www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 21:15

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2010 20:10 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Preporučujem ti johnny 5 da dođeš u međugorje u kolovozu kada je mladifest, pa da vidiš kako izgleda kada oko 30 000 mladih ljudi slavi Boga.
Ne samo da je tu Gospa nego je i Isus i cijelo Nebo. Dođi i uvjeri se sam u plodove Međugorja.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2010 20:25 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Ivane brate,a đe si ti ništa ne pišeš prijatelju,nema te kao i DariaZG. :?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2010 20:46 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Ivica69 napisao:
Preporučujem ti johnny 5 da dođeš u međugorje u kolovozu kada je mladifest, pa da vidiš kako izgleda kada oko 30 000 mladih ljudi slavi Boga.
Ne samo da je tu Gospa nego je i Isus i cijelo Nebo. Dođi i uvjeri se sam u plodove Međugorja.

Pa šta nije Isus rekao da gdje su dvojica u moje ime skupljena ja sam među njima, ja ne sumnjam ako je tamo 30 000 ljudi da je tamo prisutan Isus i Marija, i da ima oslobođenja, blagoslova, možda i ozdravljenja. Ali čitao sam i kad je vlč. Sudac bio dolje u Bih da je bilo svakakvih svjedočanstva. Nije stvar u tome, nego u ovim lažima. Kužiš, netko tu laže, netko maže. Evo papi se tura da je on pozitivno izvještavao o Međugorju a onda postoji izjava kardinala Ratzingera koji tvrdi da su to laži. E sad ne može biti i jedno i drugo. Ili stoji izjava kardinala Razingera ili ove druge koje se pripisuju Ivanu Pavlu II. Ja nemam ništa protiv toga da neko hodočasti, ili da se lijepe stvari događaju. Hvala Bogu na tome, ali šta onda sa ovim ostalim stvarima. Da li treba lagati da se nešto isforsira ili ne.

I drugo ja sam otvoren prema tome da možda i ima ukazanja, ne idem po onoj ne nema i moram sve popljuvat da bi to dokazao, ali šta s ovim drugim??? Šta se treba praviti da toga nema???

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2010 21:10 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Vidiš johnny ja ti se uopće nezamaram nepotrebnim stvarima, ima ko će o tomu brinuti. Uopće ne obraćam pažnju šta ko izjavljuje o međugorju, meni je jedino važno kako se ja osjećam kad dođem dole.
U mojim godinama čovjek često prolazi kroz neke krize (pogotovo ako je neoženjen :) ), onda lijepo odem u Međugorje ispividim se pričestim i vratim se ko nov. To mogu uradit i u svojoj župi svejedno je, ali dole je nešto posebno, steknem neki poseban mir u duši tako da sve drugo mi nije važno.
Znam ti si dosta mlađi pa sve detaljno provjeravaš i nema tu ništa loše, ali onda upadaš u kojekakve zamke raznoraznih izjava koje su u najmanju ruku dvojbene, tako da se stalno vrtiš u krug.
Kažem, meni to sve uopće nije važno, važan mi je mir u srcu kojeg dole osjećam i dokle god je tako ja ću ići. Naravno kad Crkva donese svoj zvanični stav o Međugorju poštovat ću ga.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 11:26 
Odsutan

Evo još jednog zanimljivosti iz slučaja Međugorje iz knjige Nikole Bulata Istina će nas osloboditi:

Mirjana Dragićević. Kronika, 18. veljače 1983.: ‘’Pričala
nam je jednu stvar koju mi nismo znali. Njoj je Gospa povjerila
šifre tajni, koje samo Mirjana razumi. Tako se tajne mogu
sačuvati i u slučaju da netko papir odnese”.

Kronika, 4. VI. 1983. : Ivanki, da ne bi bila manje vrijedna
od Mirjane: “Njoj je Gospa povjerila nepoznatu abecedu s
odgovarajućim slovima hrvatskog jezika. (Reče da joj je rekla
da je nešto tako prvi put u povijesti nekomu dano.) Ona
je taj život diktiran od Gospe, napisala u tom jeziku. Sad ga
prevodi”.
Ovo je Ivanka potvrdila Želimiru Puljiću i meni kad smo
s njom razgovarali 29. svibnja 1985. pred njezinom kućom u
Međugorju, ali nije htjela dati da se vidi ijedno slovo te abecede,
jer to “Gospa brani”.
Cijela je komičnost i kontradikcija u tome, da joj “Gospa”
priopćava posebnu abecedu da bi se očuvala tajna, a ona
odmah “prevodi” taj Gospin životopis da bi ga mogao svatko
pročitati, ako ga nađe! Čemu je trebala nepoznata abeceda?
Mirjana, vidjevši da ju je s ovom nepoznatom abecedom
nadmašila Ivanka, “kaže, da je s neba primila bijeli papir na
kojem će tajne postati čitljive kad bude vrijeme za to. Ali papir
ne da vidjeti”

