www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 lip 2025 20:43

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 29  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 15 lis 2006 21:43 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
77. Tri kipa. Potrebno je iz Maasmechelena i slijedeće izvijestiti: Sve više hodočasnika dolazi iz bliza i daleka; cvjetni su ukrasi sve bogatiji,a kip je okrunjen. Već se dogodilo da su zaplakali kipovi,koje su ljudi sa sobom donijeli i postavili do nogu kipa "Ruže Otajstvene" u Maasmechelenu,a čim su ih odstranili, prestali su plakati. 2. veljače 1986. dogodio se potresni doživljaj.Kao što vidimo na slici stoji do nogu "Ruže Otajstvene" poprsje trnjem okrunjena Spasitelja. (Kopija iz Limpiasa iz Spanjolske) I·ova je glava prolijevala 2.siječnja l986. krvave suze,dok su svi ostali kipovi u prostoriji plakali čiste suze.(medu njima se nalazio i kip sv.Josipa.)

78. Kristova glava. Ova nam slika prikazije Kristovu glavu iz bliza.Zbog usporedbe vidimo dolje isto poprsje-još bez suza.Prolijevanje krvavih suza na Kristovoj glavi ponovljeno je noću od četvrtka 6. do petka 7.veljače.Već je tri godine prije plakala "Ruža Otajstvena" u sjevernoj Italiji.

79. Erbano,Italija.Mramorni kip. Otac Tadeus Laux pokazao je na duhovnim vježbama u Beču u studenom 1982. slike "Ruže Otajstvene" u Erbanau s krvavim suzama.Dao je slijedeće izvješćenje: “U biskupiji Brescia 2l.rujna 1982. plakao je mali porcelanski kip “Ruže Otajstvene” krvave suze.Bio je jedva 30 cm visok.Tu se nalazila neka žena žarko moleći u Montichiari-Fontanelli za obraćenje svoga muža.I to je izmolila,on se obratio.Tada je u Montichiaru kupila Gospin kip i odnjela ga kući.Nekoliko susjeda dolazilo je povremeno k njoj na zajedničku molitvu.Kada su 21. rujna opet molile krunicu,litanije i druge molitve,vidjele su,opraštajući se,Gospu prolijevati krvave suze;iz očiju,po cijelom licu sve do poda.

80. Mramorni kip;Lice:Krvave suze. Pokazat ću vam potresne slike,koje su mnogi svjedoci vdjeli.Pozvali su župnika.Samo je ganuto promatrao.Odmah je obavijestio biskupa. On je poslao opunomoćenika a i liječnika.Uzeli su suze na ispitivanje,ali još nema službena komentara, samo je usmeno rečeno: nedvojbeno ženska krv, krvna slika “AB”.Draga braćo,doista možemo reći - Majka Božja je postala Majkom Boli.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 lis 2006 15:19 
Odsutan

“Jao svećenicima u kojima se gasi plamen svećeničkog žara.” Ali je vidjelici i rečeno: “Jao onima koji misle da im je dozvo-ljeno prezirati ih,jer svećenici posvećuju i dijele stvarni kruh koji silazi s neba.”

76. Podizanje.(Sv.Misa) "Taj ih dodir posvećuje kao sveti kalež i ako nisu sveci. O tome će polagati Bogu račun. Ali vi gledajte u njima samo njihovo dostojanstvo,a za ostalo ne brinite.Ne budite nepomirljiviji od vašega Gospodina Isusa, koji na njihov poziv napušta nebo i silazi da Ga njihove ruke podignu."

Ovo ne bi smo nikada trebali izgubiti iz vida, bez obzira kakvi su pojedini svećenici- ne sudimo im, nemojmo da nam to bude razlog neodlaska na misu ( dok sam bila mlada- meni je to bio glavni argument- za ne ići na misu :oops: )- kako li sam grdno griješila. Nemojmo si dozvolit nikada da ismijavamo svećenike, pričamo neukusne viceve na njihov račun, da ih omalovažavamo, jer mi ne znamo...
Ali vi gledajte u njima samo njihovo dostojanstvo,a za ostalo ne brinite.[/

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 lis 2006 15:22 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
..i njima je teško..raspeti između puka i neba..
..a ljudi su..
..zato im je potrebno..naših molitava..puno..

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 lis 2006 15:45 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Zahvaljeno je: 0 zahvala
onakvi su kakvima ih vidimo
ako potražimo u njima Isusa, i osjetit ćemo Ga
neka ih zauvijek prati blagoslov Boga dragoga i pomogne im u svim teškoćama

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 lis 2006 20:00 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
naggar napisao:
Citat:
dođe mi misao da ovdje na forumu napravimo dežurno moljenje za svećenike, biskupe i papu svaki dan druga osoba- dovoljno je dnevno izmoliti 1 Očenaš i prikazati to Gospodinu! Može i više molitve.. bitno je samo da molimo svaki dan. što kažete?

