www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 04 svi 2025 14:09

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 982 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 99  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 20 pro 2009 19:12 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Molitva
[ 20.12.2009 ]

Autor: fra Josip Repeša

'Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji!' – treća je zapovijed u Dekalogu. Lijepi je običaj da se vjernici nedjeljom okupljaju na misu, mole prigodom zajedničkih obroka, na kraju dana...

Roditelji će uglavnom poticati svoju djecu na sve te pobožne susrete, ali će pri tome zaboraviti da to isto vrijedi i za njih. Danas su neki očevi doveli suprugu i djecu na misu i produžili automobilom na nogomet, neko druženje, na piće. Za njih vrijedi zajednički odlazak na misu samo na Božić, Uskrs ili neku župnu svečanost. Tada će doći i izvršiti svoju 'dužnost'. Kao da za njih vrijedi ona uzrečica: 'Možeš me natjerati da dođem u crkvu, ali me nećeš natjerati moliti!'

Molitva nije običaj koji se povremeno izvrši. Molitva je prigoda da se obitelj kao zajednica potvrdi i u svoje društvo primi Svemogućeg Boga kao dragog gosta. Kao da smo zaboravili na crkveno vjenčanje, krštenje djece u crkvi, ostale sakramente. Sve te lijepe crkvene svečanosti bez molitve postaju samo hladne uspomene.

Još je u nekim obiteljima običaj zajedničke večernje molitve. Naši stari su duge hladne večeri započinjali molitvom oko obiteljskog ognjišta, a potom djeci pričali priče iz povijesti i poneke anegdote. Obitelj je disala punim plućima – duhovnim i svjetovnim. Molilo se i razgovaralo, smijalo i veselilo, nekad tugovalo i plakalo. I sve to zajedno.

Danas neke obitelji slave običaj 'očića'. Očeve djeca vežu i oni se moraju otkupiti. Po običaju, očevi se iskupljuju novcem i još nekim darovima. Može li danas pokoji tata umjesto novčanog bona svojem svom djetetu pokloniti trenutak pobožnosti? Uzeti dijete za ruku, povesti obitelj u crkvu, pomoliti se za dobro obitelji, u božićnoj se ispovijedi pomiriti s Bogom, s bližnjima svojim i sa samim sobom?

Otac na krštenju djeteta drži svijeću, neki će reći – on je svjetionik vjere u obitelji. Kako upaliti svjetionik ako ne na svijeći Betlehemskog svjetla mira? I to svjetlo održavati ne samo u božićne dane, nego i sve ostale dane godine. Molitva nam u tome može obilno pomoći. Pokušajmo se ovih dana darovati trenucima duboke uronjenosti u dar molitve. Vjerujem da će nam Gospodin svojim milostima obilno uzvratiti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 pro 2009 21:03 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Bože dragi molim te pomozi da moj tata nađe posao molim te.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 pro 2009 21:59 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Ponekad tužna napisao:
Bože dragi molim te pomozi da moj tata nađe posao molim te.

:a1250: :a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 pro 2009 21:04 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Dragi Bože čuvaj ove drage ljude na TT forumu, čuvaj naše obitelji i najmilije.... :a1250:

Ispuni im srca ljubavlju i strpljenjem.

Hvala ti na svemu, nadam se da ću uz tvoju pomoć ostvariti snove.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 pro 2009 09:25 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Molitva majke za majke!

Molimo te, Gospodine, za majke u našoj domovini i za majke cijeloga svijeta, da mognemo razumjeti Božju ljubav koju nam je on u srce usadio, da učinimo svoje obitelji novim Nazaretom, kamo Isus može doći i ostati s nama.....

Mi koje smo majke obitelji, molimo Mariju da nam daruje svoje srce, tako lijepo, tako sveto, tako puno ljubavi da i same mognemo ljubiti svoju djecu kao što je ona ljubila Isusa.
Kao što je Marija uzrok naše radosti, radosti našega života, da i mi tako postanemo sve više radost svoje djece.
Iz naših ruku djeca idu u svijet. Mi majke moramo biti anđeli ljubavi.
Nemoguće je da majka zaboravi svoje dijete. Budimo zajedno s Majkom Božjom da uvijek tražimo svoju djecu i da ih dovedemo natrag u kuću, u obitelj, u redoviti život.

bl. Majka Terezija iz Calcutte

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 sij 2010 12:41 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

BLAGOSLOVI NEPRIJATELJE MOJE

Blagoslovi neprijatelje moje, Gospode. I ja ih blagosiljam i ne kunem.

Neprijatelji su me više gurnuli Tebi u naručje nego prijatelji. Prijatelji su me više vezivali za zemlju, neprijatelji su me drešili od zemlje, i rušili sva moja nadanja u zemlju.

Ovi su me učinili strancem u zemaljskim carstvima, i nepotrebnim stanovnikom zemlje. Kao što gonjena zver nađe sigurnije sklonište nego li negonjena, tako sam i ja, gonjen neprijateljima, našao najsigurnije sklonište, sakrivši se pod Tvoj šator, gde ni prijatelji ni neprijatelji ne mogu pogubiti dušu moju. Blagoslovi neprijatelje moje, Gospode. I ja ih blagosiljam, i ne kunem.

