www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 04:07

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 137 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 14:57 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Leo napisao:
Joakime, za tebe znam da si jak, kao i svaki jaki muskarac, imas znanja velikoga pa si i u znanju jak. Vjera ti je jaka isto tako. Kako mi jednom rece da sam borac u krscanskoj bojnoj, tako ti sada odgovaram da bih tebe medju prvima volio imati da mi ledja cuvas.
Dalje te molim po znanju svom (a znanje je tvoje znanje o Bogu) i jacini koju kao muskarac nosis, pogledas na Aby kao na zenu, bez obzira sto Aby govori, a evo, govori da je ja razumijem. Sjeti se kako se Isus obracao zenama, ne isto kao muskarcima. Zenama se obracao s vise njeznosti, jer su one zene, one su majke koje radjaju, one su njeznije, one imaju ljubav koje imaju zene i majke. Mi volimo na drugaciji nacin. Zene mogu izgovoriti sve sto i mi muskarci, al opet su njeznije i drugacije u ovoj situaciji treba pristupiti.
Aby nije jaka na isti nacin kao ti, jer nije jaki muskarac, jaka je na druge nacine sto je i pokazala, jaka je u ljubavi..., Aby je predivna osoba koja istinu trazi. Zato joj molim te oprosti sto je tako reagirala. Zar ne mozes uistinu meni postovani Joakime, izcitati iz uzrujanosti i nelagode koju je Aby osjetila i prenijela nam da se tu radi o mnogo nesporazuma. Znam da Aby ne moze imati zajednistvo koje osjecamo mi katolici i da uvijek osjeca tu razliku, al moze se covjek uzdici iznad toga i ljubavlju progovoriti, posebno kad se radi o nesporazumu (ti si mislio na neke druge a Aby se vidila u tome).
Evo vam kako bi se mogli uzdici: Aby sjedi u svom domu i zali sto je doslo do ove situacije. Svakoga pomalo krivi, i sebe i tebe Joakime, ali 'popusti' li 'dovodi' dosta toga u pitanje, iako tako dovodi i ljubav u pitanje. Vjerujem kako i ti Joakime u svom domu stojis zabrinut i nevoljko priznajes sam sebi da ti nije drago sto je tvoja namjera ovako protumacena, posebno ne jer je to Aby, osoba koja iznimno pomaze svima ovdje u vjeri, bez obzira kome tko pripada. Kad Aby pomaze svima, uzdigne se nad tim razlikama i ljubav daje. Kakva je onda Aby?
Ako me netko nije razumio jer se tesko izrazavam, mogu tebi Joakime kopirati sto zelis osjecati o Aby po postu koji joj neki dan posla, a ako me ti Aby nisi razmjela, mogu i tebi kopirati tvoj post da vidis sto mislis o Joakimu. Odbijte ponudu da se vas dvoje ne volite.

divna je, divna naša aby. I naš joakim i ti leo- ovaj tvoj post je pravi blagoslov na sve nas.....neka te uvijek, kao i do sada dragi leo vodi Njegova mudrost- taj divni dar Božji.
:arrow: :grlim te: :arrow: :grlim te:

Vrh

Naslov: ...
PostPostano: 19 lis 2006 14:58 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Sreo sam se s Aby neki dan, proveli smo zajedno oko sat vremena, nitko od nas dvoje nije ulazio u nikakva "vrbovanja", "nagovaranja" ili slično. Eto, lijepo smo razgovarali... a po ovim vašim tekstovima ispada da bi to praktički bilo nemoguće. Bez obzira što je ona protestantkinja, a ja katolik, mislim da postoji puno više stvari koje nas spajaju nego razdvajaju...

Pozdravljam sve... a, posebno Aby! :-)

