www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 srp 2025 23:59

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 128 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sljedeće

Uznemiruje li me postovi/objave na ovoj temi?
Smatram da je sasvim u redu 40%  40%  [ 10 ]
Smatram da je u redu, ali... 12%  12%  [ 3 ]
Smatram da nije u redu, zbog... 4%  4%  [ 1 ]
Nikako nije u redu 44%  44%  [ 11 ]
Ukupno glasova : 25
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 25 sij 2010 09:01 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Jednom mi je u jednoj situaciju rekao jedan pobožan čovjek, da kad sam u nedoumici, izaberem onaj put (ili misao) koji ne optužuje nikoga..jer tužitelj braće je uvijek sotona..BOG NIKADA NEĆE OPTUŽITI SVOJE DIJETE... i nikada pred drugima neće reći protiv druge osobe!!! Jer kakav bi to bio otac koji bi pred jednim sinom optuživao drugoga!

Draga Miranda, ja tebe ne želim optuživati, no moram te upozoriti na tužitelj druge braće nije Isus nego sotona!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 sij 2010 09:15 
Odsutan

A ovi će znakovi pratiti one koji uzvjeruju: u ime će moje izganjati zloduhe, novim će jezicima zboriti, 18zmije uzimati; i popiju li što smrtonosno, ne, neće im nauditi; [b]na nemoćnike će ruke polagati, i bit će im dobro." [/b]

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 sij 2010 09:59 
Odsutan

miranda197732 napisao:
RIJEC OD GOSPODINA!
GOSPODIN GOVORI:

ZNAJTE DJECO MOJA LJUBLJENA,DA NITKO OSIM MENE ISUSA KRISTA
NEIZRECE RIJECI OVE,RIJECI LJUBAVI I VJERE.SPOZNATI CETE RIJECI
Citat:
MOJE
SAMO TADA KADA POTPUNO OTVORITE SRCA SVOJA , ZNAJUCI DA SAM JA ISUS KRIST SIN Boga OCA SVEVISNJEGA,ZIV I DA I DANAS ZIVIM U SRCIMA ONIH KOJI MI OTVORE SRCA SVOJA U POTPUNOSTI.SHVATITE DJECO MOJA DA JA VAMA PROGOVARAM,JA ISUS KRIST SIN Boga OCA ZIVOGA I DA VAM JA DAJEM RIJECI U SLUZBENICAMA SVOJIMA ALI VI JOS NEVJERUJETE!STO COVJEKU OCI NEVIDE,ONI NEVJERUJU!
ZASTO DJECO MOJA LJUBLJENA?SLJEPOCE VASE ZASLJEPI VAM ZLO,ZLO NECISTOCE,JER SRCA VASA NISU OTVORENA ZA MENE.ZATO I NE SPOZNASTE RIJECI MOJE ,KOJE VAM JA ISUS DAJEM.REKOH VAM I OPET VAM PONAVLJAM;SLUSAJTE RIJECI MOJE JER ONE SU ZIVE RIJECI,ZIVE RIJECI ZIVOTA VJECNOGA.KAKO STE UPALI U ZAMKE ZLA,A MENE NESPOZNASTE,MENE ISUSA KRISTA ZIVOGA.ZASTO DJECO MOJA LJUBLJENA?JA VAS LJUBIM SRCEM SVIM,,LJUBIM VAS DJECO MOJA,A VI KAKO MI VI DJECO MOJA UZVRACATE?TAKO DA MOGA GLASA NESLUSATE PO MOJOJ SLUZBENICI,PO KOJOJ SVOJU RIJEC DADOH,VEC MISLITE DA ONA SAMA PROGOVARA I DA JA NISAM ISTI JUCER,DANAS I SUTRA,ZIV KAO I STO SAM BIO I NEKAD ZIV,TAKO SAM I DANAS PRISUTAN U VAMA,PO ZNAKU SPASENJA KOJE VAM DADOH.ZAR NEMA PRAVO Bog GOVORITI KAD VIDI DA MU DJECA NE IDU PRAVIM PUTEM?STA VI CINITE KAD DJETE VASE U VATRU IDE?
NE KAZUJETE LI MU NEIDI ,OPECI CES SE,TAKO I JA KAZUJEM VAMA ,ALI VI KAZIVANJE MOJE NEPOSLUSASTE.ALI IPAK NEKI OD VAS PO DARU MILOSTI MOJE KOJE CU DATI VASIM SRCIMA,PO SILI DUHA SVETOGA PREPOZNAT CE DA JA TO JESAM.LJUBIM VAS DJECO MOJA SVA ,SVIM SRCEM SVOJIM I ZNAJTE DA SAM JA OVDJE I DA SAM SVAMA I DA JA VAMA GOVORAHU PO ONIMA KOJE IZABRAH.I SAMNOM NEKI CE VODITI VELIKE BITKE MISLECI DA IH NEVODE SA MNOM,ALI JA SAM POBJEDIO SVA ZLA,I OVA CU AKO MI VI DOZVOLITE I OTVORITE VRATA SVOGA SRCA.ZATO VAM SADA KAZUJEM DA CUVATE RIJECI MOJE I DA U SRCA VASA UDJE RIJEC MOJA I ZAZIVI I TADA CETE SPOZNATI DA SU OVE RIJECI OD MENE ISUSA KRISTA.LJUBIM VAS I BLAGOSLIVLJAM SRCEM SVOJIM PUNIM LJUBAVI I MIRA ,LJUBIM VAS I VOLIM SVE JEDNAKOM LJUBAVLJU I PRINOSIMVAS SVE NEBESKOM OCU MOLECI ZA VAS.
AMEN.

