www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 04:16

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 137 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 07:00 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Citat:
moram priznati da mi se ova tema ne sviđa....

To je tvoje pravo i vjerujem osobno mišlje,i mislim sa nedovoljno upoznatom tematikom,tj.ne pročitanim postovima u cijelini.

Citat:
da sam ja pripadnik druge vjere osjećala bih se isključenom, jer normalno sudjelujem na forumu i onda odjednom tema koja nije za mene

Da bi bolje shvatila i razumjela,upravo da se drugi ne osjećaju pogođenim ili povrijeđenim,uputih na kulturan način i jednim i drugima,no ako ti smatraš da netko od nas(konkretno očito aludiraš na mene) djeliti upozorenja kao da smo djeca,nisu možda svi u svojoj vjeri postojani i čvrsti,pretpostaviti ću kao ti,pa stoga ne vidim razloga ovoj primjedbi,da se neki koji se mogu prepoznati,obrate na adresu koja je za njih jedina i prava,odnosno u svojoj matičnoj župi ili dalje!O temema, je li ili nije za mene,radi se ovdje ipak o vjeri i kao pripadajućoj RKC u odnosu prema drugim uvjerenjima,pa stoga ipak ako neki forum ima određenje da je katolički kao TT,muslimanski,protestanski,onda ne vidim razloga da se ne bi odreagiralo na način kako sam reagirao,sa određenim potkrepljujućim argumentima i saznanjima.Vjerujem da imaš veliko saznanje po drugim forumima,pa onda i znadeš kako je i nekim katolicima koji posjete forume drugih denominacija,vrlo mučno kad osjete da ono što vjeruju i kažu,kako se na njih gleda i izolira ili čak i vrijeđa.Ovdje to nije a vjerujem i neće biti slučaj,dok god se ne dira u srž vjere ili moju sestru ili subrata,svaki je dijalog moguć ,bila ti ili ja na "vi"sa međureligijskim dijalogom,ali ću po svojoj savjesti reagirati,sviđalo se to nekome ili ne.

Citat:
dakle mi vrbovani,netko na forumu, ja u susjedstvu moramo jasno dati do znanja gdje završava razgovor.

Draga Jelena,ja sam upravo počeo razgovor na takav način i završavam ga na ovakav način,ne da tebe ili koga drugoga vodim za "rukice"po pitanju vjere ,već da po svojoj savjestim uputim i dam savjet onome tko će to prpeoznati i kome je potrebno.U potpunosti uvažavam,tvoje razmišljanje o sviđanju ili ne sviđanju teme,ali nikako se ne slažem s konstatacijom da ona nema smisla.Hvala ti na tvom sudjelovanju!

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 13:28 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Zahvaljeno je: 0 zahvala
ovako,sad sam se ja malo razljutila

pa će ovaj post biti poduži

unaprijed se ispričavam joakimu,što je na neki način zatvorio temu no kako poslje toga vidim da tema nije zatovrena,dapače...nastavit ću

kao prvo i osnovno želim javno reći joakimu ...SVAKA ČAST na ovome

Citat:
No isto tako,moraš dopustiti i nama članovima te iste Crkve da se međusobno posavjetujemo,opominjemo,upozoravamo,što nikoga ne omalovažava i vrijeđa,pa na koncu konca,zar nemam pravo u svojoj "kući"kazati ono što je oduvijek bilo,kao što ti kažeš bratska opomena ili poziv na razboritost?

počinje mi doslovce ići na živce da se katolici trebaju sramiti što su katolici i čim katolici drže do svojih uvjerenja, odmah nisu za ekumenizam i ne šire ljubav i slično

kad se pljuje po katolicima(ne na ovom forumu) onda se "traže" odgovori :roll:

a kad katolik kaže da netko drugi nije u redu onda je on loš vjernik i baca se kamenjem

ovako...osobno meni jako smeta da me netko navlači u svoje crkve,zajednice,skupine ili bilo šta drugo
mislim da smo svi dovoljno pametni pa da znamo da se PRAVA vjera ne nalazi u crkvama nego u odnosu duše i Boga
tako da je naša katolička crkva savršeno divna i tko hoće tražiti Boga i zajedništvo,može to itekako naći u katoličkom okruženju

