www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 07:15

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 149 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 03 stu 2009 09:33 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Ne bi ja rekao da protestanti ne trpe Djevicu Mariju, već je to totalno drugačije shvaćanje o njezinoj ulozi u Evanđelju i Isusovom životu. Spomenuo si Riječ Života, e pošto sam dosta dugo slušao njihove emisije na Tv-u (inače oni su pentekostalci), znam da oni smatraju da od Marije mi katolici radimo idola, ali to je možda problem one pučke pobožnosti gdje teologija nema puno utjecaja. Drugo oni se drže onoga iz Biblije da je Marija imala poslije Isusa djecu, ne priznaju dogmu o njenom uznesenju na Nebo, ne prihvaćaju molitve njoj jer smatraju da je ona stvorenje a stvorenjima se ne moli, a ima i na you tube kak njihov pastor Šićko na Glavnom kolodvoru govori da svi oni koji se mole Mariji će ići u pakao. Dakle, nemaju oni ništa protiv Marije već misle da se krši prva Božja zapovijed, te da Sotona manipulira ljudima preko različitih ukazanja. Sve u svemu to je totalno drugo viđenje njezine pozicije i uloge u Evanđelju.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 stu 2009 10:16 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
ja tek sad vidila ovo..ma ne, kakva svađa...
ma kakvi karizmatici?pa svaki je svećenik karizmatik,ili bi barem trebao biti..e sad druga je stvar što se neki (svećenici)bave svime samo ne onim što bi trebali...i morali,jer jedini oni to mogu...
mario slažem se za pravila,ali treba paziti da se ne izgubi u silnim pravilima pa da postanu važniji od čovjeka...poslušnost je njima najvažnija,ali to ne znači biti glup i slijep na neke stvari...ali biti poslušan iako si svjestan da su možda u krivu...Bog će ionako preko takve poslušnosti sve dovesti na svoje...svi smo svjesni da većina naših bislupa je donijela jednu krivu odluku
zabranom dolaska stranim karizmaticima...onima koji rade jednostavno ono Isus naložio "Idite propovijedajte i ozdravljajte".i to je to, nema previše filozofije...ali smo im poslušni jer vjerujemo da i kroz takve odluke progovara i djeluje Bog..molimo za njegovu volju..
pater Pio je znao da su njegovi pretpostavljeni donosili loše odluke,ali je bio poslušan...jer to nije ni važno sve ionako vodi Bog,bilo da su ti razlozi nama znani ili ne..i tu njegova veličina..ali isto kad su mu rekli da je slobodan i da se malo primiri..rekao je da to ne zavisi od njega...
zato su stvari malo dublje i teško ih je trpati u nekakve obrasce..

Zadnja izmjena: anapaula; 03 stu 2009 10:35; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 stu 2009 10:25 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
"Ljubi Gospodina Boga svoga - odgovori - svim srcem svojim, svom dušom svojom, svom snagom svojom i svom pamecu svojom, a svoga bližnjega kao samoga sebe." (Luka 10:27)

"Zaista, zaista kažem vam, tko vjeruje u me, i on ce ciniti djela koja Ja cinim. Cinit ce i veca od ovih, jer Ja idem Ocu." (Ivan 14:12)

"Idite po svem svijetu i propovijedajte Radosnu vijest svakom stvorenju! Ova ce cudesa pratiti one koji budu vjerovali: u moje Ime izgonit ce zle duhove; govorit e novim jezicima... na bolesnike polagat e ruke, i oni ce ozdravljati!" (Marko 16:15-18)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 stu 2009 11:54 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Mario23 napisao:
Ne ne, nepozvan,

molim te odi svečeniku ili sestrama klarisama il bilo kojem redu katoličkom. Čak bi najbolje bio egzorcist, on ti je najbolji za to. Postoji svečenik ako si blizu Slovenije, zove se don Toni Kmet. On je sudjelovao u egzorcizmima, ili pokušaj ako su na jugu s don Mijom sa župe Škrape.

Neće ti nitko moći pomoći od nas da otkrijemo dali imaš prokletstvo, Miranda ti također ne može pomoći.

