www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 19:41

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 128 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeće

Uznemiruje li me postovi/objave na ovoj temi?
Smatram da je sasvim u redu 40%  40%  [ 10 ]
Smatram da je u redu, ali... 12%  12%  [ 3 ]
Smatram da nije u redu, zbog... 4%  4%  [ 1 ]
Nikako nije u redu 44%  44%  [ 11 ]
Ukupno glasova : 25
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 17:31 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Sv. Mihael napisao:
Vjerujem da imate iskustva i sa drugih foruma, a ako ništa barem iz realnog života gdje te ljudi lažu i provociraju dok te u oči gledaju.
Ne nasjedajte na internet provokcije jer će ih uvijek biti.
Mene više zanima zašto su rezultati ankete 9:9 (devet ih smatra da su objave potpuno ili djelomično u redu, a drugih devet ih smatra da nisu uopće ili djelomično u redu).
Očekivao sam da će rezultat biti 1:17 (ili slično) u korist izjave da ovakve objave nisu u redu i to je ono što me više zabrinjava, a ne laprdanje frizerke iz Našica.
Zabrinjava me što ne možemo osjetiti duhove, a smatramo se duhovnim ljudima!?

P.S. Višnja, izvrstan post

BVB

Zamisli samo koliko je bilo provokatora od početka ovog foruma... Da nije Duha Svetoga oli bi išta ostalo od TT-a, da nas je Bog prepustio svijetu i đavlu. Nego vazda Bog traži, kada nam se približi đavao, da se ne plašimo i ne brinemo. Ne pitajmo zašto to traži, pouzdajmo se u Duha Svetoga koji neće, jer Mu se svidje tako, prepustiti ovo mjesto.
Rezultat ankete se može memorirati i poslužiti kao semafor s trenutnim rezultatom. Nemoj se ni brinuti, iako su pored tebe oni koji Boga ne poznaju, i ovdje na TT-u - lako se mogu duhovi prepoznati kod ljudi kada samo jednu rečenicu napišu. Ne treba čak ništa nego moliti za svakog koji se ovdje učlani, a po savjesti od takvog nekog čitati ili ne, zaključiti je li dostojno ikakva odgovora i paziti na granicu da ne prlja ovo mjesto. Šteta bi bila.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 17:48 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
zozy napisao:
Franjo, Franjo ti samo vodu na svoj mlin navrćeš........
Sve što si rekao sigurno jeste istina i doista Gospodina tako često možemo sresti u malenim stvarima, u osmjehu, u pogledu, u lijepoj riječi, u glazbi, i u loncima, i dok peremo rublje, kuhamo ručak......ta Bog je uvije uz nas i s nama......
No s druge strane ne trebaš toliko tvrdoglavo poricati ono što se događa u RKC danas i ono što je RKC i službeno priznala.....dajući prostora karizmatskom pokretu da se razvija i raste......

Laž. :?
Moran citirati sam sebe.
Dio posta od 27.1.2010.

Fran26 napisao:
I ja nikad nisan negirao karizme,niti djelovanje Duha Svetoga,to su činjenice.To je Božja rič,i nije problem ni ovde to spomenuti.Kaže Pismo;Dj 7,51 Tvrdovrati i neobrezanih srdaca i ušiju, vi se uvijek opirete Duhu Svetomu: kako oci vaši tako i vi!

Nismo takvi i ne želimo biti takvi,opirati se Duhu Svetome bila bi ludost.

Već je davno prorok Joel po Duhu Svetome zapisao;Jl 3,1-2 "Poslije ovoga izlit ću Duha svoga na svako tijelo, i proricat će vaši sinovi i kćeri, vaši će starci sanjati sne, a vaši mladići gledati viđenja.Čak ću i na sluge i sluškinje izliti Duha svojeg u dane one.

Sveto pismo obilno piše o darovima Duha;1 Kor 12,1-11 O darima Duha ne bih, braćo, htio da budete u neznanju. Znate kako ste se dok bijaste pogani, zavedeni, zanosili nijemim idolima. Zato vam obznanjujem: nitko tko u Duhu Božjem govori ne kaže: "Prokletstvo Isusu". I nitko ne može reći: "Gospodin Isus" osim u Duhu Svetom. Različiti su dari, a isti Duh; i različite službe, a isti Gospodin; i različita djelovanja, a isti Bog koji čini sve u svima. A svakomu se daje očitovanje Duha na korist. Doista, jednomu se po Duhu daje riječ mudrosti, drugomu riječ spoznanja po tom istom Duhu; drugomu vjera u tom istom Duhu, drugomu dari liječenja u tom jednom Duhu; drugomu čudotvorstva, drugomu prorokovanje, drugomu razlučivanje duhova, drugomu različiti jezici, drugomu tumačenje jezika. A sve to djeluje jedan te isti Duh dijeleći svakomu napose kako hoće.

