www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 lip 2025 19:34

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 08 ožu 2010 08:02 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Ps 42

Kao što košuta žudi za izvor-vodom,
tako duša moja čezne, Bože, za tobom.
Žedna mi je duša Boga, Boga živoga:
o, kada ću doći i lice Božje gledati?

Ps 43

Pošlji svjetlost svoju i vjernost: nek' me vode,
nek' me dovedu na tvoju svetu goru,
u šatore tvoje!
I pristupit ću Božjem žrtveniku,
Bogu, radosti svojoj.
Harfom ću slaviti tebe,
Bože, o Bože moj!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 ožu 2010 14:18 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Moja duša čezne za tvojom prisutnošću, Gospodine.
Kada usmjerim misli prema tebi,
pronalazim mir i spokoj.

Gospodine Bože, zahvaljujem ti na daru slobode.
Pomozi mi da taj dar koristim odgovorno. Slobodan sam birati.
Pomozi mi da izaberem da mogu nasljedovati tebe,
da živim kršćanskim životom brinući se za druge.
Pomozi mi da se sjetim onih koji su nesretni, potlačeni;
onih u zatvoru, onih koji nisu slobodni javno izražavati svoju vjeru.
Vodi me da uvijek i u svemu tražim tvoju volju, u svemu što se događa u mome životu.

Sada čitam odlomak sv. Pisma koji je predviđen za danas.
Čitam polako
i zapažam rečenicu ili izraz koji mi nešto govori.

Mt 18,21-35

Tada pristupi k Isusu Petar i reče: "Gospodine, koliko puta da oprostim bratu svomu ako se ogriješi o mene? Do sedam puta?" Kaže mu Isus: "Ne kažem ti do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam. Stoga je kraljevstvo nebesko kao kad kralj odluči urediti račune sa slugama. Kad započe obračunavati dovedoše mu jednoga koji mu dugovaše deset tisuća talenata. Kako nije imao odakle vratiti zapovjedi gospodar da se proda on, žena mu i djeca i sve što ima te se podmiri dug. Nato sluga padne ničice preda nj govoreći: 'Strpljenja imaj sa mnom i sve ću ti vratiti.' Gospodar se smilova tomu sluzi, otpusti ga i dug mu oprosti. A kad taj isti sluga izađe, naiđe na jednoga svoga druga koji mu dugovaše sto denara. Uhvati ga i stane ga daviti govoreći: 'Vrati što si dužan!' Drug padne preda nj i stane ga zaklinjati: 'Strpljenja imaj sa mnom i vratit ću ti.' Ali on ne htjede, nego ode i baci ga u tamnicu dok mu ne vrati duga. Kad njegovi drugovi vidješe što se dogodilo silno ražalošćeni odoše i sve to dojaviše gospodaru. Tada ga gospodar dozva i reče mu: 'Slugo opaki, sav sam ti onaj dug oprostio jer si me zamolio. Nije li trebalo da se i ti smiluješ svome drugu kao što sam se i ja tebi smilovao?' I gospodar ga, rasrđen, preda mučiteljima dok mu ne vrati svega duga. Tako će i Otac moj nebeski učiniti s vama ako svatko od srca ne oprosti svome bratu."
Što mi želiš reći, Gospodine?

* Dok Isus nastavlja govoriti o oproštenju ponizno dolazim pred Gospodina koji mi sve oprašta i voli me iako sam grješan. Oproštenje koje Bog daje često primam s poteškoćama.
Razmišljam kako mi je velikodušno oprošteno kako bih i ja mogao velikodušno opraštati drugima (a to nije uvijek lako i tu zapinjem).
* Molim za sve one koji su me povrijedili čak ako im u ovome trenutku ne mogu željeti dobro. Molit ću da to jednoga dana mogu učiniti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ožu 2010 08:05 
Odsutan

Pnz 4

"A sada, Izraele, poslušaj zakone i uredbe kojima vas učim da biste ih vršili i tako poživjeli te unišli i zaposjeli zemlju koju vam daje Jahve, Bog otaca vaših.

