www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 19 srp 2025 17:40

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 202 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 17 vel 2010 18:42 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
-anna- napisao:
mene zanima dar proroštva :D

može li mi netko nešto više napisati o tom daru... :oops: postoji li samo jedan oblik proroštva ili više njih.. da li proroštva možemo dobijati nekoliko puta dnevno, dok smo sami kod kuće.. ili samo dok se nalazimo u molitvenoj zajednici i pred mnoštvom drugih ljudi :oops:

da li su proroštva samo kada Bog ili Isus govore preko neke osobe.. ili proroštva mogu biti i u obliku zahvale ili blagoslivljanja.. a ne samo u obliku neke poruke? :oops:

unaprijed hvala :b232:

preporučujem ti DeGradesovu knjigu: Dar proroštva...
meni je jako pomogla kad nisam bio perfektno siguran u taj dar...
i ako sam imao rekrasan osjećaj dok bi primao proroštvo nebih bio siguran jeli to pravo...
proroštva primam kao glas u srcu...ili kao jednostavne misli,ili kroz slike i pjesmu...u sve ovo nisam bio siguran ali sam čitao knjigu i bilo mi je puno lakše...

prije čitanja knjige imao sam proroštvo u obliku glasa,pjesme i misli...
kasnije sam dobio ostalo...
tamo piše da mi svi imamo dar proroštva samo moramo naučiti slušati Božji glas...
BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ožu 2010 06:57 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Neki ljudi stvarno nemju straha Božjeg pa oskvrnjuju najveće svetinje!
A posebna "poslastica" su im katoličke dogme i vjerovanja pa bijesne na
njih najvećom silinom i snagom jer znaju da je punina istine u njima!
Ma mogu bijesniti koliko žele, Krist je kralj! On je Pobjednik!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 ožu 2010 19:12 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

O DOĐI STVORČE DUŠE SVET !
POHODI DUŠE VJERNIKA,
POTECI VIŠNJOM MILOSTI
U GRUDI ŠTO NO STVORI IH.

TI NAZIVAŠ SE TJEŠITELJ
BLAGODAT BOGA SVEVIŠNJEG,
STUDENAC ŽIVI,
LJUBAV PLAM
I POMAZANJE DUHOVNO.

SLAVA OCU I SINU I DUHU SVETOMU
KAKO BIJAŠE NA POČETKU TAKO I SADA
I VAZDA I U VJEKE VJEKOVA AMEN

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 ožu 2010 22:15 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Selle napisao:
preporučujem ti DeGradesovu knjigu: Dar proroštva...
meni je jako pomogla kad nisam bio perfektno siguran u taj dar...

...tamo piše da mi svi imamo dar proroštva samo moramo naučiti slušati Božji glas...
Samo da dopunim da je to DeGrandis i da upitam ima li tko u području Splita i okolice tu knjigu?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 ožu 2010 22:26 
Odsutan

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
imam je ja...mogu je poslat po Sanji...il kopirat ..pa poslat mailom...a imaš je uzet i u sv.Antuna čini mi se u ST

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 svi 2010 15:02 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Na prvom semiaru u taboru sam dobila dar duha radosti...to nisam imala pojma dok mi nisu objasnili, jer sam se smijala sa nekoliko ljudi 3 ipo sata u komadu, bez nekog razloga...

a na drugom seminaru prije tocno mjesec dana, grlo me pocelo stezat, rekli su mi da je to momenat kada se dar molitve u jezicima oslobađa...a nisam imala pojma da trebam ispuštat glasić i da će riječi same počet izlazit, ja sam samo šutila malo prepadnuta,samo mi je izletila riječ Isus na Aramjeskom, odnosno Jeshua... molila sam u sebi i kasnije se malo smijala ...

Baš mi je žaj šta nisan tada reagirala i prepustila se Duhu Svetom do kraja :(

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 svi 2010 10:30 
Odsutan

Dar govorenja u jezicima mi je nepoznanica. U Bibliji pise da ce one ljude koji budu govorili u jezicima ostali cuti na svom materinjem jeziku. Govorenje u jezicima koje sam ja cula bilo je nerazumljivo. Pitanje je bi li to itko od stranaca razumio. Jel to isto govorenje koje spominje Biblija? Nekako sam nepovjerljiva prema tome. A opet vidim da ljudi koji tako mole oko mene djeluju zadovoljni i u zanosu. Ne vidim nista negativno u tome.
Moze li netko kome je to jasnije malo pojasniti?
:?:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 svi 2010 10:37 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Tebi vjerujem napisao:
Dar govorenja u jezicima mi je nepoznanica. U Bibliji pise da ce one ljude koji budu govorili u jezicima ostali cuti na svom materinjem jeziku. Govorenje u jezicima koje sam ja cula bilo je nerazumljivo. Pitanje je bi li to itko od stranaca razumio. Jel to isto govorenje koje spominje Biblija? Nekako sam nepovjerljiva prema tome. A opet vidim da ljudi koji tako mole oko mene djeluju zadovoljni i u zanosu. Ne vidim nista negativno u tome.

1 Kor 14,6-13 A sada, braćo, kad bih došao k vama govoreći drugim jezicima, što bi vam koristilo kad vam ne bih priopćio bilo otkrivenje, bilo spoznanje, bilo proroštvo, bilo nauk? Ako neživa glazbala, svirala ili citra, ne daju razgovijetna glasa, kako će se razabrati što se to izvodi na svirali ili citri? Ili ako trublja daje nejasan glas, tko će se spremiti na boj? Tako i vi, ako jezikom ne budete jasno zborili, kako će se razabrati što se govori? Govorit ćete u vjetar. Toliko, recimo, ima na svijetu vrsta glasova i - nijedan bez značenja. Ako dakle ne znam značenja glasa, bit ću sugovorniku tuđinac, a sugovornik tuđinac meni. Tako i vi, budući da čeznete za darima Duha, nastojte njima obilovati radi izgrađivanja Crkve. Stoga tko govori drugim jezikom, neka se moli da može protumačiti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 svi 2010 15:48 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Tebi vjerujem napisao:
Evo ti jedan primjer.

Moj poznanik, i još jedan malo bolji poznanik su sa još dvojicom molili "Čudesan sat molitve".

Malo bolji poznanik je počeo moliti u jezicima, a poznanik ga je čuo kako moli na našem jeziku, ovoj dvojici koju su malo boljeg poznanika čula na aramejskom / latinskom / hebrejskom je tumačio tu molitvu.

Znači poznanik je dobio dar tumačenja.

Jesi bar malo skontala? :D :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 svi 2010 23:21 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Za mene najljepši dar koji možemo imati je da ljubimo druge više nego sebe. Da budemo dobri ljudi, pravi svjedoci Krista i da vidimo uvik drugog čovika u potrebi. Da budemo strpljivi i puni ljubavi za drugoga. Da se dajemo više nego šta primamo. Da slušamo više nego što pričamo.

Sve te darove neka Duh Sveti uroni duboko u vaše srce prije nego li dar jezika i slične darove.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vs2plOLWtjg&feature=player_embedded[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X-t-Zcg5hU4[/youtube]

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 202 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]