Aby napisao:
I ja ne znam o čemu Joakim priča! Tu proziva kako je rekao ''neke ljude'' i sad si ti znaj koje. Valjda je red, a i biblijski je da ako imaš nešto protiv nekog da kažeš njemu, a ako te ne posluša onda povedeš još nekoga sa sobom (u ovakom slučaju možeš kontaktirati npr Vjeku), a ako osoba i dalje ne sluša onda javno. A ovako je ispalo za moj pojam nepotreban cirkus u kojem su svi nekatolici ili ti po joakimu iz ''neprihvatljivih zajednica'' na crnoj listi osumnjičenih! Mislim da to nema smisla... No to je moje mišljenje.
A zašto bi ti na koncu i znala o čemu ja pričam,kada sam u naslovu teme naglasio kome je poziv upućen i na koga se odnosi?I zbog čega bi ti morala znati koji su to ljudi(osoba),ako ti po svojoj savjesti znadeš da se to tebe ne tiče?I odakle i zašto bi ti morala misliti ili znati da se radi o protestanskim zajednicama,ili možda baš o njima?Tvoje mišljenje si dala javno,a ovo nije sudnica da ću ja konkretno nekoga prozivati(no i to mogu,ako ću osjetiti da je to potrebno),već sam lijepo u kulturnom tonu uputio poziv na razboritost i oprez,što je u mojoj Crkvi itekako dozvoljeno i s pravom sam to učinio!Ako nisam,dokaži mi suprotno?
Citat:
Ali danima gledam ovu temu i bode mi oči,
Postano: Tue Oct 17, 2006 7:52 pm Naslov: Pozor,pažnja,svim članovima RKC!Tema je postavljena što se vidi iz priloženog u utorak,pa do tvoga odgovora Aby prošlo je svega jedan dan,prema tome jako mi je žao ako te već "danima"bode ova tema, a ne možeš odoljeti svojoj znatiželji.
Citat:
Problem je ove prirode: koliko ja znam ja i Ćubela smo jedini protestanti ovdje (možda su još neki, ali se ne očituju)
Znači, dopuštaš mogućnost da su možda i neki drugi,ali se ne očituju...prema tome čemu i dalje tvoja zabrinutost?
Citat:
No, odreagirala sam i napisala Joakimu pp na što mi je on, ali ne od prve odgovorio kako se to ne odnosi na mene
Moj prvi odgovor je bio istog trena kratak kao i tvoj kratki upit-ako nisi ti čemu zabrinutost?U drugom sam ti odgovorio moje osobno mišljenje o tebi,prema tome ti si mogla ne diskutirati u ovoj temi,jer si znala da s e ne odnosi na tebe,a tema je isključivo bila za članove RKC i kulturna zamolba "nekim drugima"u koje ti znači ne bi trebala spadati,s toga, tvoje daljnje sudjelovanje u temi,ili želi mene prikazati kao tvrdokornog linijaša RKC,ili tebe ili neke druge kao žrtvene janjce?
Citat:
No eto zbog razloga što smo ja i Ćubela jedini ovdje na koje bi se moglo odmah posumnjati zbog toga mi to sve skupa išlo na živce.
Draga moja,čemu tolike zabrinutosti,i zašto bi to tebi sve skupa išlo na živce?Oprostit ćeš mi,ali to je činjenica,ovo je Katolički forum,prvenstveno Katolički,na kojoj su vjerujem sva vrata i svakome otvorena za bratsko druženje i molitvu, i nikoga se se osuđuje ili proziva ukoliko nešto ne čini protivno regulama RKC!No isto tako,moraš dopustiti i nama članovima te iste Crkve da se međusobno posavjetujemo,opominjemo,upozoravamo,što nikoga ne omalovažava i vrijeđa,pa na koncu konca,zar nemam pravo u svojoj "kući"kazati ono što je oduvijek bilo,kao što ti kažeš bratska opomena ili poziv na razboritost?
Citat:
Ali evo kako je i andjelina rekla da ju je netko vrbovao tko više nije ovdje na forumu očito razlog tog Joakimovog posta su neki drugi ljudi.
Eto, na koncu svega,nakon silne zabrinutosti i "živciranja"ti dolaziš do zaključka!I mogla si to odmah tako zaključiti,te bi bila pošteđena,d a te tema "danima bode u oči",i zbog nje se živciraš,a mi domaćini široke t e ruke primamo,a ti čak ne želiš bratu naggaru kazati iz kojega si grada(
nije bitno) ,a pogotovo kojoj denominaciji pripadaš
("ako netko zna iz koje sam crkve molim da ne napiše javno") ?A sve bi htjela znati što se zbiva u našoj kući,i spremna si ulaziti u svaku vrst diskusije,samo dalje od tebe-oprosti to mi se nekako ne čini u redu.Kao što vidiš i neki članovi se javili da su imali pozive,kao i neki d a nisu nikada dobijali takove pozive-vidiš osobno mene i još par koji su mi se javili-nikada nitko nije pozivao-mogu se pitati a i ne moram,zašto?
Citat:
Ah, sad mi je lakše kad sam vam rekla što mislim. Oprostite još jednom, nekad se ne mogu obuzdat, a da ne kažem što mislim-ako je to loša osobina neka me Bog promijeni!
Izuzetno mi je drago da ti je sada lakše,iako opet kažem, nisi imala razloga da ti bude"teže"i kako vidim tražiš "oproštenje"zbog svoje "neobuzdanosti"da kažeš sve što misliš,nije to loša osobina,ukoliko ti je savjest čista(ali i savjest može biti deformirana,to govorim općenito),ali d a dalje ne dolijevam ulje na vatru,i da tebe tvoja znatiželja ne razdire,draga Aby,ti lijepo zaobiđi ovu i svaku temu koja bi tomu bila uzrokom,jer tada neće ispasti da tebe joakim napada,i za tvoj pojam ovo nije nepotreban cirkus
"u kojem su svi nekatolici" ili ti po meni
iz ''neprihvatljivih zajednica'' na crnoj listi osumnjičenih!" ,ovo je poštovana Aby,briga za svaku ovčicu koja pripada Katoličkom stadu,i kao što kaže naš naggar
a neka svatko odluči..dal će se odazvati.. u čemu se mogu složiti,ali isto tako,kako isti kaže
..pa nismo mala djeca..,moram konstatirati,da mnogi od nas i jesu "mala djeca"u vjeri,neki polako odrastaju,neki brže,a mnogi i nikada,pa stoga brige i savjeta za subraću nikada dosta!Eto,vjerujući da smo ipak nekako došli do zaključka,da nitko nije javno prozvan imenom,i da nema brige i zabrinutosti,vjerujem da će nekome biti na korist,te molim da se više ne otvara diskus po tom pitanju,jer tko je shvatio-je shvatio,tko nije,nikada ni neće,ili ne želi!Toliko od mene,i ja vas sve zaista volim u Kristu,jer kao što kaže naš vrli Leo
"prekratko smo tu na proputovanju do vjecnosti da bi se salili s ljubavlju,"tako da i ovu temu kao i ljubav upućenu svima vama ne smatram šalom!Hvala na pozornosti svima koji su strpljivo čitali i sudjelovali u razgovoru!