www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 lip 2025 22:03

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 166 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 17 tra 2010 09:48 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Da se vratim na temu duhovna obnova. Dakle već sam napisao da sam bio u Ciboni na susretu udruge Dobri Pastir. Jednu stvar nisam napisao koju sam primjetio. Naime pošto sam neko vrijeme pratio emisiju Riječ Života vidio sam u Ciboni da su slične šeme bile. Na primjer vlč. Radigović kaže okreni se lijevo i desno i reci npr. Isus je uskrsnuo. Znam da je ta zajednica imala na velesajmu duhovne obnove gdje bi im dolazili strani pastori ili evangelizatori ali nisam nikad bio.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 tra 2010 17:45 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 72 zahvala
Maina napisao:
Mislim da si ti Fran pobrkao neciste duhove i glumu...

No no. :lol:

Različita su nam mišljenja sestro Maina i Crvić.
No kako bilo da bilo :grlim te: :grlim te: vas.

Lipi pozzzz iz sunčanih Bogdanovaca! :b232:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 tra 2010 20:02 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
I mi tebe volimo , a ovo ne znači da nismo isti u vjeri. :lol: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 tra 2010 20:29 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
JAKOVLJEV CRVIĆ napisao:
I mi tebe volimo , a ovo ne znači da nismo isti u vjeri. :lol: :grlim te:

:b112: :grlim te: :lol: smajlic22

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2010 11:09 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

lijep pozdrav svima! ja bih samo pitao da li ima sljedeci utorak 27.04. duhovna obnova u sigetu?
unaprijed hvala

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2010 12:31 
Odsutan

Koliko ja znam svaki zadnji utorak u mjesecu je misa/duhovna obnova u Sigetu sa početkom u 19,00 sati, s time da oko 18.30 se moli krunica, tako i ovaj zadnji utorak je sigurno.

Poz:))) :P

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2010 12:41 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
joakim napisao:
Ove pojave nisu ništa novo u Crkvi jer ih pronalazimo i kod mnogih mističara u povijesti Crkve. Ali za razliku od iskustava mističara, gdje su ovi darovi bili plod dugotrajnog duhovnog rasta i askeze i imali sekundarno značenje,na seminarima obnove u Duhu oni se traže na brzinu, bez dovoljne duhovne priprave i potrebne izgradnje, često kao vrijednosti same za sebe. Može se dobiti dojam da se često radi o samosugestiji i autohipnozi.
Nadalje, možemo uočiti i razne duhovne zamke kao npr. gubitak osobnog identiteta u masi istomišljenika, opasnost od krive slike o Bogu koju propovijedaju karizmatske vođe iz zemalja neeuropske tradicije, opasnost od regresije i povratak u prošlost (djetinjstvo) što izaziva pasivnost prema životu i bijeg od stvarnosti i odgovornosti.Nadalje, uočava se afektivna navezanost na karizmatskog vođu, seminari često postaju nadomjestak za psihoterapiju, itd.Ako nekoga interesira o glosolaliji ili daru jezika mogu nastaviti....

Zaista bi se složio s ovim što je Joakim napisao. Baš je to krasno rekao, ali također bi rekao da ovakvo karizmatsko ponašanje jako privlači i obraća ljude. Sigurno mnogo više nego pasivnost, mir i samozadovoljstvo u svojoj molitvi. Treba djelovati globalno i ovo je pravo sredstvo. Ali ljudi ponekad ne shvaćaju da bi karizmatski susret trebao biti samo šibica koja će zapaliti vatru u njima, nego oni uvijek dolaze po još šibica i još šibica i još i još...nikako da se zapale Duhom Svetim...postaju ovisni o tim obnovama i ne shvaćaju bit svega.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2010 12:57 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Jako dobro napisano,Mario slažem se.
Duhovan obnova,pa i sama riječ kaže što je to,i dobro je otići ponekad,jer treba i rasti u Duhu,ali...uvjek ima ono ali...kao i u svemu,ljudi dolaze i dolaze i ništa se ne događa,i oni opet dolaze.Neću dalje,svi znaju i imaju svoje razloge.Samo sve što radimo,ako radimo čiste savjesti,iz srca,svjesni sebe i onoga što osjećamo i želimo,onda je to dobro,sve ostalo ne donosi rezultata i čini kontra.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2010 13:46 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Magda napisao:
Duhovan obnova,pa i sama riječ kaže što je to,i dobro je otići ponekad,jer treba i rasti u Duhu,ali...uvjek ima ono ali...kao i u svemu,ljudi dolaze i dolaze i ništa se ne događa,i oni opet dolaze.Neću dalje,svi znaju i imaju svoje razloge.Samo sve što radimo,ako radimo čiste savjesti,iz srca,svjesni sebe i onoga što osjećamo i želimo,onda je to dobro,sve ostalo ne donosi rezultata i čini kontra.

oprosti ali sta se ima dogoditi?? svi nesto trazimo od Boga a ničim ne vraćamo. Lako je reci, molim Te Boze daj da bude sve dobro, molim Te daj mi ovo,daj mi ono a koliko puta kazemo Hvala ti Boze sto me cuvas i volis? Samo to je dovoljan dar od Boga, pa svakome od nas se moze svakog trena ugasiti zivot,nesreca ima posvuda. Meni je sve bilo materijalno i nisam na pravi nacin zahvaljivao Bogu, imao sam pogresne stavove gotovo o svemu vezao za Boga, jedna duhovna obnova mi je promjenila zivot i pomogla mi da se promjenim. Hvala Ti Boze na tome!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2010 13:52 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
red napisao:
Magda napisao:

oprosti ali sta se ima dogoditi?? svi nesto trazimo od Boga a ničim ne vraćamo. Lako je reci, molim Te Boze daj da bude sve dobro, molim Te daj mi ovo,daj mi ono a koliko puta kazemo Hvala ti Boze sto me cuvas i volis? Samo to je dovoljan dar od Boga, pa svakome od nas se moze svakog trena ugasiti zivot,nesreca ima posvuda. Meni je sve bilo materijalno i nisam na pravi nacin zahvaljivao Bogu, imao sam pogresne stavove gotovo o svemu vezao za Boga, jedna duhovna obnova mi je promjenila zivot i pomogla mi da se promjenim. Hvala Ti Boze na tome!

Izgleda da smo se krivo shvatili,evo ti si bio na jednoj duhovnoj obnovi,i hvala Bogu,kažeš promjenila ti je život.
Kada sam napisala da ima ljudi koji dolaze na duhovne obnove,a ništa se ne događa,nisam mislila na nekakv događaj u užem smislu te riječi,već upravo to da se nije ništa promjenilo u njima poslije toga.
Na kraju krajeva,tko sam uopće ja tu da sudim o tome,ili pišem o tome.Mogu govoriti samo u svoje ime,sama za sebe,a ne osvrtati se na druge. :D

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 166 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]