www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 27 lip 2025 14:54

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 48 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 20 svi 2010 19:19 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ovo sam citirala jednog svećenika i još par ljudi.Naime oduvijek sam molila i bila privržena Bogu,kao mala molila sam krunicu dok su se druga djeca zabavljala,meni je ovo bilo važnije i osjećala sam SIGURNOST!Zašto ovo govorim?Zato što zadnjih godinu dana patim od anksioznosti,užasnih strahova zbog kojih mi je stalno loše i teškIh paničnih napada.Moja tetka koja je jaka vjernica i puno zaista moli,rekla mi je da smanjim molitvu,jer ona smatra da ovi napadi straha imaju veze s tim,da se kao toliko ne opterećujem,ali meni molitva nikad nije bila opterećenje!!!Ona je jednom čovjeku koji ima darove velike i koji moli nad ljudima to rekla o meni i on je također to isto preporučio,da ne moram previše moliti!I onda ja taKo zbunjena do kraja odem na ispovijed i pitam svećenika i on mi kaže "pa ništa šta je previše ne valja"!!reko je da više čitam Bibliju a manje molim.to me još više zbunilo,ta molitva.Kako sam stalno u strahu imam potrebu biti stalno u Božjoj prisutnosti i razgovaram s njim,mada kad budu oni teški napadi ne znam ni za vjeru neg samo čekam i strepim dal ću preživjet.to je toliko iscrpljujuće,i onaj ko to ne prolazi ne može znat.to me sve navelo da još više težim Bogu,da razvijem duhovnost,mir u Bogu,jer iako molim očito mi je vjera preslaba,rekla bih nikakva,jer vjera i strah ne idu zajedno.nakon te ispovijedi ja se kao kontroliram i pokušavam ne molit kad imam potrebu,ali to mi djeluje tako glupo i osjećam se nesigurnom i napadi su sve jači.a o negativnim mislima da ne pričam.jedno vrijeme sam stvarno puno molila,kad god sam nešto radila,u tramvaju ,u busu,stalno,i osjećala sam se bolje,sigurnije,nije bilo mjesta negativnim mislima.i onda sma prestala i sve je krenulo gore.i danas sam toliko iscrpljena od tih napada,klonem sva i bila sam toliko jadna rekla sam Bogu da ne mogu više i da želim moliti,pa ak sam mu dosadna nek me ne sluša.i mislim da je to dobra stvar,jer ako stalno molim nemogu razmišljat o strahu,jer moj je mozak već isprogramiran na negativnost i strah,a ako je molitva stalno u pozadini možda će te sve negativne misli nestat s vremenom.ja imam potrebu užasno za molitvom,teško mi je biti u miru,kad god trebam biti u miru,kao u crkvi ako samo slušam,dobijem panični,čim sam u tišini,jer mi odma doiđu negativnosti i kao neke prijetnje i odma mi pozli.to je strašno,a molitva bi me možda izdigla iz toga,i vidim da mi jedino to može pomoći,zapravo ne znam ni sama.danas sam nakon svega rekla da želim moliti stalno,a ako ni to nije dobro,neka!!jer i ovako više ne mogu.

sad vas molim da mi vi kažete šta mislite o tome?ispričala sam vam svoju priču tako da vam bude jasnije zašto mi je to važno,ispada da se sad bojim i molit.ima li tu logike?meni to nema smisla,ali taj me svećenik skroz zbunio,a meni ovakvoj slomljenoj malo treba.htjela bih ojačat vjeru,a ne znam kako,jedino putem molitve bih htjela počet,jer sam tako oslabila za svaku borbu i odupiranje napasti.
i još bi nadodala,zašto Gospa i Isus u svim porukama govore:"MOLITE!MOLITE!MOLITE BEZ PRESTANKA(to sam negdje pročitala!)!!to mi nije jasno...ja volim i imam potrebu za molitvom,osoba sam koja bi radije molila 24h nego nešto učinila(zbog strahova),ali mislim da je i to jedan dar...šta mislite?

hvala unaprijed,veselim se vašim razmišljanjima i iskustvima!

BVB :grlim te: :lol: [/b]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 svi 2010 20:20 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Uf, ne znam šta da kažem.

