www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 svi 2025 17:11

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 227 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 26 lis 2006 23:55 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Kad sam 11. listopada 1984. pokazao Vicki fotokopije Kronike i Drugog dnevnika i rekao da „ima nekoliko mjesta gdje se slovo u slovo slažu“.
Vicka: „Da,nemam pojma ja za tu Kroniku“.(…)
Bulat: „Dnevnik je prepisivan iz Kronike.“
Vicka: „Koji?“
Bulat: „Taj Dnevnik ( II).“
Vicka: „Prepisan?Nije sigurno!Nije sigurno!Budi uvjeren sto po sto!“
Bulat: „Dokazi postoje.“
Vicka: „Dobro,neka imaju,ja znam da nisu prepisani!“
Bulat: „Kad ti to nisi pisala,ako znaš?“
Vicka: „Pisala?Nisam pisala to,ali pisala je moja sestra.“
Vickina kategorična tvrdnja da Drugi dnevnik nije prepisivan iz Kronike i da ga je pisala njezina sestra,a ne sestre,znak su da ona nema puno veze s ovim Drugim dnevnikom,iako se na kraju pokolebala u svojoj tvrdnji i rekla da će pitati sestru.
Dodao bih još jednu stvar u svezi sa ovim Dnevnikom.U pismu od 20. veljače 1985. pisao mi je pater Grafenauer da ga je telefonski pitao Nijemac Klaus Ziegler,je li on,Grafenauer,predao biskupu Žaniću Vickin Dnevnik.Klaus,naime,kaže da mu je biskup dao fotokopiran Vickin Dnevnik i rekao da mu je to donio Grafenauer.Klaus je „navodio temeljite razloge protiv“ toga da je to Vickin Drugi dnevnik ,kaže Grafenauer.

Grafenauer je Klausu poslao jedno Vickino pisamce koje je Klaus zajedno s fotokopiranim Dnevnikom dao grafologu i grafolog je utvrdio da se ne radi o istom rukopisu tj.da to nije Vickin Dnevnik.“Molio sam ga – kaže Grafenauer – da ovih stvari ne vješa na veliko zvono,da ne iznosi naše prljavo rublje pred cijeli svijet(…).Klaus je na sam Božić sve to pokazao kardinalu Ratzingeru.Rekao sam da ne može ništa iznijeti,ne izvijesti li prije o svemu kardinala“.Toliko o tome pater Grafenauer,

Vrh

Naslov:
PostPostano: 26 lis 2006 23:56 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: 26 lis 2006 23:58 
Odsutan

Biskup se Žanić – zbog mnogih susreta – ne sjeća i susreta s Klausom Zieglerom,ali je vjerojatno onako kako je Klaus iznio,jer je biskup bio uvjeren da je Drugi dnevnik pisala Vicka.Moglo se ,naime,raditi samo o rukopisu Drugog dnevnika,jer rukopis Prvog dnevnika još nije imao ni biskup ni članovi Komisije.Imali smo ovaj Prvi dnevnik napisan pisaćim strojem.Rukopis Prvog dnevnika dobili smo tek 30. svibnja 1985.Tako je,stjecajem okolnosti,u međunarodnoj javnosti izašlo da biskup Žanić širi lažne Vickine Dnevnike,ili u ovome slučaju Prvi dnevnik.Nije indiferentna stvar je li „ovakva istina“ servirana i kardinalu Ratzingeru,koji je u zadnjoj instanci odgovoran za donošenje suda o događanjima u Međugorju.
Napomenimo da je od tri“Vickina“Dnevnika,Drugi dnevnik najsadržajniji i najsmisleniji upravo stoga jer je prepisivan iz Kronike ukazanja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 26 lis 2006 23:58 
Odsutan

Slika

.laže selo ..lažu ljudi..