Mario jel možeš reći kako ti znaš da npr. Miranda ne može pomoći. Kolko sam ja vidio učenik je napisao da ne treba tu neki egzorcizam već da je dovoljna molitva otklinjanja od laika koji zna šta radi i ima dozvolu Crkve.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 stu 2009 13:12 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

dragi nepozvani....ja sam osobno na sebi imala mnoštvo uroka i prokletstava kao i moja obitelj. meni se manifestiralo pogoršanjem zdravlja, mnoštvo zdravstvenih problema koji su nastajali iz sitnica, a u familiji je sutiacija takva da smo disfunkcionalni.
moj savjet ti je da otiđeš do nekog svećenika, neman ništa protiv laika za neke razgovore i savjete, ali je crkva ipak ona koju je Isus ostavio kao produžetak sebe.
ja sam bila kod svećenika, više puta se molilo nad menom, bit svega je bio da promijenim način života kroz koji se stvarno očitovalo zlo. Savjetujem ti da se moliš krvi Kristovoj da te štiti, nosi medaljicu Sv. Benedikta...i obavezno otiđi do svećenika na molitvu otklinjanja.
još jedna stvar koja je meni jako jako pomogla je životna ispovijed, pa ti savjetujem da se sa svećenikom konzultiraš i o tome.....
...ja se još borim s nekim stvarima, ali se većina rješila.... :) .....sretno ti

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 stu 2009 23:17 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Dragi nepozvani, nisam ja temu zaključala, nego sam predložila da se zaključi (napravi rezime), a to su dva različita pojma, no dobro, ovdje smo ti dali dosta korisnih savjeta, sad je na tebi da nam kažeš što si od ovoga pokušao, što ti se ne sviđa i ne bi nikako učinio i tako, piši nam malo da znamo da ne pričamo u prazno. I evo pozivam sve koji nalete na ovu temu da izmole za tebe neku molitvu koja im trenutno leži na srcu.

... Dođi Duše Sveti , s neba nas posjeti zrakom svoje milosti.....

BTB :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 stu 2009 00:08 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

johnny 5 napisao:
Ne bi ja rekao da protestanti ne trpe Djevicu Mariju, već je to totalno drugačije shvaćanje o njezinoj ulozi u Evanđelju i Isusovom životu. Spomenuo si Riječ Života, e pošto sam dosta dugo slušao njihove emisije na Tv-u (inače oni su pentekostalci), znam da oni smatraju da od Marije mi katolici radimo idola, ali to je možda problem one pučke pobožnosti gdje teologija nema puno utjecaja. Drugo oni se drže onoga iz Biblije da je Marija imala poslije Isusa djecu, ne priznaju dogmu o njenom uznesenju na Nebo, ne prihvaćaju molitve njoj jer smatraju da je ona stvorenje a stvorenjima se ne moli, a ima i na you tube kak njihov pastor Šićko na Glavnom kolodvoru govori da svi oni koji se mole Mariji će ići u pakao. Dakle, nemaju oni ništa protiv Marije već misle da se krši prva Božja zapovijed, te da Sotona manipulira ljudima preko različitih ukazanja. Sve u svemu to je totalno drugo viđenje njezine pozicije i uloge u Evanđelju.

marija poslije isusa nije imala djecu.to su bila djeca josipova brata o kojima su josup i marija skrbili pa su ih naravski smatrali isusa bratom.općenito biblijsko poimanje očinstva i majčinstva poze i puno puta ima drugačiju konotaciju koju imaju danas.s mnogim drugim rjrčima je isto tako.dodajmo k zome namjerne i nenamjerne intervencije u tekst biblije plus nase pogresno tumačenje i evo krivih predodjbi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 stu 2009 00:09 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

johnny 5 napisao:

marija poslije isusa nije imala djecu.to su bila djeca josipova brata o kojima su josup i marija skrbili pa su
naravski smatrali isusa bratom. a i bratići i sestrične se nisu oslovljavali kao danas nego brat i sestra.općenito biblijsko poimanje očinstva i majčinstva poze i puno puta ima drugačiju konotaciju koju imaju danas.s mnogim drugim rjrčima je isto tako.dodajmo k zome namjerne i nenamjerne intervencije u tekst biblije plus nase pogresno tumačenje i evo krivih predodjbi,ne samo u vezi marije i njene navodne djece ego ima toga još.ali ne bih sad o tome jer postiću ću samo napade na sebe.-

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 stu 2009 00:24 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
To je istina da Marija nije imala više djece,a ovog pastora nemogu shvatit,ovo su jako teške rijeći.Čak sam ćitao na njhovoj stranici gdje su svi iz drugih religija u paklu,ćak su nabrojali i neke koji su bili divni ljudi.Mislim da jako površno sve shvačaju.Ali reći da će svi u pakako tko se moli Mariji je previše i za njih.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 stu 2009 00:29 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Samuel napisao:
To je istina da Marija nije imala više djece,a ovog pastora nemogu shvatit,ovo su jako teške rijeći.Čak sam ćitao na njhovoj stranici gdje su svi iz drugih religija u paklu,ćak su nabrojali i neke koji su bili divni ljudi.Mislim da jako površno sve shvačaju.Ali reći da će svi u pakako tko se moli Mariji je previše i za njih.

moja moba je-nemojmo više o njima

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 149 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]