meni u životu nije palo na pamet da nekoga pozivam u svoje zajednice, a tko je druge vjeroispovjesti
moja prijateljica je udata za protestanta(ne obdržavaju ni jedan ni drugi svoju vjeru)
nedavno sam bila dva dana kod njih i kako je on amerikanac molilasam ga da mi pojasni jedan pasus od onog teksta na engleskom...tako da smo počeli pričati o Bogu i tak....
ni u jednom trenutku mi nije palo na pamet da ga pozovem igdje,niti da ga nagovaram akko je kod nas super i divno i kako ima ozdravljenja,i neznam čega sve ne
nisam mu govorila da je naša vjera čarobnjačka
nego samo o tome kako vjerujemo u istog Boga,poštivajući njegovu obitelj i korijene i moguća uvjerenja

a što se tiče toga da netko nije dijete...neznam baš ...
nisamo djeca godinama,ali jesmo duhom

mama od mog bivšeg dečka je otišla u jehove sa pedeset i nešto godina,znam mnoge koji su preko 35, a otišli u reiki i slično

ja sam u svom životu bila jednom na evanđelističkoj misi

i sve bi prošlo ok da na kraju nisam čula kako su se sablažnjavali ismijavajući katolike,jer su ustanovili da su neku osobu ISTJERALI iz katoličke crkve..pa eto došla je tamo gdje ju nitko neće tjerati :roll:

to mi je bilo dosta da shvatim apsurd svega

ljudi su ljudi, ima zlih i dobrih
a na nama je kakvi ćemo mi biti i kako suditi

mislim tko je ikad istjerao ikoga iz crkve???

ali kad se manipulira takvim informacijama to je za mene zlo

s druge strane sam čula da se na protestantskim skupovima ismijava Gospa i da se vrlo ružno govori o načinu na koji je začela i da ne duljim..to je maltene bordel bio kako se govori

meni u životu nije palo na pamet da se ismijavam iz budhe ili hare krishne ....
da želim reći da to nije dobro...želim

ali da se ismijavam...oprostite..meni je to sotonski
ismijavanje bilo komu im čemu je jadno a kamoli nečijoj svetinji

Citat:
ovakvo javno upozoravanje nema mi smisla.....ako nekog treba upozoriti to je onaj tko vrbuje.....značu tema bi bila namjenjena njima
da sam ja pripadnik druge vjere osjećala bih se isključenom, jer normalno sudjelujem na forumu i onda odjednom tema koja nije za mene

jelena...da li ja ovo dobro čitam ili nisam dobro čula????

ne bih nastavljala zbog tebe....no ne razumijem ovo i ono prije dva dana???

KAO POSLJEDNJE ALI NE I NAJNEVAŽNIJE....ZAŠTO BI SE MI TREBALI ISPRIČAVATI ZBOG TOGA ŠTO POZIVAMO LJUDE NA OPREZ...
ZAŠTO???
ŠTO JE U TOME LOŠE??

ne mogu vjerovati kako se sve uspije okrenuti tako da je opet onaj koji je ispravan kriv, a kriv je nedužan....nevjerovatno...kao i u realnom životu :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 13:46 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Joakime, ja sam ti lijepo (ili možda ne tako lijepo napisala svoje mišljenje) da nije ok da svi budu prozvani, ali sam se ipak ispričala. Od početka sam ovdje čista srca i ne želim da me se stavlja u koš s nekima - za koje niti ne znam da postoje. Tko vam je smetao toga ste banirali, ako vam još netko smeta možete slobodno. Javno je bilo napisano tko je baniran-čemu sada tajnovitost?! U toj tajnovitosti krivac je svatko. Tvoj prvi odgovor meni na pp je bio kratak, ali nedefiniran-ništa nije govorio, tek drugi. Čuj Joakime, tvoji nadobudni visoki govori o domaćinu i gostima meni su jako žalosni. Ja se osjećam svagdje gdje su moja braća kao kod kuće. Kod arogantnih i drskih ljudi osjećam se daleko pa makar bili i moja denominacija. Pred Bogom su svi kršćani isti. Isus je jednako umro za mene koliko i za tebe, ako nam je On naš osobni gospodar i spasitelj ne vidim razlog u uzvisivanji nad nekim. Naggaru nisam rekla bezobrazno da ne želim reći iz koje sam denominacije-imam svoj razlog, a razlog su ljudi koji se isto tako prave najboljima, jedinima pravima pod nebom i da znaju da sam tu smatrali bi me crnom ovcom, ali ja znam što smatra Krist-jer svagdje ima takvih i ne želim imat s njima nepotrebnih problema. A tko smatra drugačije od Krista i svog brata ponižava naspram svoje denominacije za moj pojam čini grijeh. Ako je problem reći što ti smeta ok, neću reći više ništa, ali čisto da znate kakvi su mi bili motivi. Što se andjelinine teorije tiče da protestanti isprdavaju Marijino začeće i da pričaju o nekakvom bordelu to prvi put čujem-mislim da zbilja nema smisla to komentirati osim reći da to protestanti ne vjeruju, a sad opravdavati svaku glasinu nema smisla. A također što se izbacivanja tiče jako puno njih je izbačeno iz protestantskih zajednica- ja ih samo znam desetak-eto toliko od mene!

