da budem Tebi na radost.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2009 07:14 
Odsutan

Citam knjigu napisanu o tebi Majko,s postovanjem,jednostavnoscu i potpunim predanjem je opisao dosta toga o Tebi SV. LJUDEVIT MARIJA GRIGNION MONTFORTSKI.Volio bi da svako ovu knjigu procita jer ja kad procitam samo jednu stranicu,sramota me bude sto tako malo znam o Tebi.Dopusti mi da te upoznam Majko bar malo kao Sv.Ljudevit Grignion.

Nesto cu kopirati sto mi se cini potrebnim za dusu i duse,a Sv.Ljudevit M.G.Montforski je to ovako napisao u knjigi:
>>RASPRAVA O PRAVOJ POBOŽNOSTI
PREMA PRESVETOJ DJEVICI MARIJI<<

8. Svakog dana, od jednoga kraja zemlje do drugoga, u najvišoj visini nebesa, u najdubljoj
dubini bezdana, sve naviješta, sve objavljuje divnu Mariju. Devet anđeoskih korova, ljudi
svakog spola, dobi, položaja, vjere, dobri i zli, pa i sami đavli, svatko mora, milom ili silom,
priznati istinu i nazvati je Blaženom.
Svi anđeli na nebesima, po riječima sv. Bonaventure, neprestano joj kliču: “Sveta, sveta, sveta
Marijo, Bogorodice i Djevice»
, upravljaju joj svaki dan milijune milijuna puta anđeoski
pozdrav: Zdravo Marijo, padajući pred njom i moleći u nje milost, da ih počasti kojom svojom
zapovijedi. Sam Sv. Mihael, kako to veli sv. Augustin - premda je poglavica svega nebeskoga
dvora, najrevnije joj iskazuje svakovrsnu čast i navodi na to druge, uvijek spremno očekujući tu
počast da na njezin mig učini koju uslugu kojem od njezinih slugu.

36. Kada Duh Sveti, njezin Zaručnik, nađe Mariju u kojoj duši, on tamo leti i ulazi u svoj
svojoj punini, te se toj duši daje to obilatije što više mjesta ona dade njegovoj Zaručnici. Jedan od
najglavnijih razloga zašto Duh Sveti ne čini sada golema čudesa u dušama jest taj, što u njima ne
nalazi dovoljno sjedinjenja sa svojom vjernom i nerazdruživom Zaručnicom. Kažem:
nerazdruživom Zaručnicom, jer Duh Sveti, ta bitna ljubav Oca i Sina, otkada je zaručio Mariju da
proizvede Isusa Krista, Glavu odabranika, i Njega u odabranicima, otada se nije više rastavio od
nje, jer mu je ona uvijek ostala vjerna i plodna.

44. Samo je Marija našla milost kod Boga (usp.Lk 1,38 ) bez pomoći ikojeg pukog stvora. Svi
koji su poslije nje našli milost kod Boga našli su je samo po njoj, pa i svi koji se unaprijed rode,
jedino će po njoj naći milost.
Ona je već bila puna milosti kada ju je pozdravio Arhanđeo Gabrijel (usp. Lk 1, 28 ), a Duh Sveti je
opet preobilno napuni milošću kada je pokri svojom neizrecivom sjenom. Ona je tu dvostruku
puninu toliko umnožavala iz dana u dan, iz časa u čas da je dostigla neizmjeran i nedokučiv
stupanj milosti. Stoga ju je Svevišnji učinio jedinom blagajnicom svoga blaga i jedinom
djeliteljicom svojih milosti, da ona oplemeni, uzgoji i obogati koga Ona hoće, da ga dovede na
uski nebeski put, da ga uvede kroz tijesna vrata života, da ga provede kroz sve zapreke i dade mu
prijestolje, žezlo i kraljevsku krunu. Isus je posvuda i uvijek plod i Sin Marijin, a Marija je uvijek
i posvuda pravo stablo koje donosi taj plod života i prava majka koja ga rađa.

63. Sad se časkom obraćam Tebi, mili moj Isuse, da se ljubazno potužim tvome božanskom
Veličanstvu što većina kršćana, pa i najmudrijih, ne poznaju nužne veze koja postoji između
Tebe i tvoje svete Majke. Ti si, Gospodine, uvijek s Marijom, a Marija uvijek s tobom; niti Ona
može biti bez Tebe; inače bi prestala biti ono što jest; Ona je tako milošću preobražena u Te da ne
živi više Ona, da nije više Ona. Ti sam, moj Isuse, živiš i kraljuješ u njoj, savršenije nego u svim anđelima i blaženima.
Ah, kad bi ljudi znali slavu i ljubav koju primaš u ovom divnom stvoru, sasvim bi drukčije mislili
o Tebi i o Mariji. Ona je tako usko s tobom sjedinjena, da bi se lakše moglo rastaviti svjetlo od
sunca, vrućina od vatre; reći ću i više: lakše bi se mogli rastaviti od Tebe svi anđeli i sveci, negoli
božanska Marija, jer Te Ona ljubi žarče i slavi savršenije negoli svi tvoji ostali stvorovi zajedno.

