www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 17:31

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 128 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sljedeće

Uznemiruje li me postovi/objave na ovoj temi?
Smatram da je sasvim u redu 40%  40%  [ 10 ]
Smatram da je u redu, ali... 12%  12%  [ 3 ]
Smatram da nije u redu, zbog... 4%  4%  [ 1 ]
Nikako nije u redu 44%  44%  [ 11 ]
Ukupno glasova : 25
Autor Poruka
PostPostano: 24 sij 2010 19:04 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Dodataka moderatora: Ova tema je stavljena pod anketu da bi se upozorilo one koji neznaju jos procjenjivat duhove, kako nebi slijepo prihvacali sto na ovoj temi pise. Svojim komentarima pod temom mozete obrazloziti svoj glas te ce se napraviti konsenzusni komentar i prikaciti na ovaj pocetni topic. Napominjem da ovo anketiranje nema veze sa korisnikom nego temom.

GOSPODIN GOVORI:
ISKAZUJTE LJUBAV JEDAN PREMA DRUGOME DJECICE MOJA LJUBLJENA ,TAKO SAM VAM PUNO OSTAVIO A TAKO MALO SLJEDITE OD TOGA .BUDITE SVJEDOCI MOJE ISTINE I RIJECI KOJA PROIZLAZI IZ USTA OCA MOGA.SVATKO IMA PRAVO PO SVOJOJ SLOBODNOJ VOLJI IZRECI STA MISLI I O CEMU RAZMISLJA,SAMO PAZITE DJECICE DA VAS MISLI VASE NA KRAJU DANA NE ZAOKUPE ,NE PRIJEDJU U GORCINU I OSUDU I NASTANESE U VASEM SRCU TE UCINE RAZDOR U VAMA.A VI PRIJE NEGO SUNCE ZADJE U LJUBAVI IMENA MOGA JEDAN DRUGOME OPROSTITE UVREDE I NEPRAVDE,TAD DODJITE KMENI U POVECERJE DA MI ISKAZETE RIJECI SVOJE MOLITVE A JA CU SLUSATI VASE SRCE I BLAGOSLOV VAM DATI OBILATI.LJUBITE JEDNI DRUGE KAO STO JA LJUBIM VAS TA LJUBAV U MENI ZA VAMA NEGASI SE I VJECNA JE ,ONA GORI POPUT VJECNOGA OGNJA A KAD SE NEMOZE DARIVATI ONA PECE U MOJIM GRUDIMA,JER JE VI ODBIJATE,NEZELITE PRIMITI NEZNATE SLJEDITI.DAJTE MI SVOJA IZGUBLJENA SRCA DA SE STISAJU U NARUCJU MOJE SVETE LJUBAVI,DA VAS PROCISTIM I VODIM SVOME OCU.CUVAJTE SVOJE OBITELJI I BRAKOVE ,NESUDITE JEDNI DRUGIMA,A SVECENIKE MOJE NE BLATITE,BLAGOSLOVLJENI BDIJTE DJECICE I MOLITE SRCIMA DA MOJE SVETO IME ISUS OSTANE U VAMA.
AMEN.

GOSPODIN ODGOVARA NA POSTAVLJENA PITANJA.

GOSPODIN GOVORI:

KAKAV JE TO POZDRAV BOGEC?IMA LI ITKO DA GA IZRICE,A GOVORI DA MOJ JESTE?ONI KOJI MOJI JESU KAZUJU POZDRAV HVALJEN ISUS I MARIJA !IL SE SRAMITE IZRECI POZDRAV IL NEZELITE DATI HVALU ,ONIMA KOJI SU BILI OD BOGA ODABRANI MENE ISUSA I MAJKU MARIJU,DA BI SVIJET BIO SPASEN MOJI UCENICI NEGLEDAJU U SVOJE PLODOVE ,TALENTE I DAROVE VEC SU ZAGLEDANI U SVOGA DARIVATELJA I NAZIVAJU SEBE ISUSOVI UCENICI.JER UCENIK MOZE BITI SVACIJI AKO NIJE NAVEDENO CIJI JESTE.A ZIVOT PONIZNIH SVJEDOCI ONO STO JESU I ONO STO CINE BOGU SLUZECI ONIMA OKO SEBE.NI JEDAN SVETAC ,BLAZENIK ,NI POSVECENI NE BIJASE HVALJEN NA ZEMLJI ZA SVOGA ZIVOTA VAC POSLIJE ZAVRSETKA NJEGOVA.SKUPLJAJU DJELA ONI KOJIMA BOG UCINI DOBRO PO RUKAMA PONIZNOG SLUGE ILI SLUZBENICE TAKO DJELA NJIHOVA OSTASE I BIJASE ZAPISANA,AL NE SVA JER SVA ZAPISANA JESU U KNJIZI ZIVOTA.JA SALJEM JEDNE DRUGIMA I ZNAM DA U POTREBI JESTE I POVEZUJEM NEMOGUCE DA PROSLAVIM IME BOGA OCA SVOGA.STOGA NEGLEDAJTE U ONO STO CINITE ,VEC U ONOGA CIJE IME PROSLAVLJATE.ZNA SE KOJI SEBE HVALI ,KOJI SEBE DICI ,KOJI SVOJE IME ZELI POSTAVITI ISPRED MOGA ,ZNA SE TKO ON JESTE .AL VIJEK MU JE KRATAK I USKORO NECE IMATI VLASTI NA ZEMLJI,I BIT CE SVEZAN.POSTOJI VISE VRSTA POMAZANJA,ALI IZNAD SVIH JE ONO KOJE SE SPUSTA NA COVJEKA I DAJE MU SLUZBU SVECENICKOG REDA PO RUKAMA SVETE CRKVE.I NEMOZE BITI ISTA SNAGA MOLITVE KOJU IZGOVARA SVECENIK I LAIK,SNAGA PRVE JACA JE OD SNAGE DRUGE.STO JE ZLO VECE ,PRISUTNIJE U COVJEKU TO JE VISE POTREBNA MOLITVA SVECENIKA,MOLITVU OTKLINJANJA MOZE MOLITI SVATKO ALI SNAGA MOLITVE NIJE ISTA.KAKO VI DJECO MOJA PREPOZNAJETE KRIVE PROROKE?IMA ONIH KOJI SE NE SKRIVAJU IZA MENE I OCITO POKAZUJU CIJI SLJEDBENICI JESU ,A IMA ONIH KOJI SU OPASNIJI U OVA POSLJEDNJA VREMENA KOJI SE SKRIVAJU IZA IMENA MOGA ,HVALE SE RIJECJU MOJOM I KAZUJU DA U MOJE IME LJECE,NE REKOH LI U SVETOM PISMU DA CE TAKVIH BITI?A KAKO CETE IH PREPOZNATI,AKO DUHU SVETOM NISTE POTPUNO PREDANI,DJECO MOJA BIT CETE ZAVEDENI.KOJI OD VAS U DANU SVOME PITA ZA VOLJU OCA MOGA NEBESKOGA I ODRICE SE SEBE I VOLJE SVOJE?KOLIKO BOGU SLUZITE ,TOLIKO GA I POZNAJETE.MISLITE LI DA PLODOVI ZLOGA IZLAZE ODMAH NA VIDJELO ,ONI SU KAO HRDJA I MOLJAC KOJI VAS IZJEDA POLAKO I TIHO I RAZARA VASU DUSU I VAS ZIVOT.BLAGOSLOV MOJ PRIMASE MOJI ONI KOJI REKOSE ISUSOVI JESMO PO DJEVICI MARIJI.
AMEN.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 sij 2010 20:09 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Prijašnji Zakonik objektivno laicima nije pridavao veću pažnju2, uglavnom je
isključivao laike iz prava, povlastica i službi koje pripadaju klericima3. II vatikanski
sabor posvećuje laicima IV. poglavlje dogmatske konstitucije o Crkvi Lumen
gentium u kojoj potvrđuje dostojanstvo laika4, njihovu nezaobilaznu zadaću u
Crkvi i sudjelovanje u trostrukoj Kristovoj službi5. Sabor je donio i dekret o apostolatu
laika u Crkvi i u svijetu Apostolicam actuositatem u kojem naglašava da je
njihov osobni dio u poslanju Crkve apostolat koji proizlazi iz samog kršćanskog
poziva6 i obuhvaća »životna dobra i dobra obitelji, kulturu, ekonomiju, umjetnost
i strukture, društvene ustanove i političke zajednice, međunarodne odnose i slično,
njihov razvitak i napredak«7. II. vatikanski sabor i u mnogim drugima dokumentima
naglašava ulogu laika, njihovo poslanje i veličinu unutar Kristova Tijela
– Crkve8. Papa Pavao VI. ustanovio je 6. siječnja 1967. Vijeće za laike (Consilium