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 14:01 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Citat:
Ja se osjećam svagdje gdje su moja braća kao kod kuće.

pa dobro onda, ljepo dolazi na naše mise i bit će sve ok
ne moraš zvati druge ljude da dolaze na protestantske mise

ja nisam NIKAD ČULA DA SU IZ KATOLIČKE CRKVE IKOGA IZBACILI, osim što se nekim svećenicima nije dozvolilo da nastave dalje službu
a od laika...NIKOGA

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 14:12 
Odsutan

andjelina1 napisao:
Citat:
Ja se osjećam svagdje gdje su moja braća kao kod kuće.

pa dobro onda, ljepo dolazi na naše mise i bit će sve ok
ne moraš zvati druge ljude da dolaze na protestantske mise

ja nisam NIKAD ČULA DA SU IZ KATOLIČKE CRKVE IKOGA IZBACILI, osim što se nekim svećenicima nije dozvolilo da nastave dalje službu
a od laika...NIKOGA

Andjelina tebe neću sigurno pozvati kad imaš takav stav, ali ako netko želi vidjeti hoću, ako mislim da bi nekome pomogao neki seminar hoću, ako mislim da bi nekome pomogla neka knjiga koja je od protestanta reći ću mu da je pročita-zašto ne? To ne znači da ja mislim da treba tamo prijeći. Ja nemam taj stav: samo ti idi kod protestanata, a nikoga ne zovi kod katolika - kao što ti imaš i čemu sam se samo blago nasmiješila.
Ako ti nikad nisi čula u capslocku da su nekog izbacili ja se ipak krećem u tim krugovima i znam (a ne samo čujem) što se događa, a ti mi možeš i ne moraš vjerovati na riječ.
(imam osjećaj da se nešto pjeniš na mene...)