Također i cilo 14. poglavlje poslanice Korinćanima. (usp. 1 Kor 14,1-40).

Zato papa piše o novim pokretima u Crkvi;

Dakle poput svećeničkih zvanja ni oni se ne mogu proizvesti ni administrativno ustanovit,a još manje se mogu sustavno organizirati i voditi sa strane hijerarhije.Oni moraju biti darovani,i jesu darovani.Na nama je da budemo brižno pozorni prema njima,zahvaljujući daru razlučivanja prihvaćajući sve ono dobro koje je u njima te učeći nadići ono što je neprikladno.Joseph Ratzinger "Novi izljevi duha"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 18:53 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Oprosti, izgleda da nisam pročitala ovaj tvoj post..... :grlim te: :grlim te: :grlim te:

evo ti na poklon molitvu sv. Tome Akvinskoga čiji danas spomendan slavimo

Udijeli mi, Gospodine Bože moj,
um koji će te spoznati,
marljivost koja će te tražiti,
mudrost koja će te naći;
ponašanje koje će ti se sviđati,
ustrajnost koja će te pouzdano čekati,
i pouzdanje koje će te konačno zagrliti.
Daj da ovdje u duhu pokore podnosim kazne,
da se na ovom putovanju po milosti
služim tvojim dobročinstvima
i da u slavi u nebu uživam tvoje radosti.
Koji živiš i kraljuješ, Bože,
u sve vijeke vjekova. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 19:23 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Leo napisao:
Zamisli samo koliko je bilo provokatora od početka ovog foruma... Da nije Duha Svetoga oli bi išta ostalo od TT-a, da nas je Bog prepustio svijetu i đavlu. Nego vazda Bog traži, kada nam se približi đavao, da se ne plašimo i ne brinemo. Ne pitajmo zašto to traži, pouzdajmo se u Duha Svetoga koji neće, jer Mu se svidje tako, prepustiti ovo mjesto.
Rezultat ankete se može memorirati i poslužiti kao semafor s trenutnim rezultatom. Nemoj se ni brinuti, iako su pored tebe oni koji Boga ne poznaju, i ovdje na TT-u - lako se mogu duhovi prepoznati kod ljudi kada samo jednu rečenicu napišu. Ne treba čak ništa nego moliti za svakog koji se ovdje učlani, a po savjesti od takvog nekog čitati ili ne, zaključiti je li dostojno ikakva odgovora i paziti na granicu da ne prlja ovo mjesto. Šteta bi bila.

Ža mi je da je brat Leo u meni prepoznao đavla.
Iako nije imenovao,vrlo vjerovatno se misli na sestru Mirandu i mene.
Za sestru Mirandu nemogu odgovarat šta piše( pa šta god da napiše ne virujen da je đavao).
I ža mi je da san ovo mjesto uprljao svojim postovima.
Nisan valjda to učinio kad san citirao;Sveto Pismo,Katekizam,Josepha Ratzingera,Sv.Stanislava Kostku i Tomislava Šagi Bunića.
Dobro kaže sestra Magdica nekad je bolje šutjeti.Naravno,ima stotine drugih tema na tt-u di mogu pisati.
Ža mi je da me netko doživio ka đavla.
Poznaju me Višnja,Ela,Doris,Witty,Aol,Mia,Krilce,Dora a i drugi,mislin da nisan baš tako zli,donedavno san bio duhovna nakaza priznajem,ali baš do te mjere da san đavao do toga još nisan došao ili jesan :?:
Zato se i povlačim sa ove teme,nema smisla pisat.
Iman temu "sveto pismo u slikama" tamo sam sam svoj šef lol. :)

Kad za sebe znaš koliko si jadan,zašto se čudiš što i drugi imaju svojih nedostataka :?: Josemaria Escriva

zozy napisao:
Oprosti, izgleda da nisam pročitala ovaj tvoj post..... :grlim te: :grlim te: :grlim te:

:b41:
Lipi pozdrav.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 20:09 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Internet je puko prepucavanje i raspravljanje. Uvik se neko s nekin ne slaže...

Usput, evo dobar site http://obracenje.ning.com/

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 21:02 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Fran26 napisao:
Leo napisao:

Za sestru Mirandu nemogu odgovarat šta piše( pa šta god da napiše ne virujen da je đavao).
Nisan valjda to učinio kad san citirao;Sveto Pismo,Katekizam,Josepha Ratzingera,Sv.Stanislava Kostku i Tomislava Šagi Bunića.
Dobro kaže sestra Magdica nekad je bolje šutjeti.Naravno,ima stotine drugih tema na tt-u di mogu pisati.
Poznaju me Višnja,Ela,Doris,Witty,Aol,Mia,Krilce,Dora a i drugi,mislin da nisan baš tako zli,donedavno san bio duhovna nakaza priznajem,ali baš do te mjere da san đavao do toga još nisan došao ili jesan :?:

Kad za sebe znaš koliko si jadan,zašto se čudiš što i drugi imaju svojih nedostataka :?: Josemaria Escriva

zozy napisao:

Lipi pozdrav.

