www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 22 srp 2025 12:05

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 180 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2010 09:06 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Bog obnavlja tvoju snagu da nikada ne kloneš pred teretima života! Možeš reći: “Dragi Bože, blagoslivljam Te! Slavim Tvoje sveto Ime! Hvala Ti što mi opraštaš sve grijehe moje, hvala

Ti što iscjeljuješ sve slabosti moje. Blagoslivljam Tvoju iscjeljujuću silu nad svojim

životom…” Kad tako blagoslivljaš Boga, taj blagoslov će doći na tvoj život!

:grlim te: :grlim te: :grlim te: BtB.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2010 09:11 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Isuse blaga i ponizna srca učini srce moje po srcu svome!!!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2010 11:07 
Odsutan

Onda od danas do petka 19.03. Bvb

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2010 12:27 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
ne mogu pojmiti kako ti je..
imala sam neke svoje epizode, al mislim, ni blizu onog što je tebi...
a psihoterapeuti i sl??
jer, mislim, nije samo dovoljno piti ljek??! zar ne b i trebalo naći uzrok?
a možda, ak imate priliku, možda da odeš negdje u neku osamu, more...??
možda na Tabor kod Linića tj predragog Isusa koji tamo stanuje :) , možda u Vodnikovu di Ivančić ima onaj Centar...??
meni si ti dosta lucidna, svjesna sebe, okoline, strahova...
možda bi ti stvarno dobro došao neki put, osama, bez djece, muža...
a možda je neka dublja psihička "fora"..
psihterapeut, psihijat, neuropsihijatar?? i duhovnost...

svako dobro tebi i tvojima

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2010 13:12 
Odsutan

evo dragi moji mislim podjelit ču ovo s vama,
uzrok je jer u tome što nisam naučila živjeti,
išla sam ja u vodnikovu,
išla sam i kod Liniča,
i u pravo je par godina meni se vračaju simtomi,
ja vjerujem u Boga ali ne dovoljno ,
jer u svemu misli da ja nisam dovoljno dobra,
a i da sam za sve kriva,
čitav život živim u nekom strahu,
prije sma se više borila , prije nisam imala tt , nisam pisala ,nisam nikog
molila da moli za mene,
Eto na liječenju sam u Vinogradskoj bolnici od prošlog prolječa, gdje sam dobila ljekove i uredno ih teškom mukom pila i prihvaltila, to i sami znate,
no sad je opet došlo do pogoršanja , nisam isla na psihoterapije nego samo bi se javila doktorici kako djeluje lijek,
da bi u utorak došla do doktorice i ona me vidla u stanju kad sam jedva govorila i rekla da če me ostaviti u bolnici,
moj muž govori da ostanem,
ja kroz plač velim ja nebi još ostala,
i moja kuma me odvela kod psihijatrice za drugo mišljenje jer
ja sam samo klonula,
dali sam dobro učinila što sam otišla po drugo mišljenje ne znam,
možda mi ju je Bog poslao ,
ona je rekla da su ti ljekovi prejaki za mene,
ja jesam ankciozno depresivna osoba ali imam razmišljanje djeta 15 godina po odlučivanju, i to vidim da je moje dijete od 12 godina
jači od mene,
i da trebam psihoterapiju uz ljekove,
ja znam da je i duhovna terapija potrebna, ja znam da sam neki čudan slučaj,
u mojij obitelji je bilo sucida ali se spriječio hvala Bogu,
a kad navale sve te misli osječaji razmišljanja i tegobe teško se nosim s tim,
mislim daje pakao kad je čovjek u takvom stanju,
i mislim da me razumiju ljudi koji su to prošli,
hvala vam svima na molitvama,
u ovom stanje ja se ne usudim biti sama,
:grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2010 08:51 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Draga sestro,

