www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 19:22

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2010 13:52 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ali draga Magda, Gospina ukazanja povezana su s osobama vidioca. Pa ona je izabrala kome će se ukazati, nije tako da njihovi životi ne svjedoče o prisustvu istine u njhovim životima. Jedno bez drugog nejde. ako vidici žive laž i njihova ukazanja su lažna. Ali ako oni žive istinu, zašto bi onda lagali o ukazanjima? Zašto bi za laž jedan Fra Zovko išao u zatvor? Ako su ludi, zašto bi netko za svoju ludost to podnosio? Ako su pohlepni, ima i lakših puta zaraditi novce...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2010 14:20 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Aleluja napisao:
Joj brate Johnny,

Ovo sam i ja čitala na poečtki moga obračenja i traženja. To je bilo 2006.godine. Počela sam se zanimati za Međugorje i čudilo me da ukazanja još uvijek traju, jer sam mislila da je to već završilo, i da Gospa ne daje poruke. Prvo na što sam u svom traženju naletjela je bila knjiga biskupa Perića i kad sam je pročitala mislial sam si, znaći Međugorje i ukazanju to je sve laž. Bila sam jako razočarana. I rekla sam onda bolje da više ne čitam glasnik mira niti slušam radio mir. I tako ja jedan dan, ali ja u molitvi i mislim non stop o međugorju, o Gospi o toj ljubavi koju vidioci imaju za Gospu, i kako Vicka o njoj priča, o svemu, tako jednostavno. I kad sam slušala Vicku to je uljevalo takav mir u moje srce, nisam se jednostavno mogla pomiriti s tim ada je to sve obmana. I ja tako u mukama par dana. I ja ne budi ljena, u googlu u 7 dana pročitala valjda sve što ima veze s Međugorjem. I našla sam i izjavu Vicke i ostalih vidioca da oni to nisu nikada izjavili, nego da je netko to javio biskupu krive informacije, i to je sve iz knjige biskupa Perića, kojeg poštujem i želim mu svako dobro. No moram nagalsiti da su ovo krive informacije koje i ti sada širiš. Vicka je izjavila i napisala pismo biskupu u kojem je jasno i glasno rekla da ovakve poruke nije bilo biskupu da ona to niakd anije izjavila a niti ostali vidioci.. Zar ne vidite istinu, da su se ovdje umiješalu zlikaci koji su željeli zavaditi biskupa i vidioce. Nemojte to samo slijepo prenositi bez da provjerite sve strane! I ne bojte se. Morate upoznati Vicku ili si pogledajte par filmova na you tube gdje ona svjedoči i znt će te da ovo nije istina i da je sve izmanipulirano. Ja ne napadm ovdje niti biskupa niti tebe (svatko ma pravo na svoje mišljenje) ali dragi Johnny, kopaj dublje, idi u Međugroje, napravi si svoj sud o Međugorju na licu mjesta, razgovaraj s Vickom, pitaj nju o tome (možeš do nje bez problema, uvijek stojin raspolaganju na svojim stepenicama). I postoji pismo i na netu (neda mi se dsada kopati) u kojem je Vicka to objasnila. Nedaj se zavesti od obmana. Kao kad tražiš kraljevstvo Božje, kad ga pronađeš prodaš sve i kupiš oranicu na kojoj je to blago zakopano. Ja sam sve prerovala i pretražila i našla istinu. Čak sam našla i ime te osobe koja je biskupu prenjela te navodne poruke od Gospe, iza kojih ne stoji Vicka. I još jednom poštujem biskupa i molim za njega, neka ga Bog čuva i blagoslovi.
BTB brate

Aleluja pogledaj post iznad svoga posta piše da je to snimljeno, ne napisano nego snimljeno, dakle ti meni želiš reći da sve što je napisano i snimljeno u toj knjizi je laž? Dakle Vicka je to jednostavno riješila sve je laž, nema veze što imaju pisma i rukopise, sve je to laž.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2010 14:24 
Odsutan

Aleluja napisao:
Ali draga Magda, Gospina ukazanja povezana su s osobama vidioca. Pa ona je izabrala kome će se ukazati, nije tako da njihovi životi ne svjedoče o prisustvu istine u njhovim životima. Jedno bez drugog nejde. ako vidici žive laž i njihova ukazanja su lažna. Ali ako oni žive istinu, zašto bi onda lagali o ukazanjima? Zašto bi za laž jedan Fra Zovko išao u zatvor? Ako su ludi, zašto bi netko za svoju ludost to podnosio? Ako su pohlepni, ima i lakših puta zaraditi novce...