Vidim da ti u profilu piše da imaš 2010 godina, pa nisi valjda toliko stara. :lol: :lol:

Nije mi jasno jel ti se to stvarno događa čim prestaneš u sebi moliti. Kako onda na poslu kad radiš, ne možeš valjda moliti i raditi u isto vrijeme???
Jesu ti se napadaji panike počeli događati nakon nekog određenog događaja ili tek tako???
Postoje više načina i vrsta molitve, imaš i molitve tišine, gdje ti ne govoriš već šutiš i čekaš.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 svi 2010 20:31 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Pozdrav, VJERA UFANJE LJUBAV, zvat cu te samo VULJ, lakše je. :)

Znam točno o čemu pričaš kad pričaš o paničnim napadajima straha, isto sam i ja doživljavao. No isto tako, znam da molitvu kakvu ti pričaš da prakticiraš nije molitva već jednostavno brbljanje. Molitva je iskustvo Boga živoga. Da, molitva krunice ili bilo kakve druge "ponavljajuće" molitve je dobra, no postoji opasnost da se prepustiš i molitva ti bude brbljanje dok misliš o kuhanju, spremanju, prijateljima, forumima, i koječemu drugome. E to nije molitva. Evo npr. kad nekomu želiš reći da a voliš i da ti je stalo do njega nećeš u 3 sata nabrajati zašto ga voliš već ćeš mu reći kroz par rečenica da ga puno voliš, opisati mu što voliš na njemu, poslušati ćeš što on tebi želi uzvratiti na tvoje riječi. Pa ćete malo o problemima, malo o vremenu, pa malo o zajedničkim situacijama, pa ćeš se onda osjetiti super jer si baš sretna što si sa dragim prijateljem tako popričala.
Eto takav ti treba biti i susret u molitvi s Bogom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 svi 2010 20:47 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
hehe ne bi vjerovala o ovoj temi smo danas na faksu pod predavanjima raspravljali... samo nama je bila tema vezana uz monahe koji su neprestano bili u molitvi... pa nam je svecenik profesor dao uz to i primjer iz njegovog svecenickog iskustva sa ljudima koji neprestano mole i biva im gore...

on nam je govorio kako ne valja pretjerivati... i Isus nam je sam u Bibliji kazao: "neprestano molite"... ali te rijeci ne treba doslovno shvatiti... jer Krist je tu mislio na ono sto je i sam Benedikt kazao kao pravilo: MOLITE I RADITE... dakle rad je tu isto tako jednako bitan za zdrav zivot... jer i one osobe koje se odluce uci u kontemplativni zivot nisu samo sklopljenih ruku... vec rade i doprinose svojoj maloj zajednici radom (pravljenje jela, cijepanje drva, sivanje odjece...)... jer ako nas molitva previse opterecuje biva jos gore... pa onda dodje da se jako lose osjecas ako nisi tu i tu molitvu tad i tad izmolio... a to nije zadrav duhovni zivot vec u jednu ruku stresan... kao da nije dovoljno stresa na svjetovnom podrucju vec si jos moramo nabit na duhovnom...

sto se tice strahova itekako mi je jasno kako sa Bozjom pomoci si zelis pomoci kako bi se rijesila toga stanja trenutno... i ja sam imao aniksiozne napade pa sam isao svaki dan na misu vapiti i traziti pomoc u euharistiji... meni osobno u takvim situacijama pomaze da si predocim prisutnost Gospodinovu... da je bas tu kraj mene... ne treba onda tu moliti ni govoriti... sutnja u prisutnosti mnogo rijeci zamjenjuje... a to stanje smiruje i ublazava tvoje stanje napetosti...

preporucam da ides svaki dan na euharistiju ako mozes i da ne pretjerujes sa molitvama -> u vjeri je isto tako i razum bitan inace idemo putem da se pretvorimo u fanatike... pogledaj samo u sto su se pretvorili sektasi koji su zanemarili razum i samo vjeru isticali... nadji nesto sto te u zivotu ispunje i cini sretnim... neki posao koji ces sa ljubavlju radit i koje ce te smirit i dovest u stanje da zaboravis na sve probleme ovoga svijeta... trazi i naci ces ako jos nisi :D :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 svi 2010 21:21 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Draga sestro,
kažeš da si oduvijek molila,ali da u zadnjih godinu dana
imaš strahove.Možeš li nam malo pojasniti kako su se
pojavili,sigurno ima neki razlog tih strahova.