Moram reći da nisam pročitao obje knjige do kraja ali ovo što jesam mi pokazuje da ni Biskupu Žaniću a ni drugima koji su se bavili ovim slučajem nije bilo lako. Jer danas se tvrdi jedno, sutra drugo, pa se potpisuju izjave koje se pobijaju, pa odjednaput se pojavljuju dnevnici kojih nije bilo, pa tako u krug. I sad ti dođi tu do istine.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 15:21 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Ovo su obične gluposti... :roll: opet rekla..kazala..ovo je očigledno da želi pomutnju baciti na ukazanja...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 15:22 
Odsutan

Na to mogu samo reći: Tko ima uši neka čuje..i tko ima oči neka vidi...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 15:51 
Odsutan

:) Evo i mene.
Pa da odgovorim ;)
Johnny, pronađem uskoro knjigu koja detaljno opisuje sva ispitivanja i saslušavanja vidjelaca i fra Joze neposredno nakon prvih viđenja, rezultate svih testiranja i komentare liječnika, psihologa i psihijatara na tu temu - opet - neposredno nakon događaja.

I to je sve što mene osobno zanima na tu temu.
Činjenica da niti jedan test nije utvrdio da oni lažu, a priče hrpe klinaca do u detalj su se podudarale (mislim da uzmeš 5-6 odraslih ljudi i drilaš ih godinu dana da bubaju nešto, opet bi im uspio naći neku rupu u priči).
Uostalom i sam fra Jozo priznaje da je imao istu reakciju kad su mu došli i da im nije vjerovao, ali kad je vidio da u njima nema laži i baš radi toga stao iz njih do te mjere da ga niti zatvor niti prijetnje više nisu mogle natjerati da šuti.

Po mojim postovima mislim da si mogao zaključiti koliko se trudim o svemu tome dobro razmisliti, ne nagliti, koliko se preispitujem na sve te teme suvremenih objava... E, tako sam i u vezi Međugorja bio skeptičan, ali sam napravio najbitnije što sam trebao - otišao sam tamo. I nestalo je sve sumnje i skeptičnosti. Kad sam udahnuo taj zrak, vidio to nebo, da, osjeti se nešto.

I opet možemo pljuvati po stvarima vezanim za Međugorje - hrpa jeftinih kineskih kipića, hrpa lažnih propovjednika koji se voze na valu svega toga, o bogaćenju na račun toga, o najvećoj bolesti koju je donijelo to bogaćenje - da je Međugorje krcato drogom i po stopi narkomana (baš radi tog novca) nalazi se među top 5 mjesta u BIH...
ali to nas sve samo odvodi od biti stvari i sasvim je nebitno za temu - što se to dogodilo (ili po nekima nije) u Međugorju.

I kako smo već naveli - biskup je vodio misu za doček nove godine - to je dosta jasan znak u kojem smjeru sve ide - priznanju Međugorja.
Pitam se hoće li onda mišljenje Crkve u ovome slučaju promjeniti i tvoje mišljenje? Ako se to dogodi hoće li potvrda Međugorja značiti potvrdu i svega što tvrdiš da je Vicka rekla? - jer time objava Gospe dobiva istinitost od strane Crkve. I hoće li to onda značiti da biskup nije bio u pravu i da je on taj koji se treba ispričavati za svoje riječi???
U krajnju ruku, meni osobno sve to nije bitno ;) Sve što se u Međugorju događalo i događa se - masa ljudi, ozdravljenja, mir koji isijava otamo - meni je dovoljno da vjerujem.

BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 16:16 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
hrvren napisao:
Pa da odgovorim ;)
Johnny, pronađem uskoro knjigu koja detaljno opisuje sva ispitivanja i saslušavanja vidjelaca i fra Joze neposredno nakon prvih viđenja, rezultate svih testiranja i komentare liječnika, psihologa i psihijatara na tu temu - opet - neposredno nakon događaja.

