www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 19:32

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 22:22 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Ne kužim ćemu lupanje po praznoj slami!!!Pustite Crkvu da to riješava,i vijernike dok se dobri plodovi vraćaju odande.A ne zauzeti jedan stav zbog dvije tri knjige i to je to.Ma ima stotine knjiga o Međugorju,i nije čuda da neide sve takoglatko. :h2: :h2: :h2:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2010 00:42 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Nemojmo trčati ispred pape. Jedino pogrešno što možemo učiniti jeste da sami odlučimo, na svoju ruku.
Hodočašćenje u Međugorje nije zabranjeno, pastoral funkcionira... čemu tolika prašina. To je Marijansko svetište.... mislim suvišno je išta govoriti.
..a tek tolike ispovijedi...
:wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2010 02:57 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
2Johnny:
Ma ja sam sam spomenuo ono (trgovine, bogaćenje, droga) - to je činjenica i ne smije se bježati od toga, isto tako popratna pojava velikog broja mjesta, ne samo Međugorja. Radi toga i navodim to - to je nužno zlo koje se uvijek nakači na tako nešto, a onda se često dogodi da ljudi vide to i ništa osim toga.

Ali za ovo što navodiš - riječi biskupa, riječi Vicke - sve su to opet riječi i niti znamo laže li Vicka na tu temu ili laže biskup - činjenica je samo da su priče tako suprotne da netko svakako laže. Ali time opet odlazimo od biti :(

Meni je žao što sam sada skužio da knjiga o kojoj sam pričao nažalost nije kod mene u stanu, ali svakako ću je nabaviti da stavim stvari o onome najbitnijem - ukazanjima.
I fulao sam dio :( Pričao sam sa suprugom da me podsjeti o čemu je točno riječ jer sam je davno čitao. Dakle, tamo nema svjedočanstava, ali su one bitnije stvari o kojima sam govorio tamo - psihotestovi, detektori laži, mjerenja njihove moždane aktivnosti (normalne i za vrijeme ukazanja)... ono što bi trebalo biti bitno.
Oni su pristali na sve testove tada koji su uključivali ispitivanje njih i njihovih tjela, mislim da je jedino što nisu dozvolili testiranje same prisutnosti Gospe - jer nisu željeli da itko radi tako nešto.
Uglavnom, svakako nabavim knjigu što prije, a oprosti ako ne bude tako skoro jer je cca 450 km od Zg :)

I da :) samo da dodam u vezi biskupa i mise - ma što god on rekao službeno - činjenica je da niti jedan biskup nije držao misu u Međugorju baš radi čitave situacije, činjenica je i da nisu mogli bez lokalnog biskupa i isto tako da svećenici općenito baš nisu bili poticani na takva hodočašća (ako se ne varam mogli su kao civili voditi župljane, ali je preporučeno da ne idu kao duhovnici baš radi nepriznavanja Međugorja). A sada misu održi jedan biskup. Čovječe i to koji biskup ;) Inkvizicija, brate :D Inkvizicija :D
Kao što rekoh, dosta je to znakovito :)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2010 11:40 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Našao sam stari post od Kleofe na temi o Međugorju pa sam se polomio:

Citat:
Lukavstvo je, recimo, ukazati se svaki dan nakon "Županijske panorame".
:lol: :lol: :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2010 13:56 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Evo još jedne zanimljive situacije vezane uz Veliki znak koji je "Gospa" trebala ostaviti:

Vicka piše u svome Dnevniku ovo da je "Gospa" govorila za znak:

"Ubzo će" - treba obratiti pozornost da je ovo bilo 27.8.1981.

"Još malo strpljenja"- ovo je bilo 29.8.1981.

"Samo još malo strpljenja" ovo je bilo 31.8.1981.

Fra Tomislav Vlašić, koji je poznat, (op.a.) u svojoj Kronici piše 16.3.1982. :"Vicka kaže da oni znadu dan kad će Gospa ostaviti vidljivi vanjski znak: to je još tajna!"