Zdravo Marijo.. :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 srp 2009 17:55 
Odsutan

Kako je malo potrebno da bi posao za svjetovnim i odvojio se od Boga.
I tako neprimjetno.
Sve u redu.
A nesto fali.

Primamljiv je svijet i sve manje vidim njegove opasnosti
jer sam sve dalje od Boga..nije Bog od mene nego ja od Njega.

Osjecam da Isus stoji tamo gdje sam Mu nedavno pustio ruku i ceka me,
a ja se odmicem i odmicem..

Jos se nisam okrenuo mislima i pogledom od Njega,nedaj mi Marijo Majko i andjele moj da se i to desi djavolskim obmanama i spletkama.

Pokusavam sam da hodam.
Tlo vise nije stabilno.
Nemam zasto da se drzim jer se moram vratiti,ceka me.

Kada je postalo bolje,i kada sam dobio sto sam trazio,Isus mi vise nije potreban,mogu sam hodati jer divan je svijet i moj slobodni korak.

Mislim,a varam se.

Cijelo to vrijeme sam pod tvojom prismotrom Majko jer da nisam kao da bi mogao shvatiti udaljenost.

Nisam Isusu kazao "ne",ali me centrifuga zivota odvozi,i ja se bas i ne opirem jer nije mi lose..tako da jednim dijelom pristajem na "ne".Slijepac sam jadan jer tek ne vidim sada zvijer sto se mota oko mene.

Isuse vracam ti se.
Blazena Djevice Marijo pomozi mi da se vratim.
Vodi me.

Zdravo Marijo...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 kol 2009 20:53 
Odsutan

Cesto sam najzadovoljniji kada imam Kriz..jer kada ga nemam uzoholim se,sve mi je dobro i udaljujem se od Boga..Kriz me veze uz Gospodina,da me podsjeti da bez Njega ne mogu nositi sam svoj Kriz.

Kriz je dar,Kriz je konekcija,podsjetnik da nisam sam,da ne mogu sam i da imam privilegiju reci: Isuse pomozi! I On ne ostavlja,On se nalazi blizu mene..i bude mi lakse.

Kada ne bi imao Kriz,progutala bi me centrifuga svijeta,zivota,jer svijet nudi slatke plodove koji su privremeni,lazni,svijet nudi pozudu koja odmice duh od pravog puta,zato volim Kriz jer se nalazim u blizini Krista.

Zdravo Marijo..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 kol 2009 03:01 
Odsutan

Gdje je Marija, tu nema opakog duha. Najočitiji je znak da nas vodi dobri duh, ako smo
mnogo pobožni Mariji, ako na Nju često mislimo i često o njoj govorimo. To je misao jednog
sveca koji nadodaje da je često sjećanje i zazivanje Marije siguran znak da nam duša nije umrla
po grijehu, kao što je disanje stalan znak da tijelo nije mrtvo.

Samo je Marija našla milost kod Boga (usp.Lk 1,38 ) bez pomoći ikojeg pukog stvora. Svi
koji su poslije nje našli milost kod Boga našli su je samo po njoj, pa i svi koji se unaprijed rode,
jedino će po njoj naći milost.
Ona je već bila puna milosti kada ju je pozdravio Arhanđeo Gabrijel (usp. Lk 1, 28 ), a Duh Sveti je
opet preobilno napuni milošću kada je pokri svojom neizrecivom sjenom. Ona je tu dvostruku
puninu toliko umnožavala iz dana u dan, iz časa u čas da je dostigla neizmjeran i nedokučiv
stupanj milosti. Stoga ju je Svevišnji učinio jedinom blagajnicom svoga blaga i jedinom
djeliteljicom svojih milosti, da ona oplemeni, uzgoji i obogati koga Ona hoće, da ga dovede na
uski nebeski put, da ga uvede kroz tijesna vrata života, da ga provede kroz sve zapreke i dade mu
prijestolje, žezlo i kraljevsku krunu. Isus je posvuda i uvijek plod i Sin Marijin, a Marija je uvijek
i posvuda pravo stablo koje donosi taj plod života i prava majka koja ga rađa.

Što je Lucifer izgubio ohološću, to je Marija dobila poniznošću. Što je Eva upropastila i
izgubila neposluhom, to je Marija spasila posluhom.
Eva, slušajući zmiju, upropastila je sa
sobom svu svoju djecu i podvrgla ih pod zmijinu vlast, a Marija, pokazavši se savršeno vjerna
Bogu, spasila je sa sobom svu svoju djecu i sluge i posvetila ih Božjem Veličanstvu.