Ja sam vas, eto, poučio o zakonima i uredbama, kako mi je Jahve, Bog moj, naredio da ih vršite u zemlji u koju idete da je zaposjednete. Držite ih i vršite: to će u očima naroda biti vaša mudrost i vaša razboritost. Kad oni čuju za sve ove zakone, reći će: 'Samo je jedan narod mudar i pametan, a to je ovaj veliki narod.'Jer koji je to narod tako velik da bi mu bogovi bili tako blizu kao što je Jahve, Bog naš, nama kad god ga zazovemo? Koji je to narod tako velik da bi imao zakone i uredbe pravedne kao što je sav ovaj Zakon koji vam ja danas iznosim? Zato pazi i dobro se čuvaj da ne zaboraviš događaje što si ih svojim očima vidio; neka ti ne iščeznu iz srca ni jednoga dana tvoga života; naprotiv, pouči o njima svoje sinove i sinove svojih sinova.

Ps 147

Slavi Jahvu, Jeruzaleme,
hvali Boga svoga, Sione!
On učvrsti zasune vrata tvojih,
blagoslovi u tebi tvoje sinove.

Besjedu svoju šalje na zemlju,
brzo trči riječ njegova.
Kao vunu snijeg razbacuje,
prosipa mraz poput pepela.

Riječ svoju on objavi Jakovu,
odluke svoje i zakone Izraelu.

Mt 5

"Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti. Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude. Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom. A tko ih bude vršio i druge učio, taj će biti velik u kraljevstvu nebeskom."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2010 07:38 
Odsutan

Bog je sa mnom. Čak i više: Bog je u meni, on čini da ja jesam.
Na trenutak ću otpočinuti u Božjoj životvornoj prisutnosti
u mome tijelu, umu, srcu, u mom cijelom životu.

Dat ću si vremena da pročitam Božju riječ polagano, nekoliko puta,
i zaustavit ću se na onome što me dira, pogađa.

Lk 11,14-23

I istjerivaše Isus đavla koji bijaše nijem. Kad iziđe đavao, progovori njemak. I mnoštvo se divilo. A neki od njih rekoše: "Po Beelzebulu, poglavici đavolskom, izgoni đavle!" Drugi su, iskušavajući ga, tražili od njega kakav znak s neba. Ali Isus, znajući njihove misli, reče im: "Svako kraljevstvo u sebi razdijeljeno opustjet će i kuća će na kuću pasti. Ako je, dakle, Sotona u sebi razdijeljen kako će opstati kraljevstvo njegovo? Jer vi kažete da ja po Beelzebulu izgonim đavle. Ako, dakle, ja po Beelzebulu izgonim đavle po kome ih vaši sinovi izgone? Zato će vam oni biti suci. Ali ako ja prstom Božjim izgonim đavle zbilja je došlo k vama kraljevstvo Božje." "Dokle god jaki i naoružani čuva svoj stan u miru je sav njegov posjed. Ali ako dođe jači od njega svlada ga i otme mu sve njegovo oružje u koje se uzdao, a plijen razdijeli." "Tko nije sa mnom, protiv mene je. I tko sa mnom ne sabire, rasipa."

* Ljudi koji su kritizirali Isusa bili su usredotočeni na demone, a ne na onoga koji ih je istjerao.
I ja, ponekad, znam biti prenatrpan negativnim detaljima, promašajima i razočaranjima.
Molim Isusa da mi pomogne tijekom ove korizme shvatiti da me zove da se odmaknem od svake "bolesti" koja me sputava.
* Svjestan sam da trebam urediti svoj život tijekom korizme i shvaćam da ne ovisim samo o vlastitim naporima već da se trebam naučiti oslanjati na Isusa koji me oblikuje.

