www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 lip 2025 16:30

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 57 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 12 lis 2006 11:51 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
kako je ovo divno jovane :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: NE SUDITI!
PostPostano: 12 lis 2006 16:11 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Jovan napisao:
Izvini Ćubela, dragi brate, zbog mojih predrasuda javno izrečenih. Odmah po slanju posta bilo mi je jasno da sam pogrešio. Nisam imao mir. Bit će da je to zbog toga što odavno nisam posećivao Forum, a to je bilo iz vremena kada si ti sa još nekima vodio polemičke postove. Ali sada uviđam da ste svi, manje više, izrasli u komunikaciji i da vam je ljubav koja sve opravdava, sve prašta i podnosi, svemu se nada...glavni princip ophođenja jednih s drugima. Osudio sam te u srcu, a i javno onim svojim postom, zato te još jednom molim izvini (ne preko PP nego javno).
:oops:
:twisted:
----------------------------------
Pozdrav u Hristu,
Jovan

Poštovani Jovane,
pozorno sam pročitao tvoj odgovor i ispriku. Rado prihvaćam to i da se osvrnem baš na tvoje riječi "da si me osudio u srcu svom", a ujedno i odgovorim Leu, jer on reče da se nema na ovu teme ništa posebno odgovarati. Itekako! Cijeloga života treba da nam zvoni ovo upozorenje: "Ne sudimo!"

Kad bi bilo tako jednostavno za shvatiti ovo upozorenje Isusovo, onda ne bi na drugom mjestu čitali 1 Kor 5, 3-4, s naglaskom: "... ja sam već osudio i osuđujem, kao da sam nazočan, onoga koji je to tako učinio", i ne bi prbrzo uskakali u tu stupicu, i to netko svakodnevno. Nadalje, kako uskladiti slučaj iz Dj 5,1-11 gdje je Petar dokazao laž Ananiji i Safiri, s ovim Isusovim riječima? Nije to tako jednostavno kako se činilo na početku kolegi Leu.
Što je onda doista Gospodin zabranio?

Budimo pošteni prema sebi, Bogu i rodbini u Kristu, pa recimo sljedeće:

Isus Gospodin ne naučava da trebamo biti kršćani bez razlučivanja. Nigda nije mislio da trebamo odbaciti svoju sposobnost konstruktivne kritike ili prosudbe. Dakle, mislio je da ne smijemo suditi karakter bližnjega i motive istoga, jer sam Bog zna što je u srcu čovjekovu. Mi smrtnici možemo samo nagađati i pretpostavljati, osim ako nekad dobijemo Rhemu od Gospodina za iznimnu situaciju, onda možemo izreći osudu. No, tada ona i nije naša, već Njegova - Božja. Mi smo tada bili samo kanal ili ruka Božja, da ne kažem "prst Božji".

Svako dobro sudionicima foruma, i navlastito tebi Jovane, iz moga Paradisa.
Smjerno u Kristu brat Ćubela

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lis 2006 22:57 
Odsutan

Osobno mi se često ne sviđaju tuđi stavovi ni djela. čak ni moji vlastiti...

Pitam se imam li uopće pravo nekome prigovoriti kad sam i sam u nekim situacijama kao on /ona?!

Tko sam ja da sudim?

Na sreću ili na žalost, samo sam čovjek, pa očekujem možda ponekad i previše - DA ĆE MI BITI OPROŠTENO.

BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 14:54 
Odsutan

andjelina1 napisao:
kako je ovo divno jovane :grlim te:

Hvala Anđelina1! :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 stu 2006 09:42 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

fighterica napisao:

Pitam se imam li uopće pravo nekome prigovoriti kad sam i sam u nekim situacijama kao on /ona?!

Tko sam ja da sudim?

Na sreću ili na žalost, samo sam čovjek, pa očekujem možda ponekad i previše - DA ĆE MI BITI OPROŠTENO.

BVB

Složio bih se s tobom, jer ja sam osudio mnoge, a nisam znao da sam takav. Moji stavovi nisu korektni prema čovjeku, a ni moja djela.

Osuđivao sam mnoge ljude, te kada sam upoznao svoju lošu stranu... više neću nikome prigovoriti ništa.

