www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 20:51

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 305 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 31  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2010 16:56 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
hrvren napisao:
Vidiš - sada radiš ono što rade razne sekte, sljedbe... - okrećeš Bibliju kako ti odgovara, koristiš je kako i kada želiš, ne vidiš ništa ostalo osim onoga što ti u tome ide u prilog - zato imamo svećenike - da sami ne bismo otišli u zastranjenja - što ti činiš.

A ako i sam tvrdiš da jesi lud, a ranije si se i nazivao Luciferom, ne brini - molit ćemo mi za tebe. Pa zato i jesmo tu - da pomognemo jedni drugima. Jedna velika obitelj ;) Nećemo te šutnuti radi tvoje ludosti i bogohuljenja, nego ćemo moliti da se unormališ i prestaneš s bogohuljenjem.

Vidiš opet zastranjenja - materijalno i duhovno. Pa u Vjerovanju moliš i molitvom potvrđuješ uvjerenje da ćeš uskrsnuti dušom i tijelom - dakle postoji neodvojivost tijela i duše. Postoje sljedbe koje tvrde da tijelo nakon smrti propada, a duša će uskrsnuti, ali dragi moj, mi nismo ti ;)
U rimokatoličanstvu tijelo i duša su povezani.
Da te podsjetim kako ide kraj molitve ;) :
Vjerujem u Duha Svetoga, SVETU CRKVU KATOLIČKU (po čijim učenjima pljuješ i zanemaruješ ih), općinstvo Svetih, oproštenje grijeha, USKRSNUĆE TIJELA (e to je to - uskrsne i tijelo - dakle vezano je s dušom) i život vječni.

I amen brate - to nam je jedna od osnova vjere.

A Boga vrijeđaš na neke druge načine koje sam zbilja već puno puta naveo i zbilja ne bih više copy/pasteao sve to. Uglavnom - sve se svodi na to da nešto zemaljsko uzdižeš na razinu nebeskog i to je osnovna pogreška.

Yes, i Isusu su rekli da vrijedja Boga i onda ga razapeli! I to baš narod ga razapeo, i baraba je bio bolji od Isusa narodu!

Ti me mozes nazvati zastranjelim... kako god zelis... bogohulnikom... ludjakom... lošim momkom... sve sta ti je po volji!

To apsolutno ni najmanje nece utjecati na moj život!
Hvala ti ako moliš za mene!

Zadnja izmjena: LeMonde; 05 vel 2010 16:58; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2010 16:57 
Odsutan

LeMonde napisao:
Daj konkretno mi reci sta je tocno bogohuljenje? To što vjerujem da Bogu ništa nije nemoguce?

Ostalo dalje necemo pricati da li je ljubav vječna... za mene je ljubav izmedju muskarca i zene vjecna jer znam da postoji... ti ne znas nista o toj ljubavi i tu je kraj priče za tebe!

Već sam ti naveo sva tvoja bogohuljenja, oprosti, ali ovaj put ćeš morati sam scrollati po topicu i vidjeti moje postove gdje sam ih jasno naveo.

Ja ne znam ništa o toj ljubavi???

Dragi moj - niti u jednom trenutku nisam gradio svoje mišljenje o tebi na svojim pretpostavkama, nego na stvarima koje ovdje iznosiš pa i ja molim isto.
I ne - CRKVA KAŽE da ljubav muškarca i žene nije vječna. Ona postoji, svi je želimo (osim onih koji se odluče za celibat - ali vidiš - to je još veća ljubav i to je ono čemu se u stvari i teži - predati se Bogu i voljeti Boga), ali nije vječna, nije i ne smije biti bit nečijeg života tj. ako jest tako - onda je to opet u neskladu sa Crkvom - jer Bog, a tako i ljubav prema Njemu trebaju biti na prvom mjestu (nekome tko jest vjernik).

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2010 17:02 
Odsutan

LeMonde napisao:
Yes, i Isusu su rekli da vrijedja Boga i onda ga razapeli!

