Citat:
Samule, nauci cemu navodni znaci sluze.. velika je razlika izmedu "veliki vjernik" i veliki vjernik.. naravno da svece ne trpam u isti kos sa doticnom osobom.
Sorry ali tako je ispalo,na kraju tako ispada,zvučalo je kao da genelariziraš,ali ti si vjirojatno mislila na nekakvu osobu iz svog privatnog života,koja nezaslužuje epitet "veliki vijernik",već vijernik po nekim svojim nadahnućima i mislima!
Citat:
zamisli osobu koja ima po kuci mali milijun kipica od svetaca i svake noci prije spavanja obilazi sve te kipice i kod svakog se zaustavlja po pet minuta za svakog zasebno moleci molitvu. ta ista osoba svaki dan moli krunicu preko katolickog radia i ide na misu svake nedjelje, hodosasca da i ne spominjem...
Na ovo sam napisao paar postova prije,što o tome misli sv.Franjo Saleški.Što je izvrsno napisao.Pa se malo vrati i vidijet ćeš da tu nema ni mrvica pobožnosti,ali opet nebih smijeli jer nepoznamo nićiju nutrinu,iako nas na neki naćin mogu povrijediti!!
Citat:
ta ista osoba je dosta kontroverzna i dosta patrijahalno odgojenai vise gleda druge nego samog sebe.. ta osoba i nije losa, voli pomoci ali ne prihvaca neke stvari:npr.da ja imam epilepsiju, problema sa secerom, slab sluh itd., po njoj je sve to moje glumatanje i vise bih se trebala okrenuti Bogu i bit ce manje "glume", ne prihvaca mog momka koji nije krsten
,
Na ovo neznam odgovoriti jer doista nerazumijem,ja sam otac i neznam kako bih regirao da mi se kći želi udati za ateist,nebih mi bilo svejedno,jer bih ipak volio da mi potomci odrastaju u vijerskom ozračju kakvog ga pružam dijeci,ali nebih osuđivao osobu niti nasilu sprijećavao,ali da je svejedno ,nije!!
Citat:
nije pricescen i nema sakrament Krizme, nema kipove po sobi i slike, ali ima krizic oko kljuceva i taj krizic mu vise znaci nego bilo koji drugi predmet. njego otac radi u stranoj zemlji, nije ga vidio ohoho, dugo vremena su ga ko malog odgajali baka i djed, jer je majka otisla za ocem, i vidim koliko mu nedostaje njegov tata, ali nikada, nikada od njega nisam cula niti jednu rijec osude:"tata me je ostavio, tata nije fer, otisao je, salje mi samo novac, a ja zelim zagrljaj." ja se njemu divim, jer prihvaca svakoga, prihvaca mene kao vjernicu i nikada nikada mi nije rekao da NE idem u crkvu, bas naprotiv, podrzava me.. radi u servisu i popravlja kompjutore i laptope i dok drugi njegove struke naplacuju svoje fusarenje, on po cijelom selu popravlja u svakoj kuci kompjutor ili laptop i za to ne uzima nikakvu novcanu naknadu. smeta ga nepravda, i jedino sto zeli biti u zivotu je biti sretan covjek.
Ovdije mogu biti i nekakve rane,jer dijeca koja odrastaju bez roditelja sigurno i budu ranjena,pogotovo ako su živi pa ga ostave,možda su roditelji bili kršteni i "vjernici" pa mu je to preraslo u nekakav revolt.Uglavnom kao što kažeš da traži sreću je dokaz da je u ateizmu nije našao,a ako je Krist tvoja sreća,pokaži ju možda i njemu preko sebe navijestiš Krista koji je potpuna svrha i sreća,i ako je dobar koliko prićaš,može biti još bolji s Kristom,uKristu i po Kristu.Samo ne nasilu,da nebi došlo do licemjerja,budi sol ove zemlje,kako ateistima tako i onima koji "ližu"a krivo shvaćaju bit krščanastva i pobožnosti!!
Citat:
Rekao si da si dobio dojam da ja mislim da je ateizam sam po sebi dovoljan.... eto vidis.. opet si me protumacio krivo i to izmedu redaka...
Moj dragi u zadnje vrijeme cesto zna reci:"izgubio sam sebe u svom tom nekom kaosu.." trenutno radi na velikom projektu koji uistinu iziskuje puno odricanja, vremena, truda, novaca i svega ostaloga i ja mu se divim jer znam da bi ja odustala vec otkad..
i jedino sto u tom trenutku nakon njegove izgovorene recenice :"izgubio sam sebe" pomislim, je:"Boze, pomozi ovom covjeku da nade put do tebe"
Znam da nije dovoljan,ali mislio sam da misliš opčenito na sve koji su češće praktični vijernici,pa sam pomislio iz tvog pisanja ,vidi ovog ne zanima Krist i dobar je ,a ove zanima i katastrofa su,što dovodi do mnogih pitanja,pogotovo za nas koji idemo u crkvu.Mislim da se nisi dobro izražavala,pa sam zato krivo shvatio.
Ja se prvi gubim u kaosu i problemima,a da mi vijere "kakve -takve" nema neznam kako bi završio.Još dok sam bio mlađi,nisam imao žene i dijece,već samo posao bilo je jako jako lako jer me ništa nije pritiskalo i imao sam mozak na paši i svima sam bio super,ali danas uz petero klinaca
bez Boga nebih funkcionirao na zdravoj razini,kad se za druge brineš više nego za svoj život i kad stalno bdiješ,pada svaka maska prividne dobrote,svaka maska lažne skromnosto,otkrivaš sam sebe u toj vatri u kojoj imaš iz dana u dan nove kušnje,odjednom se moraš za sve brinuti,ostati smiren u bolestima,svakakvim situacijama,i svemu što obitelj nosi sa sobm.
Citat:
Samuele, prijatelju dragi... mozemo mi biti sretni koliko god hocemo, mozemo biti tuzni, bolesni zdravi...
kakvi god...
ali nista, nista na ovom svijetu po meni nema smisla ako to ne podijelim s dragim Bogom...
Dobro rečeno!!!!