www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 13:05

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 08 sij 2010 19:51 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Aleluja :r086: smajlic22 :grlim te: :b112:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 sij 2010 21:44 
Odsutan

Blagoslovio vas dragi Bog i čuvao vas, obasjao vas Licem svojim i milostiv vam bio. Pogled svoj svratio Gospodin na vas i mir vam darovao!

(Ili kraće Bvb :D )

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 sij 2010 21:49 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Gospodin reče Mojsiju: "Reci Aronu i njegovim sinovima: 'Ovako blagoslivljajte Izraelce govoreći im:

Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva! Neka te Gospodin licem svojim obasja, milostiv ti bude! Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti donese!' Tako neka stavljaju moje ime nad sinove Izraelove, i ja ću ih blagoslivljati." (Br 6,22-27)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 sij 2010 23:02 
Odsutan

To mi je tako preeekrasan stih..
"Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva! Neka te Gospodin licem svojim obasja, milostiv ti bude! Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti donese."
smajlic8

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 sij 2010 20:21 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

hej samo da vam javim da sam puno bolje...danas sam išla na ispovijed i puno mi je pomogla,Bog mi je poslao predivnog svećenika koji me je saslušo do kraja,dao mi savjete i podršku,uglavnom vama svima koji imate slične probleme molite svaki dan za radost!jer upravo nam ona najviše nedostaje,i baš zbog toga dolaze drugi problemi...baš sam sretna!nakon duuugo vremena sam osjetila neko olakšanje i sreću!ali naravno kušnja će još biti...ali opet sa štitom vjere se sve može odbit!i znate šta mi je pomoglo?knjižica od Tomislava Ivančića LIJEČITI DUHOVNO-MORALNE RANE!predobra je,imaju lijekovi za strahove,uvrede,negativnosti,za sve!ti lijekovi su u obliku rečenica koju ponavljaš neko vrijeme dok ti se ne u sadi u podsvijest,i to danima.ma predivno je,nije uopće skupa-15kn i ko god ima priliku nek si je kupi,neće požalit,stvarno daje snagu i pomaže!šaljem vam Božji mir i blagoslov!Radujte se!SLAVA BOGU OCU,SLAVA BOGU SINU,SLAVA BOGU DUHU SVETIOMU!ALELUJA ! ! ! :D :lol: :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 sij 2010 22:16 
Odsutan

Hvala i slava Isusu! Bog te dragi blagoslovio, sestro. :) :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 sij 2010 12:01 
Odsutan

pa i aj ponekada imam strahove i sumlje u sebe samoga,mislim da ih svaki vjernik ima i da to dolazi od zlog,jer on vjernika i napada a ne nevernika jer njega je vec pridobijo...
Cvrsto vjerujem u ISUSA ,prizivam ga ,molim mu se i strah nestane :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 11:20 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
PROBUDI SVOJU VJERU
Svatko neka pita Krista o svojoj vjeri. No vjera spava. Razumljivo je da se ona koleba jer Krist spava u lađici. Kada On spava, razne oluje bacaju lađu amo-tamo po moru. Srce nam je uznemireno kad Krist spava. No, Krist je zapravo uvijek budan; što onda znači da spava? Tvoja vjera spava. Zašto te još uznemiruju olujne sumnje? Probudi Isusa, probudi svoju vjeru i gledaj očima vjere vječni život. S obzirom na taj si povjerovao i označio se Kristovim biljegom. On je preživio ovaj život da ti pokaže koliko treba prezirati život što si ga ti ljubio, a koliko se ufati u onaj kojemu se ti nisi nadao. Ako, dakle, probudiš vjeru i pogled upreš u posljednje stvarnosti, na radost budućega vijeka, što ćemo ih uživati po drugome Gospodnjem dolasku i Njegovu sudu, kada će svetima biti predano nebesko kraljevstvo; ako svoju misao držiš usmjereno prema onom životu i mirnoj djelatnosti koja se ondje odvija, a o kojoj smo često govorili, tada će, predragi, ovdje naši napori biti smireni i naši poslovi ispunjeni posebnom slatkošću je neće biti ni od čega uznemirivani, nikakvim trudom izranjeni, nikakvim oblakom zamračeni.