Isus i jest došao na ovaj svijet da bude razapet - Njegova smrt i jest za sve nas - to je Novi Savez Boga i Ljudi koji i jest i morao je biti zapečaćen - krvlju.

Vidiš - to je ljubav nad ljubavima.

Da tvoja priča drži vodu onda bi u Bibliji pisalo da je Isus došao na svijet, oženio se i imao hrpu djece - i čiča-miča, gotova je priča.
Ali nije - jer ljubav muškarca i žene nije vrhunac ljubavi i nismo došli na ovaj svijet da bismo našli ženu, živjeli s njom i onda umrli.

Eto - priča o dvije polovice i Isus - po tebi je onda i Isus polučovjek iz jednostavne činjenice da niti je ikada tražio niti imao ženu :)

Meni je žao što te ova rasprava u tvojoj zasljepljenosti i želji da dokažeš da si u pravu vodi sve dublje u svetogrđe i načimanje nekih osnovnih dogmi :(

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2010 17:14 
Odsutan

hrvren napisao:
Već sam ti naveo sva tvoja bogohuljenja, oprosti, ali ovaj put ćeš morati sam scrollati po topicu i vidjeti moje postove gdje sam ih jasno naveo.

Ja ne znam ništa o toj ljubavi???

Dragi moj - niti u jednom trenutku nisam gradio svoje mišljenje o tebi na svojim pretpostavkama, nego na stvarima koje ovdje iznosiš pa i ja molim isto.
I ne - CRKVA KAŽE da ljubav muškarca i žene nije vječna. Ona postoji, svi je želimo (osim onih koji se odluče za celibat - ali vidiš - to je još veća ljubav i to je ono čemu se u stvari i teži - predati se Bogu i voljeti Boga), ali nije vječna, nije i ne smije biti bit nečijeg života tj. ako jest tako - onda je to opet u neskladu sa Crkvom - jer Bog, a tako i ljubav prema Njemu trebaju biti na prvom mjestu (nekome tko jest vjernik).

Ne znaš ništa o ljubavi te žene prema meni i o mojoj ljubavi prema njoj!
I za tebe neka bude prolazna... misli da sam ja u zabludi i da cu se razocarati u zivotu...

Za mene je vječna, jer Bogu ništa nije nemoguće, a ja sam poželio vječnu ljubav... i ispričao sam se Bogu... izvini Oče, ali ja bih zaista želio ženu da je volim vječno... izvini na mojoj sebičnosti, ali ja bih želio vječno voljeti jednu ženu kao što vječno volim tebe!

Zaista Oče, možda nju želim voljeti još i više od tebe, još i veću ljubav od tvoje želim... i oprosti mi ako sam griješnik i ako sam slabašan... Volim te kao Oca koji mi je dao život, ali bez nje moje srce je prazno i boli me.

Izvini što te ne volim najviše, možda samo mislim da te ne volim najviše jer da nema tebe ne bi bilo ni mene i nje... to je najiskrenije što ti mogu reći Oče. Ne mogu biti iskreniji od toga! Tvoja je ljubav divna, ali ja sam možda proklet i želim još nešto! Želim da ja volim nekoga kao što ti voliš mene... kroz vjekove!

Di si sada prijatelju moj kroz vjekove... di si i kada češ doći?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2010 17:19 
Odsutan

Još jedno zastranjenje - nema nikakvih vjekova.
Dođeš na svijet, tu si kao muškarac/žena i kada umreš - lijepo piše da nema muškaraca i žena... ničega zemaljskog.

Dakle, otišao si korak dalje - ti tvoji vjekovi sada podrazumjevaju i nekakvu reinkarnaciju.
Jesi onda zamolio i da se volite i kada ona bude kamičak na obali rijeke, a ti travka koja leluja nad njom???