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 15:02 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Leo napisao:
Joakime, za tebe znam da si jak, kao i svaki jaki muskarac, imas znanja velikoga pa si i u znanju jak. Vjera ti je jaka isto tako. Kako mi jednom rece da sam borac u krscanskoj bojnoj, tako ti sada odgovaram da bih tebe medju prvima volio imati da mi ledja cuvas.
Dalje te molim po znanju svom (a znanje je tvoje znanje o Bogu) i jacini koju kao muskarac nosis, pogledas na Aby kao na zenu, bez obzira sto Aby govori, a evo, govori da je ja razumijem. Sjeti se kako se Isus obracao zenama, ne isto kao muskarcima. Zenama se obracao s vise njeznosti, jer su one zene, one su majke koje radjaju, one su njeznije, one imaju ljubav koje imaju zene i majke. Mi volimo na drugaciji nacin. Zene mogu izgovoriti sve sto i mi muskarci, al opet su njeznije i drugacije u ovoj situaciji treba pristupiti.
Aby nije jaka na isti nacin kao ti, jer nije jaki muskarac, jaka je na druge nacine sto je i pokazala, jaka je u ljubavi..., Aby je predivna osoba koja istinu trazi. Zato joj molim te oprosti sto je tako reagirala. Zar ne mozes uistinu meni postovani Joakime, izcitati iz uzrujanosti i nelagode koju je Aby osjetila i prenijela nam da se tu radi o mnogo nesporazuma. Znam da Aby ne moze imati zajednistvo koje osjecamo mi katolici i da uvijek osjeca tu razliku, al moze se covjek uzdici iznad toga i ljubavlju progovoriti, posebno kad se radi o nesporazumu (ti si mislio na neke druge a Aby se vidila u tome).
Evo vam kako bi se mogli uzdici: Aby sjedi u svom domu i zali sto je doslo do ove situacije. Svakoga pomalo krivi, i sebe i tebe Joakime, ali 'popusti' li 'dovodi' dosta toga u pitanje, iako tako dovodi i ljubav u pitanje. Vjerujem kako i ti Joakime u svom domu stojis zabrinut i nevoljko priznajes sam sebi da ti nije drago sto je tvoja namjera ovako protumacena, posebno ne jer je to Aby, osoba koja iznimno pomaze svima ovdje u vjeri, bez obzira kome tko pripada. Kad Aby pomaze svima, uzdigne se nad tim razlikama i ljubav daje. Kakva je onda Aby?
Ako me netko nije razumio jer se tesko izrazavam, mogu tebi Joakime kopirati sto zelis osjecati o Aby po postu koji joj neki dan posla, a ako me ti Aby nisi razmjela, mogu i tebi kopirati tvoj post da vidis sto mislis o Joakimu. Odbijte ponudu da se vas dvoje ne volite.

Dragi Leo, brate u Kristu, dirnula me tolika ljubav, mir, smirenost, poniznost koja sija iz svake tvoje riječi. Toliko ljubavi da se dvije duše, koje se u par riječi nisu razumile pomire u duhu, jer i Joakim je sa puno pažnje i ljubavi stavio u svoj post kad se obratio ovom temom.
Aby je shvatila, Joakim je shvatio, Duh Sveti je uradio svoje a ti Leo, tebi još jednom hvala za te lijepe riječi pomirenja i ljubavi.

Volimo Boga, obraćamo Mu se onako kako je tko naučio i to je najvažnije.
Ovdje na ovaj forum doveo nas je On, različite a opet iste, milomo se i zahvaljujemo jednom, trojedinom Bogu. Neću pogriješiti ako kažem da je RKC-a uvijek bila za dijalog, ekumenizam, vrata otvorena svima, svim ljudima dobre volje ...

Svima :arrow:

Bog vas blagoslovio !

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 15:09 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Citat:
Andjelina tebe neću sigurno pozvati kad imaš takav stav

hvala na tome

Citat:
(imam osjećaj da se nešto pjeniš na mene...)

ne na tebe,nego na ono što se provlači kroz tebe

zašto ne zoveš ljude javno na svoje skupove?

svaka čast na tvom ponašanju i koliko se sjećam da sam bila jedna od prvih koja je uvijek usta zatvorilaonima koji su govorili protiv tebe zbog toga što si protestantica, i uvijek te hvalila

kako sam tad čista i iskrena srca mogal stati i pod mogućnošću da me ljudi popljuju jer sam protiv ljudi iz moje zajednice a u tvoju korist
tako sad isto čista srca kažem da mi se nikako ne svia da netko nekoga pp-ovima zove u svoje redove

što se tebe tiče pozvala si šestero ljudi kod sebe(koliko je meni poznato,dakle mnogo mih je više bilo)
nas aktivnih ima 25 otprilike, i po toj logici si pozivala k sebi više od polovice
drugi ljudi su pozivali drugdje...i najprije mi je slika da smo ovdje rasadnik za druge zajednice...

ja znam da ćeš ti sad reći da si to činila u dobrom duhu...
ok...recimo da jesi
zašto to onda nisi činila javno,nego tako potajno, i još tvoji kao ne smiju znati da si ti tu, a tu je bilo dvadesetak protestanata :roll:
oni koji su bili kod tebe na protestantskim misama su predstavljeni ljudima kao katolici

meni to sve liči kao na MLM ili na jehovine svjedoke

djeluje mi kao da imate zadatak što više duša privući protestantizmu

ja volim tebe i tvoju osobu,ali ne volim to što radiš...ti ili bilo tko drugi

i svakome tko mi nešto slično kaže govorim da ne odlazi nikud

Bog se ne nalazi u knjigama ni u zgradama

a to ti najbolje znaš

leo unaprijed se ispričavam tebi jer se zaista iz dubine duše trudiš biti divan moderator a prije toga-čovjek Bogu drag
znam da je nepristojno dalje nastavljati iakakvu raspravu
i neka mi Bog za ovo sve sudi po svojoj pravici
a i svima ostalima
znam da ništa nije napisano zbog ljutnje i pjenjenja(osim onog posta u kojem sam i rekla dasam već ljuta) nego samo iz razloga da ljudi ne nasjedaju raznoraznim ponudama rješenja njihovih situacija ad hock

nema toga

i Isus nam je ponudio Križ, pa ga priglimo kao i On,tražeći Kraljevstvo Nebesko

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 15:14 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

andjelina1 napisao:
što se tebe tiče pozvala si šestero ljudi kod sebe(koliko je meni poznato,dakle mnogo mih je više bilo)