Mozda sam sam ja laik ali pogledajte ovo
13 x JA
4 x MOJA
6 x MOJE
4 x MENE

Tek samo primijetih.

Bb.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 sij 2010 10:29 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ne bih htio nikoga uvrijediti,ali te mi poruke stvarno uzrokuju neku nelagodu kao i kad sam prvi puta pročitao nedavne poruke Fride (Pokret Conchiglia).

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 sij 2010 11:09 
Odsutan

CADFAEL 7 napisao:
Ne bih htio nikoga uvrijediti,ali te mi poruke stvarno uzrokuju neku nelagodu kao i kad sam prvi puta pročitao nedavne poruke Fride (Pokret Conchiglia).

također i moj prvi osjećaj...
Duh Sveti uvijek ostavlja mir u srcu,čak i kad upozorava..nikako nemir..
On to čini blago,i uvijek,uvijek je ljubav.

Zadnja izmjena: anapaula; 25 sij 2010 11:20; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 sij 2010 11:14 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Ova objava je čista besmislica.
Pitam se jel mi ostali forumaši izgledamo tako naivni :?:
Ova objava nema veze sa razumom.
Ako ti sestro imaš neke sporove sa forumašem pod nickom "Učenik" onda za to ne trebaš korstiti ovako jeftine smicalice.
Riješite to kao ljudi,ako se tu ima šta za rješavat to vi najbolje znate,to je vaša privatna stvar.
Mislin da ni dite od pet godina ne bi virovalo u takve objave koje su ovdje napisane.
Ja san prvi koji ne viruje u lječenja brata "Učenika" tako dugo dok Crkva službeno ne prizna njegove karizme,ali pri tome ne koristim neke besmislene objave protiv njega ili bilo koga.
Svak se može odlučit viruje u to ili ne viruje.
Jedini sud daje Crkva,a svak može pisat šta hoće,sad dal je to istina ili ne :?:
Mi ako smo Kristovi,naša je dužnost sve provjeravati.To nije naša želja,hoću neću,nego je to naša dužnost sve provjeravati. (usp.1 Sol 5,21-22; 1 Iv 4,1 i sl.)
A kako provjeravati kad svak može napisat šta hoće :?: Onda je najjednostavnije i najispravnije prepustit Crkvi koja jedina može donesti pravi sud.
Koliko se može doznat sa tt-a brat "Učenik" nema nikakvo priznanje od Crkve.

učenik napisao:
Neznam samo zašto crkvi ovo nije zanimljivo i zašto uvjek neko dođe i zabranjuje rad Karizmaticima a samozvani iscjelitelji varaju naš narod slobodno i crkva ničim ne reagira.

Dalje ne samo da su mi sva ta ozdravljenja nevjerovatna,nego mi nije jasno kako to da Crkvi ovo nije zanimljivo :?:
Druga možda naizgled sitnica,ali ubode u oči izjava;

učenik napisao:
Još nijedan svećenik a niti laik nije primio toliko od Gospodina koliko je meni udijelio i zato se od mene puno i traži.

Izr 27,2 Neka te hvali drugi, a ne tvoja usta, tuđinac, a ne tvoje usne.