Vrh

Naslov:
PostPostano: 27 lis 2006 00:00 
Odsutan

Slika

.lažu hodočasnici, svih boja

Vrh

Naslov:
PostPostano: 27 lis 2006 00:01 
Odsutan

Jedino ovaj Treći dnevnik Vicka je pisala svojom rukom.I u njemu su prva tri dana ( 6.,7.i 8. veljače 1982.)pisana drugačijim rukopisom.Obuhvaća razdoblje od 6. veljače do 25. ožujka 1982., ali su neki datumi ispušteni.U ovom Trećem dnevniku ima samo 33 datuma ( dana),gdje se govori nešto o „ukazanjima“,a na 13 mjesta – negdje s datumom a negdje bez datuma – zapisane su neke pjesme,izreke ili slično,što nema nikakve veze s „ukazanjima“.Od ova 33 dana ,gdje je riječ o „ukazanjima“,na dvanaestak se mjesta ponavljaju gotovo bez ikakva osvrta na taj dan što se zbivalo.U ostalih dvadesetak dana ponešto je zabilježeno,što se čini vjerojatnim.Cio je Treći dnevnik gramatički nepismen,sadržajno veoma siromašan.
U ovome Trećem dnevniku samo prvih 8 dana ( od 6. do 13. veljače 1982.) slažu se imena dana i datumi koji su tada bili.U svim ostalim danima imena dana ne odgovaraju datumu,tj.dotičnog datuma nije bilo ime dana koje je napisano u Trećem dnevniku.
Na primjer, 16. veljače 1982.:u okviru za dan (dnevnik je pisan u rokovniku) piše „srijeda“,ispod toga“ponedjeljak“,a stvarno toga datuma je bio utorak!Ovdje je ispravljano ime dana i datum i mjesec!
Slično 19. veljače :u okviru za dan piše petak,ispod okvira pisalo je srijeda,a onda crnim flomasterom preko riječi srijeda napisano utorak!Toga je datuma bio petak!

Spomenimo još 21. veljače:u okviru za dan piše nedjelja,
ispod okvira srijeda i na početku teksta srijeda,a stvarno je
bila nedjelja.Tako su u cijelom Trećem dnevniku,izuzevši
prvih 8 dana i zadnji dan ( 25. ožujka),gdje uopće nije napisano ime dana,u „raskoraku“dani i datumi.Nema smisla iznositi
svaki dan po redu što je i kako pogriješeno.Pokušao sam doznati od same Vicke kako se dogodila ova zbrka s imenima dana i datumima,11. listopada 1984.,kada smo s njom razgovarali u Mostaru (dr.Šime Samac,dr.Nikola Dogan i nižepotpisani).Pokazao sam Vicki Treći dnevnik i upitao je :
Bulat: „Je li to tvoj originalni dnevnik?“
Vicka: „Da vidim.an-ha,ali nije,je,je jest,ma jest!“
Bulat: „Je li to sve?“
Vicka: „Ma jok!...Ne,ovo je moj dnevnik što sam ja ovako pisala dane,kad je što bilo i koju pjesmicu ovdje stavljala.“
Bulat: „Da,u redu.Još jedno pitanje:jesi li ti ovaj dnevnik pisala svaki dan kako ovdje piše?“
Vicka: „Jesam dotle pisala svaki dan.“
Bulat: „Svaki dan?“
Vicka: „Da!“
Bulat: „Dobro,ako si ti pisala to svaki dan,19 kako se moglo dogoditi da ti na Veliku srijedu pišeš petak?“

Usp.R.LAURENTIN,Dernieres nouvelles de MEDJUGORJE.Vers la fin des apparitions.Talijanski prijevod:Ancora su Medjugorje.Verso la fine delle apparizioni Brescia, 1985., str. 82-84. 4°fascicolo integrativo del Libro“La Vergine appare…“,str. 35.
Laurentin iz ovog dijaloga izostavlja sve gdje se vidi da Vicka upada u kontradikcije i ne govori istinu.Ne donosi dijalog od početka,gdje Vicka kaže da je ovaj Treći dnevnik pisala svaki dan.Da se to ne bi vidjelo,on ispušta i prvi dio rečenice : „Dobro,ako si ti pisala to svaki dan…“ i počinje svoje citiranje dijaloga od drugog dijela rečenice, „…kako se moglo dogoditi da ti na Veliku srijedu pišeš petak“.Ako gosp.Laurentin voli i traži istinu( „Comme vous ,je ne cherche que la verite..“ u pismu meni 5 travnja 1985., datum na žigu pište),zašto ju nije i napisao u potpunosti?