Ponekad se pitam što bih ti rekao, Gospodine, da te osobno susretnem.
Možda bih rekao: "Hvala, Gospodine", što si uvijek uz mene.
Znam, sigurno, da je bilo trenutaka kada si me nosio i brinuo se za mene.
Kada sam tvojom snagom preživio tamne trenutke moga života.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2010 07:53 
Odsutan

Hs 14

Vrati se, Izraele, Jahvi Bogu svome, jer zbog svojeg si bezakonja posrnuo. Uzmite sa sobom riječi i Jahvi se vratite. Recite mu: "Skini sa nas bezakonje i dobrohotno primi da ti prinesemo plod svojih usana. Asirac nas neće izbavljati i nećemo konje više jahati niti ćemo djelu ruku svojih govoriti: 'Bože naš!' - jer u tebe sirota milost nalazi." Iscijelit ću ih od njihova otpada, od svega ću ih srca ljubiti; jer gnjev se moj odvratio od njih. Bit ću kao rosa Izraelu; kao ljiljan on će cvasti, pustit će korijen poput jablana, nadaleko pružat će izdanke. Ljepota će mu biti kao u masline, miris poput libanonskog. Opet će u mojoj sjeni boraviti, uzgajat će svoju pšenicu, vinograde gajit' što će steći ime vina helbonskog. Efrajime, što ti imaš još s kumirima? Ja sam ga uslišao i pogledao. Ja sam poput zelena čempresa: po meni si rodan plodovima.

Ps 81

Takav je zakon dao Josipu
kad je izlazio iz zemlje Egipta.
Šapat tajnovit čuh:
"Oslobodih od tereta rame njegovo,
ruke su mu slobodne od košare.
U tjeskobi si zavapio i ja te izbavih;
iz gromovna oblaka odgovorih tebi,
iskušah te kod voda meripskih.

U tjeskobi si zavapio i ja te izbavih;
iz gromovna oblaka odgovorih tebi,
iskušah te kod voda meripskih.
Slušaj, puče moj, i ja ću te opomenuti:
o, da me poslušaš, Izraele!

Nek' ne bude u tebe drugog boga
i ne klanjaj se bogu tuđem!
Ja sam Jahve, Bog tvoj
koji te izvedoh iz Egipta:
otvori svoja usta da ih napunim!"

O, kad bi me narod moj slušao,
kad bi Izrael putovima mojim hodio,

A svoj narod hranio bih pšenicom najboljom
i sitio ga medom iz pećine.

Mk 12

Tada pristupi jedan od pismoznanaca koji je slušao njihovu raspravu. Vidjevši da im je dobro odgovorio, upita ga: "Koja je zapovijed prva od sviju?" Isus odgovori: "Prva je: Slušaj, Izraele! Gospodin Bog naš Gospodin je jedini. Zato ljubi Gospodina Boga svojega iz svega srca svojega, i iz sve duše svoje, i iz svega uma svoga, i iz sve snage svoje!" "Druga je: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. Nema druge zapovijedi veće od tih." Nato će mu pismoznanac: "Dobro, učitelju! Po istini si kazao: On je jedini, nema drugoga osim njega. Njega ljubiti iz svega srca, iz svega razuma i iz sve snage i ljubiti bližnjega kao sebe samoga - više je nego sve paljenice i žrtve." Kad Isus vidje kako je pametno odgovorio, reče mu: "Nisi daleko od kraljevstva Božjega!" I nitko se više nije usuđivao pitati ga.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 ožu 2010 07:03 
Odsutan

Gospodine i u ovomu me tjednu pozivaš na obraćenje.
Tvoja riječ koju slušamo u evanđelju i primjer koji nam daješ pozivaju nas na milosrđe i praštanje.
Sav si zakon sveo na ljubav prema Bogu i bližnjemu, a od nas tražiš da ne budemo ljudi ispraznih riječi nego ljudi od riječi i djela.

Bog nije strano tijelo u mome životu.
Naprotiv, njegov Duh udahnjuje život mojim najdubljim željama,
blago me potičući na ono što je dobro.
Molim za milost da dopustim Duhu da me ispuni.

Božja Riječ nam dolazi po Sv. pismu.
Neka Duh Sveti prosvijetli moj razum i srce da odgovorim na poruku evanđelja:
da volim svoje bližnje kao samog sebe i da se brinem za braću i sestre u Kristu.