Oni su mesto mene ispovedili grehe moje pred svetom.
Oni su me šibali, kad sam se ja ustezao šibati sama sebe.
Oni su me mučili onda, kad sam ja bežao od muka.
Oni su me ružili onda, kada sam ja sam sebi laskao.
Oni su me pljuvali onda, kada sam se ja gordio sobom.
Blagoslovi neprijatelje moje, Gospode. I ja ih blagosiljam, i ne kunem.

Kad sam se ja pravio mudrim, oni su me nazivali ludim.
Kad sam se pravio moćnim, oni su mi se smejali kao kepecu.
Kad sam hteo voditi ljude, oni su me gurali u pozadinu.
Kad sam žurio da se obogatim, oni su me stukali gvozdenom rukom.
Kad sam mislio mirno spavati, oni su me budili iza sna.
Kad sam zidao dom za dug i spokojan život, oni su ga rušili i izgonili me van.
Zaista, neprijatelji su me odrešili od sveta i produžili ruke moje do Tvoga skuta.
Blagoslovi neprijatelje moje, Gospode. I ja ih blagosiljam, i ne kunem.
Blagoslovi ih i umnoži ih; umnoži ih i još više ih ogorči protiv mene.

Da bi moje bekstvo k Tebi bilo bespovratno;
Da bi se nada u ljude iskidala sva kao paučina;
Da bi se smirenje potpuno zacarilo u duši mojoj;
Da bi srce moje postalo grobom moja dva zla blizanca: gordosti i gneva;
Da bi sve svoje blago sabrao na nebu;
Ah, da bi se jednom oslobodio samoobmane, koja me je i zaplela u strašnu mrežu varljiva života.
Neprijatelji su me naučili da znam, - što malo ko zna da čovek nema neprijatelja u svetu izvan sebe.

Samo onaj mrzi neprijatelje, ko ne zna, da neprijatelji nisu neprijatelji no surovi prijatelji.
Zaista teško mi je reći, ko mi je učinio više dobra i ko više zla u ovome svetu: prijatelji ili neprijatelji.
Zato, blagoslovi, Gospode, i prijatelje i neprijatelje moje.
Rob kune neprijatelje, jer ne zna.

A sin ih blagosilja, jer zna. Jer zna sin, da mu se neprijatelji ne mogu dotaći života. Zato slobodno korača između njih i moli se Bogu za njih;

Blagoslovi neprijatelje moje, Gospode. I ja ih blagosiljam. I ne kunem.

Vladika Nikolaj Velimirović

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 sij 2010 23:26 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Dragi Bože.....

molim te blagoslovi moju obitelj, daj nam snage i vjere. Neka nas prati Tvoj blagoslov i Tvoja dobrota.

Pomozi mojoj mami da izdrži sve probleme koji ju prate i mom tati da pronađe posao. Neka moj brat marljivo uči, a ja ću sve lakše raditi kad znam da su u tvojoj milosti. Molim te. :a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov: MOLITVA
PostPostano: 04 sij 2010 00:00 
Odsutan

:a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 sij 2010 08:10 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Ponekad tužna napisao:
Dragi Bože.....

molim te blagoslovi moju obitelj, daj nam snage i vjere. Neka nas prati Tvoj blagoslov i Tvoja dobrota.

Pomozi mojoj mami da izdrži sve probleme koji ju prate i mom tati da pronađe posao. Neka moj brat marljivo uči, a ja ću sve lakše raditi kad znam da su u tvojoj milosti. Molim te. :a1250: :a1250: :a1250:

:a1250: :a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2010 20:03 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Isuse..

Najprije Ti se želim zahvaliti što si danas bio uz moju sestru, i što je operacija prošla u najboljem redu! Molim Te da se sve dobro završi, i da ne bude nikakvih komplikacija. Svaka riječ je premalo za reći Ti HVALA!

Večeras Te posebno molim da pomogneš onima kojih se nema tko spomenuti, onima koji su različitih uvjerenja i vjerovanja, a koji vape za Tvojom milošću!
Isuse, pomozi malenim dušama koje Te još nisu upoznale, a koje samo Tvoj dodir može ozdraviti.

U mojim molitvama je mladić islamske vjeroispovjesti - Nermin Ćesko koji je nastradao u prometnoj nesreći i već se dvije godine nalazi u komi. Večeras klečim pred Tobom Svevišnji i molim Te... Ozdravi malene ovčice svoje!

:a1250: :a1250: :a1250:

"Kuda ćeš, Proljeće moje, kuda?
U koje se to krajeve druge tvoj opoj uzdiže?
Po kojim ćeš drugim poljima šetati?
Ka kojemu nebu ćeš podići glavu svoju da izjadaš srce?"
H. Džubran

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 982 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 99  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]