Ja ne znam šta se to događalo dolje i šta se događa, i neću tvrditi da nešto je ili nije. Ali ne mogu ja samo zato što meni ne paše reći sve je to laž jer ja moram vjerovati u ukazanja. Treba tražiti istinu, a ne potvrdu mojih uvjerenja.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2010 14:46 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ti naravno nemoraš ništa vjerovati, a niti u ukazanja jer to nije potrebno za tvoj spas. A što se tiče tonskih zapisa kopaj dalje...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2010 16:52 
Odsutan

Evo jednog primjera o tzv. Čudesnom znaku koji će biti u Međugorju:

Zatim je 16. ožujka 1985. fra Slavko pozvao sve "vidioce"
u župni ured na "duhovnu obnovu" o "istinoljubivosti, poniznosti i
jednostavnosti". Sve je pitao o onome što je Ivan bio napisao. I svi
su trebali odgovarati je li to taj znak ili drugi da čekamo. Evo tih
odgovora o tome Ivanovu "znaku".
Vicka: Znak je vidljiv, trajan i neuništiv na mjestu
ukazanja. Gospa ga je pokazala!
- Dakle, bio je! Samo ne znamo u čemu se sastoji.
Vjerojatno neka tajna!
Ivanka: Gospa će ostaviti trajan i vidljiv znak!
- Dakle, nije bio, bit će! Treba čekati. Još malo strpljenja!
Marija: Ne!
- Znači, nije! Odlučno i kategorično.
Jakov: Ne smijem ništa reći!
- Eto ostaje tajna, je li znak bio, postoji li i hoće li uopće
biti!
6Ondje, svi citati na str. 6.
7Ondje, str. 7.
108
Ivan: Ne! 8
- Opet ništa!
I što sad? Koga Ivan izigrava? I koga fra Slavko izigrava?
I kad se ustanovi da je umjesto "velikoga znaka" sve sama velika
blamaža i neistina, onda treba šutjeti i opet nastaviti kao da je sve
velika istina! Očekuju li da će u tome "znaku" pobijediti? Ili će tu
uzmaknuti? Ili ćemo se zadovoljiti Laurentinovom konstatacijom
da je "Ivan oplakao svoju pogrješku kao sv. Petar svoje
odreknuće"?

Dakle Vicka tvrdi da je znak vidljiv i trajan, Ivanka tvrdi da će znak biti, Marija kaže ne a Jakov ne može ništa reći. I šta da onda čovjek zaključi o takvim stvarima. Kako da se tu nađe istina???

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2010 17:43 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Prepoznati če se po plodovima,kako Sveto pismo kaže!A po mom dojmu plodovi su prekrasni.Za ukazanja ne marim toliko,jer nisu toliko bitna za moj duhovni rast!Ali najsmiješnije mi je da petero djece s "krša" gdije su ćuvali ovce obmanjuje cijeli svijet!!Morate priznati da je smiješno!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2010 17:50 
Odsutan

Samuel napisao:
Prepoznati če se po plodovima,kako Sveto pismo kaže!A po mom dojmu plodovi su prekrasni.Za ukazanja ne marim toliko,jer nisu toliko bitna za moj duhovni rast!Ali najsmiješnije mi je da petero djece s "krša" gdije su ćuvali ovce obmanjuje cijeli svijet!!Morate priznati da je smiješno!!!!

Pa baš i nije smiješno jer si ti sam napisao post gdje je sv. Franjo spavao sa svinjama i tako pokazao poslušnost i poniznost, a ovdje "Gospa" potiče na neposluh.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2010 17:56 
Odsutan

Uz knjigu Ogledalo pravde postoji i knjiga Nikole Bulata "Istina će vas osloboditi" koja je iz 2006. te donosi neke zanimljivosti vezane uz slučaj Međugorje:

link: http://www.cbismo.com/files/file/bulat_istina.pdf

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2010 19:28 
Odsutan

Još samo da ovo napišem jer često neki ljudi trpaju pokojnom papi riječi u usta:

"Osobito je značajna izjava kardinala Josepha Ratzingera, prefekta Kongregacije za nauk vjere, 22. srpnja 1998. Njemu je jedan Nijemac dostavio na stol memorandum raznih navodnih Papinih i njegovih izjava o Međugorju, koje je pokupila i objavila s. Emmanuel Maillar, Francuskinja, iz Međugorja. Na upit što je u tome memorandumu istina, kardinal Ratzinger napismeno odgovara: “Ja mogu na to samo reći da izjave o Međugorju pripisane Svetom Ocu i meni jesu puke izmišljotine” (frei erfunden)

Mada je Timotej ovo već odavno stavio nije loše ponoviti jer kažu da je ponavljanje majka znanja. :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2010 20:00 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
johnny 5 napisao:
Pa baš i nije smiješno jer si ti sam napisao post gdje je sv. Franjo spavao sa svinjama i tako pokazao poslušnost i poniznost, a ovdje "Gospa" potiče na neposluh.
I dalje se držim te izjave.Ali svejedno je ono smješno,moraš priznati.Drago mi je da si zapamtio to sa Franjom,jer tad se nisi baš držao toga,al sad ti paše pa ajd.Preporućio bih ti da nepišaš samo kritički o Međugorju,ima tamo i jako lijepih plodova.Malo i o njima piši,što se tiće ukazanja,mani se toga dok Crkva ne da konačnu odluku!!Kužiš!!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]