www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 29 lip 2025 18:44

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 20 sij 2010 08:47 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Slušajući današnje Evanđelje ,prebirem u mislima kako ima ljudi koji su doista ljubomorni ako si dobar prema nekome ili činiš dobro nekome .Ispada kao da njima uzimaš nešto ,a zar ne bi bilo kršćanski radovati se da je netko dobar i uvijek čini dobro.
Blagoslovi Gospodine sve ljude koji su zavidni i oslobodi ih zavisti a u njihova srca usadi svoju Ljubav.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 sij 2010 19:42 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
visnja napisao:
Uđe Isus ponovno u sinagogu. Bio je ondje čovjek usahle ruke. A oni vrebahu hoće li ga Isus u subotu izliječiti da ga optuže. On kaže čovjeku usahle ruke: "Stani na sredinu!" A njima će: "Je li subotom dopušteno činiti dobro ili činiti zlo, život spasiti ili pogubiti?" No, oni su šutjeli. A on, ražalošćen okorjelošću srca njihova, srdito ih ošinu pogledom pa reče tom čovjeku: "Ispruži ruku!" On ispruži - i ruka mu zdrava! Farizeji iziđu i dadnu se odmah s herodovcima na vijećanje protiv njega kako da ga pogube.
.

Nismo mi nista danas drugaciji,i mi danas cesto vrebamo,kako cemo koga uhvatiti u necemu sto se na slaze s nasom RKC,i s Evandjeljem..Bez obzira sto zivimo svoju vjeru i dajemo sve od sebe kako bi postali jednog dana "djeca Bozja" mi padamo,mi grijesimo i mi ne prepoznajemo...dio svoje slabosti i grijeha..Ako sam u necemu dobra,ne mora da znaci da sam u svemu dobra..pa kako grijesim ja,tako grijesi i onaj drugi...
Neke su nam stvari vazne,jer tako mi vidimo a nije vazno da li i drugi tako vide...vazno je da mi "ja" vidim ispravno..?
Tako u tom procesu,ima svega a najmanje Isusa...i najmanje ljubavi...

danijela napisao:
Slušajući današnje Evanđelje ,prebirem u mislima kako ima ljudi koji su doista ljubomorni ako si dobar prema nekome ili činiš dobro nekome .Ispada kao da njima uzimaš nešto ,a zar ne bi bilo kršćanski radovati se da je netko dobar i uvijek čini dobro.Blagoslovi Gospodine sve ljude koji su zavidni i oslobodi ih zavisti a u njihova srca usadi svoju Ljubav.

Bog te blagoslovio draga Danijela...prekrasne rijeci,i pravi stav vjere... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 sij 2010 07:39 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Dat ću si vremena da pročitam Božju riječ polagano, nekoliko puta,
i zaustavit ću se na onome što me dira, pogađa.

Mk 3,7-12

Isus se s učenicima povuče k moru. Za njim je išao silan svijet iz Galileje. I iz Judeje, iz Jeruzalema, iz Idumeje, iz Transjordanije i iz okolice Tira i Sidona - silno je mnoštvo čulo što čini i nagrnulo k njemu. Stoga reče učenicima neka mu se zbog mnoštva pripravi lađica da ga ne bi zgnjeli. Jer mnoge je ozdravio pa su se svi koji bijahu pogođeni kakvim zlom bacali na nj da bi ga se dotakli. A nečisti duhovi, čim bi ga spazili, padali bi preda nj i vikali: "Ti si Sin Božji!" A on im se oštro prijetio da ga ne prokazuju.
Što mi želiš reći, Gospodine?

Kako Isusova popularnost sve više raste tako mu dolaze ljudi iz svih krajeva i udaljenosti. Što oni traže?
Što ja tražim kada se nalazim pred Isusom?

"Budni budite i bdijte."
Tvoje su riječi upućene učenicima prije muke i smrti.
Znam, Gospodine, da ćeš ostati uz mene i
bdjeti nada mnom sve dane života moga.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 sij 2010 08:32 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Ps 56

Smiluj mi se, moj Bože, jer me dušmanin hoće zgaziti,
napadač me moj neprestano tlači.
Dušmani moji nasrću na me povazdan,
mnogo ih je koji se na me obaraju.
Svevišnji,

Ti izbroji dane mog progonstva,
sabrao si suze moje u mijehu svom.
Nije li sve zapisano u knjizi tvojoj?
Moji će dušmani uzmaknuti
čim te zazovem.
Ovo sigurno znam: Bog je za mene!

Moji će dušmani uzmaknuti
čim te zazovem.
Ovo sigurno znam: Bog je za mene!
Božje obećanje slavim,
u Jahvu se uzdam i neću se bojati:
što mi može učiniti čovjek?