Činjenica da niti jedan test nije utvrdio da oni lažu, a priče hrpe klinaca do u detalj su se podudarale (mislim da uzmeš 5-6 odraslih ljudi i drilaš ih godinu dana da bubaju nešto, opet bi im uspio naći neku rupu u priči).
Uostalom i sam fra Jozo priznaje da je imao istu reakciju kad su mu došli i da im nije vjerovao, ali kad je vidio da u njima nema laži i baš radi toga stao iz njih do te mjere da ga niti zatvor niti prijetnje više nisu mogle natjerati da šuti.

Po mojim postovima mislim da si mogao zaključiti koliko se trudim o svemu tome dobro razmisliti, ne nagliti, koliko se preispitujem na sve te teme suvremenih objava... E, tako sam i u vezi Međugorja bio skeptičan, ali sam napravio najbitnije što sam trebao - otišao sam tamo. I nestalo je sve sumnje i skeptičnosti. Kad sam udahnuo taj zrak, vidio to nebo, da, osjeti se nešto.

I opet možemo pljuvati po stvarima vezanim za Međugorje - hrpa jeftinih kineskih kipića, hrpa lažnih propovjednika koji se voze na valu svega toga, o Bogaćenju na račun toga, o najvećoj bolesti koju je donijelo to Bogaćenje - da je Međugorje krcato drogom i po stopi narkomana (baš radi tog novca) nalazi se među top 5 mjesta u BIH...
ali to nas sve samo odvodi od biti stvari i sasvim je nebitno za temu - što se to dogodilo (ili po nekima nije) u Međugorju.

I kako smo već naveli - biskup je vodio misu za doček nove godine - to je dosta jasan znak u kojem smjeru sve ide - priznanju Međugorja.
Pitam se hoće li onda mišljenje Crkve u ovome slučaju promjeniti i tvoje mišljenje? Ako se to dogodi hoće li potvrda Međugorja značiti potvrdu i svega što tvrdiš da je Vicka rekla? - jer time objava Gospe dobiva istinitost od strane Crkve. I hoće li to onda značiti da biskup nije bio u pravu i da je on taj koji se treba ispričavati za svoje riječi???
U krajnju ruku, meni osobno sve to nije bitno ;) Sve što se u Međugorju događalo i događa se - masa ljudi, ozdravljenja, mir koji isijava otamo - meni je dovoljno da vjerujem.

BVB
:b112: :b41: :b41: :b41: :b41:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 21:32 
Odsutan

hrvren napisao:
Pa da odgovorim ;)

I opet možemo pljuvati po stvarima vezanim za Međugorje - hrpa jeftinih kineskih kipića, hrpa lažnih propovjednika koji se voze na valu svega toga, o Bogaćenju na račun toga, o najvećoj bolesti koju je donijelo to Bogaćenje - da je Međugorje krcato drogom i po stopi narkomana (baš radi tog novca) nalazi se među top 5 mjesta u BIH...

BVB

Da to odgovorim, ove ostale stvari koje si ti spominjao o trgovcima i narkomaniji ja nisam spomenuo. Drugo meni je čudno u cijeloj priči kad netko tvrdi da je problem u biskupu, ne mislim na tebe, bilo je tu postova na sličnim temama. Imam osjećaj da se na silu hoće nešto isforsirati. A tako u Crkvi to ne ide. Ne može se silovati ni biskupa ni Crkvu da nešto prizna. Drugo zašto "Gospa" govori da ako biskup ne povjeruje će uslijediti sud njemu kada po nauku Crkve nitko, ali nitko nije dužan vjerovati u privatna ukazanja. Čemu ta histerija, zašto "Gospa" govori da biskup MORA povjerovati. A kasnije se ide milom.
Treće sam si rekao bio je biskup tamo i to govori u kojem smjeru ide proces, upravo u tome i je problem, jer cijelo vrijeme se navlači ta priča već godinama. Te bio ovaj, pa papa rekao ovo nekom privatno, a onda kardinal Ratzinger izjavi da su to sve laži i za njega i za pokojnog papu. Ako Crkva donese drugačiju odluku to je drugo, napisao sam da sam otvoren da možda i je, ali se ne može muljati i petljati i onda se čuditi kako to da biskup ima negativan stav o tome. Dok se ne donese odluka priznanje ne ide ni u kojem smjeru i ostaje ona Non constat de supernaturalitate koju nije donio jedan biskup nego jedna komisija. Uglavnom ja to kao što sam rekao nisam detaljno proučio ali ovo malo što sam pročitao nije dobro.

Za kraj da vidio sam da ti to pedantno radiš pa evo imaš linkove ti prouči Ogledalo pravde, Istina će nas osloboditi, druge materijale pa reci šta vidiš.

Zadnja izmjena: johnny 5; 23 ožu 2010 20:46; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]