www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 17:45

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 72 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 16 ruj 2009 09:20 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
anchi_zagreb napisao:
hmm...
ja ne zelim svoju zelju odmah ostvariti..
ja se samo bojim da ne bude ostvarena..
ja kad bih znala da ce ona jednog dana
biti uistinu ostvarena, nocas bih mirno zaspala.. :roll: :cry:

Ništa se nemoj bojati...uvijek se sjeti da je Bog rekao...

Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.

...zato probaj sve prepustiti Njemu kroz molitvu.

BTB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ruj 2009 10:29 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
:b232: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lis 2009 10:04 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Dubina molitve;
Naučila sam... da trebamo biti zahvalni što nam Bog ne daje uvijek ono što tražimo
Naučila sam... da uvijek možeš za nekoga moliti, kad nema snage da si može pomoći na drugi način.
Naučila sam... da ti je, bez obzira koliko ozbiljnosti život zahtijeva od tebe, uvijek potreban prijatelj s kojim se možeš glupirati.
Naučila sam... da je biti ljubazan važnije nego biti u pravu.
Naučila sam... da ljubav, a ne vrijeme, liječi sve rane.
Naučila sam... da svatko koga sretneš, zaslužuje da ga pozdraviš s osmjehom.
Naučila sam... da dobre prilike nikada nisu izgubljene; netko će se uvijek poslužiti onima koje ti propustiš.
Naučila sam... kada se naučiš živjeti u luci gorčine, sreća će se uvijek sidriti negdje drugdje.
Naučila sam... da treba dijeliti riječi koje su nježne i mekane, jer češ ih sutra možda morati pojesti.
Naučila sam... da je osmjeh jedan jeftin način da popraviš svoj izgled.
Naučila sam... da ne mogu odabrati kako se osjećam, ali da mogu odabrati što ću napraviti u vezi toga.
Naučila sam... da svi žele živjeti na planini, ali da se sva sreća i rast događaju dok se uspinješ.
Naučila sam... da je dobro davati savjet samo u dva slučaja: kada ga netko traži ili kada je pitanje života i smrti.
Naučila sam... kada planiraš osvetiti se nekome, time samo dozvoljavaš sebi da te ta osoba nastavi vrijeđati.
Naučila sam... što imam manje vremena, više stvari mogu napraviti

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 lis 2009 19:28 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
VECERNJI SUSRET....

Isuse dođoh ti reči,kako me u grlu guši,od isplakanih suza kako me boli u duši.
Dođoh ti šaptat kako mi križ izrani rame i kako ga teško nosim jer je pretežak za me.
Dođoh ti se tužit u sutonu ovog dana, jer me previše peče i boli ova rana.
Kleknuh da ti se jadam,al me zbuni tvoje raspelo.
Žižak ti osvijetli lice, raspeto presveto tijelo.
U suzama,izmučen,izboden,raspet i sam, o, Bože,što da se tužim,
pa mene je pred tobom sram.

Gle Ti njemo šutiš, nikome se potužio nisi,
a tvoje presveto tijelo stravično na križu visi.
probodene noge i ruke,
probodeno je srce Tvoje.
Kako je tuga tvoja teška
i sitne boli moje.
Isuse,dođoh Ti se jadat u suton ovog dana,
al motreći Tebe iščeznu moja rana.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 stu 2009 09:04 
Odsutan

Dubina molitve;
Naučila sam... da trebamo biti zahvalni što nam Bog ne daje uvijek ono što tražimo
Naučila sam... da uvijek možeš za nekoga moliti, kad nema snage da si može pomoći na drugi način.
Naučila sam... da ti je, bez obzira koliko ozbiljnosti život zahtijeva od tebe, uvijek potreban prijatelj s kojim se možeš glupirati.
Naučila sam... da dobre prilike nikada nisu izgubljene; netko će se uvijek poslužiti onima koje ti propustiš.
Naučila sam... kada se naučiš živjeti u luci gorčine, sreća će se uvijek sidriti negdje drugdje.
Naučila sam... da treba dijeliti riječi koje su nježne i mekane, jer češ ih sutra možda morati pojesti.
Naučila sam... da ne mogu odabrati kako se osjećam, ali da mogu odabrati što ću napraviti u vezi toga.
Naučila sam... da svi žele živjeti na planini, ali da se sva sreća i rast događaju dok se uspinješ.
Naučila sam... da je dobro davati savjet samo u dva slučaja: kada ga netko traži ili kada je pitanje života i smrti.
Naučila sam... kada planiraš osvetiti se nekome, time samo dozvoljavaš sebi da te ta osoba nastavi vrijeđati.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 stu 2009 16:18 
Odsutan

