www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 lip 2025 08:33

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 09 tra 2010 11:46 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Iv 21

Poslije toga očitova se Isus ponovno učenicima na Tiberijadskome moru. Očitova se ovako: Bijahu zajedno Šimun Petar, Toma zvani Blizanac, Natanael iz Kane Galilejske, zatim Zebedejevi i još druga dva njegova učenika. Kaže im Šimun Petar: "Idem ribariti." Rekoše: "Idemo i mi s tobom." Izađoše i uđoše u lađu, ali te noći ne uloviše ništa. Kad je već svanulo, stade Isus na kraju, ali učenici nisu znali da je to Isus. Kaže im Isus: "Dječice, imate li što za prismok?" Odgovoriše mu: "Nemamo." A on im reče: "Bacite mrežu na desnu stranu lađe i naći ćete." Baciše oni i više je ne mogoše izvući od mnoštva ribe. Tada onaj učenik kojega je Isus ljubio kaže Petru: "Gospodin je!" Kad je Šimun Petar čuo da je to Gospodin, pripaše si gornju haljinu, jer bijaše gol, te se baci u more. Ostali učenici dođoše s lađicom vukući mrežu s ribom jer ne bijahu daleko od kraja, samo kojih dvjesta lakata. Kad iziđu na kraj, ugledaju pripravljenu žeravicu i na njoj pristavljenu ribu i kruh. Kaže im Isus: "Donesite riba što ih sada uloviste." Nato se Šimun Petar popne i izvuče na kraj mrežu punu velikih riba, sto pedeset i tri. I premda ih je bilo toliko, mreža se ne raskinu. Kaže im Isus: "Hajde, doručkujte!" I nitko se od učenika ne usudi upitati ga: "Tko si ti?" Znali su da je Gospodin. Isus pristupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu. To se već treći put očitova Isus učenicima pošto uskrsnu od mrtvih.

Isus je i danas tu,s nama.Rekao je :"Ja sam s vama do svršetka svijeta"
Ako su nam srca otvorena,možemo ga vidjeti svaki dan,u svakoj riječi kojom nekoga utješimo,u svakom dobrom djelu koje nekome učinimo,u miru koje osjetimo u srcu na sv.misi.
On je uvjek tu,samo ga ne treba tražiti očima,nego srcem.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 tra 2010 12:57 
Odsutan

Mk 16

Uskrsnuvši dakle rano prvog dana u tjednu, ukaza se najprije Mariji Magdaleni iz koje bijaše istjerao sedam zloduha. Ona ode i dojavi njegovima, tužnima i zaplakanima. Kad su oni čuli da je živ i da ga je ona vidjela, ne povjerovaše. Nakon toga ukazao se u drugome obličju dvojici od njih na putu dok su išli u selo.I oni odu i dojave drugima. Ni njima ne povjerovaše. Napokon se ukaza jedanaestorici dok bijahu za stolom. Prekori njihovu nevjeru i okorjelost srca što ne povjerovaše onima koji ga vidješe uskrsla od mrtvih. I reče im: "Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju.

Gospodine,

pomozi nam da te uvjek vidimo,da uvjek osjetimo tvoju blizinu.Ispuni nas sve duhom svojim da nas svjetlost Tvoje ljubavi obasja i uvjek sjaji kroz nas.AMEN

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 tra 2010 07:49 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Iv 20,19-31

I uvečer toga istog dana, prvog u tjednu, dok su učenici u strahu od Židova bili zatvorili vrata, dođe Isus, stane u sredinu i reče im: "Mir vama!" To rekavši, pokaza im svoje ruke i bok. I obradovaše se učenici vidjevši Gospodina. Isus im stoga ponovno reče: "Mir vama! Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas." To rekavši, dahne u njih i kaže im: "Primite Duha Svetoga. Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im." Ali Toma zvani Blizanac, jedan od dvanaestorice, ne bijaše s njima kad dođe Isus. Govorili su mu dakle drugi učenici: "Vidjeli smo Gospodina!" On im odvrati: "Ako ne vidim na njegovim rukama biljeg čavala i ne stavim svoj prst u mjesto čavala, ako ne stavim svoju ruku u njegov bok, neću vjerovati." I nakon osam dana bijahu njegovi učenici opet unutra, a s njima i Toma. Vrata bijahu zatvorena, a Isus dođe, stade u sredinu i reče: "Mir vama!" Zatim će Tomi: "Prinesi prst ovamo i pogledaj mi ruke! Prinesi ruku i stavi je u moj bok i ne budi nevjeran nego vjeran." Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!" Reče mu Isus: "Budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!" Isus je pred svojim učenicima učinio i mnoga druga znamenja koja nisu zapisana u ovoj knjizi. A ova su zapisana da vjerujete: Isus je Krist, Sin Božji, i da vjerujući imate život u imenu njegovu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 tra 2010 07:56 
Odsutan