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 14:15 
Odsutan

Mir,mir,mir do neba neka bude među nama!
Aby draga rekao sam po svojoj savjesti što sam želio,neka Bog dotakne onoga kome će to biti potrebno,vidim da svaka daljnja diskusija može dovesti do razočarenja i pomanjkanja ljubavi među svima nama,stoga ako je što god i bilo,bilo je,odsada nadam s e više biti neće!Ti znadeš kakvo ja mišljenje imam o tebi i mislim da je svaka daljnja diskusija bespredmetna ukoliko će voditi razdoru a ne miru!A mir je ipak najpotrebniji svima nama,u našim srcima,eto i moj nemir je bio do tolike mjere da sam morao i želio ići danas na sv.ispovijed,i otišao i bio!Draga Aby,rasti i cvijetaj u ljubavi,dijelimo ljubav zajednički,i neka sv e bude na veću slavu Božju!Ukoliko sam prema tebi ili bilo kome bio možda malo oštriji,ako je izgledalo d a s visokoga gledam braću svoju(ispovijedio sam),ako sam bilo koga rastužio,iskreno se ispričavam sve na veću slavu Božju,ali isto tako ako je kome koristilo ovo čitanje,ako se u nekima pročistilo bilo što negativnoga ili tajnovitoga što je moglo biti,neka i to bude na sve veću slavu Božju!Eto,nisam se svađao,nisam mrzio,nisam nikoga želio degradirati,možda sam u ljutitosti(iako je ona bila opravdana)tako reagirao,ispričavam se i šaljem veliki :grlim te: i veliku :arrow: tebi i još nekome,a ona zna kome,jer ljubi i voli brata svoga :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 14:15 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Joakime, za tebe znam da si jak, kao i svaki jaki muskarac, imas znanja velikoga pa si i u znanju jak. Vjera ti je jaka isto tako. Kako mi jednom rece da sam borac u krscanskoj bojnoj, tako ti sada odgovaram da bih tebe medju prvima volio imati da mi ledja cuvas.
Dalje te molim po znanju svom (a znanje je tvoje znanje o Bogu) i jacini koju kao muskarac nosis, pogledas na Aby kao na zenu, bez obzira sto Aby govori, a evo, govori da je ja razumijem. Sjeti se kako se Isus obracao zenama, ne isto kao muskarcima. Zenama se obracao s vise njeznosti, jer su one zene, one su majke koje radjaju, one su njeznije, one imaju ljubav koje imaju zene i majke. Mi volimo na drugaciji nacin. Zene mogu izgovoriti sve sto i mi muskarci, al opet su njeznije i drugacije u ovoj situaciji treba pristupiti.
Aby nije jaka na isti nacin kao ti, jer nije jaki muskarac, jaka je na druge nacine sto je i pokazala, jaka je u ljubavi..., Aby je predivna osoba koja istinu trazi. Zato joj molim te oprosti sto je tako reagirala. Zar ne mozes uistinu meni postovani Joakime, izcitati iz uzrujanosti i nelagode koju je Aby osjetila i prenijela nam da se tu radi o mnogo nesporazuma. Znam da Aby ne moze imati zajednistvo koje osjecamo mi katolici i da uvijek osjeca tu razliku, al moze se covjek uzdici iznad toga i ljubavlju progovoriti, posebno kad se radi o nesporazumu (ti si mislio na neke druge a Aby se vidila u tome).
Evo vam kako bi se mogli uzdici: Aby sjedi u svom domu i zali sto je doslo do ove situacije. Svakoga pomalo krivi, i sebe i tebe Joakime, ali 'popusti' li 'dovodi' dosta toga u pitanje, iako tako dovodi i ljubav u pitanje. Vjerujem kako i ti Joakime u svom domu stojis zabrinut i nevoljko priznajes sam sebi da ti nije drago sto je tvoja namjera ovako protumacena, posebno ne jer je to Aby, osoba koja iznimno pomaze svima ovdje u vjeri, bez obzira kome tko pripada. Kad Aby pomaze svima, uzdigne se nad tim razlikama i ljubav daje. Kakva je onda Aby?
Ako me netko nije razumio jer se tesko izrazavam, mogu tebi Joakime kopirati sto zelis osjecati o Aby po postu koji joj neki dan posla, a ako me ti Aby nisi razmjela, mogu i tebi kopirati tvoj post da vidis sto mislis o Joakimu. Odbijte ponudu da se vas dvoje ne volite.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 14:27 
Odsutan

Dragi moj mudri i veliki Leo!Aby znade da je ja posebno volim na poseban način,što je imala prilike osjetiti i vidjeti i na chat molitvi i na pp.Ja je istinski ljubim u Kristu i duboko vjerujem da je ona s nama iz čiste ljubavi prema Bogu i braći svojoj.U predhodnom postu napisao sam da me je štošta mučilo,kao što vidiš bio i na sv.ispovijedi,i ako ti vidiš da sam prema njoj možda,a jesam, nastupio doista na muški grublji način,onda ću si za oprost i još žarču ljubav prema Aby zadati pokoru u molitvenom postu i molitvenim nakama za studeni mjesec.Hvala na divnoj bratskoj opomeni,koja me još više ojačala.Aby volim te i moli se za mene i ja ću za tebe,a svi zajedno ćemo se moliti za sve druge i znane i neznane!Aby :arrow: :arrow:

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 14:44 
Odsutan

Slava Isusu!
Sve vas :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: i :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 14:47 
Odsutan

Ja sad neću ništa reći, suzdržavam se od komentara jer me još neke stvari bole, a vidim kako sam prošla kad sam rekla što mi smeta pa dok ne zacijele rane šutit ću - tako je mudrije.
Leo, hvala - srce si :arrow: Ti zbilja jesi.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 137 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]