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2010 17:20 
Odsutan

hrvren napisao:
Eto - priča o dvije polovice i Isus - po tebi je onda i Isus polučovjek iz jednostavne činjenice da niti je ikada tražio niti imao ženu :)

stari moj... mozda jednom shvatis... da sam ja Isus onda mi valjda ne bi trebala žena... ali ja sam Dječak sa Snovima... i da bih svjetlio meni je potrebna moja druga polovica, potrebno je da moji snovi budu ispunjeni... da opet sretnem Djevojku koja traži Svjetlost. Jer ona je moja druga polovica!

Doći će Isus opet na Zemlju...
i ovaj put će pričati o ljubavi izmedju muškarca i žene.

Zadnja izmjena: LeMonde; 05 vel 2010 17:25; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2010 17:22 
Odsutan

I još nešto na onaj post -
ono što pišem nije samo moje mišljenje - pokušavam ti objasniti kakav stav Crkva ima na tu temu i što Crkva naučava.

I da, postoje stvari koje su Bogu nemoguće - Bog ne može biti zao. Bog isto tako ne želi raditi nešto što nije u skladu s Njim i sa samom Njegovom biti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2010 17:23 
Odsutan

hrvren napisao:
Još jedno zastranjenje - nema nikakvih vjekova.
Dođeš na svijet, tu si kao muškarac/žena i kada umreš - lijepo piše da nema muškaraca i žena... ničega zemaljskog.

Dakle, otišao si korak dalje - ti tvoji vjekovi sada podrazumjevaju i nekakvu reinkarnaciju.
Jesi onda zamolio i da se volite i kada ona bude kamičak na obali rijeke, a ti travka koja leluja nad njom???

Lako za to što piše.
Ono što boli jače se osjeti!

Jel to tako neobično da ja imam drugu polovicu?
Jel ne možeš to meni poželjeti?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2010 17:27 
Odsutan

LeMonde napisao:
stari moj... mozda jednom shvatis... da sam ja Isus onda mi valjda ne bi trebala žena... ali ja sam Dječak sa Snovima... i da bih svjetlio meni je potrebna moja druga polovica, potrebno je da moji snovi budu ispunjeni... da opet sretnem Djedvojku koja traži Svjetlost. Jer ona je moja druga polovica!

Doći će Isus opet na Zemlju...
i ovaj put će pričati o ljubavi izmedju muškarca i žene.

1. Nisam stari iz same činjenice da sam mlađi od tebe, a ti se nazivaš dječakom :) ja sam onda obična - beba :)
2. Slobodno imaj to mišljenje, ali zbilja nema potrebe da onda svima koji su ovdje, a vjeruju u Krista, u Sveto Pismo, a isto tako su i - vjerni učenju Crkve prodaješ takve priče i uvjeravaš nas kako je to točno i ispravno, a svima ostalim koji se ne slažu s tobom (a to su svi) tvrdiš da nisu u pravu.

A kao najbitnije - opet bogohuljenje
3. Lijepo piše da će sljedeći Isusov dolazak biti - Posljednji Sud i jasno je navedeno kako će taj dolazak izgledati.

Zbilja tvoja kvazireligija postaje malo - zamorna.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2010 17:31 
Odsutan

LeMonde napisao:
Lako za to što piše.
Ono što boli jače se osjeti!

Jel to tako neobično da ja imam drugu polovicu?
Jel ne možeš to meni poželjeti?

Nije lako za ono što piše - Sveto Pismo je jedna od stvari na koje se pozivamo.
Ono što boli... - vidiš, da ozbiljno razmišljaš o Bogu ne bi pisao ovakve stvari jer bi bio upoznat s tim da nam Bog daje i bol:
1. Time postajemo bliži Kristu kroz bol bolje razumjevajući Njegovu Muku
2. Kroz bol se otkupljujemo za svoje grijehe
3. Kroz bol možemo skratiti muke onih u Čistilištu jer oni više nemaju mogućnost sami si ih skretiti ili olakšati

I da, mogu ti poželjeti, a i želim - od sveg srca - ženu koju ćeš voljeti i koja će tebe voljeti; ali ovo što pišeš i način na koji pišeš - ipak ostaje zastranjenje i bogohuljenje.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 305 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 31  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]