U danasnjem citanju se nalaze za mene jedne od najljepsih recenica u Bibliji:
1. "Mir vama!"
*O dragi Isuse,.. molim te donesi mir u moje srce, molim te pomozi mi da taj mir dotakne i druge,.. pomozi mi krociti prema tebi u miru,.. miru koji dolazi od Tebe,.. Trebam te,.. Trebam taj Mir,.. koji samo u Tebi nalazim... Hvala ti na miru,..

2. "Mir vama! Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas."
*Hvala ti na poslanju,.. i pomozi mi da idem u Tvoje Ime kroz zivot, prema ljudima, i na tvom Putu...

3. "Primite Duha Svetoga. Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im."
*Hvala ti na Duhu Svetomu,.. hvala ti jer bez njega smo slabi,.. i povrh svega hvala ti na sakramentu sv Ispovijedi,.. Dragi Isuse hvala ti,.. toliko nam treba taj oprost koji primamo preko Svecenika u Tvoje Ime,.. hvala ti na Tvom Oprostu koji lijeci rane u nasim srcima,..

4. "Gospodin moj i Bog moj!"
*I najljepsa recenica,.. tako potpuna, tako cjelovita da dragi moj Isuse ja ne znam kako te ljepse nazvati,.. dozvati,.. Ti si moj Kralj,.. ti si
GOSPODIN MOJ I BOG MOJ,.. hvala ti Isuse,..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 tra 2010 10:18 
Odsutan

Gospodine, Židovi su zaplašili tvoje učenike. Svi oni koje si volio u strahu su, čekaju iza zatvorenih vrata. Strah ih je za svoj goli život, strah ih je za sigurnost i mir, strah ih je što će sada sa sobom, budući da su im oteli tebe. A sve su svoje nade stavili na tebe. Žive u strahu za sutra.
Gospodine, i danas svi mi imamo razloga za strah. Vremena su nemirna, među ljudima vlada nepovjerenje, nema ljubavi. Ugroženost i nesigurnost budi u ljudskim srcima strah. Bojimo se, Isuse, i mi, tvoji učenici. Strah nas je za sutra zbog svega onoga što se oko nas događa. Strah nas je za sigurnost i mir u prostoru u kojem živimo. Dijelimo to, Isuse, sa svim ljudima na ovim prostorima gdje si nas ti stavio.
Tvoji su se učenici bojali sve do onog časa kad si se ti pojavio i kad si im donio mir. "Mir vama!" - rekao si. I obradovaše se tvoji učenici. Ti si njihova sigurnost, njihova radost i mir. Uz tebe nema više razloga za strah. Ti im daješ od svoje hrabrosti, od svojega mira, od svoje radosti i svojeg predanja. Daješ im od svoga Duha.
Objavi se, Gospodine Isuse, i nama danas. Objavi se duboko u našim srcima, u našim zajednicama, u našim euharistijskim slavljima, u našem svakodnevnom životu. Objavi se, očituj svoju prisutnost, daj nam do znanja da nismo prepušteni samima sebi da nas neće progutati stihija, da si ti Gospodar vremena i vječnosti, da ti ravnaš putovima zvijezda i tajnama povijesti. Objavi nam to i onda kad ne razumijemo mnoge stvari, objavi nam to kad ne vidimo izlaza, kad smo ugroženi u nekim svojim sigurnostima Objavi nam to, Isuse, i onda kad tražiš od nas žrtve ljubavi predanja.
Dođi, Gospodine Isuse! Divim se domišljatosti tvoje ljubavi. Apostolima si došao i kroz zatvorena vrata. Dođi i k nama kad je u nama sve zatvoreno, kad nema prostora za povjerenje i optimizam, kad smo ispunjeni gorčinom i razočaranjem. Dođi kroz sva naša zatvorena vrata i pojavi se među nama. Neka ti ništa ne bude preprekom da se pojaviš ondje gdje si u ovom času najpotrebniji Budi i danas posred svojih učenika, uz svoje vjernike koji bi treba nositi tvoje poslanje mira i radosti svijetu danas. Zato dođi, Gospodine Isuse!