Svi mi tražimo oprost kada pogriješimo, jer smo ljudi i griješimo, ali svi smo mi u mogučnosti kontroliratio svoj grijeh.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 stu 2006 09:43 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

fighterica napisao:

Tko sam ja da sudim?

BVB

Oprosti što sam povrijedio tebe i osudio te... :(

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 stu 2006 10:04 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
nemojmo osudjivati nikoga, ali nemojmo upasti u zamku i ne govoriti istinu, propustiti reci sto je Isusu Krist govorio. Ne sudimo, al sirimo Rijec.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 stu 2006 17:36 
Odsutan

Dopustite mi jedno kratko svjedočanstvo glede osude-(predrasude) drugoga.
Naime, prije 10-ak god. nazočio sam nedjeljnom bogoslužju. Ne mogu se točno prisjetiti povoda zašto sam jednog brata krivo pogledao(mislio loše o njem, zaključivao, gledao neke negativnosti i tomu sl.). Kako je bogoslužje išlo dalje ja sam bio sve nemirniji, nešto mi je smetalo a da nisam znao konkretno što. Došlo je vrijeme za pozdrave nakon bogoslužja; prišao sam propovjedniku da ga nešto upitam i trebao sam kemijsku olovku. Kako nisam imao istu, prilazi mi onaj brat, s osmjehom anđela, pruža ruku, pozdravlja i daje k.olovku. No, tu nije priči kraj: kad sam mu k.olovku htio vratiti, on mi reče: "Zadrži je slobodno brate, valjati će ti ubuduće". Pogledam k.olovku kad na njoj zlatni znak ribe (Ihtys). Dok sam došao sebi, tog brata više nije bilo. Otišao svojim poslom, a ja ...? Ostao sam skamenjen, prvo tužan a potom radostan. Gorko sam zaplakao što sam brata osudio; zatražio oprost od Boga i, naravno dobio, ali i jednu važnu lekciju naučio: Ne suditi!

I dan danas se sjećam tog lika, moga tajnog grijeha i zvoni mi u ušima još uvijek svježe.

Božji blagoslov svim sudionicima foruma.
Smjerno u Kristu Ćubela :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 stu 2006 17:48 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Sjetim se cesto upravo ove recenice i molim Boga da mi da snage da ne sudim nikoga.Ali ovaj svijet je tako nepravedan.Ponekad se nađem u situaciji da me krive za nesto sto nisam ucinila da bace sumnju na moja djela iako za to nemaju nikakvog razloga.
Tako mi je tesko boriti se sa tom nepravdom,ali guram dalje mada moja dusa u tim trenucima pati.
Cijeli svoj zivot nastojim zivjeti pravedno po Bozijim zakonima ne suditi da ne budem suđena,ljubiti sve ljude dobra ili losa srca.
O Bože to je ponekad tako tesko!
Sto uciniti kada osjecas neciju mrznju na sebi,kada bez ikakvog razloga netko pokusava ocrniti tvoju sliku,unistiti tvoju dusu.Jednostavno zeli od tebe uciniti sebe na svoju sliku.
Bože daj mi snage da se oduprem tim iskusenjima i da sa molitvom uspijem ostati osoba kakva sam bila i do sada uz Tvoju pomoc i Tvoj blagoslov!

Dragi moji,citam Vasa iskustva svakodnevno i nalazim toliko utjehe i ljubavi,molitve i nadanja u svakoj Vasoj recenici i tako zaboravljam svakodnevne probleme a moja dusa je bogatija i sretnija kada procitam samo par redaka ovog foruma.

Bog bio sa svima Vama! :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 stu 2006 18:43 
Odsutan
Admin

Podijelio: 17 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
oria napisao:
Dragi moji,citam Vasa iskustva svakodnevno i nalazim toliko utjehe i ljubavi,molitve i nadanja u svakoj Vasoj recenici i tako zaboravljam svakodnevne probleme a moja dusa je bogatija i sretnija kada procitam samo par redaka ovog foruma.

Bog bio sa svima Vama! :arrow:

Slava Bogu. Neka te Bog silno dodirne, da osjetiš puninu života s Njim

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 57 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]