nisi sama.Najgore u takvim situacijama je osjećaj krivnje.To što ne možemo sami sebi oprostiti,što se mučimo mislima zašto sam ovo učinila,zašto ono.Oprostiti sebi,to je najvažnije i prvi korak ka ozdravljenju duše.Znam da je teško jer sam i sama to prošla,jedan od mojih prvih postova ovdje bio baš o tome,kako sebi oprostiti.Kako izbjeći onaj osjećaj nevoljenja sebe?
Ne postoji univerzalan recept jer svi smo mi posebni,jedinke za sebe,ali reći ću ti što je vlč.Sudac rekao kada sam bila na duhovnoj obnovi kod njega upravo za taj osjećaj krivnje i neopraštanja sebi:"Tko si ti da sebi nećeš oprostiti,a On ti je oprostio?Tko si ti da zadržavaš svoju krivnju za sebe,a On je umro za tebe i tvoju krivnju?"
Znam da ove riječi sada ne zvuče onako jako,kako su meni tada zvučale,ali ja sam pred očima imala Isusa na križu,odbačenog i poniženog,i osjećala sam takav stid,i tugu zbog svoje tvrdoglavosti.Počela sam plakati,i proplakala cijelu misu,cijelo poslijepodne.
Uvečer na ispovjedi,svećenik me pitao:"ZNAŠ LI DA TE BOG VOLI?" i to je bilo to.Shvatila sam da ma šta da sam pogriješila,ma što da me mučilo,ja sam Njegovo ljubljeno dijete.On me stvorio,on me voli i dao mi je život.Dao mi je obitelj,odgovornost i na kraju dao mi je sebe.
Otišla sam na obalu,ispred mene je bilo samo plavetnilo mora i tišina.Bila sam sama,ja i moj Bog.Nitko više.Samo sam sklopila ruke i rekla :"Bože,hvala ti,od sada smo samo ja i ti i nitko više." Od tog trenutka ja sam oprostila i sebi i svima drugima,ali što je najvažnije dobila sam natrag sebe,ponovo sam voljela sebe,a što je najvažnije znala sam da više nikada nisam i neću biti sama.
Zato draga sestro,nisi sama,samo trebaš moliti dragoga Boga da ti pokaže put na kojem ćeš ga sresti,put gdje ćeš dobiti natrag svoj život i Njega u tvome životu.

Molim za tebe,budi jaka On je s tobom.smajlic22

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2010 09:05 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Draga sestrice Karlamarija i ja bi ti preporucila uz svu tvoju terapiju duhovne obnove.Nije dovoljno otic jednom ili dva puta,vec sve dotle dok ne spoznas samu sebe i svoje slabosti,sve dotle dok nije izmoljeno i prihvaceno otklinjanje tvojih tegoba,Nije dovoljno pomolit se jednom ili vise puta ,ne...Molit vjerom da te Gospodin voli i ljubi bas takovu kakova jesi i kad si ispovjedena tvoji su grijehi maknuti,zaboravi na sve i pocni ispocetka novi zivot sa novim korakom naprijed.Nemoj se vracati na ono sto je proslo.To izbaci iz glave i zaboravi potpuno.Vidis da imas podrsku tvojih najmilijih,vidis da imas predivnu djecicu koju ti je Bog podario i ta te djeca trebaju pa kako onda ne zivjet sa voljom.Vjeruj u Boga da ti On pomaze i u sve nas koji smo uz tebe u mislima i molitvi i vjeruj da Bog svodi sve na dobro i da je dobro samo ako se prihvatis takova kakova jesi.Bozji ti blagoslov i sada ui svima tvojima. :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2010 12:58 
Odsutan

EVO 22.03 U Taboru je seminar i mislim da če me prijateljica odvesti,
molim dragog boga da mogu mi to omoguči, danas sam opet pala,
moram se dignuti, Isuse budi uz mene!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2010 13:25 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
karlamarija napisao:
EVO 22.03 U Taboru je seminar i mislim da če me prijateljica odvesti,
molim dragog Boga da mogu mi to omoguči, danas sam opet pala,
moram se dignuti, Isuse budi uz mene!

..padaj ali ; ustaj.. :lol:

..i vjeruj u SEBE..i ne okrivljuj se..
..ubrzo ćeš ozdraviti... :lol:

..SVE ĆE TO BITI KAO RUŽAN SAN.. :lol:

..Vjeruj Gospodinu ..i NE BOJ SE..

..USTAJ I HODI..i VESELI SE.. :lol:
..malim sitnicama u životu... :lol:

..eto lijep je dan..IZAĐI VAN NA SUNCE ..PROŠEČI SE..
..UDAHNI ..MIRIS PROLJEĆA..
..I ZAHVALI SE BOGU NA ŽIVOTU..
..I SVEMU TOME LIJEPO ŠTO TI JE DAO.. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2010 13:53 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
MOLITVA ZA UNUTRAŠNJE OZDRAVLJENJE

...odložiti vam je prijašnje ponašanje, staroga čovjeka, koga varave požude vode u propast, a obnavljati se duhom svoje pameti i obući u novoga čovjeka, po Bogu stvorena u pravednosti i svetosti istine. (Ef 4,22-24)

