Ej vi sto nemate novaca da vam kazem ja koji nisam imao pa sada imam-zahvaljujuci Bogu.
Znate kako,ja sam ostao na 50KN.Ja podstanar-ili izaci ili ostati,a kako,od cega ostati.
Nisam mogao naci posao nikako,svi mailovi su bili bezuspjesni.
Ali tih par mjeseci uradio sam ono sto nikad nisam,povjerio potpuno problem Gospodinu.
Odem na Misu (svaki dan,imao sam vremena) I kazem Gospodine Ti znas kako i Ti mozes-Pomazi prijatelju.
I kako sam ja to rekao,(mozda par puta,3 ili 4 Mise),nisam htio dosadjivati svaki dan sada o tome,cuo me Isus i ja vjerovao da ce me On na svoje nacine koje ja ne poznajem odrzati na zivotu i naci mi posao.Uglavnom nesto ce napraviti.Sta god da bude ja cu prihvatiti.
Sve svoje snage sam povukao,sva svoja umovanja,svoje nacine,pokusaje i opustio se.Sa 50KN u dzepu ja sam se opustio.
Ne znam kako sam mogao da se to vrijeme ne brinem,sa 50KN ja sam bio miran i zadovoljan kao da imam 50 tisuca.To je nevjerovatno kako sam se uzdao u Isusa da ce rijesiti i da je samnom.Ja jesam mazao maslac,bio sam i gladan,ali nisam kukao.Vjerovao sam da necu umrijeti,da necu na ulicu i da cu imati posao.I to vise nisam spominjao niti svaki dan na Misi ili govorio: jao meni Isuse pomazi.Rekoa da mi je tesko i smatrao sam to da je Isus cuo i to je to.Pa sta bude bude,neka Isus upravlja mojim zivotom kako hoce.Pa i da umrem sta me briga ode Isusu-mislio sam.
Prolazili su dani,a i neuspjeli poslovni razgovori,dolazila su razocaranja,ali je Isus to dopustao (tek sada shvatam) da vidi koliko cu ostati u vjeri da ce ipak On rijesiti sve i ispravno.najbolje za mene.
Ljudi dobijaju otkaze,recesija,svaki dan na tv i netu pusti otkazi na sto strana,a meni Isus nadje posao u jedan dan-obavim razgovor,u drugom danu dodjem na posao,a u trecem potpisem ugovor.Zaboravio sam gore napisati da kad sam molio za posao da sam trazio od Isusa posao koji cu raditi iz ljubavi i sa osmjehom,i stvarno se desilo to da imam tocno onako kako sam trazio i da radim upravo posao koji obavljam sa osmjehom.Jednostavno jedva cekam kada cu na posao
Kada sam slobodan ili radim ja sam veseo i radostan radio ili ne radio.Znaci veseli me oboje.Neki kazu pocevsi od mene prvog nekada:"jao moram na posao ponedjeljak sutra".."ko ce radit danas ajme"...A meni sada svejedno koji je dan,ja svoj posao volim,ali to je samo kada eto Isusa imamo za vezu,ne covjeka,kada se uzdamo posve u Isusa ne u stvorenja. Super je taj nas Isus.
Ono sto cu jos navesti je to da sam prije obracanja Isusu za pomoc okrenuo se odbacivanju djela i ponasanja kakvo me ne vodi posvecenju i duhovnom rastu,odrekao se poroka i jos nekih sitnica koje su bile ruzne za koje sam znao da se Isusu ne bi svidile,zmajenio sam to molitvom.
Sada nakon svega,ritam posla je strasno brz i puno se radi jer je sezona,ne zalim se nimalo,sve izdrzim,na poslu izgovaram strelovite molitve i molim Zdravo Marijo u radu-po par puta u tijeku posla i kad osjetim potrebu.Posao me odvojio od svakodnevnog prisustva na Misi,ali odem kada ne radim,molim manje,ali trudim se ne zapostaviti vjeru i Isusa sada kada mi je dobro.Otisao sam u Crkvu i bez ikakvog trazenja bilo cega kazao samo - Isuse hvala Ti.danas nista ne trebam,samo Ti hvala na svim dobrocinstvima koje vidim da cinis za mene,a i za one kojih nisam svjestan.
Postoje neke vrlo pozitivne naznake da bih mogo i za stalno ostati u firmi,ali i te naznake kao i svoju zelju da tako bude kazat cu Isusu.Isus je taj koji i ako ostanem za stalno-zasluzan.Njemu svaka slava i hvala!Sa njime sam poceo i bez Njega necu nista vise sam jer imam najveceg prijatelja.
(Ovu moju pricu i situacije u kojima sam bio mogu potvrditi dva clana ovoga foruma koji me osobno poznaju)
Evo na kraju moje poruke:
Ne uzdajte se nikako u svoje snage ili stvorenja jer ce vas iznevjeriti!
Uzdajte se potpuno i samo u Isusa i imat cete!

predivna priča i suze su mi potekle jer sam i sama doživjela skoro isto i radim iz dana u dan s Božjim blagoslovom a na veoma zahtjevnom poslu. mnogi su me ubjeđivali da se trebam pripaziti jer u mojoj instituciji ima spletkarenja, ogovaranja, podvala a meni se još nikad ništa nije dogodilo štoviše prihvaćena sam od sviju od prvoga dana a svaki se dan nasmiješim dok se presvetom srcu Isusovom molim da blagoslovi sav moj rad jer znam da ga je blagoslovio i da me čuva. promijenila sam i sredinu, živim sama u velikom gradu gdje nemam nikoga od svojih i nikad se nisam sigurnije osjećala jer znam da nisam sama - Bog je uz mene.
svima nam je dragi Bog odredio patnje i kušnje, trebamo ih trpiti ali nikad ne trebamo gubiti pouzdanje u svoga nebeskoga Oca jer nas On nikada neće ostaviti.