www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 17:00

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2009 15:57 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ja smatram da nema prepreka ako su obje obitelji otvorene jedna prema drugoj, otvorene prema drugoj konfesiji, ako to nije onda će biti teško, to znam iz iskustva. A čini mi se da je draga sestra navela da su njegovi roditelji protiv katoličkog vjenčanja, znači da da su a priori izrazili neslaganje. Tu će biti problem! Ne želim te rastužiti draga sestro, no u brak se ne stupa nepromišljeno već to je odluka uma i srca, jer stvarno brak je teška stvar, i samo vaše jedinstvo i ljubav može pobjediti svako zlo koje će doći napadati vas, jer imamo neprijatelje. Ja podržavam naravno sjedinjenje naših crkava, i vjerujem da ćemo u skoroj budućnosti biti jedno, no ovdje nije problem u vjernicima katolicima - ili pravoslavcima već onima koji nepoznaju ljubav i nepoštuje ono drugo.

Na kraju kažem, da sigurno mogu uspijeti, ali moraš prije riješiti to sa njegovim roditeljima, da si ti katolik i da želiš da se vječate u katoličkoj crkvi. Mislim da je to važno reći da se ne sramiš svoga, i to ti je odmah test.
BTB samo hrabro, moli puno i Gospodin će ti dati odgovor.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 stu 2009 00:11 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 8 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
:D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 stu 2009 09:04 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
johnny 5 napisao:
Možda bi Tihokapelnik mogao dati neki odgovor na pitanje Axie jer je on pravoslavac. Pravoslavci su kolko ja znam najsličniji s katoličkim naukom, jedino je problem na ovim prostorima a čini mi se i u Rusiji što se miješa nacija i vjeroispovijest.

Evo i mene. :)
Samo nešto da razjasnim: ja nisam pravoslavni sveštenik. Ja studiram prava, a sada u četvrtak, ako Bog da, ću biti rukoproizveden za čteca (to je najnajnajniži čin u Pravoslavnoj Crkvi - čtečevi čitaju apostolske poslanice i Stari Zavet tokom bogosluženja).
Elem...
Tema je dosta teška... Koliko sam ja shvatio, Joakim je kršten ali ne praktikuje veru. To odmah Axiu čini ,,jačom'' stranom u verskim pitanjima. :lol: Nemam mnogo što šta dodati odgovorima ovde, svi su dobri, čak i ako ponekad protivrečni (ovde se može gledati sa toliko strana). Da praktikuje veru, jedini problem bih video u vođenju deteta na misu ili liturgiju, zato što se bebe pričešćuju u Pravoslavnoj Crkvi a u Katoličkoj ne (tako da dok ona odrastu a ne pričešćuju se, to je već izgubljena dobit ). :D Ali nekako sumnjam da bi inače vodio decu na pričešće, da je u vezi sa nekom neverujućom. :wink:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4

Vrijeme na UTC [LJV]