Lk 18,9-14

Nekima, pak, koji se pouzdavahu u sebe da su pravednici, a druge potcjenjivahu reče zatim Isus ovu prispodobu: "Dva čovjeka uziđoše u Hram pomoliti se: jedan farizej, drugi carinik. Farizej se uspravan ovako, u sebi, molio: 'Bože, hvala ti što nisam kao ostali ljudi: grabežljivci, nepravednici, preljubnici ili - kao ovaj carinik.' Postim dvaput u tjednu, dajem desetinu od svega što steknem.' A carinik, stojeći izdaleka, ne usudi se ni očiju podignuti k nebu, nego se udaraše u prsa govoreći: 'Bože milostiv budi meni grješniku!' Kažem vam: ovaj siđe opravdan kući svojoj, a ne onaj! Svaki koji se uzvisuje, bit će ponižen; a koji se ponizuje, bit će uzvišen."

Farizeji i carinici hvalili su se pred Bogom, a njihovo ponašanje prema drugima bilo je u oštroj suprotnosti s onim kako su molili i prikazivali se u javnosti.
Dok pred Bogom ponizno razmišljam o sebi i o bližnjima osigurat ću i vrijeme da slušam Gospodinov glas.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 ožu 2010 09:39 
Odsutan

Ps 51

Smiluj mi se, Bože, po milosrđu svome,
po velikom smilovanju izbriši moje bezakonje!
Operi me svega od moje krivice,
od grijeha me mojeg očisti!

Žrtve ti se ne mile,
kad bih dao paljenicu, ti je ne bi primio.
Žrtva Bogu duh je raskajan,
srce raskajano, ponizno, Bože, nećeš prezreti.

U svojoj dobroti milostiv budi Sionu
i opet sagradi jeruzalemske zidine!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ožu 2010 07:45 
Odsutan

Razmišljanje i molitva za ovaj tjedan:

U ovome nam tjednu Crkva na poseban način stavlja pred oči lik sv. Josipa. Sv. je Josip dostojan tolike časti jer u povijesti spasenja, poslije Isusa i Marije, ima najpovlaštenije mjesto.
"Jakov rodi Josipa, muža Marije, koja rodi Isusa koji se zove Krist" (Mt 1,16). U toj suhoj, gotovo protokolarnoj, rečenici kojom sv. Matej završava rodoslovlje Isusova ljudskoga podrijetla sadržano je ono najvažnije što predaja kaže o Josipu iz Nazareta.
Josip je bio pravedan muž, čovjek dobra srca, primjerna pouzdanja u Boga, čovjek vjere i poslušnosti, vjeran i onda kada je poslušnost tražila od njega velike žrtve, zaručnik i čovjek čista srca koji s poštovanjem živi s Marijom Djevicom kao brižan čuvar, skrbnik i otac najsvetije obitelji. Zbog svega toga zaslužuje sve ono poštovanje kojim su ga osobito kasnija i najnovija stoljeća obasipala.
Sv. je Josip službeno proglašen zaštitnikom cijele Crkve, a papa Ivan XIII. proglasio ga je zaštitnikom II. vatikanskog koncila te - na izričit poticaj biskupa Petra Čule - uvrstio u misni Rimski kanon.
On je dobra providnost za one koji su njemu povjereni, providnost za njegove štićenike. On je taj koji će njihovu stvar uzeti u ruke i usmjeriti na Božji spasenjski plan.
Sv. je Josip životni uzor koji nas privlači i potiče da u životu budemo njemu slični u vjernosti prema Bogu i njegovu Zakonu, u ljubavi prema Mariji i Isusu te u izvršavanju svojih svakodnevnih dužnosti i obveza prema bližnjemu.
Dana 9. i 10. lipnja 1687. godine Hrvatski je sabor izabrao svetoga Josipa za nebeskoga zaštitnika Hrvatskoga Kraljevstva odnosno hrvatskoga naroda. U Protokolu Hrvatskoga sabora od 9. i 10. lipnja 1687. godine nalazi se na latinskomu jeziku ovaj tekst:
"Sveti Josip, Krista Spasitelja vjerni hranitelj, Djevice Bogorodice djevičanski zaručnik, za posebnog zaštitnika Kraljevine Hrvatske u Državnom saboru godine 1687. od redova i staleža jednoglasno je odabran."