Fra Zvjezdan Linić

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 tra 2010 06:47 
Odsutan

Iv 3,1-8

Bijaše među farizejima čovjek imenom Nikodem, ugledan Židov. On dođe Isusu obnoć i reče mu: "Rabbi, znamo da si od Boga došao kao učitelj jer nitko ne može činiti znamenja kakva ti činiš ako Bog nije s njime." Odgovori mu Isus: "Zaista, zaista, kažem ti: tko se ne rodi nanovo, odozgor, ne može vidjeti kraljevstva Božjega!" Kaže mu Nikodem: "Kako se čovjek može roditi kad je star? Zar može po drugi put ući u utrobu majke svoje i roditi se?" Odgovori Isus: "Zaista, zaista, kažem ti: ako se tko ne rodi iz vode i Duha, ne može ući u kraljevstvo Božje. Što je od tijela rođeno, tijelo je; i što je od Duha rođeno, duh je. Ne čudi se što ti rekoh: 'Treba da se rodite nanovo, odozgor.' Vjetar puše gdje hoće; čuješ mu šum, a ne znaš odakle dolazi i kamo ide. Tako je sa svakim koji je rođen od Duha."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 tra 2010 06:54 
Odsutan

Isuse podari nam Milost da prihvatimo biti nanovo rodjeni,...
Pomozi nam da podjemo s Tobom ka Izvoru Novog Zivota, da uronimo starog covjeka i izronimo nanovo rodjeni, obuceni u novo Ruho, Novog Covjeka,.. Tvojeg Covjeka,..

Isuse molim te podari nam Milost da u tom novom Ruhu budemo dostojni zvati se Tvojim Apostolima, budemo dostojni Slijediti Tebe,...

Jer samo Ti si Put, Istina i Zivot, samo je u Tebi Spasenje,... zato molim Te, pomozi nam da smjelo podjemo ka Tvom Izvoru,... Napoji nas Duhom Svojim,.. i pomozi nam da se u nama rodi novi covjek,... sa novim osjecajima.... mislima i zeljama....

pomozi nam prihvatiti Ljubav i Jedinstvo u Istom Tijelu bez prigovora i preziranja drugih,.. vec ponizno po Tebi,..

ne dozvoli da nas opet nadvlada onaj stari farizejski covjek,.. molim te pomozi nam i sprijeci mu pobjedu,.. Pobjedi Ti dragi i dobri Isuse,.. Ti budi nas Kralj i nasa Pobjeda po Duhu Svetomu kojeg si nam ostavio da nas obogatis i ojacas,..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 tra 2010 06:56 
Odsutan

Ps 2

Zašto se bune narodi,
zašto puci ludosti snuju?
Ustaju kraljevi zemaljski,
knezovi se rote protiv Jahve
i Pomazanika njegova:
"Skršimo okove njihove
i jaram njihov zbacimo!"

Smije se onaj što na nebu stoluje,
Gospod im se podruguje.
Tad im veli u svom gnjevu,
žestinom ih on zbunjuje:
"Ta ja kralja svog postavih
nad Sionom, svojom svetom gorom."

Obznanjujem odluku Jahvinu:
Gospodin mi reče:
"Ti si sin moj, danas te rodih.
Zatraži samo, i dat ću ti puke u baštinu,
i u posjed krajeve zemaljske.
Vladat ćeš njima palicom gvozdenom
i razbit ih kao sud lončarski."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 tra 2010 06:39 
Odsutan

Iv 3

Ne čudi se što ti rekoh: 'Treba da se rodite nanovo, odozgor.' Vjetar puše gdje hoće; čuješ mu šum, a ne znaš odakle dolazi i kamo ide. Tako je sa svakim koji je rođen od Duha." Upita ga Nikodem: "Kako se to može zbiti?" Odgovori mu Isus: "Ti si učitelj u Izraelu pa to da ne razumiješ? Zaista, zaista, kažem ti: govorimo što znamo, svjedočimo za ono što vidjesmo, ali svjedočanstva našega ne primate. Ako vam rekoh zemaljsko pa ne vjerujete, kako ćete vjerovati kad vam budem govorio nebesko?Nitko nije uzašao na nebo doli onaj koji siđe s neba, Sin Čovječji. I kao što je Mojsije podigao zmiju u pustinji tako ima biti podignut Sin Čovječji da svaki koji vjeruje u njemu ima život vječni.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 tra 2010 06:43 
Odsutan

Iv 3

Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu. Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega. A ovo je taj sud: Svjetlost je došla na svijet, ali ljudi su više ljubili tamu nego svjetlost jer djela im bijahu zla. Uistinu, tko god čini zlo, mrzi svjetlost i ne dolazi k svjetlosti da se ne razotkriju djela njegova; a tko čini istinu, dolazi k svjetlosti nek bude bjelodano da su djela njegova u Bogu učinjena."

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]