Zatim postaje zanimljivo jer dolazi prva komisija po nalogu biskupa te želi provjeriti priču o znaku. Ispitali su svo šestero vidjelaca, petero ih se branilo da ne mogu ništa reći, Ivan je pak bio u sjemeništu te mu telefon nije radio pa ga se nije moglo unaprijed obavijestiti o posjeti. Članovi komisije Puljić i Zovkić su došli do njega te su mu postavili pitanja o znaku na koja je odgovorio uvjeravajući članove komisije da mu "Gospa" nije zabranila o tome govoriti.

Izjava je napisana 9.5.1982. u dva primjerka( jedan je odnesena na Ordinarijat a druga ostala Ivanu) a napominjem da je Vicka 27.8.1981. izjavila da će uskoro taj znak biti (Šta je do današnjeg dana sa tim znakom ?op.a(

Sad se priča okreće naime u 3. mjesecu 1984. Ivan je rekao fra Slavku Barbariću da nije ništa napisao na papir u koverti. Kako mi znamo da je on to rekao, znamo zato što je fra Slavko Barbarić to sam napisao na 9 stranica pod naslovom Slučaj s kovertom Ivana Dragičevića, kopija primjerka je također na Ordinarijatu.
I onda da sve bude bolje je otac Laurentin to napisao u svojoj knjizi "Medjugorje a l"heure de la desinformation" (str. 36.)

A šta je on uopće napisao :1. Pitanje : Kakav će Gospa dati znak?
Odgovor
: "Gospa je rekla da će ostaviti znak taj znak ja vam kazujem i povjeravam znak je: da će biti veliko svetište u Međugorju u čast moga ukazivanja i to Svetište mome liku.

2. Pitanje: Kada će se znak dogoditi?
Odgovor:"
Znak će se dogoditi u 6. mjesecu"

E sad priča ide dalje naravno s okretima ovaj put 9.3. 1985. Ivan fra Slavku Barbariću tvrdi:"Trebao sam ti to još prije reći, jer mi je Gospa kazala da su otvorili kuvertu i da su u njoj nešto našli. Ali to nije znak,
to nije ono što je meni Gospa povjerila.Onda je stao govoriti o svojoj drugoj koverti i da u toj drugoj nema ništa, "da je prazna"! Ali nikada te koverte nije uspio naći.
Dakle sada tvrdi drugo opet istom fratru jednu je ispisao lažno, a navodno je druga prazna. Zanimljivo da ta druga nikad nije nađena, ona koja je kod njega ostala.

Da vidimo šta "Gospa" kaže na to: Vicka je imala viđenje 13. ožujka 1985. Evo odgovora:
"Gospa je rekla: Molite, molite, molite. Jedino se molitvom možete
osloboditi Ivanove pogreške koju je učinio, a do toga nije trebalo
doći". Vicka tomu nadodaje svoje tumačenje: Gospin pogled i
nezadovoljstvo govorili su mi da je on ipak pisao: "To nije trebalo
činiti. Trebao je odmah kazati da ne dođe do sumnje među svima
vama".
Dakle Gospa po Vicki izgleda razočarano i to nije smio činiti.

Ali sada se opet okreće priča:Mirjana, koja ima "ukazanja" samo na svoj rođendan (18.
ožujka), provjerila je Ivanovu istinu u svome "viđenju". Ona je
početkom travnja 1985. napisala u svome pismu, adresiranu na fra
Petra Ljubičića: "Zatim sam pitala za Ivana u vezi njegova slučaja
(za to ste sigurno čuli, u vezi tajne, ustvari znaka, onog pisma).
Ona je rekla da svećenici trebaju da budu uz nas, da nam pomognu
jer teško je ona breme stavila na nas i da je boli njihova
107
sumnjičavost. Zatim je rekla da Ivan nije ništa uradio loše. Rekla je
da ga je ona ukorila dovoljno, i da ga više ne treba galamiti. Da je
dobro što je onako napisao.

Dakle prvo se tvrdi da nije to trebao napraviti, a onda "Gospa" tvrdi da je Ivan dobro postupio, a lagao je. Još jedna zanimljiva zgoda iz Međugorja. :wink:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Vrijeme na UTC [LJV]