Božja riječ po sv. Pismu dolazi k nama.
Neka Duh Sveti prosvijetli moj um i moje srce kako bih odgovorio na poticaje evanđelja.
Da volim bližnje kao sama sebe.
Da se brinem za svoju braću i sestre u Kristu.

Lk 15,1-3.11-32

Okupljahu se oko Isusa svi carinici i grešnici da ga slušaju. Stoga farizeji i pismoznanci mrmljahu: "Ovaj prima grešnike i blaguje s njima." Nato im Isus kaza ovu prispodobu: "Čovjek neki imao dva sina. Mlađi reče ocu: 'Oče, daj mi dio dobara koji mi pripada.' I razdijeli im imanje. Nakon nekoliko dana mlađi sin pokupi sve, otputova u daleku zemlju i ondje potrati svoja dobra živeći razvratno. Kad sve potroši, nasta ljuta glad u onoj zemlji te on poče oskudijevati. Ode i pribi se kod jednoga žitelja u onoj zemlji. On ga posla na svoja polja pasti svinje. Želio se nasititi rogačima što su ih jele svinje, ali mu ih nitko nije davao. Došavši k sebi reče: 'Koliki najamnici oca moga imaju kruha napretek, a ja ovdje umirem od gladi! Ustat ću, poći svome ocu i reći mu: 'Oče, sagriješih protiv Neba i pred tobom! Nisam više dostojan zvati se sinom tvojim. Primi me kao jednog od svojih najamnika.' Usta i pođe svome ocu. Dok je još bio daleko njegov ga otac ugleda, ganu se, potrča, pade mu oko vrata i izljubi ga. A sin će mu: 'Oče! Sagriješih protiv Neba i pred tobom! Nisam više dostojan zvati se sinom tvojim.' A otac reče slugama: 'Brzo iznesite haljinu najljepšu i obucite ga! Stavite mu prsten na ruku i obuću na noge! Tele ugojeno dovedite i zakoljite pa da se pogostimo i proveselimo jer sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!' I stadoše se veseliti. A stariji mu sin bijaše u polju. Kad se na povratku približio kući začu svirku i igru pa dozva jednoga slugu da se raspita što je to. A ovaj će mu: 'Došao tvoj brat pa otac tvoj zakla tele ugojeno što sina zdrava dočeka.' A on se rasrdi i ne htjede ući. Otac tada iziđe i stane ga nagovarati. A on će ocu: 'Evo, toliko ti godina služim i nikada ne prestupih tvoju zapovijed, a nikad mi ni jareta nisi dao da se s prijateljima proveselim. A kada dođe ovaj sin tvoj, koji s bludnicama proždrije tvoje imanje, ti mu zakla ugojeno tele.' Nato će mu otac: 'Sinko, ti si uvijek sa mnom i sve moje - tvoje je. No, trebalo se veseliti i radovati jer ovaj brat tvoj bijaše mrtav i oživje, izgubljen i nađe se!'"

* Sin koji je ostao kod kuće izgubio je osjećaj za očevu velikodušnost.
Molit ću Boga da me blagoslovi životnim razumijevanjem našega odnosa.
* Božje je srce puno ljubavi prema meni. Što ću ga moliti?
* Radujem se zajedno s Bogom za sve znakove života, za ponovno otkrivanje svega što je bilo izgubljeno ili zaboravljeno.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ožu 2010 19:31 
Odsutan