Zdravo Marijo..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 kol 2009 03:09 
Odsutan

Bog je zametnuo ne samo jedno neprijateljstvo nego neprijateljstva, ne samo između
Marije i sotone, već i između potomstva Presvete Djevice i potomstva sotonina; drugim riječima,
Bog je zametnuo neprijateljstva, nesklonosti i tajne mržnje između prave djece i slugu Presvete
Djevice s jedne strane, i djece i slugu đavolskih s druge. Djeca Belialova, robovi Sotone, ljubitelji
svijeta (jer to je sve isto) uvijek su do sada progonili i progonit će od sada više nego ikada prije
one koji pripadaju Presvetoj Djevici, kao što je nekada Kain progonio svoga brata Abela
(usp.Post 4,8 ), i Ezav svoga brata Jakova, koji su praslika odbačenika i predodređenika. Ali
ponizna Marija uvijek će iznijeti pobjedu nad onim oholicom, i to tako veliku da će joj uspjeti
satrti mu glavu, to sjedište njegove oholosti; Ona će uvijek otkrivati njegovu zmijsku zloću,
razotkrivati mu paklene spletke, mrsiti mu đavolske osnove i štitit će do konca vijeka svoje
vjerne sluge od njegove okrutne šape.

No moć Marijina nad svim đavlima sinut će osobito u posljednjim vremenima, kada će Sotona
stavljati zasjede njezinoj peti, to jest njezinim poniznim sužnjevima i njezinoj siromašnoj djeci,
što će ih ona podignuti da ratuju protiv Sotone. Oni će biti maleni i siromašni u očima svijeta,
niski pred svima poput pete; svatko će ih gaziti i gnječiti kao što se događa peti s obzirom na
ostale tjelesne udove. Ali zato će biti bogati Božjim milostima, koje će im Marija dijeliti obilno;
bit će veliki i uzvišeni u svetosti pred Bogom i nadvisit će svaki stvor svojom vatrenom revnošću.
Božja će ih pomola tako jako podupirati da će svojom petom - svojom poniznošću - u jedinstvu s
Marijom satrti glavu đavlu, a Isusu pribaviti slavnu pobjedu.

Zdravo Marijo..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 ruj 2009 22:45 
Odsutan

Majko hvala Ti sto mi je produzen ugovor na radnom mjestu!

Uzdao sam se samo u Tebe i Isusa,Ti to znas,
a i znas Majko da se u ljude ja vise ne uzdam.

I evo,kako to bude!

Hvala Majko!!!!

Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 pro 2009 05:53 
Odsutan

Hvala Marijo Majko sto jos uvijek imam zdravlje,hvala na laboratorijskim pretragama koje su u redu i u ovo vrijeme hvala Ti za posao i placu,ma kakva ona bila,jer da je i najveca nas svijetu ako zdravlja nemam uzalud bi bila.

Nisam ja sam dok me grijeh ne osami.
Ni slab dok od grijeha sam jaci.

219. Pazite, molim lijepo. Ja velim da se sveti oblikuju prema Mariji. Velika je razlika: izraditi lik u reljefu udarcima čekića i dlijeta, ili izraditi taj lik lijevanjem u formi. Vajari i kipari s velikim trudom izrađuju likove na prvi način, i treba im puno vremena; dok radeći na drugi način trude se malo i upotrijebe sasvim malo vremena. Sv. Augustin naziva Presvetu Djevicu Božjom formom: “Dostojna si da te nazovem Božjom formom63”, formom za lijevanje, kadrom proizvesti i izrađivati bogolike ljude. Tko je bačen u tu božansku formu, taj je brzo oblikovan i izrađen u Isusu Kristu, a Krist u njemu. S malim troškom i u kratko vrijeme on postaje sličan Bogu, jer je ubačen u istu formu, u kojoj je dobio ljudski lik i Sin Božji.

220. Čini mi se da s pravom mogu one duhovne vođe i pobožne osobe, koje hoće da oblikuju u sebi ili u drugima Isusa Krista drugim pobožnostima, a ne ovom, mogu usporediti s kiparima koji, Uzdajući se u svoju sposobnost, vještinu i umijeće, udaraju bezbroj puta čekićem ili dlijetom u tvrd kamen ili u komad neotesana drveta, da izrade lik Isusa Krista. Taj im lik kadšto ne iziđe naravan, bilo što ne poznaju osobe Isusa Krista, niti ga mogu poznati, bilo što im se omakne koji neoprezan udarac koji im pokvari djelo.
Dok, nasuprot, oni koji prigrle ovu tajnu milosti, koju im prikazujem, s pravom mogu biti uspoređeni s taliocima i ljevačima koji, našavši lijepu uzor-formu, Mariju, u kojoj je Krist bio
oblikovan naravno i na božanski način, bacaju se u Mariju i u njoj se gube, da izađu odatle kao vjeran otisak Isusa Krista.

221. O, lijepe li i istinite poredbe! Ali tko će je razumjeti? želim, dragi moj brate, da ti budeš taj. Ali, spomeni se da se u uzor-formu baca samo ono što je rastaljeno i tekuće: to jest, treba da smrviš i rastališ u sebi staroga Adama, da postaneš novi u Mariji.
SV. LJUDEVIT MARIJA GRIGNION MONTFORTSKI

Zdravo Marijo..

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]