Koliko se ja sjećam samo dvoje. Jelena je izrazila želju da bi htjela vidjeti kako izgleda moja zajednica - jelena, ispravi me ako griješim. Rekla sam joj da može doći vidjeti, no kad sam bila na jednom mjestu nisam joj se ni javila da ne misli da ju vrbujem jer sma očekivala da zna da sam tako i da ako hoće može doći (kao i svi koji žele), još sam pozvala Natanaela da vidi i to je bilo sve. Iskreno se ne sjećam da sam još ikog drugog. A otkud tebi njih 6 zbilja nemam pojma. Andjelina, razočaravaš me i vrijeđaš. Tko god hoće može doći, a tko neće ne mora! I ne mislim da u tome griješim.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 15:41 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Nije mi problem reci vam kako mi je suza potekla kad sam vidio da ste se pomirili, da ste shvatili koliko je vazno da Joakim i Aby ne zahlade odnose ili nesto jos bezumnije ucine.
Iako je frisko, nadam se da je taj dio prosao pa zatim pogledajte i ovaj znak: tesko na forum ulazi zavada kroz nove clanove, kao sto je prije bio gotovo iskljucivo pravilo, al od nekog vec vremena pokusava uci kroz stare clanove, koji se nesto duze vremena poznaju. Pazimo se toga i ako Bog bude uz nas i volja Mu takva bude, ponovno mozemo odoliti iskusenju umjesto da se svi skupa nalupamo ego tripovima.
Hvala Joakime sto govorimo isti jezik i razumijemo se, a na tebe svalih teret jer znam da ga mozes podnijeti. Ja ti radi toga tereta necu platiti jer nemam takvu moc kao i nitko ovdje, zato se ne brini za placu, nece je nitko od nas od covjeka primiti pored Boga koji je i za ovo nase znao prije nego se dogodilo. Sto drugo nego zahvalimo Mu iskreno sto ljubav odabrasmo za oruzje. Doista tada ne prolazi ponuda neprijatelja covjekovog.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 15:45 
Odsutan

andjelina1 napisao:
1. zašto to onda nisi činila javno,nego tako potajno,
2. i još tvoji kao ne smiju znati da si ti tu, a tu je bilo dvadesetak protestanata :roll:
3. oni koji su bili kod tebe na protestantskim misama su predstavljeni ljudima kao katolici
4. meni to sve liči kao na MLM ili na jehovine svjedoke
djeluje mi kao da imate zadatak što više duša privući protestantizmu
5. ja volim tebe i tvoju osobu

1. ako s nekim pričam o bilo čemu privatno ne vidim razlog da to ti ili bilo tko treba znati
2. Pa to je samo njihova glupost, što ne?! Zar sam ja kriva što su oni ograničeni?! Zar bih se ja trebala podlagati tim ograničenim pogledima na kršćanstvo?!
3. Tko to oni??? Kojih 6?? Zašto govoriš laži?
4. Ne generaliziraj, nigdje svi nisu isti!!!
5. Ma pusti priče! :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 15:51 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

ja znam za šestero i dalje je priča gotova u Ime Isusovo
što sam napisala to mislim SVE
a Isus mi je svjedok
da li je i tebi,zapitaj se

završila sam s ovom pričom
zbog drugih ljudi ovdje koji se osjećaju tužni,radi ove situacinje neću više odgovarati

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 15:53 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

pardon petero,za jednu osobu nisam sigurna

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 15:54 
Odsutan

andjelina1 napisao:
ja znam za šestero i dalje je priča gotova u Ime Isusovo
što sam napisala to mislim SVE
a Isus mi je svjedok
da li je i tebi,zapitaj se

završila sam s ovom pričom
zbog drugih ljudi ovdje koji se osjećaju tužni,radi ove situacinje neću više odgovarati

E ne može to tako jer to nije istina! Ako je za tebe priča završena za mene nije, ako ne želiš javno napiši mi na pp imena tih 6! Najlakše slagati, optužiti pa se praviti fin i miroljubljiv! Znaš pred Kristom da si me povrijedila, onda to izvoli razjasniti sa mnom-naravno da ne trebaš javno.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 137 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]