Vežu me zavjeti koje učinih tebi, o Bože:
prinijet ću ti žrtve zahvalne

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 09:14 
Odsutan

Bog je sa mnom. Čak i više: Bog je u meni, on čini da ja jesam.
Na trenutak ću otpočinuti u Božjoj životvornoj prisutnosti
u mome tijelu, umu, srcu, u mom cijelom životu.

Bog govori svakome od nas osobno.
Trebam slušati kako bih čuo što mi želi reći.
Pročitat ću tekst nekoliko puta, a zatim ću slušati...

Mk 3,13-19

Uziđe Isus na goru i pozove koje sam htjede. I dođoše k njemu. I ustanovi dvanaestoricu da budu s njime i da ih šalje propovijedati s vlašću da izgone đavle. Ustanovi dakle dvanaestoricu: Šimuna, kojemu nadjenu ime Petar, i Jakova Zebedejeva i Ivana, brata Jakovljeva, kojima nadjenu ime Boanerges, to jest Sinovi groma, i Andriju i Filipa i Bartolomeja i Mateja i Tomu i Jakova Alfejeva i Tadeja i Šimuna Kananajca i Judu Iškariotskoga, koji ga izda.

Kada Isus od nekoga traži da ga "slijedi" onda on to doslovno traži: to znači biti fizički uz njega prateći ga dok propovijeda i stoga napuštanje vlastitoga doma, roditelja i svega drugog - kao što je to učinio Isus. To može izazvati ljutnju i patnju u obitelji koja se napušta. Isusov je poziv na nasljedovanje apsolutan i radikalan. Slijediti njega bitno je drukčije od slijediti ga kao dio mnoštva.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 sij 2010 08:55 
Odsutan

U trenutačnom stanju duha usredotoči se na današnji tekst s pouzdanjem.
Vjeruj da je Duh Sveti prisutan
i da te on može nadahnuti da otkriješ što ti ovaj današnji tekst govori.
Čitaj pažljivo i s razumijevanjem; osluškuj što se događa u tvome srcu.

Mk 3,20-21

I dođe Isus u kuću. Opet se skupi toliko mnoštvo da nisu mogli ni jesti. Čuvši to dođoše njegovi da ga obuzdaju jer se govorilo: "Izvan sebe je!"

Isusova ga rodbina pokušava obuzdati zbog svega što ljudi govore o njemu. Čak ga i njegovi najbliži ne razumiju.
Kako ja reagiram kada me ne razumiju ili pogrešno shvate?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 sij 2010 09:30 
Odsutan

Gospodine Bože, zahvaljujem ti na daru slobode.
Pomozi mi da taj dar koristim odgovorno. Slobodan sam birati.
Pomozi mi da izaberem da mogu nasljedovati tebe,
da živim kršćanskim životom brinući se za druge.
Pomozi mi da se sjetim onih koji su nesretni, potlačeni;
onih u zatvoru, onih koji nisu slobodni javno izražavati svoju vjeru.
Vodi me da uvijek i u svemu tražim tvoju volju, u svemu što se događa u mome životu.

Sada čitam odlomak sv. Pisma koji je predviđen za danas.
Čitam polako
i zapažam rečenicu ili izraz koji mi nešto govori.

Lk 1,1-4; 4,14-21

Kad već mnogi poduzeše sastaviti izvješće o događajima koji se ispuniše među nama - kako nam to predadoše oni koji od početka bijahu očevici i sluge Riječi - pošto sam sve, od početka, pomno ispitao, naumih i ja tebi, vrli Teofile, sve po redu napisati da se tako osvjedočiš o pouzdanosti svega u čemu si poučen.
Isus se u snazi Duha vrati u Galileju te glas o njemu puče po svoj okolici. I slavljen od sviju naučavaše po njihovim sinagogama. I dođe u Nazaret gdje bijaše othranjen. I uđe po svom običaju na dan subotnji u sinagogu te ustane čitati. Pruže mu Knjigu proroka Izaije. On razvije knjigu i nađe mjesto gdje stoji napisano: Duh Gospodnji na meni je jer me pomaza! On me posla blagovjesnikom biti siromasima, proglasiti sužnjima oslobođenje, vid slijepima, na slobodu pustiti potlačene, proglasiti godinu milosti Gospodnje. Tada savi knjigu, vrati je poslužitelju i sjede. Oči sviju u sinagogi bijahu uprte u njega. On im progovori: "Danas se ispunilo ovo Pismo što vam još odzvanja u ušima."