visnja napisao:
Dubina molitve;

ovo je taaaako dobro... hvala Visnja...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 stu 2009 17:11 
Odsutan

Neki učitelj putovao s učenikom
[ 17.11.2009 ]

Pripremio: vlč. Zoran Grgić

Dok rastemo u duhovnom životu, često upadnemo u zamku pomisli kako je za sve što se događa dežurni krivac Bog ili pak netko drugi! Velika je napast da očekujemo čuda tamo gdje mi zakažemo ili otkažemo kao ljudi. Ova zgoda učenika i učitelja jako lijepo to ocrtava!

Neki učitelj putovao s učenikom kojemu bijaše povjerio brigu oko deve. Jedne večeri, kada su stigli do prenoćišta, učenik je bio tako umoran da mu se nije dalo privezati životinju. Spremajući se na počinak izgovorio je ovu molitvu:

'Moj Bože, molim te, pobrini se za devu, povjeravam je tebi'!
Sutra ujutro deva je nestala.
'Gdje je moja deva?' – upita učitelj.
'Ne znam' – odgovori učenik. 'Trebalo bi upitati Boga. Sinoć sam bio tako umoran pa sam mu u molitvi preporučio devu na čuvanje. On je odgovoran. Ako je pobjegla ili ako ju je netko ukrao, nije moja greška. Pa, zamolio sam Ga da je pričuva. On je odgovoran. A i ti si mi često govorio da uvijek trebam imam povjerenje u Boga, je li tako ili nije?'
'To je istina' – odgovori učitelj, 'i dalje moraš imati najviše povjerenja u Boga, ali prije ipak priveži devu. Jer Bog nema drugih ruku nego tvojih.'

Samo Bog daje vjeru,
ali ti možeš dati svjedočanstvo.
Samo Bog daje nadu,
ali ti možeš pokazati povjerenje u svoju braću i sestre.
Samo Bog daje ljubav,
ali ti možeš naučiti drugoga da voli.
Samo Bog daruje mir,
ali ti možeš sijati jedinstvo.
Samo Bog daruje snagu,
ali ti možeš podržati obeshrabrenog.
Samo je Boj put,
ali ti ga možeš pokazati drugima.
Samo je Bog svjetlost,
ali ti ga možeš zapaliti u očima sviju.
Samo je Bog život,
ali ti možeš probuditi u drugima želju za životom.
Samo Bog može učiniti nemoguće,
ali ti možeš učiniti moguće.
Samo Bog je samodostatan,
ali računa na tebe…

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 stu 2009 18:37 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Uči se strpljivosti. Židovi su nestrpljivo čekali na Mesiju, ali nisu znali puno o njemu. Marija je to činila strpljivo i poslušno. Ona je rekla DA, ali to DA je značilo puno godina strpljivosti i čekanja u nadi. Trebaš li ti zaista sve saznati prije vremena? Daruj mi strpljivost, o Gospode! Uči me kako čekati!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 07:06 
Odsutan

[ 19.11.2009 ]

U doba kada se sve gleda kroz isplativost, naiđoh na priču koja će nam pomoći prikazati isplativost u duhovnom rastu. Poslušajmo:

Isplati se svaki trn, svaka ruža… svaka suza koja zalijeva ono što će poslije procvjetati u osmijehu… jer život je prelijep sam po sebi… nisu bitne muke, nije važna mržnja… jer sve prolazi... sve prolazi i sunce opet sja.

Ima trenutaka kad osjećamo da je sve loše, da naši životi tonu u neku duboku provaliju, da, koliko god se trudili, ne uspijevamo vidjeti ni najmanju pukotinu kroz koju bi prošla svjetlost!

