www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 19:16

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
 Naslov: Re: Bozic!
PostPostano: 26 pro 2006 01:01 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Hvala na cestitkama.

I ja vama zelim Sretan i blagoslovljen Bozic, i vama, i vasim najmilijima.

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 pro 2006 07:39 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Neka svijetlo Božića osvijetli Vaš dom i
neka Vam zvijezda Božića svijetli na put života.
Neka Vam pjesma anđela razgali dušu,
neka mir ispuni svaki kutak svijeta i
neka Vam Dijete Isus raširi ruke!
Čestit Božić!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 pro 2006 17:00 
Odsutan

Neki će te kamenovati,
neki vući po blatu...
ali ne boj ih se.
Kažeš da gomilaju uvredu na uvredu na tvoju glavu,
klevetu na klevetu...,
a ja ti kažem to su zapravo nagrade i blagoslovi za tebe.
Zato objavljuj moju poruku bez straha...Svjedoči i ja neću osuditi one koji te ranjavaju.
Dopusti da te upotrebim i da te šaljem od jednih do drugih ...da ih podsjetiš da je srce Božje Milosrđe...
Svim katolicima...na dobro došao sv. Stjepan

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 pro 2006 19:29 
Odsutan

Sretan v am Božić i Stjepanovo, te naravno sutrašnje Ivanovo!!!!! :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 pro 2006 15:52 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Hvala Bogu što je poslao svoga Sina da nas otkupi i posini...Sretan Božić svima...malo sa zakašnjenjem, jer nisam bio doma...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 pro 2008 20:12 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Na Božić smo pozvani prepoznati Dijete Isusa u svoj djeci svijeta
Vatikan, 21.12.2006.

Na Božić smo pozvani prepoznati Dijete Isusa u svoj djeci svijeta – kazao je papa Benedikt XVI. članovima talijanske Katoličke akcije mladih, koje je danas u Vatikanu primio u audijenciju. Sveti je Otac između ostaloga istaknuo da je Božić veliko otajstvo Istine i Božje Ljepote koje dolazi među nas.

Svjedočite da Isus ništa ne oduzima vašoj radosti, nego vas čini čovječnijima, istinitijima i ljepšima – potaknuo je Sveti Otac nazočnu mladež, pozvavši ih da budu Isusovi prijatelji, te da ga sve više čine poznatim u gradovima, župama i u obiteljima. Isusovo rođenje nije bajka, nego stvaran događaj koji se zbio u Betlehemu prije dvije tisuće godina; to je otajstvo Istine i Božje Ljepote koje dolazi među nas radi spasenja sviju – kazao je Papa, a potom se osvrnuo na dublje značenje Božića.

Slavimo zajedno s brojnim očevima i majkama koji se svakoga dana muče stalno se žrtvujući, te zajedno s djecom, bolesnima i siromašnima, jer je Isusovim rođenjem nebeski Otac odgovorio na želju našega srca za istinom, praštanjem i mirom. A odgovorio je tako velikom ljubavlju da nas je iznenadio: nitko ju ne bi bio mogao zamisliti, da nam ju Isus nije otkrio! – naglasio je Sveti Otac.

Upravo u licu malenoga Isusa promatramo Božje lice koje se ne pokazuje u snazi ili moći, nego u slabosti i krhkoj konstituciji djeteta. To božansko Dijete – kazao je nadalje Sveti Otac - otkriva svu dobrotu i beskonačnu Božju ljepotu. Pokazuje vjernost i nježnost bezgranične ljubavi kojom Bog okružuje svakoga od nas. Zbog toga slavimo Božić – primijetio je Papa te istaknuo divljenje koje se osjeća pri rođenju svakoga djeteta.

Ono što osjećamo pred divotom Božića odražava se u nekoj mjeri u divoti svakoga rođenja, te nas potiče da Dijete Isusa prepoznamo u svoj djeci, koja su radost Crkve i nada svijeta – kazao je Sveti Otac. Novorođeni koji dolazi na svijet u Betlehemu, isti je onaj Isus koji je hodao putovima Galileje, koji je za nas dao svoj život na Križu, i koji, nakon uzašašća na Nebo, i dalje vodi svoju Crkvu snagom svoga Duha. To je lijepa i velika istina naše kršćanske vjere! – kazao je na koncu Sveti Otac.

( Radio Vatikan )

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 pro 2008 21:41 
Odsutan

Jovan napisao:
Božićni aforizmi

Vol i magarac uz Isusa u špilji prije su opomena nego uspomena.

Suvišno je govoriti o radosti ako ti se ona ne vidi na licu.

Bog djetetu pri začeću udahnjuje život, a roditelji po rođenju volju za život.

Tko se kao odrastao opredijeli za zvanje djeteta, neka bude spreman podnijeti rizik da ga proglase djetinjastim.

Roditi se znači reći "da" životu.

Dijete biti znači dobiti na svojoj biti.

Tko se rodio da mu služe, taj se svojim rođenjem dobro ne služi.

Božić je dan kad i roditelji smiju nekažnjeno biti djeca.

Oni koji se raduju kad umiremo, zaboravljaju li ustrajati u toj radosti kad uskrisivamo?!

Radost zbog zajedništva dovodi do zajedničke radosti.

-Djeca se Božja zovemo...- e da to i jesmo?!