Isusova radosna vijest jest da nas Bog bezuvjetno ljubi: nema kod njega "ako" i "ili". Kada to prihvatim i istinski u to vjerujem i po tome živim dobivam slobodu srca i uma i svjež uvid u načine kako Bog djeluje u našemu životu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 sij 2010 07:33 
Odsutan

Razmišljanje i molitva za ovaj tjedan:

Radost čini život vrijednijim življenja. Ali mnogima je očito teško naći radost: oni se žale na svoj život koji im samo zadaje brige i muku. Kako, dakle, naći radost za kojom toliko čeznemo? Jesu li neki ljudi jednostavno sretni dok drugi moraju neprestano trčati za srećom? Kako god neobično zvučalo: za sreću se možemo odlučiti svakoga dana. Dvojicu ljudi može zadesiti jedna te ista nesreće, ali oni na nju mogu reagirati posve različito: jedan je uzima kao razlog za uzbuđivanje, očajan je i shrvan, drugi pokušava - ne umanjujući nesreću - izvući iz nje nešto dobra i pouzdaje se u to.
Radi se o tome da posvijestimo da nam svaki trenutak života nudi priliku da odaberemo radost. Život ima mnogo strana. Uvijek postoji ona bolna i ona radosna strana stvarnosti u kojoj živimo. Isto tako možemo odabrati da određeni trenutak doživimo kao razlog za neraspoloženje ili kao povod za radost. Naša je prava sloboda u ovomu odabiru.

Bog govori svakome od nas osobno.
Trebam slušati kako bih čuo što mi želi reći.
Pročitat ću tekst nekoliko puta, a zatim ću slušati...

Dj 22,6-10

Pavao reče: "Dok sam tako putovao i približavao se Damasku, s neba me oko podneva iznenada obasja svjetlost velika. Sruših se na tlo i začuh glas što mi govoraše: 'Savle, Savle, zašto me progoniš?' Ja odgovorih: 'Tko si, Gospodine?' Reče mi: 'Ja sam Isus Nazarećanin koga ti progoniš.' Oni koji bijahu sa mnom svjetlost doduše primijetiše, ali ne čuše glasa Onoga koji mi govoraše. Rekoh nato: 'Što mi je činiti, Gospodine?' Gospodin će mi: 'Ustani, pođi u Damask i ondje će ti se reći što ti je određeno učiniti.'

Na putu u Damask Pavao čuje glas koji mu govori: "Savle, Savle, zašto me progoniš?" A kada je upitao: "Tko si ti, Gospodine?" čuo je odgovor: "Ja sam Isus kojega ti progoniš!" I zanimljivo, Pavao je doživio trenutno obraćenje.
I ja progonim Isusa kada zadirkujem druge ili sam zloban prema njima, ogovaram ili širim lažne glasine o drugima.

Svjestan da sam još uvijek u Božjoj prisutnosti,
zamišljam Isusa kako stoji ili sjedi do mene,
i govorim mu sve što mi je na pameti, što mi je u srcu,
kao prijatelj prijatelju.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 sij 2010 08:09 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Dj 22

"Ja sam Židov, rođen u Tarzu cilicijskom, ali odrastao u ovom gradu, do nogu Gamalielovih odgojen točno po otačkom Zakonu; bijah revnitelj Božji kao što ste svi vi još danas. Ovaj sam Put na smrt progonio, u okove bacao i predavao u tamnice muževe i žene, kako mi to može posvjedočiti i veliki svećenik i sve starješinstvo. Od njih sam i pisma dobio za braću u Damasku pa se zaputio da i one ondje okovane dovedem u Jeruzalem da se kazne." "Dok sam tako putovao i približavao se Damasku, s neba me oko podneva iznenada obasja svjetlost velika. Sruših se na tlo i začuh glas što mi govoraše: 'Savle, Savle, zašto me progoniš?' Ja odgovorih: 'Tko si, Gospodine?' Reče mi: 'Ja sam Isus Nazarećanin koga ti progoniš.' Oni koji bijahu sa mnom svjetlost doduše primijetiše, ali ne čuše glasa Onoga koji mi govoraše. Rekoh nato: 'Što mi je činiti, Gospodine?' Gospodin će mi: 'Ustani, pođi u Damask i ondje će ti se reći što ti je određeno učiniti.' Kako od sjaja one svjetlosti obnevidjeh, pratioci me povedoše za ruku te stigoh u Damask." "Neki Ananija, čovjek po Zakonu pobožan i na dobru glasu u Židova ondje nastanjenih - dođe k meni, pristupi mi i reče: 'Savle, brate, progledaj!' I ja se u taj čas zagledah u nj. A on će: 'Bog otaca naših predodredi te da upoznaš volju njegovu, da vidiš Pravednika i čuješ glas iz usta njegovih jer bit ćeš mu pred svim ljudima svjedokom onoga što si vidio i čuo. I što sad oklijevaš? Ustani, krsti se i operi grijehe svoje, prizivljući Ime njegovo!'"