Svaki vjernik unutar sebe kuša i duhovni život i život po tijelu. Kršćanin mora usmrtiti djela tijela (v. Rim 8,13) i živjeti svoj život po Duhu Svetome. 'Tijelo' znači sva zla maštanja i sjećanja, boli, rane, negativni osjećaji, razočaranja, frustracije, osjećaji krivnje, odbačenosti, zatim naslijeđene grešne navike, stečene zle navike, povođenje za krivim primjerima itd. Kad se takva djela provlače kroz naš život, ne možemo živjeti po Duhu. Tada je potrebno oslobođenje i unutarnje ozdravljenje.
Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Staro uminu, novo, gle nasta! (2 Kor 5,17)
Što trebaš učiniti?

- Prikaži Gospodinu 'staroga' sebe sa svim svojim problemima. Provedi neko vrijeme u molitvi i dobro ćeš vidjeti sve svoje nedostatke.
- Vjeruj da je Isus sve tvoje grijehe u svom tijelu uznio na križ (v. 1 Pt 2,24).
- Pozovi Isusa u svoj život i zamoli ga da prođe i ozdravi tvoj život od začeća sve do sada.
- Dok moliš, vjeruj da te Gospodin dotiče i ozdravlja (v. 1 Iv 5,14-15) i slavi ga za prekrasno iskustvo nutarnjeg ozdravljenja.
Moli ovako:

Isuse, molim Te da uđeš u moje srce, da dotakneš sva moja životna iskustva koja trebaju ozdravljenja. Ti me poznaješ bolje od mene samoga. Izlij zato svoju ljubav u svaki djelić moga srca. Gdje god otkriješ ranjeno dijete, dotakni ga, utješi i oslobodi ga.
Pođi sa mnom kroz moj život od trenutka moga začeća. Očisti me i oslobodi od svih negativnih utjecaja koji mogu doći iz toga vremena. Blagoslovi me kao malo dijete u majčinoj utrobi odagnaj sve zapreke koje su možda postojale u vrijeme kad me majka nosila.
Usadi u mene duboku želju da budem nanovo rođen i iscijeli svaku fizičku ili emocionalnu traumu koja mi je mogla naškoditi za vrijeme rađanja. Hvala Ti Gospodine što si bio sa mnom i prihvatio me u svoje ruke u času moga rođenja, što si Ti želio moj život na ovoj zemlji i već mi onda govorio da me nikada nećeš ostaviti ni zapustiti.
Isuse, molim Te osvijetli cijelo moje djetinjstvo svojim svjetlom i dotakni sva ona sjećanja koja priječe da budem potpuno slobodan. Ako sam trebao više majčine ljubavi, pošalji svoju majku, Mariju, da nadoknadi sve što nedostaje. Zamoli je da me drži, čuva, poljubi, da mi priča priče i ispuni sve praznine koje samo majčina ljubav svojom toplinom može dati.
Gospodine, možda je dijete u meni bilo lišeno prave očinske ljubavi. Oslobodi me tako da mogu reći ABBA, Oče, svakim dijelom svoga bića. Ako mi je trebalo više očinske ljubavi, sigurnosti i spoznaje da sam voljeno i željeno dijete, molim Te čvrsto me zagrli. Dopusti mi da osjetim sigurnost u Tvojim snažnim rukama. Obnovi moje povjerenje i hrabrost da se uzmognem suočiti sa svim kušnjama ovoga svijeta, znajući da će me Očevo okrilje uvijek čuvati od pada.
Prođi kroz moj život, Gospodine, i utješi me u svakom onom trenutku kada ljudi prema meni nisu bili ljubazni. Ozdravi rane od onih susreta i osoba koje su unijele strah u moje biće, ili možda učinile da se povučem u sebe i sagradim barijere prema drugim ljudima. U trenucima kad sam se osjećao usamljen, ostavljen i odbačen od ljudi, podigni me svojom ljubavlju i daruj mi sigurnost i osjećaj vrijednosti. Ljudi su me odbacili, govoreći ružne riječi u vrijeme dok sam bio nevino dijete. Osjećao sam se tužno i napušteno. Dođi Gospodine i ozdravi me.
Prikazujem Ti svoje nagone i grešne navike, svu moju pokvarenu i zlu narav i molim Te da me očistiš i opereš, o Gospodine Isuse, predajem Ti cijeloga sebe, svoje tijelo, razum i duh, i zahvaljujem Ti što me obnavljaš. Hvala Ti, Gospodine.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 180 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]