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 sij 2010 20:13 
Odsutan

Hrvatski prijevod:
§ 1. Laici muškarci, koji imaju dob i vrline određene odlukom biskupske konferencije,
mogu se po propisanom bogoslužnom obredu za stalno uzeti u službe
čitača i akolita; ipak, to podjeljivanje služba ne daje im pravo na crkveno uzdržavanje
ili naknadu.
§ 2. Laici mogu na temelju privremenoga naloga obavljati službu čitača u
bogoslužnim djelovanjima: isto tako, svi laici mogu obavljati službe tumača, pjevača
i druge prema pravnoj odredbi.
§ 3. Gdje bi potreba Crkve to savjetovala, ako nema službenika, mogu i laici,
iako nisu čitači i akoliti, preuzeti neke njihove zadaće, naime, obavljati službu
riječi, predvoditi u bogoslužnim molitvama, krstiti i dijeliti svetu pričest prema
pravnim propisima.
U hrvatskom prijevodu Zakonik latinske termine: ministeria24, munera25 offi
cia26 gotovo redovito prevodi s širokim pojmom služba, što može ukazati na
terminološke nejasnoće i neujednačenost govora. Spomenutim terminima pokušava
se ponekad izreći raznolikost crkvenih službi, a katkad ih susrećemo kao
sinonime. S pravnog motrišta liturgijske se službe mogu podijeliti na tri kategorije:
a) ministera ordinata (zaređeni službenici: biskupi, prezbiteri, đakoni)27;
b) ministeria instituita (službenici koji su u službu postavljeni: čitači i akoliti)28;
c) ministeria deputata (službenici koji nisu niti zaređeni niti obredom postavljeni
u službu)29. Kan. 230 govori o službenicima koji su u službu postavljeni liturgijskim
obredom (§ 1) i o službenicima kojima je povjerena neka zadaća na određeno
vrijeme (§§ 2-3).
24 Usp. ZKP-1983, kan. 230, § 1. U saborskim i posaborskim dokumentima pojam ministeria se

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 sij 2010 20:41 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 4 zahvala
što te tako učenik svrbi miranda ??? :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 sij 2010 21:31 
Odsutan

Zbog istog razloga što neke "svrbi" Sudac :lol: :lol: :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov: GOSPODIN GOVORI
PostPostano: 24 sij 2010 23:16 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

RIJEC OD GOSPODINA!
GOSPODIN GOVORI:

ZNAJTE DJECO MOJA LJUBLJENA,DA NITKO OSIM MENE ISUSA KRISTA
NEIZRECE RIJECI OVE,RIJECI LJUBAVI I VJERE.SPOZNATI CETE RIJECI MOJE SAMO TADA KADA POTPUNO OTVORITE SRCA SVOJA , ZNAJUCI DA SAM JA ISUS KRIST SIN BOGA OCA SVEVISNJEGA,ZIV I DA I DANAS ZIVIM U SRCIMA ONIH KOJI MI OTVORE SRCA SVOJA U POTPUNOSTI.SHVATITE DJECO MOJA DA JA VAMA PROGOVARAM,JA ISUS KRIST SIN BOGA OCA ZIVOGA I DA VAM JA DAJEM RIJECI U SLUZBENICAMA SVOJIMA ALI VI JOS NEVJERUJETE!STO COVJEKU OCI NEVIDE,ONI NEVJERUJU!
ZASTO DJECO MOJA LJUBLJENA?SLJEPOCE VASE ZASLJEPI VAM ZLO,ZLO NECISTOCE,JER SRCA VASA NISU OTVORENA ZA MENE.ZATO I NE SPOZNASTE RIJECI MOJE ,KOJE VAM JA ISUS DAJEM.REKOH VAM I OPET VAM PONAVLJAM;SLUSAJTE RIJECI MOJE JER ONE SU ZIVE RIJECI,ZIVE RIJECI ZIVOTA VJECNOGA.KAKO STE UPALI U ZAMKE ZLA,A MENE NESPOZNASTE,MENE ISUSA KRISTA ZIVOGA.ZASTO DJECO MOJA LJUBLJENA?JA VAS LJUBIM SRCEM SVIM,,LJUBIM VAS DJECO MOJA,A VI KAKO MI VI DJECO MOJA UZVRACATE?TAKO DA MOGA GLASA NESLUSATE PO MOJOJ SLUZBENICI,PO KOJOJ SVOJU RIJEC DADOH,VEC MISLITE DA ONA SAMA PROGOVARA I DA JA NISAM ISTI JUCER,DANAS I SUTRA,ZIV KAO I STO SAM BIO I NEKAD ZIV,TAKO SAM I DANAS PRISUTAN U VAMA,PO ZNAKU SPASENJA KOJE VAM DADOH.ZAR NEMA PRAVO BOG GOVORITI KAD VIDI DA MU DJECA NE IDU PRAVIM PUTEM?STA VI CINITE KAD DJETE VASE U VATRU IDE?
NE KAZUJETE LI MU NEIDI ,OPECI CES SE,TAKO I JA KAZUJEM VAMA ,ALI VI KAZIVANJE MOJE NEPOSLUSASTE.ALI IPAK NEKI OD VAS PO DARU MILOSTI MOJE KOJE CU DATI VASIM SRCIMA,PO SILI DUHA SVETOGA PREPOZNAT CE DA JA TO JESAM.LJUBIM VAS DJECO MOJA SVA ,SVIM SRCEM SVOJIM I ZNAJTE DA SAM JA OVDJE I DA SAM SVAMA I DA JA VAMA GOVORAHU PO ONIMA KOJE IZABRAH.I SAMNOM NEKI CE VODITI VELIKE BITKE MISLECI DA IH NEVODE SA MNOM,ALI JA SAM POBJEDIO SVA ZLA,I OVA CU AKO MI VI DOZVOLITE I OTVORITE VRATA SVOGA SRCA.ZATO VAM SADA KAZUJEM DA CUVATE RIJECI MOJE I DA U SRCA VASA UDJE RIJEC MOJA I ZAZIVI I TADA CETE SPOZNATI DA SU OVE RIJECI OD MENE ISUSA KRISTA.LJUBIM VAS I BLAGOSLIVLJAM SRCEM SVOJIM PUNIM LJUBAVI I MIRA ,LJUBIM VAS I VOLIM SVE JEDNAKOM LJUBAVLJU I PRINOSIMVAS SVE NEBESKOM OCU MOLECI ZA VAS.
AMEN.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 sij 2010 23:22 
Odsutan