BtB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 svi 2010 21:24 
Odsutan

Ako poznaješ Boga, našao si prijatelja iznad svih, ako znaš moliti,
Bog te čuje i uslišit će tvoju molbu, ako se vežeš uz Boga, nitko više
neće moći uništiti tvoj život, ako zaista tražiš Boga, On će ti
oprostiti sve tvoje ludosti, ako nađeš Boga, otkrio si puninu svog
života. Ako nađeš put do Krista i čuješ Božju r...iječ, ti ćeš osjetiti
Božju blizinu i Bog je tvoj dom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 svi 2010 10:24 
Odsutan

POMOĆ

Ja bih se uključila u ovu temu, jer imam isto problem sa molitvom.
Kako je ispravno moliti?
Kako moliti da nas Bog čuje?

Imam problema sa sinom i počela sam sa molitvama.
Molim devetnice, zavisi koji je svetac taj mjesec.
Onda molim razne molitve, knjige čitam i ponekad uvečer zaspnem a da ne uspijem sve izmoliti. U silnoj želji za svoga sina molim molitve koje
god vidim negdje čujem ili pročitam na internetu.

Meni isto ponekad dođu misli negativne ili čak bludne.
Ako netko ima neko iskustvo voljela bih da mi pomogne.

Bog vas blagoslovio!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 svi 2010 11:05 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Bog lipa!!
a jel ti imaš neki opsesivno kompuzivni poremećaj??
vidim da pišeš da imaš panične napadaje.
jel ideš kod psihijatra??

naime, tvoje pitanje o molitvi me vodi do nekih pitanja:
- da li ti moljenje molitava semta pri obavljanju svakodnevnih dužnosti??
- da li ih bubaš napamet tj samo ustima brbljaš??
- što se događa kad ne moliš??
...
naime..meni se, iz ovog tvog pisanja, čini da je tebi molitva izvanjska forma tj pomoć u ublažavanju panike i strahova...
dakle, čisto sredstvo..a ne da ti je molitva baš molitva...
ili, ne moliš radi molitve neg moliš da ublažiš strahove i paniku...

ak sam nešto i potrefila...mislim da bi ti bilo najbolje otić do psihijatra..i do kakvog iskusnog svećenika..Linić, Ivančić i sl...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 svi 2010 11:19 
Odsutan

Nikada neces pozaliti ni za jedan trenutak koji si provela u molitvi. Moli draga slobono. Ali tvoj je problem u strahu to ti nije od Boga. Z pocetak se odrici zloduha straha.

I moli Ovako.

U Ime Isusovo zapovjedam ti Sv.Mihovile zajedno sa vojskom nebeskom prozovi i probodi zloduha straha i nesigurnosti( moze bilo koji koji te tlaci) i baci ga pod noge Gospodinu Isusu da On njime raspolaze i vlada. Zatim zazovi Duha Svetoga.Dodji duse ljubavi,Duse mira..... i svaki dan ali bas svaki. Moli i ovo. U ime Isusovo zapovjedam ti Sv.Mihovile digni bedeme od Krvi Kristove oko mene ,prstenove od Krvi Kristove. U Ime Isusovo zapovijedam ti Sv. Mihovile operi u Krvi kristovoj. Moju kucu,auto sve sto posjedujem pogotovo sve stvari koje nisu moje vlastite.
Krv Kristova je najveca zastita svi zlodusi bjeze od nje. Tako ces se zastititi i otjerati ga. Naravno redovna pricest i ispovijed se podrazumijeva.

Zloduh te tlaci zato sto molis i sto mu molitva smeta. I ja sam imala napasti i uznemiravanja dok sam molila i cim sam prestala prestalo je i uznemiravanje ali zato sto sam zivjela u grijehu i daleko od Boga. Cim sam se pocela moliti ponovo krenule su i napasti. Treba izdrazati i moliti. One vjerovatno nece prestati ali smo mi jaci i jaci i na kraju ce ti sve sto zlica radi biti smijesno. Bog te stiti i ljubi. Budi ustrajna .Koliko god bude trebalo.
E i ako mislis da ne pali probaj ga gore u molitvi osloviti kao gluho njemi zloduh straha jer postoji mogucnost da te kao ne cuje. To sam saznala na susretu s dr.Maricom Cuncic. Dobra mu je fora.

I nista se nemoj bojati on je psic koji laje.Nista ti ne moze

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 svi 2010 11:36 
Odsutan

I bilo bi dobro otici sveceniko .Vidim da si iz zagreba i mozes otici i do Linica . On ti je jako dobar. Dogovori termin sto prije. Bit ce ti puuuno bolje. A cinjenica je da ne smijes moliti napamet. moras se ukljuciti u molitvu. Ne samo recitirati. Rekla si da razgovaras s Bogom. To je divno samo nastavi,ali se nadam da znas dobro razlucivati duhove da te zlica ne bi vozala.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 48 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]