Oče, sagriješili!
Sagriješih, jer sam mislio da je moj život sputan dok se nalazim u tvojoj kući, pod tvojim okriljem. Sagriješih, jer sam mislio da je pravi život negdje daleko od tebe, u nekom drugom gradu, u nekoj dalekoj zemlji, Sagriješih, jer sam mislio da me tvoj zakon sputava i da je pravi život u razuzdanosti i puštanju maha svim strastima. Sagriješih, Oče, jer sam tražio dio dobara koji me ide, a ti si uvijek bio spreman dati mi sve!
Oče, sagriješih!
Sagriješih, jer sam ti prigovorio da mi ništa nisi pružio, da mi ni jareta nisi dao da se s prijateljima proveselim! Oče, sagriješih jer sam se ljutio kad si oprostio mojem bratu, kad si mu sve oprostio; jer si spreman uvijek svima oprostiti, a meni se čini da to nije pametno niti uputno. Oče, sagriješih, jer sam pomislio da svojim praštanjem drugima činiš nepravdu meni i zakidaš moja prava! Oče, sagriješih, jer nisam shvatio da je taj tvoj sin u isto vrijeme i moj brat. Oče, sagriješih, jer duboko u sebi ipak mislim daje moj rasipni brat proživio svoj vijek, a ja sam ostao prikraćen za ta iskustva. Sagriješih, jer sam mu zavidio na onome što nije život, što je bijeda, što vodi u smrt.
Oče, sagriješih, jer nisam htio poći za stol zajedno sa svojim bratom i dijeliti s tobom radost povratka!
Oče, oprosti!
Oprosti meni, svom rasipnom sinu! Oprosti meni, svom zavidnom sinu! Oprosti mi zbog mojih bijednih lutanja i raspuštenosti! Oprosti mi kad u tvojoj brizi za moje dobro vidim samo okove i sputanost! Oprosti mi!
Nisam dostojan zvati se sinom tvojim, ali primi me! Oprosti, jer mi se to može i sutra dogoditi! Ne uskrati mi svoga milosrđa i sigurnosti da uvijek imam koji me čeka i dom u koji se mogu vratiti! Oče, hvala ti što si dobar! Hvala ti što si milosrdan! Hvala ti što si Otac!

Fra Zvjezdan Linić

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ožu 2010 07:23 
Odsutan

Bog govori svakome od nas osobno.
Trebam slušati kako bih čuo što mi želi reći.
Pročitat ću tekst nekoliko puta, a zatim ću slušati...

Iv 4,43-54

Nakon dva dana ode odande u Galileju. Sam je Isus doduše izjavio da prorok nema časti u svom zavičaju. Kad je, dakle, stigao u Galileju, Galilejci ga lijepo primiše jer bijahu vidjeli što je sve učinio u Jeruzalemu za blagdana. Jer su i oni bili uzišli na blagdan. Dođe, dakle, ponovno u Kanu Galilejsku gdje bijaše pretvorio vodu u vino. Ondje bijaše neki kraljevski službenik koji je imao bolesna sina u Kafarnaumu. Kad je čuo da je Isus došao iz Judeje u Galileju, ode k njemu pa ga moljaše da siđe i ozdravi mu sina jer već samo što nije umro. Nato mu Isus reče: "Ako ne vidite znamenja i čudesa ne vjerujete!" Kaže mu kraljevski službenik: "Gospodine, siđi dok mi ne umre dijete." Kaže mu Isus: "Idi, sin tvoj živi!" Povjerova čovjek riječi koju mu reče Isus i ode. Dok je on još silazio, pohite mu u susret sluge s viješću da mu sin živi. Upita ih, dakle, za uru kad mu je krenulo nabolje. Rekoše mu: "Jučer oko sedme ure pustila ga ognjica." Tada razabra otac da je to bilo upravo onog časa kad mu Isus reče: "Sin tvoj živi." I povjerova on i sav dom njegov. Bijaše to drugo znamenje što ga učini Isus po povratku iz Judeje u Galileju.

* Rimski službenik uputio je Isusu izravan upit.
I ja ću u molitvi biti jasan i jasno izraziti svoje želje.
* Čovjek je otišao s uvjerenjem da će Isus učiniti ono što je rekao.
Molit ću Gospodina da mi pomogne suočiti se sa slijedećim danom vjerujući u riječ koju mi je sam Bog dao.

Neka me tvoj Sveti Duh vodi
u mojim odnosima prema drugim ljudima.
Daj da pažljivo koristim dar govora.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]