Citat:
NI JEDAN SVETAC ,BLAZENIK ,NI POSVECENI NE BIJASE HVALJEN NA ZEMLJI ZA SVOGA ZIVOTA VAC POSLIJE ZAVRSETKA NJEGOVA.

:shock:
nego što je radio padre Pio??koliki mu je narod hrlio?kolike je ozdravljo ,proricao,oslobađao?? župnik Arški? Sv Dominik?...i svi sveci ,svetice?
a tko je hvaljen?jedino Bog koji se proslavlja kroz njih,jer su mu dopustili i dali svoj život!

je li ti stvarno misliš da čovjek mora glumiti žrtvu da bi dokazao da je Božji?da isforsira da ga svi zmrze?nadam se da ne.. to je forsiranje...nakon čega dolazi lažno samosažalijevanje...i klonimo se toga..
Isus nam govori da smo stvoreni za život..za radost u punini..
istina je u sredini ,oni koji su željni Isusa prihvatit će proroka...a oni od svijeta-mrzit će ga...nema krajnosti...
a gdje je nestao razum? :l30:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 sij 2010 23:48 
Odsutan

Molitva:

Ti, Bože, koji si naše danas i naše sutra, naše sada i naša budućnost – Tvoje je kraljevstvo među nama. No ima nas mnogo koji Te ne uspijevamo pronaći u ovome svijetu, jer tvoju svjetlost zaklanja toliko pohlepe, toliko opsjednutosti moću, nesposobnosti za ljubav...

Učini nas otvorenima Tvojemu kraljevstvu, poput djeteta koje prima kruh od svojega oca i od svoje majke. To Te molimo po Isusu Kristu, u kome su se ispunila sva obećanja Tvojih proroka. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 sij 2010 23:49 
Odsutan

Lk 1,1-4; 4,14-21

'Danas' – kaže Isus – započinje Božje kraljevstvo. Više nema vremena za gubljenje! Ljudska bijeda vapi prema nebu. Budući da Bog stoji na strani onih koji trpe zbog nepravde, a kori one koji nepravdu čine, taj je prvi Isusov javni istup prouzročio podjelu. - Svaki je dan Božje 'danas'. Svaki dan mogu se obistiniti Božja obećanja – ako naiđu na vjeru koja je otvorena za primanje dara...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 sij 2010 08:57 
Odsutan

Nemir mi je u srcu kad čitam ove poruke :!:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 128 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]