Tko nije dijete i kao odrastao, nezdravo je odrastao.

On nije bio čudo od običnog djeteta nego od djeteta Božjeg.

Kad se čovjek rodi, on postaje živ za novi i mrtav za stari svijet.

Budući da su djeca najveće blago, možda ih zato buduće supruge i donose umjesto miraza u brak.

Na području duhovnog rođenja neostvariv je bezbolan porođaj.

I mimo svojih roditelja plana neka djeca ugledaju svjetlo dana.

Djecu je lakše stvarati nego se za njih starati.

fra Miroslav Bustruc

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 pro 2009 16:38 
Odsutan

Slika
Gledam kako iz Nazareta Marija i Josip polaze na put dug tri dana hoda. Marija je u zadnjem stadiju trudnoće. Siromašni su. Vjerojatno je Marija sjedila na magarcu. Idu u Betlehem da se upišu prema Cezarovoj zapovijedi i da plate porez. Cezar ima svojih planova, a Bog svojih... Pratim ih na putu, u dolasku u Betlehem, mjesto Isusova rođenja: štalu, spilju njen oblik, veličinu. Vjerojatno je hladna, prljava, smradna, po uglovima paučina.

Molim unutarnju spoznaju Gospodina koji je postao čovjek zbog mene – da ga više uzljubim i radikalnije nasljedujem.

Gledam osobe: našu Gospu Mariju i njezina zaručnika Josipa, malog Isusa. Gledam mladu Majku kako se nadvija nad svoje čedo, uzima ga svojim rukama i grli ga... Dijete, koje je Bog, nalazi se u zagrljaju svoje Majke! Nije li ovo malo Dijete Božji poljubac čitavom čovječanstvu? To je bila želja svih vjekova, svih pokoljenja sveg stvorenog na zemlji! Gledam Josipa, koji čitavo svoje biće ugrađuje u Isusovo djelo.

Bit ću spreman poslužiti svete osobe u njihovim potrebama, s najvećom odanošću, poštovanjem, radošću i ljubavlju... i razmišljati... Ne događaju li se sve velike stvari na tako skroman način? Nije li kraljevstvo nebesko kao zrno gorušično, manje od sveg sjemenja, razraste se u stablo...? Ne zbiva li se tako i s kraljevstvom nebeskim u mom srcu?

Slušam, zamišljam što govore na putu, u Betlehemu, u štalici... Približavam se Majci, razgovaram s njom, Molim je da svi moji susreti sa živim Isusom, posebno u Euharistiji budu puni vjere, ljubavi, predanja. Molim je da mi stavi na ruke svoje Dijete, moga Spasitelja, da ga privinem na svoje srce, da ono bude Srce moga srca. Gledam malo dijete Isusa kako me promatra svojim dječjim očima i govori mi: "Iz ljubavi prema tebi rodio sam se u ovoj jadnoj štalici. Radi tebe sam ostavio svoje Božansko Veličanstvo i spustio se ovako nisko da te spasim. Daj mi svoje čovještvo, a ja ću ti dati svoje Božanstvo. Daj mi svoje vrijeme, a ja ću ti dati svoju vječnost. Daj mi svoje slabo tijelo, a ja ću ti ga preobraziti u vječnu mladost. Daj mi svoje slomljeno srce, a ja ću ti dati ljubav svoga Božanskog Srca. Daj mi svoje ništavilo, a ja ću ti dati Sve, svoj Božanski život!" Već prije svog rođenja Isus je bio odbačen od ljudi koje je došao spasiti. Rodio se u neljudskim uvjetima: u štali. Položen je u jasle, na slamu. Tako je Bog došao na svijet. Od tada brojimo godine nove ere, Isusove Ere. Onda ću doći Josipu koji Mariji i Isusu služi u poniznosti, nezapaženosti i povučenosti i moliti ga da i ja svoju životnu misiju ostvarujem u nesebičnom ugrađivanju u Kristovo djelo spasenja u duhu malenosti, tiho, neprimjetno, nezapaženo, povučeno, ponizno.

Gledam i razmatram ono što svete osobe rade i što im se događa: na putovanju, u teškoćama koje ih prate, pri dolasku u Betlehem. Slušam kako Betlehemci odbijaju Mariju i Josipa, jer su siromašni, jer je ona u drugom stanju, jer je Josip potomak Davidov, a time i opasnost zbog Herodovih špijuna. Zato se Isus rađa u najvećem siromaštvu, u štali. Poslije će nakon bezbrojnih napora, gladi i žeđi, nakon žege i studeni, nakon nepravda i kleveta umrijeti na križu, a sve to poradi mene... Molim Isusa da razumijem zašto je odabrao siromašni način života, da ga i ja zavolim više nego sve blago na zemlji; da Isusa uvijek nosim u srcu znajući: "Da se Isus i tisuću puta rodi, ako se ne rodi u mom srcu, ništa mi ne koristi!"

«Evanđelje propovijeda siromasima.» «Lakše će deva kroz iglene uši, nego bogataš u Kraljevstvo Božje?» «Kada se oko tijela gomila bogatstvo, oko duše se gomilaju grijesi.»

Isus je postao siromašan da nas obogati svojim bogatstvom. Ako prihvatim njegovo siromaštvo, On mi poklanja svoje Božansko bogatstvo.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3

Vrijeme na UTC [LJV]