U tim trenucima moramo uzeti svu našu ljubav, svu našu hrabrost, naše osjećaje, našu snagu i boriti se kako bismo izašli i krenuli naprijed.

Često se pitamo isplati li se iznova oduševljavati. Mogu samo kazati: 'Nastojmo da nas život bude vrijedan truda.'

Isplati se trpjeti; jer sam naučio ljubiti svim srcem.
Isplati se predati sav; jer svaki osmijeh i suza su iskreni.
Isplati se sagnuti glavu i spustiti ruke; jer kad ih podignem, bit ću u srcu još jači.
Isplati se suza; jer ona je filter mojih osjećaja, putem nje priznajem da sam osjetljiv i pokazujem se kakav jesam.
Isplati se učiniti pogrešku; jer daje mi iskustvo i veću objektivnost.
Isplati se ponovno podići glavu; jer dovoljan je i samo jedan pogled na svijet da mi ispuni taj prazni prostor.
Isplati se opet nasmiješiti; jer to pokazuje da sam naučio nešto više.
Isplati se prisjetiti se svih loših stvari koje su mi se dogodile; jer su me iskovale u ono što sam danas.
Isplati se pogledati unatrag; jer tako znam da sam ostavio trag u drugima.
Isplati se živjeti; jer svaka je nova minuta mogućnost da ponovno započnem.

Sve ovo su riječi, slova isprepletena s jedinim ciljem: dati ideju. Sve drugo ovisi o svakome od nas. Pustimo neka naša djela govore za nas. Učinimo neka naš život bude vrijedan truda. Budimo sretni. Istina je da je to vrijedno truda i muke! Vjerujemo li u Boga, nećemo imati teškoća vjerovati i u ljudsko dostojanstvo i besmrtnu vrijednost ljudske duše.

(Prijevod: M. B.)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 stu 2009 07:31 
Odsutan

Tko je bolji poznavalac kompjutora?
[ 20.11.2009 ]

Dragi! Pročitavši ovu priču, shvatio sam jedno. Moram je pročitati javno. Onaj tko ju je napisao, kao i onaj tko ju je preveo, zavređuju svaku pohvalu. Često se naprežemo sačuvati ono što smo navodno stekli svojim naporom. Jesmo li mi stekli? Ne bismo li trebali ipak zahvaliti Jednome na tome što smo ipak spašeni i što je sve što smo stekli u njemu sačuvano! Joj, skoro sam zaboravio priču!

Isus i Sotona razgovarali su o tome tko je bolji poznavalac kompjutora. Njihova rasprava trajala je nekoliko dana. Slušajući njihova rječkanja, Bog je rekao: Priredit ću za obojicu kompjutorsku igru tijekom koje ćete pokazati svoju vještinu. Igra će trajati dva sata, a ja ću vam biti sudac.

Tako su Isus i Sotona sjeli za računalo i igra je započela. Prvo, pravila rada s tipkovnicom i mišem, vanjske jedinice, memorije (čvrsti disk, RAM, disketa, CD), operativni sistemi i aplikacije, pokretanje programa; ukratko rečeno, ostvarili su sve kompjutorske mogućnosti. No, deset minuta prije isteka vremena predviđenog za test, grom je proparao nebo, strašna oluja se obrušila na zemlju i nestalo je električne energije.

Sotona je pokušao nešto učiniti, no monitor je bio posvema crn. Isus je duboko uzdahnuo! Uskoro se pojavila električna energija. Sotona je pokušao skupiti svoje podatke i pri tome galamiti; 'Otišlo je! Sve je otišlo! Izgubio sam sve prigodom nestanka struje!!'

U međuvremenu, Isus je započeo printati svoje podatke. Sotona je bio izgubljen, frustriran. Uzviknuo je: 'On je prevarant! Kako je mogao to učiniti?'

Bog slegne ramenima i reče: 'Isus je sve spremio na sigurno.'
(prijevod: Z. Dž.)

Utjeha, radost, ushićenje. To mu i ime znači Isus – Spasitelj! Spasio nas je! Spašeni smo! A gdje se to vidi? Živi danas i sve dane spašenost! On je živ, uskrsnuo je!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 72 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]