.supač..[/quote]

hoce li idejni zacetnik povesti racuna o svom prijedlogu :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2006 15:23 
Odsutan

Leo napisao:
naggar napisao:
Citat:
dođe mi misao da ovdje na forumu napravimo dežurno moljenje za svećenike, biskupe i papu svaki dan druga osoba- dovoljno je dnevno izmoliti 1 Očenaš i prikazati to Gospodinu! Može i više molitve.. bitno je samo da molimo svaki dan. što kažete?

.supač..

hoce li idejni zacetnik povesti racuna o svom prijedlogu :D[/quote]

ma hoću dragi leo, samo razmišljam kako ću to učiniti...da se dogovorimo onda da svi svaki dan izmolimo 1 Oče naš, 1 Zdravo Mariju i 1¸Slava Ocu za svećenike, redovnike, biskupe, papu- da nam to 1 bude "obaveza" svaki dan- a tko želi može i više moliti-dapače, poželjno je.
pa ne znam onda jel baš trebamo za to formirati tablicu ili da to bude dogovor u načelu ovako. Ja bih voljela čuti još prijedloga...ja sam za više molitve- ali ne znam kako ostali razmišljaju.neki ste za, ali većina ..još se nije oglasila..pa eto dragi moji :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2006 20:12 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

:grlim te:

meni ovo izgleda ok vikice :grlim te:

ja se slažem

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2006 20:25 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Citat:
[ma hoću dragi leo, samo razmišljam kako ću to učiniti...da se dogovorimo onda da svi svaki dan izmolimo 1 Oče naš, 1 Zdravo Mariju i 1¸Slava Ocu za svećenike, redovnike, biskupe, papu- da nam to 1 bude "obaveza" svaki dan- a tko želi može i više moliti-dapače, poželjno je.
pa ne znam onda jel baš trebamo za to formirati tablicu ili da to bude dogovor u načelu ovako. Ja bih voljela čuti još prijedloga...ja sam za više molitve- ali ne znam kako ostali razmišljaju.neki ste za, ali većina ..još se nije oglasila..pa eto dragi moji :arrow:
[/quote]

.pošto svi imamo svoje obaveze..i osobna..obećanja i molitve..
.predlažem.. OPERATIVNI SISTEM..na licu mjesta..

.npr. neka se javi tko večeras u 23. želi moliti za svećenike..
.i neka bude tako svako večer..
.i ne samo , za svećenike..već za SVE..
.tako ćemo biti ..PREZICNI i i JAKI..

.čekat ćemo 23..h..sekundi..i onda krenuti..svi zajedno..u molitivi..
..svi zajedno ..a svako posebno..za naše svećenike..
..za njihove slabosti..
..a što je to Bogu drago..
..opet ponavljam..uvijek mi je milina..moliti se za svećenike..
..dok se molim..zazivam njihova imena..živote...slabosti..
..pokušavam ih opravdati po sistemu " Isuse..nije njima lako"..

.eto tako ..noćas u 23.h tko želi molit ću
.KRUNICU BOŽANSKOG MILOSRĐA..
------------------
Krunica Božanskog Milosrđa moli se na običnoj krunici ovako:

Oče naš, Zdravo Marijo, Vjerovanje.

a) na velika zrnca:
Vječni Oče, prikazujem Ti Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo Tvoga Preljubljenoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za grijehe naše i grijehe cijeloga svijeta.

b) na mala zrnca (deset puta)
Po pregorkoj muci Isusovoj,
Budi milosrdan nama i cijelome svijetu.

(Ovo je ispravan način moljenja Krunice. Kako je od samoga početka Krunica Božanskog Milosrđa donijeta u Hrvatsku prevedena sa Njemačkog jezika, a original je na Poljskom jeziku, izgubila je tako svoj originalni smisao teksta, te se u narodu proširio način moljenja "smiluj se nama i cijelome svijetu", što nije točan prijevod onoga što je Gospodin Isus izdiktirao Sv. Faustini)

Na kraju krunice doda se tri puta:

Sveti Bože, Sveti Jaki Bože, Sveti Besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelome svijetu.
(U ovom zadnjem dijelu Krunice tekst "smiluj se nama i cijelome svijetu" ne mijenja se)

..a na kraju..zvuči moćno..

.."Sveti Bože, sveti jaki Bože.,sveti Besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelom svijetu..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2006 20:38 
Odsutan

Ja sam za svaki prijedlog koji usvojite,jer molitve nikada dosta,a napose za naše prezbitere i papu! :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2006 20:44 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

ja sam za...molit ću

i da...ta krunica Božanskom Milosrđu je predivna i mogu reći vrlo,vrlo Moćna...makar je to malo bedasto od mene sad što sam rekla...ali eto zaista je tako

pogotovo ako se moli 9 dana za redom uz post nekoliko dana

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 29  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]