Dj 9

Savao pak, sveudilj zadahnut prijetnjom i pokoljem prema učenicima Gospodnjim, pođe k velikomu svećeniku, zaiska od njega pisma za sinagoge u Damasku, da sve koje nađe od ovoga Puta, muževe i žene, okovane dovede u Jeruzalem. Kad se putujući približi Damasku, iznenada ga obasja svjetlost s neba. Sruši se na zemlju i začu glas što mu govoraše: "Savle, Savle, zašto me progoniš?" On upita: "Tko si, Gospodine?" A on će: "Ja sam Isus kojega ti progoniš! Nego ustani, uđi u grad i reći će ti se što ti je činiti." Njegovi suputnici ostadoše bez riječi: čuli su doduše glas, ali ne vidješe nikoga. 8Savao usta sa zemlje. Otvorenih očiju nije ništa vidio pa ga povedu za ruku i uvedu u Damask. Tri dana nije vidio, nije jeo ni pio. U Damasku bijaše neki učenik imenom Ananija. Njemu u viđenju reče Gospodin: "Ananija!" On se odazva: "Evo me, Gospodine!" A Gospodin će mu: "Ustani, pođi u ulicu zvanu Ravna i u kući Judinoj potraži Taržanina imenom Savla. Eno, moli se; i u viđenju vidje čovjeka imenom Ananiju gdje ulazi i polaže na nj ruke da bi progledao." Ananija odgovori: "Gospodine, od mnogih sam čuo o tom čovjeku kolika je zla tvojim svetima učinio u Jeruzalemu. On ima od velikih svećenika i punomoć okovati sve koji prizivlju ime tvoje." Gospodin mu odvrati: "Pođi jer on mi je oruđe izabrano da ponese ime moje pred narode i kraljeve i sinove Izraelove. Ja ću mu uistinu pokazati koliko mu je za ime moje trpjeti." Ananija ode, uđe u kuću, položi na nj ruke i reče: "Savle, brate! Gospodin, Isus koji ti se ukaza na putu kojim si išao, posla me da progledaš i napuniš se Duha Svetoga." I odmah mu s očiju spade nešto kao ljuske te on progleda pa usta, krsti se i uzevši hrane, okrijepi se. te odmah stade po sinagogama propovijedati Isusa, da je on Sin Božji. Koji ga god slušahu, izvan sebe govorahu: "Nije li ovo onaj koji je u Jeruzalemu istrebljivao sve koji Ime ovo prizivlju, pa i ovamo zato došao da ih okovane odvede pred velike svećenike?" Savao pak, sve silniji, zbunjivaše Židove koji prebivahu u Damasku dokazujući: "Ovo je Krist!"

Ps 117

Aleluja!
Hvalite Jahvu, svi puci,
slavite ga, svi narodi!

Mk 16

I reče im: "Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju. Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se, a tko ne uzvjeruje, osudit će se. A ovi će znakovi pratiti one koji uzvjeruju: u ime će moje izganjati zloduhe, novim će jezicima zboriti, zmije uzimati; i popiju li što smrtonosno, ne, neće im nauditi; na nemoćnike će ruke polagati, i bit će im dobro."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 sij 2010 07:47 
Odsutan

Bog nije strano tijelo u mome životu.
Naprotiv, njegov Duh udahnjuje život mojim najdubljim željama,
blago me potičući na ono što je dobro.
Molim za milost da dopustim Duhu da me ispuni.

U trenutačnom stanju duha usredotoči se na današnji tekst s pouzdanjem.
Vjeruj da je Duh Sveti prisutan
i da te on može nadahnuti da otkriješ što ti ovaj današnji tekst govori.
Čitaj pažljivo i s razumijevanjem; osluškuj što se događa u tvome srcu.

Mk 3,31-35

I dođu majka njegova i braća njegova. Ostanu vani, a k njemu pošalju neka ga pozovu. Oko Isusa je sjedjelo mnoštvo. I reknu Isusu: "Eno vani majke tvoje i braće tvoje, traže te!" On im odgovori: "Tko je majka moja i braća moja?" I okruži pogledom po onima što su sjedjeli oko njega u krugu i kaže: "Evo majke moje, evo braće moje! Tko god vrši volju Božju, on mi je brat i sestra i majka."

Zajednička je solidarnost oduvijek bila važna Židovima. U Isusovo je vrijeme obitelj uključivala ne samo majke i očeve, braću i sestre, nego i sve koji su bili čvrsto vezani rodbinskim vezama tako da, ako se nešto učinilo pojedincu, učinilo se svima; sramota jednoga bila je sramota za sve. Kada je Isusova rodbina čula da ljudi govore da je Isus "izvan sebe" pohitali su iz Nazareta i došli u Kafarnaum da bi ga obuzdali kako ne bi sramotio obitelj.
Na sve to Isus jednostavno odgovara: "Tko god vrši volju Božju, on mi je brat i sestra i majka."
Držim li ja druge vjernike za svoju braću i sestre?

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]