Vicka: „Što na Veliku srijedu?“
Bulat: „Velika srijeda,mjesto srijeda ovdje piše petak“(moja primjedba:ja sam pogrešno rekao:mjesto Čista srijeda – Velika srijeda i Vicka ponavlja).
Vicka: „Gdje to?“
Bulat: ( pokazuje joj dnevnik) „Evo!“
Vicka: „Koje?“
Bulat „24. veljače,vidiš,ti si napisala petak,a tada je bila Čista srijeda.Ja sam to ispravio:srijeda.Ne samo to,nego dalje odavle i unazad( tj.prije 24. veljače), uvijek si krivo pisala dane.“
Vicka „Što ima veze,ako sam se zabunila?“
Bulat „Ja mislim da se ne možeš zabuniti.Znaš zašto?“
Vicka „Zašto?“
Bulat „Ako je danas nedjelja i ti bila u crkvi,slušala propovijed i poslije podne pišeš dnevnik,možeš li napisati utorak?“
Vicka: „Ne mogu napisati,ali dobro,ne mogu napisati danas utorak,to je sigurno,ali ipak svaki se čovjek u životu može prevariti.“
Bulat: „Može se prevariti jedanput,ali nisi jedanput,nego je cijeli ovi ( dnevnik) tako kriv.“
Samac: „Vicka,jesi li pisala dnevnik svaku večer ili nakon dan – dva?“
Vicka: „Ma nisam svaku večer.“
Samac: „A tako!“(…)
Bulat: „Zato te ja pitam:jesi li ovaj dnevnik napisala u pet dana ili si svaki dan(pisala)kako datumi stoje?“
Vicka: „Nisam svaki dan“ ( primjedba : na početku je rekla : „Jesam dotle pisala svaki dan“).
Laurentin sve je ispustio što dovodi Vicku u kontradikciju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 27 lis 2006 00:02 
Odsutan

...laže Rafo..

Slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: 27 lis 2006 00:03 
Odsutan

3) Poruka preko Marije župi.Kronika: 21. veljače 1985.: „Iz dana u dan pozivala sam vas na obnavljanje i molitve u župi,ali ne prihvaćate.Danas vas pozivam posljednji put“

Dakle nade su izgubljene,jer su srca tvrdokorna.Ali čujmo što poručuje mjesec dana kasnije.
Kronika, 21. ožujka 1985.: „ Draga djeco,volim vas i na poseban način sam izabrala ovu župu koja mi je milija nego ostale,gdje sam rado boravila,kad me Svevišnji slao“

Poruka na Veliki četvrtak, 4. travnja 1985.: „Danas je dan
kad sam vam željela prestati davati poruke,jer me pojedinci nisu prihvatili.Župa se pokrenula i želim vam davati poruke
kao nikada što je igdje bilo u povijesti od postanka svijeta“

Vrh

Naslov:
PostPostano: 27 lis 2006 00:04 
Odsutan

Slika

i najveće čudo kako Gospa kaže S.Misa

Vrh

Naslov:
PostPostano: 27 lis 2006 00:04 
Odsutan

Kako vidimo,velik je dijapazon „Gospinih“ raspoloženja: od toga da ih posljednji put poziva,pa sve dotle da će im davati takve poruke kakvih nije bilo od postanka svijeta.

Dakle međugorje je centar svih Božjih planova,jer će se tu objaviti što se nije objavilo.OD POSTANKA SVIJETA! A Ivanka i Mirjana imaju takve „šifre“ da je to nešto što je prvo u povijesti svijeta samo njima dano!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 227 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]