Čime ćemo se ovdje baviti? Hvalit ćemo Boga, ljubiti ga i hvaliti, hvaliti ljubeći i ljubeći hvaliti. Blažen koji prebivaju u domu tvojemu slaveći te bez prestanka (Ps 86,5). Zađto ako ne zato što će tebe ljubiti zauvijek? Zašto ako ne zato što će tebe gledati neprestano? Kakav li će to prizor biti, braćo moja, kada budemo gledali Boga! Zaista, braćo, ako živimo u trajnoj želji da pripadamo Bogu i ako u toj želji ustrajemo do kraja, dospjet ćemo do blažena gledanja i bit ćemo puncati veselja. U onome će gradi svi stanovnici biti čisti i neće biti pripušten ni jedan buntovan ili nemiran duh. Ni onaj neprijatelj, koji nam stavlja zapreke na putu u domovinu, ondje neće nikome polagati zasjede jer mu nije dopušteno onamo ni ući. Kada je ondje isključen iz srca vjernika, kako da ne bude iz grada živih? Što li, braćo, neće sve biti – pitam vas – boravak u onome gradu kada već govor o njemu pruža toliko veselje? Moramo pripraviti srca za taj budući život. Tko za nj pripravlja srce, taj posve prezire ovaj svijet. A prijezir toga donosi nam da sa sigurnošću očekujemo onaj dan na koji nas Gospodin poziva da ga očekujemo sa strahom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2010 21:40 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Molitva za oslobođenje od straha:

Oslobodi nas Gospodine od straha
da nećemo biti voljeni,
da ćemo biti odbačeni i siromašni,
Oslobodi nas Gospodine straha od samoće, bolesti i smrti,
Oslobodi nas straha od ljudi,
straha da će nam se nešto loše dogoditi
i da ćemo izgubiti materijalna dobra.
Oslobodi nas straha od istine i životnih izazova,
Oslobodi nas straha od progona i straha od svjedočenja.
Nauči nas Gospodine, hodati po olujnom moru!
Nauči nas da se ne bojimo nikoga osim Tebe
Nauči nas da budemo Tebi mili i da živimo po Tvojoj volji!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2010 21:42 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Kako se osloboditi straha?

U trenucima napada straha sjeti se da se nalaziš u Božjim svemoćnim rukama.

Ponovi sebi svaki put kad te spopadne kriza riječi Božje: ''Može li žena zaboravit' svoje dojenče, ne imat' sućuti za čedo utrobe svoje? Pa kad bi koja i zaboravila, ja tebe zaboravit' neću'' (Iz 49,15).

Osloni se u mislima na Isusa s punim pouzdanjem da te neće ostaviti.

Dopusti da te ta slika prožme svakog jutra. Samo ponavljaj ove riječi: ''Sve mogu u Onome koji me jača'' (Fil 4,13) ili: ''Jahve mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim? Jahve je štit života moga: pred kime da strepim? (Ps 27,1)

Dopusti da riječi Svetog pisma ojačaju u tebi svijest samopouzdanja. Bog ima za tebe plan. Čvrsto vjeruj u to. On ti uvijek želi dati više nego što ti tražiš, misliš i trebaš. Ne moli za jednu stvar, moli za sve. Moli za sreću i mir, ljubav i radost.
Isus Krist je Dobri pastir duša. Ne želi te izgubiti. Priđi mu s pouzdanjem da je upravo tebi povjerio zadatak kojeg nitko drugi u ovom svijetu ne može bolje ostvariti.

Tvoja snaga nije u tebi nego u Njemu.

Ne oslanjaj se na svoje snage.

Tvoj te nebeski Prijatelj nikad neće ostaviti.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]