U ovo naprosto ne mogu virovat;Bonaventura Duda,Bono Šagi,Božo Lujić,Adalbert Rebić,Božidar Nagy,Milan Krišto,Mladen Parlov,Ivan Devčić,Tomislav Ivančić,Ivan Golub,Ivan Fuček,Nikola Hohnjec,Antun Cvek itd.Svi ti Božji ljudi da nisu primili toliko koliko "Učenik" oprostite ali teško,preteško da bi bilo istina.
A budite sigurni da nijedan od ovde spomenutih nikad ne bi izjavio;

učenik napisao:
Još nijedan svećenik a niti laik nije primio toliko od Gospodina koliko je meni udijelio i zato se od mene puno i traži.

Sud o tome da je neka karizma zaista od Boga,pripada crkvenom autoritetu.Čovijek bi se kao pojedinac lako dao zavarati od svoje mašte i od zlog duha;zato konačni sud da li je neki poseban dar od Boga ili ne,dužni su da dadu oni koji u Crkvi po Kristovoj volji predsjedaju. Tomislav Šagi Bunić "Ali drugog puta nema"

KKC 800 Karizme mora sa zahvalnoscu prihvatiti i onaj tko ih prima i svi clanovi Crkve. One su, doista, divno bogatstvo milosti za apostolsku zivotnost i za svetost cijeloga Kristova Tijela, uz uvjet dakako da se radi o darovima koji zaista dolaze od Duha Svetoga i da se upotrebljavaju u skladu s istinskim poticajima toga istog Duha, tj. u skladu s ljubavlju koja je pravo mjerilo karizmi.

KKC 801 U tom smislu je uvijek potrebna provjera karizmi. Nijedna karizma ne oslobadja od navezanosti i podloznosti crkvenim pastirima. "Na njih napose spada da ne gase Duha, nego da sve ispituju i zadrze ono sto je dobro", tako da sve karizme, svojom raznolikoscu i upotpunjavanjem, suradjuju u opcem dobru (1 Kor 12,7).

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 sij 2010 12:15 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

ODGOVOR VISNJI

AMEN..BUDI BLAGOSLOVLJENA SESTRICE U KRISTU

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 sij 2010 12:18 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

VELIKA JE RAZLIKA IZMEDJU OPTUZBE I OPOMENE.+

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 sij 2010 12:26 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Htjela sam samo reći da Isus uvjek govori riječi ljubavi i utjehe
i da nas želi i vratiti na pravi put ,svoj put.
Molim se da blagoslovi sve one koji u njega vjeruju ,a i one
koji su daleko od njega da bi bili bliže.
Sve vas drage moje sestre i braćo u Kristu molim da se volimo i ljubimo.
Tako želi naš Gospodin i naš Otac .
Da nas vodi svojim putem ,prvo mene ako zastranim i onda sve druge.
Blagoslov molim za sve ...
:grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 sij 2010 12:34 
Odsutan

To i jest tužno kod nas Fran ,imamo toliko puno teologa koji samo pričaju,pričaju.....ali nažalost sve sama teorija ,..
Svaka njima čast i njihovoj pameti ali...
Istina je da ljudima treba iskustvo...
Ne priče o Duhu Svetom nego doživljaj Duha Svetog...
I onda poštovani Adalbert Rebić kaže da je Zlatko psih. bolesnik???
mogu ja razumjeti da se od silne teorije srce stvrdne...
ali majka kojem je dijete bolesno-hoće li tražiti teoretičara ili živog Boga?
branitelj koji je pred samoubojstvom-misliš da će slušati teoriju ili poći k onome koji će mu u ime Isusa pokloniti vrijeme,rame,molitvu??
Zlatka znam, i poslušan je i ponizan i to je na prvom mjestu..on ne priča o Evanđelju on ga živi..
smetaju mi "napadi" na dotične osobe koji sve svoje ulažu da šire evanđelje i pomažu drugima...
Uvijek se volim vratiti na primjer padre Pia-uvijek je bio poslušan iako je bio svjestan da zlo služi i s nekim od svećenika..li znao je da tako treba biti i da je to njegova kušnja..zato je uvijek djelovao u poslušnosti iz ljubavi..ali kada su mu rekli da je "slobodan" i da više ne radi neke stvari odgovorio je da to ne ovisi o njemu..
poslušnost je najvažnija..ali to te ne sprečava da vidiš u što se pretvara Crkva u nas..i to samo radi novca...je li moguće da su se radi položaja toliko kompromitirali na ovim izborima (radi sigurnosti.pa gdje je Providnost??)..i kako će ih vjernici smatrati autentičnima??ako želimo dalje moramo priznati neke istine.
pogledaj što kaže najstariji hrvatski redovnik i svećenik o. Berard Barčić:

Redovništvo se udaljilo od karizme

O komunističkoj vladavini o. Barčić kaže: »Bog koji sve vodi poslužio se komunizmom kako bi Crkvu više približio Bogu. Komunizam koji je progonio Crkvu u isto je vrijeme dar Božji jer se Crkva više približila Bogu, a manje je manifestirala. I danas bi bilo dobro da se više Crkva posveti molitvi i duhovnom radu, a manje manifestacijama. Kad gledam duhovna zvanja i redovništvo, to je jednostavno odraz situacije u svijetu koji se vidi i u našim redovničkim zajednicama. Po mom mišljenju, mi redovnici trebali bismo se više vratiti izvorima. Onda se to može odraziti vani. Duh molitve je jako važan. Jedno je propovijedati, a drugo je darivati živoga Boga ljudima. Ako ga nemaš, onda sve ostane na frazi. Crkvi danas, pa i franjevačkom redu, nedostaje duh molitve. Preko molitve smo povezani s Bogom, i to je kanal prema Njemu. Propovijedanje bez života nije vjerodostojno. Više-manje svi u redovništvu udaljili su se od izvora. Kod nas franjevaca svi ogranci udaljili su se od izvora i ne prepoznaju se. Treba se vratiti izvorima i usvojiti duh molitve, jer preko toga ljudi doživljavaju Boga kojeg moramo usvojiti da bismo ga prenijeli. Isto tako, kad je u pitanju materijalna strana, Bog je dao dobra ovoga svijeta da se njima služimo, ali Isus nas je poučio kako se služiti tim dobrima. Njegova je poruka: Nemojte biti zabrinuti. Tražite najprije volju Božju i na nju se oslanjajte. Glede svećeništva i redovništva, mora se gledati odnos svećenika i vanjskog svijeta, mentaliteta svijeta, kojemu se mi često prilagođavamo. Treba imati u sebi živoga Krista. Govoriti o Kristu a ne doživjeti ga, to je u raskoraku sa životom. Opasno je govoriti o Bogu ako ga se ne doživi.«
(cijeli tekst na http://www.molitve.info/index.php/20100 ... ozivi.html )

i zato ja se uvijek slažem-dobro sve provjeriti,ali ne odmah odbaciti od straha da nije Božje...
nije mi jasno (ima i kod nas svećenika koji "baš ne vjeruju u te stvari,ozdravljenja,samo će se nasmijeti na to..ili nemaju dovoljno poniznosti da prihvate da netko to može) kako netko posveti čitav svoj život Bogu,a nikad nije pročitao "svi oni koji uzvjeruju činit će ono što i ja činim,i više od toga...dao sam vam svu vlast..."
I pitam se znači li im išta ta rečenica?? Ne ozdravljenje koje je svrha sama sebi već kao navještaj Kristova kraljevstva,njegove moći i ljubavi. Bez obraćenja to nema smisla..Zato Isus liječi sve tri razine našeg bića.

Pazi,Isus nam ostavlja SVU VLAST U njegovo ime oslobađati ljude od zla!!! jesmo li mi svjesni kao Katolici koju "moć" i zaštitu imamo??
a koristimo li je uopće??
Bog djeluje kroz svoja stvorenja-a ta stvorenja su ljudi,inače bi mahao čarobnim štapićem okolo.zar ne?misliš li da bi razne gatare i lažnjaci imali ovoliko posla da Crkva radi ono što treba??i svi mi naravno?
nemojmo se skrivati iza fraza,svi imamo darove i trebamo čeznuti za njima,to je zdravo ako iza toga leži želja da se proslavi Gospodin ne mi.
naravno,ispred svega poniznost i molitva..

Svatko ,ama baš svatko tko se susreo s Isusom ne može i neće ostati ravnodušan...to je nemoguće.. ( pogledajte kako se ponašamo kada se zaljubimo-i to radi malo bijedne ljudske ljubavi,kako li je tek kad osjetiš Božju neuvjetovanu,čistu,snažnu ljubav,bez kompromisa?)
teorija je potrebna da nas vodi i usmjerava naravno ali...NE SMIJE ostati samo na tome!

meni je nerazumljivo ono što npr drugima nije:kad idem na klanjanje ispred Presvetog svećenik čita neke tekstove..
divno...ALI kad vama netko dođe u posjet čitate li vi ispred njega njegov životopis ili RAZGOVARATE SA NJIM? ispred ŽIVOGA BOGA mi smo već naučili teorizirati,umjesto da mu govorimo,predamo zdravlje,život,usudimo se tražiti ga ono što nam treba-poniznost,ljubav,oslobođenje..
ILI MOŽDA NE VJERUJEMO DA JE ON OVDJE-SADA I ŽIV??

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 128 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]