Pa šta te brine šta Leo kaže i on je čovjek i zna fulati, voli on ovako odmah zaključivati tko zna, tko ne zna, tko je dostojan, tko nije, tko prlja, tko ne, al sve je to za ljude.
Ovo nije ništa još dok je Leo imao nick starsmoker bile su tu i žešće rasprave, ovo je sve tu negdje.

Citat:
Riječ je o klasičnom primjeru internet-provokatorice, stoga ni ne očekujte da će ovakve osobe reći svoje ime i prezime

Ovo se ne mogu složiti s tobom da je riječ o primjeru internet-provokatorice, tu imam drugo mišljenje.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 21:10 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Fran26 napisao:
Leo napisao:

zozy napisao:

Lipi pozdrav.

Dragi brate,

mislim da nitko ovdje ne misli tako o tebi.Pa u čemu si pogriješio?Citirajući Sv.pismo???
Ja iako te osobno ne poznajem znam da imaš najbolje namjere.
Opet ponavljam,nekada je bolje šutjeti ne zato što ne bi imali što za reći,već baš suprotno,a na TT-u smo svi jedna obitelj i kao i u svakoj obitelji,dođe do neslaganja.Netko će shvatiti,netko neće i on će osuđivati,ali Bog dragi koji nas poznaje i prije no što nešto kažemo,zna naše srce najbolje.I to je najvažnije.

:grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2010 02:07 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ako je naš Bog BOG reda i mira onda nastavimo u miru ovo je samo tema i rasprava se vodi a ponavljam nemojte napadat nikog a niti me nemojte branit Duh Sveti je branitelj a ja se ne osjećam napadnut.Rasprava je dobrodošla a svi u miru i redu sa istinskim argumentima slobodno raspravljajmo.Sad sam ja tema a poslije će bit neko treći nemora se prekidat radi toga već ne vrijeđat nikoga.Fran nemoj se ljutit na moje pisanje možda sam malo više emotivan neg bi tribalo ali se ne ljutim na tebe niti Mirandu a nevidim zla u vama samo nemoj mene citirat citati me umaraju već pišimo toplo svojim riječima i sve će bit ok.Predlažem ti da sve moje postove pročitaš i na pp mi reci što nevalja a i sama Miranda nek napiše što mi zamjera i eto da se malo više upoznajemo.Ima kebaba i girosa u mom gradu pa kad dođeš blizu javi.Sve vas ljubim ljubavlju Kristovom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2010 03:13 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Mario23 napisao:
Internet je puko prepucavanje i raspravljanje. Uvik se neko s nekin ne slaže...

Usput, evo dobar site http://obracenje.ning.com/

Na toj stranici je aktivna grupa Pokreta ljubavi Don Diega, dakle čitaj Conchiglia, a mislim da je bilo dosta razgovora na tu temu pa ja osobno baš ne preferiram tu stranicu.

učenik napisao:
je naš Bog Bog reda i mira onda nastavimo u miru ovo je samo tema i rasprava se vodi a ponavljam nemojte napadat nikog a niti me nemojte branit Duh Sveti je branitelj a ja se ne osjećam napadnut.

A čovječe pa imao si svoju temu gdje te se napada :D lol Nemoj sad teoriju zavjere :)
Mene na ovoj temi muči i dosta smo je posvetili tome što Miranda priča o navodnim objavama koje traju 3 godine, imaju duhovnika, odobrenje svećenika, biskupa... bla, bla, bla a ništa od toga se ne konkretizira - netko ima objave, neki svećenik, neki biskup...Pa mene čisto zanima tko :)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2010 08:45 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Predragi Frane :grlim te: :grlim te: ,

budući da sam osobno susrela i tebe i Lea i da smo proveli lijepo vrijeme u druženju, znam da u tebi nema namjernog zla, znam da si ponizno i divno Božje dijete koje Boga i ljude voli svim srcem. Meni se sviđa i tvoja opreznost s kojom pristupaš npr. Božjim darovima, zaista to proizlazi iz toga jer naslućuješ koliko je Bog velik, a mi ljudi maleni i teško je ponekad povjerovati da Bog daje tolike darove grešnim, malenim ljudima... Razumijem tvoj oprez.
Isto tako, i Leo je ponizan i divan čovjek posvećen Bogu poput tebe i sigurna sam da uopće nije u tebi prepoznao to nešto đavolsko... Sigurno nije!
U svima nama ima malo zla i skloni smo tome katkad, ali ja vjerujem da Leo nije mislio na tebe kad je spomenuo đavola koji obilazi..Kraj svih nas on obilazi pomalo i nekad govori kroz naša usta, nažalost, ali mislim da ga upravo ti itekako jako odbijaš od sebe..I da se puno više trudiš od većine ljudi u tome.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 128 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]